|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Przysiadlam na chwile, musze odpoczac po myciu podlogi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.google.it/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0 dziekuje za komplement odnosnie fotek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
:brzy dal:
|
|
#2372 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzięki dziewczyny, napisałam w klubie.
|
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Mimbi a może pozbądź się jakoś tego wózka albo sprawdź dokładnie czy nie jest uszkodzony ...... albo pomóż mu się troszkę uszkodzić
|
#2374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czy wolę znieczulenie ogólne ... oczywiście wybrałam ogólne. Teraz chyba nam nie pozostawią wyboru, co? Ale ja czuję, że sama sobie zrobię to ogólne, jak usłyszę pierwszy stukot narzędzi, to zwyczajnie stracę przytomność O wodzie nam położna mówiła na SR. O ogólnie powiedziała, że trzeba zabrać w zasadzie to samo, co do porodu SN, czyli i te podkłady, pieluchy, minimum 3 koszule. Szczerze, to trochę mnie dziwi, że do cc się idzie w swojej koszuli, a nie dostaje się takiej operacyjnej. Życzę ekspresowego pozałatwiania dzisiaj wszystkich urzędowych spraw ![]() A z tym łóżeczkiem, to powiem tylko, że facet sprzedaje zwykły bubel, bo raz się może zdarzyć jakaś wadliwa sztuka, ale jak przychodzą niby części na wymianę w takim stanie, to już znaczy, że to nie jest przypadek. Ja też bym mu wszystko odesłała i niech się buja. Szkoda tylko, że musiałaś się przez to tyle nadenerwować Zakupy dla naszych bąbelków powinny być dla nas przyjemnością, a tu co chwilę jakieś ekscesy.Mimbi w tym miejscu składam ci kondolencje z powodu wózka ![]() Moria, a u ciebie w szpitalu mąż może być na sali w trakcie cc? Enchantresss gratuluję ukończenia szkoły średniej ![]() ![]() klask i:![]() Ja wczoraj wieczorem już myślałam, że się wykończę. Mąż miał być w domu o 21:00, a przyjechał o 22:30. Po drodze do domu pękło mu koło, a jak je wymieniał, to jeszcze klucz się złamał, dzwonił po brata, żeby mu przywiózł swoje klucze i dopiero do domu przyjechał Potem nie mogłam zasnąć, ale jak mi się już udało, to do 10-ej spałam. Ale ja już teraz śpię z dwoma kołdrami 2x2 m i z 3 poduszkami, 1 kołdrę zwijam w rulon dookoła kręgosłupa, drugą się przykrywam, 1 poduszka pod głową, 2 pod brzuchem, 3 między nogami i jak już się ułożę, to dopiero mąż wchodzi do łóżka i musi się pomiędzy to wpasować
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Zadomowienie
|
mazianko ale brzunnio
i łapka na brzuniu słodziutka .mimbi ... andziot - a niecierpliwy watek ja chce żeby ktoś przede mną się rozpakował a to ledwo ponad tydzien - więc kibicuję każdemu wypadającemu czopowi .własnie był kurier z pościelą - idzie do prania ![]() no i przyszła też paczka z rzeczami do szpitala dla mnie, więc chyba mniej więcej mam wszystko. muszę jeszcze posprawdzać. dziewczyny - jakiś czas temu pytałam o fotel bujany do karmienia - czy sie nada czy nie? wiem tylko że Grazin powiedziala tak, a Paulizia napisała że jakiś inny lepszy (z podpórką?) kurcze - nie wiem sama - pomóżcie bo nie wiem jak i gdzie karmić małego .
