|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() Paulzia ale ślicznie napisałaś, że "Antosiowi serduszko szczęśliwie bije" ![]() ![]() ![]() - jak na złość, nie chciało mi zacytować - Już sobie wyobrażam, jak mamusi szczęśliwie biło, jak słuchała syneczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zadomowienie
|
enchantresss cudna foteczka, piękne włosy
![]() Nie było mnie nie cały jeden dzień i czytania 2h ![]() Mam pytanie czy to badanie cukru gdzie pije się glukozę wszyscy muszą robić? bo mi gin nie kazał ewesko piękna waga dzidziusiów mattal gratuluję
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-13 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Lolka mnie zmotywowała i przypomniała, no i zaczęłam nowy album robić. Dodałam na razie 3 zdj, więc możecie zerknąć. Biorę się za dodawanie kolejnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Raczkowanie
|
Wlaśnie przy mojej gince to nie takie oczywiste
![]() ![]() ![]()
#3036 |
Zadomowienie
|
to ja może też się pokażę...
zdjęcie, co prawda sprzed tygodnia, ale nowszego nie mam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale tyle emocji, aż się boję pomyśleć, co będzie się działo w przyszłym tygodniu
![]() U mnie zero objawów, chwilowo plaża i driny z palemką. Ale kto wie, co się stanie, tym bardziej, że Mama i Babcia trąbią, żebym była gotowa, bo one córki rodziły 2 tyg przed czasem ![]() Liczę, że Hanka będzie punktualna i zaatakuje świat zewnętrzny w okolicach weekendu majowego. I tak, o. Enchant, piękna jesteś ![]() Zmykam, kochane. Aktywny bardzo dzień, na dodatek jednak gorzej się czuję. Kaszel bardzo brzydki. Jutro musi mnie ktoś osłuchać. PS czy niektórych ludzi z Waszego otoczenia, też zadziwia fakt, że prowadzicie auto? Ja dziś po raz kolejny to usłyszałam "ty prowadzisz?!?!?!" i miałam ochotę odpowiedzieć "nieee, wsiadam do auta i tak siedzę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3041 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
Halo, Kraków! Ja na spotkanie też chętna z Wami! Hanka w furę i jazda na Wawel!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszecie coś o tym pomiarze cukru????
Basienka ale ślicznie .... jaka Ty szczuplutka jesteś ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-13 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() mamaoptymistka ja miałam i w pierwszej ciązy i teraz też badanie z glukozą Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-04-13 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
Ja mogłam wybrać czy chcę mieć robione badanie czy nie. W Niemczech ponoć ciężarne rzadko je robią. Ja zrobiłam dla świętego spokoju. Znając mnie do końca ciąży wkręcałabym sobie, że mam cukrzycę ciążową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
im starsze dziecko tym bardziej samodzielne, ja chciałam rodzeństwo dla Zosi też trochę z własnego egoizmu, bo dwójka zawsze łatwiej się sobą zajmie ![]() ona jest jeszcze malutka ale widać że już potrzebuje towarzystwa dzieci w podobnym wieku ... enchantresss wow jakie piękne zdjecie ![]() ![]() TheXanthippe nie umiem sobie wyobrazić niestety tych zmian twoich, pokaż lekarzowi, może to zwykłe przebarwienia od hormonów, w ciąży to częste ... Paulizia ![]() ![]() mamaoptymistka test obciążenia glukozą jest badaniem zalecanym w ciąży ... mało kto już tego nie zleca ... spice1985 śliczne zdjęcia !! ładna parka z Was ![]() bassienka jaka zgrabna piłeczka ![]() mary poziomkowa jakoś nikt się nie dziwi, że prowadzę samochód, dziś pojechałam w 38tc sama na wizytę do gina .... (a mam ok 15km) gorzej bo jeżdżę jeszcze z Zośką ![]() i zapomniałam napisać że też jakaś taka nerwowa za kierownicą się zrobiłam, wszyscy za wolno jadą i do tego jak sieroty ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-13 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zadomowienie
|
Pytam ponieważ na wizycie zapomniałam o tym wspomnieć a nie chciałabym aby potem do mnie w szpitalu mieli problem że tego nie mam, sama nie wiem. Cukier zawsze mam w normie właściwie w dolnej granicy.
Dzięki za odp. dziewczyny.
#3050 |
Zakorzenienie
|
Andziot, ja już tyle razy od różnych osób to słyszałam, że masakra. Ale dziś koleżanka spytała z wyrzutem, odrazą i myślałam, że jeszcze splunie przez lewe ramię...
