|  2011-04-11, 13:50 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | akryl kamuflaz

Witam wszystkie Panie i prosze o pomoc. Mam problem z akrylem kamuflarzem otorz strasznie sie zapowietrza mam akryl ezflow moze polecicie mi jakis innej firmy, ladnie kryjacy ktory nie zostawia wyraznych smug  no i przede wszystkim nie zapowietrza sie. Bede wdzieczna za kazda rade i pomoc

| 
|     |   | 
|  2011-04-11, 13:59 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Dot.: akryl kamuflarz

hd?

| 
|     |   | 
|  2011-04-11, 14:02 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

? Nie bardzo rozumiem co to jest HD?

| 
|     |   | 
|  2011-04-11, 14:07 | #4 | |
				 | 

high definition. taki akryl ez flow.  wiec hd czy a polymer masz? Cytat: 
 Nie kładź kamuflażu bezpośrednio na płytkę tylko na cieniutką warstwę clear bo ma lepszą przyczepność. dobrych kamuflaży jest wiele a ez flow to jeden z nich ale gwarantem pomyślnej stylizacji jest właściwa aplikacja. napisz jak to robisz to pomyślimy jak pomóc. 
				__________________ ..... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał........... ....secret garden..... Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2011-04-11 o 23:05 | |
|     |   | 
|  2011-04-12, 15:23 | #5 | 
| Raczkowanie | 

covery są akrylami wysoko-pigmentowanymi, dlatego mogą mieć gorszą przyczepność. Pamiętaj aby ładnie przecieniować go w kierunku skórek, zostawiając odległość około 2 milimetrów od skórek. Następnie połóż akryl clear od skórek w kierunku wolnego brzegu i powinno być wszystko ok    
				__________________ gg 2381045 | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 15:30 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

........ a mi się marzy taki cover,co by go można było używać w metodzie pink&white,bez cleara w ogóle...ale żaden z wypróbowanych nie sprostał . 
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 15:34 | #7 | 
| Raczkowanie | 

też bym tak chciała, ale niestety nie ma takiej opcji    
				__________________ gg 2381045 | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 16:01 | #8 | 
| Zakorzenienie | 

........ a może jest,tylko jeszcze nie trafiłyśmy na takiego cudaka    
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 21:45 | #9 | 
				 | 

O! to proponuję wypróbować cover HD ezf. taki dziwny cudak! jakoś się trzyma. tylko rzecz w tym, że i tak przyzwoicie jest położyć mu cleara od skórek, żeby go wycieniować. więc i tak mamy clear. tylko jednak z primerem. ja mam superbonda. 
				__________________ ..... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał........... ....secret garden..... Edytowane przez jagódeczka Czas edycji: 2011-04-12 o 21:46 | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 21:58 | #10 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 A próbowałaś może covery z CND? z liquidem Retention,podoba mi się,że są tak ładnie tonacyjnie podzielone.Cena hurtowa też nie zwala z nóg na szczęście...chodzi mi tez po głowie Kodi,nie próbowałam niczego jeszcze z tej firmy. 
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | |
|     |   | 
|  2011-04-12, 22:11 | #11 | 
				 | 

CND nie. ale ciekawa jestem. jak ktoś ma na zbyciu to chętnie przyjme prezent! natomiast ONS VIP polecam i zawsze będę. cudnie się cieniuje, bez smug i na moich ( mam twardą płytkę) też bez podkładu działa. ale dla odważnych. szybko się kładzie szybko się utwardza. po zrobieniu jednaj dłoni można piłować. | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 22:19 | #12 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 a nie to nie dla mnie,ja się troche ''ciaptam'' z akrylem   
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | |
|     |   | 
|  2011-04-12, 22:22 | #13 | 
				 | 

no gupia! To się nia ciaptaj! Się kładzie, się wyrównuje, się na mokro przeciąga i ... ma leżeć tam gdzie jego miejsce. położyć dobry akryl to trzy ruchy pędzla! mam niestety na myśli tylko dobre akryle!   | 
|     |   | 
|  2011-04-12, 22:32 | #14 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 noooo tak,masz 100 procent racji,fakt,że przy eeeNfuuu ciapta mi się najprzyjemniej  :b  rzydal:  tak powaznie mam tylko jeden jedyny problem z okolicą skórek,głupie nie  ale obiecałam sobie,ze się zawezmę i się przeproszę tą techniką. 
|     |   | 
|  2011-04-12, 22:36 | #15 | 
				 | 

problem, problem... przy skórkach normalnie, tylko trzymaj palec klientki pionowo. spłynie tak jak ma spłynąć. grawitacja cię uratuje! idę spać. bo umieram ze zmęczenia. pa! | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-04-12, 22:56 | #16 | 
| Zakorzenienie | 