|
|
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a propo trzeba Grazin znalezc drugą dyzurną- sama zbankrutuje przez smsy. Ja nie moge byc przez ten net, ale moze ktos jest chetny jeszcze?? co do obrzekow nie wypowiadam sie...od palcow na stopach odchodzi mi napompowany balon ![]() acha czyli te 94szt moze mi starczyc na 9 dni
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
mazianko, zdecydowanie Ci wisi
brzusio![]() mimbi, dla Twego Tz chyba trzeba tlumaczyc, juz mi szkoda Ciebie![]() moniqac za lodapauliziu, oj mi sie wydaje, ze tu ktos inny pierwszy wyskoczy ![]() Dziekuje za wszystkie kciukasy
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monika21121984;2631 0064]aguś Ty nie łaz tylko w samotnosci po tym lesie
bo jak cie tam złapie to co??lis Ci nie pomoze ![]() Cytat:
le chyba se odpuszcze bo sie chmurzy ![]() Cytat:
Cytat:
sliczniusi ![]() Cytat:
Cytat:
to ja sie wykoncze ![]() Cytat:
![]() poki co ide na schaboszczaka w ogole cos mnie dzisiaj ryplo tyle energii mam, ze normalnie obsluguje klientow w firmie i nawet nikt sie nie pyta kiedy rodze ![]() boze jak ja nielubie, gdy te wiadomosci sa przeladowane grafika |
||||||
|
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Ja po wczorajszej wizycie jestem troszkę zdumiona ![]() Z maleńką wszystko dobrze od razu mówię ![]() Lekarz po badaniu zaczął dziwnie przyglądać się mojej karcie ciąży jakby pierwszy raz ją widział, wziął kalendarz i oznajmił, że położna źle wpisuje mi tygodnie ciąży, no i nie jestem w 35 tc tylko w końcówce 36 no i nie ubić tej baby... Prowadziłam swój kalendarzyk i miałam tam wszystko dobrze, a któregoś dnia w karcie miałam wpisane inaczej niż w moich zapiskach i zamiast zwrócić jej uwagę to zmieniłam swoje zapiski, bo uznałam, że pewnie ja się pomyliłam ![]() ![]() No i co najlepsze przytyłam niecały kilogram od ostatniej wizyty A od poniedziałku na ktg zaczynam chodzić
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej gdyby wody odeszły, wtedy miałabym pewność, że się nie pomyliłam ![]() Malutki i śliczniutki Rozwiesiłam pranie i się zasapałam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj pisalycie chyba o porodach z tztami i jesli chodzi o mnie to ja jakos nie chce zeby byl, i na szczescie tz tez sie do tego nie pali. w poczatkowej fazie oczywiscie moze sobie siedziec, ale pozniej wolalabym zeby wyszedl. Oczywiscie jak to bedzie to okaze sie jak juz bede rodzic, bo moze puscic go nie bede chciala
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co dzisiaj na obiad robicie? ja znowu jarzynowa, moj maz nie przepada, ale co ugtuje to zjada, czasem troszke pomarudzi, no ale nie bede wiecznie wloskich smakow gotowac Kochane ktora zna troche niemiecki? wrzucam link, z tego co zrozumialam to ta karuzelka jest uzywana, ale jak nowa bez zdanych wad?! http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie położna powiedziała, że można poprosić pana dr żeby nie gadał zbyt dużo przy cc ale już widze jak Ś milczy .co do samoistnego "ogólnego znieczulenia" , ale podobno dostaje się wenflon, zastrzyki - pewnie glupiego jasia i może skończyć się na tym, że zaczniemy z Ś żartować podczas cc .musze zapytać czy można np sluchawki i muzyczkę słuchać, żeby nie słyszeć co oni mówią, a jak odpukać coś będzie nie tak i dopiero uslyszę coś co mnie zaniepokoi? albo nawet jak będzie wszystko ok a i tak sobie coś wkręce bo na opak ich zrozumiem? masakra!suma sumarum - obie będzie nas ciął . ciekawe na kiedy Ci wyznaczy termin .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
antropia widzisz dobrze że się nie wywróciłaś i że zdążyłaś wstać, ale nawet jak nie Twoja wina to człowiek sobie zawsze głupio pomyśli, ja bym spaliła buraka od razu
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, karuzelka używana
O rety, czas się za obiadek zabrać
|
|
|
|
#2388 | |||
|
Zadomowienie
|
no coś Ty
malutki był ![]() Cytat:
- masz silną mobilizację zeby się nie wykończyć i rozpakować .ja tez nie cierpie jak musze grafikę usuwac... wrrrrrrrrrrrrr Cytat:
dzięki za opinię co do fotela.a na obiad "typowo wloskie danie" knedle ze śliwkami .Cytat:
.ide rozwiesić pranie i tez wrocę zasapana .