![]() nie wyobrażam sobie nie jeździć! Dobra, zmykam! Życzę wszystkim spokojnej nocy, przespanej do rana i rzadkiego wstawania na siusiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Andziotku bialko mnie najbradziej ucieszylo ![]() ![]() mamaoptymistka ja mieszkam w Anglii i tutaj najpierw pobieraja krew i z tego patrza na cukier. Jesli jest cos nie tak lub ktos w rodzinie jest/byl cukrzykiem to robia dodatkowe badania. Jesli nic takiego nie ma to badania sa zbedne. Ja to chyba bym sie wniebowstapila jakby Antos sie na beatyfikacje urodzil ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
ja tez prowadze samochod jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
|
Mary, Andziot wy jesteście w ciązy miesiąc przede mną i normalnie autko prowadzicie, a mój mąż już od dwóch tygodniu powtarza mi, że mam już nie jeździć, bo coś się może stać
![]() Oczywiście ja go nie słucham ![]() ![]() A tak poza tym, to w moich "mądrych książkach" piszą, że niebezpieczne prowadzenie staje się w od 37 tc. , jak pojawiają się skurcze.. albo wcześniej, jak już się przepowiadacze pojawiają.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nigdy ne dostalam skurczu za kolkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
anula Wcześniaków nie było
![]() ![]() andziot No mamy skontrolować miedniczki po porodzie, ale martwi mnie, bo najpierw było 6mm, potem zmniejszyło się do 2mm, a teraz jest już 10mm ![]() Spice Ja się chciałam w szpitalu umówić na ktg (pierwsze), opisałam pani moją sytuację, a ona, że MUSZĘ mieć skierowanie od lekarza, bo inaczej mi nie zrobią. Więc może będę mieć przy porodzie ![]() moniqac To ja się ustawiam w kolejce za Tobą i morią, ale się nie obrażę, jak kilka z dziewczyn wskoczy przede mnie ![]() Lolka Co najmniej do 20 kwietnia, a najlepiej do 27 kwietnia ![]() ![]() ddaaiissyy Tam, gdzie zamierzam rodzić się nie da opłacić położnej, więc my nie ![]() Ollliwka Na pewno nie, bo mam już terminy, tak, jak pisałam Lolce - 20 i 27 kwietnia. Ale MUSZĘ to 20. To z 27 ewentualnie na czerwiec przesunę (ale to proste i nie muszę się uczyć do tego, ewentualnie coś poczytać) Kwiatecek Trzeba kolejny tytuł dla wątku wymyślić coś w stylu "Czopa wszystkie zgubiłyśmy, dzieci nie urodziłyśmy" ![]() enchant Piękne ![]() ![]() ![]() Paulizia Ja pierwsza nie będę. Czekam na moniqac co najmniej ![]() bassienka Masz taką piłkę, jak ja ![]() ![]() ![]() ![]() mary Przecież Ty rodzisz 3 maja ![]() ![]() A co do auta, to do dziś prowadziłam. Teraz zamierzam ograniczyć i wykorzystywać tż ![]() ![]() Ale jakby była potrzeba, to pojadę ![]() A może pod Krakowem ![]() ![]() ![]() Wrzucam zdjęcia z usg ![]() Na pierwszym dwa razy "siusiak" jak napisał gin ![]() Na drugim buziol na górze, a na dole stopa i ręka zasłaniające buziola ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
dzień dobry (???) o tak wczesnej porze, leżałam godzine, ale nie potrafiłam zasnąć tylko sie wierciłam, buuuu o 6 i tak bym miała pobudke więc stwierdziłam, że można zajrzeć na wizaż
![]() doczytała, co się działo agnieszka_pe25 o mato i córko ale Ci sie porobiło agnieszka_pe25 24kasia86eweskaz udaną wizytę ![]() listopadowa80 mój tez ułożony poprzecznie jest nadal więc sie baaardzo uspokoiłam po tym co napisałaś ddaaiissyy ja mam taki zamiar, namiary na podobno fajna położną już anulinka2009 zrzucisz te kilogramy szybciej niż sie wydaje, a 70 kg to ja miałam ....w I trymestrze ![]() enchantresss i bassienka bardzo zgrabne brzusia mary poziomkowa ja prowadzę, w pracy dziwili się już od dawna że to niebezpieczne i w ogóle że to mało odpowiedzialne z mojej strony, ale tak na dobra sprawę wszędzie moga się zdarzyc różne rzeczy, niekoniecznie za kółkiem i pewnie będe jeździć póki nic sie nie dzieje zjadłam 3słodkie bułeczki i mam zgage, ide się szykować, nawet włosy wyprostuje bo mam mały zapas czasu miłego dnia brzuchatki ![]() Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-04-14 o 04:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.