... heh... text tygodnia... pozdr. 
|     |   | 
|  2011-04-14, 17:13 | #17 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

http://www.youtube.com/user/YoungNai.../6/C6eheXBk3QU  young nails - kamuflaż nakładany bezpośrednio, nie na cleara, a swoją drogą, fajne mają te filmiki | 
|     |   | 
|  2011-04-14, 22:26 | #18 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 to prawda,filmiki maja świetne  często kamuflaz jest nakładany bez cleara<na filmikach szkoleniowych danych firm również>ale w praktyce to się często nie sprawdza. 
|     |   | 
|  2011-04-15, 08:05 | #19 | 
				 | 

no i wpadka. on ten cover położył na bonda a nie na primer. macie tu pierwszą część: http://www.youtube.com/user/YoungNai.../7/DSXsjO_bbg0 | 
|     |   | 
|  2011-04-15, 13:56 | #20 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 aaa racja...chociaż pierwszy raz się spotykam,żeby kłaść akryl na bezkwasowego UV bonda,to znaczy zrobiłam tak kiedyś experymentalnie z bondem Ibd i nic z tego nie wyszło. 
|     |   | 
|  2011-04-15, 13:57 | #21 | 
				 | 

aż przetestuję....

| 
|     |   | 
|  2011-04-15, 14:05 | #22 | 
| Zakorzenienie | 

....... aaaa przetestuj.... ciekawa jestem jak akryl się przytwierdzi do warstwy dyspersyjnej bonda,bo generalnie na lepkim nieopracowanym żelu nie siądzie. To by było fajne rozwiązanie pod akrylowy kamuflaż. 
|     |   | 
|  2011-04-16, 15:28 | #23 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ja tam covera SPN akrylowego daje bezpośrednio na płytke tylko przecieniowuje do skórek i nic mi się nie zapowietrza. A żelowego daję na baze, bo poprostu zawsze pracuje trójfazowo, niezaleznie od tego czym. 
				__________________ Pozdrowionka!   Albertyna | 
|     |   | 
|  2011-04-16, 19:28 | #24 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: świdnik 
				 | 

zawsze kładę akrylowy cover bezposrednio na płytkę i jest ok.  kiedys zrobiłam paznokcia z zelu podkładowego i akrylu, trzymało się całkiem niezle, ale po ok 2/3 tyg pojawiło sie troche powietrza mozna spróbowac zdjąc nadmiar bazy wacikiem, utwardzic i na to połozyc akryl, raczej nie wybuchnie ;-) 
				__________________ Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania | 
|     |   | 
|  2011-04-18, 08:06 | #25 | 
				 | 

no i jest tak. liquid rozpuszcza warstwę dyspersyjną base'a i ... kurde... się to jakoś dwa dni już trzyma.  zobaczymy dalej. czy ktoś ma może bonder który nie ma w-wy dyspersyjnej? | 
|     |   | 
|  2011-04-18, 20:45 | #26 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 yyy noooo boo to się trzyma,mi tez się trzymało na ibd,który ma minimalną w-w dyspersyjną,ze 2 tyg,a potem akryl jakby sie ześlizgnął z paznokci.robiłam jedną rękę z .... a drugą bez i sie trzymała. 
|     |   | 
|  2011-04-18, 21:25 | #27 | 
				 | 

hehehe... taki soakoff bezacetonowy!     | 
|     |   | 
|  2011-04-19, 22:29 | #28 | 
| Ordnung muss sein! Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Dark! tak sie zastanawiam jak nablyszczasz akryl? podejrzewam,ze nie chce ci sie polerowac na oliwce,i tak jak wiekszosc z nas leniuchow,nablyszczasz zelem? wiec naloz cover i french,wypiluj i naloz jednofazowke jako nablyszczacz-i juz po problemie   
				__________________ [SIGPIC]https://wizaz.pl/forum/signaturepics/sigpic65015_1.gif[/SIGPIC] | 
|     |   | 
|  2011-04-19, 23:54 | #29 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 tak własnie robię  tylko z tym coverem to jest czasami taka sprawa,że przy powiedzmy odnowie odłazi do połowy płytki od strony skórek i żel na wierzchu na to nie pomaga...ale wiecie co,chwilowo sobie ''odpuszczam'' ten problem,bo skompletowałam zestaw''młodego technika'' i dziergam megatunele żelowe<1-faz. z Asto,lampa przelotowa i ręczny ścisk stolarski>  :brzyd  al:   
|     |   | 
|  2011-04-20, 10:41 | #30 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: UK 
				 | 

Dot.: akryl kamuflaz

dark i jak Ci idzie, pochwal sie, ja mam lekki problemik z tunelami na zelkach dlatego musze jakis super sposob opracowac na ladny tunel zelowy    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Paznokcie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.