|
|||
|
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
No u nas dziś kotlety ziemniaczane z sosem pomidorowym, a i tak pewnie cały dzień będę sama, bo mąż pomaga swojemu tacie przy remoncie...
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
o mniam knedle
|
#2391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tez robie dzisiaj schaby, tylko musze tylek ruszyc z lozka, a nie chce mi sie ![]() AgnieszkaM. co do spania w lozku, u mnie podobnie mam dwie poduszki miedzy nogami, jedna pod glową, nastepną trzymam przy twarzy, Tż ma koldre, ja przykrywam sie tylko kocem. Najtrudniej gdy zmieniam boczek, musze sobie wszystko powoli ukladac od nowa ![]() ostatnio lezalam chwile na plecach i mialam fajną górke po lewej stronie
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-12 o 12:45 |
||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac o mniam knedle
sama robilas? ja nie umiem knedli robic![]() za to na drugie mam miesko zawijane w srodku z mozzarella, szynka i pieczarkami, moze tez ci smaku narobie jak Ty mi tymi knedlami listopadowa80 no uzywana, ale co z jakims defektem czy jak nowa? ![]() Ja mam i fotel bujany i poduche do karmienia, fotel to kupilismy bardziej dlatego, ze zawsze taki chcielismy, a z poducha to teraz sobie spie miedzy nogami
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Idę w końcu szykować ten obiad, jeszcze do sklepu muszę skoczyć ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
(nie ma wzmianki o jakimkolwiek uszkodzeniu/defekcie)
|
||
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz czego ja się boję chyba bardziej niż dźwięków? Tego, że w lampach będę widzieć jak mnie kroją i co tam robią ![]() No, a od dzisiaj jadę spać u mamy do czwartku, albo piątku i mąż już się ze mnie nabija, czy ma mi to wszystko do samochodu spakować ![]() Tak przy okazji, wyjeżdżam ok. 14-ej i wrócę właśnie koło czwartku, piątku, zależy kiedy farba w mieszkaniu wyschnie i mąż z tatą wszystko posprzątają, także nie będzie mnie z wami przez parę dni. Już mi smutno, bo w środę jest tyle wizyt. Także już teraz życzę wam udanych wizyt i samych pozytywnych wieści ![]() Do zobaczenia za parę dni |
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się porządnie uśmiałam jak przeczytałam Twój opis ... no ale grunt to mieć system ![]() ja tylko wałeczek robię z kapy, albo czegoś innego i wkładam między nogi i mam podniesione na maxa łóżko żeby zgagi nie czuć Cytat:
![]() Zosia śpi idę wziąć z niej przykład
|
||
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte! zostalo mi 14dni do terminu porodu
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam patent taki, że jak się przewracam to ciągnę moją koszulę pod tyłkiem i przeciągam się razem z nią i wtedy łatwiej się przewrócić
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
AgnieszkoM. to ja dziekuje za kciuki juz
![]() milego pobytu u mamy ide obiad robic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

) 

ale się nie upieram 
chyba robie zapasy jak potem nie będe mogła.
.
czy wolę znieczulenie ogólne ... oczywiście wybrałam ogólne. Teraz chyba nam nie pozostawią wyboru, co? Ale ja czuję, że sama sobie zrobię to ogólne, jak usłyszę pierwszy stukot narzędzi, to zwyczajnie stracę przytomność 
Zakupy dla naszych bąbelków powinny być dla nas przyjemnością, a tu co chwilę jakieś ekscesy.
klask i:
.

za loda

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
sama robilas? ja nie umiem knedli robic