|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
a ja już po zakupach
kupiłam: serek wiejski ze szczypiorkiem serek wiejski z brzoskwinią pomidory krojone w puszce jogurt biszkopcikowy jogurt AleOwoc koszyk kiwi pasztecik drobiowy marchewkę suszoną w plasterkach oliwki zielone paprykarz z łososiem sałatkę z makrelą gruszkę czerwoną 2 banany makaron ekologiczny żytni razowy otręby granulowane z truskawkami pieczarki marynowane chrzan tarty z jabłkiem mielone indycze
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko, ale mi poszła krew z nosa ;( cały zlew zalałam
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Taka limitowana edycja była jesienią w aldim, imbirowa i typowo angielska z pomarańczy, taka gorzkawa..wtedy kupiłam na zapas i na prezenty
Ale smaki charakterystyczne, nie każdemu zasmakują![]() U mnie też raczej jesiennie ileż to można na wiosnę czekać![]() Promyczek, tak nie ograniczam się jakoś drastycznie, mimo tego chudnę prawie kg w tygodniu po czym w weekend cały ten kg odrabiam
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Wyraźne przemęczenie.
A ja dziś na chłodny poranek owsianka na gorącym mleku z gruszką/prażonymi płatkami migdałów/cynamon A jutro już wymyśliłam mega opcje na śniadanie kasza jaglana z serkiem wiejskim z świeżymi truskawkami (jadł już ktoś świeże u mnie są skubane za 14 zyla) i jakieś dodatki bakalii/suszonych owoców myśle, że suszona żurawina eko i jakieś orzechy
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Te truskawki to chyba słabo jeszcze truskawkami smakują..nie mam zaufania do nich
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłka
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I winogrona Miłego wieczorku chudzinki |
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie w takim razie jaglana z jakimś owocem (truskawki/jabłko/gruszka/banan) jeszcze pomyśle plus dodatki i oczywiście cynamon oł. Również życze miłego wieczoru a ja zaraz ide się obijać przed tv.
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasami można ale nie co weekend Kochana |
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
kto chce zobaczyć zdjęcie muffinków jakie upiekłam?
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
No ja ![]() A w ogóle Dirtyy co tam ?
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
smacznego ;d
trochę mi polewa pociekła ale co tam ogarnie się
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
A dupa jasia ,że polewa pociekła ale te cukierki ale ta polewa
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
No sciekło mi no
hehemój jadłospis dzisiejszy: 1) pół bułki wieloziarnistej z szynką, papryką ogórkiem, ziołami + jajo gotowane 2) drugie pół bułki z tym samym i pół jogurtu 3) krem pure z kalafiora, marchewki + mielone indycze 4) 2 płaty śledziowe z octu + gruby plaster szynki z chrzanem jabłkowym i potem coś jeszcze wpadnie chyba wieśniak z warzywami
|
#4846 |
|
Raczkowanie
|
Laislo, pomarańczowej konfitury to nie lubię, ale tej imbirowej poszukam, może jeszcze gdzieś kiedyś się pojawi.
Lubię rozgrzewającą herbatkę z imbiru ( zalać świeży, krojony imbir wrzątkiem, po odczekaniu dodać plasterek cytryny i łyżeczkę miodu W ogóle bardzo lubię imbir, szczególnie w marynacie do ryb. Dirtyy, nie ma żartów z tą krwią, może zrób jakieś badania krwi? Muffinki super, wiosenne takie ![]() Widzę, że u Ciebie też dziś śledziowo. Ja w końcu skończyłam ze słoikiem rolmopsów z Tesco, bo jakoś mi się napatoczyło po drodze. Za to przyznają ze wstydem, że zgrzeszyłam tymi rolmopsami, bo zjadłam sztuk 3, czyli cały słoik Ale normalnie tak mnie napadło po zjedzeniu tych zaplanowanych dwóch, że umarłabym, gdybym nie zjadła tego trzeciego samotnego ![]() Swoją drogą, chyba mi się smaki zmieniają, bo do tej pory reagowałam tak tylko na słodycze ![]() Faza na śledzie trwa, jutro testuję Biedronkowe
|
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak byłam mała co drugi dzień mi leciało ![]() a badania niedawno robiłam i jest ok z krewka
|
|
#4848 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26348576]Mniam
![]() Można przepis? [/QUOTE]ależ proszę, TESCO, półka ze słodyczami Dr.Oetger >>>>>>>>>>>>>> http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-66111-big.jpg JEST WIELE RODZAJÓW ![]()
|
#4850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26350705]Łeeee, nie myslałam, że to gotowiec
[/QUOTE]to już myślisz
|
#4852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie za to gardło rozbolało ![]() To chociaż dla poprawy nastroju wklepię jadło na jutro: 1. pudding ryżowy z rodzynkami, kokosem i bananem 2. dwie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z sałatką z ogórka i pomidora, polane olejem lnianym 3. miska zupy fasolowej z miso 4. kotlet mielony z fetą z gotowaną zieloną fasolką 5. rolmopsy z parowanymi brokułami
Edytowane przez joasia_sia Czas edycji: 2011-04-13 o 21:02 |
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu święta kolejne za pasem..trzeba będzie zaplanować częściowo na świeżym powietrzu a nie za stołem swoją drogą dopiero co były święta..dlaczego tak szybko ten czas leci![]() Joasiu herbatka z imbirem też jest pyszna, ale zazwyczaj kupuję jakiegoś gotowca..zimą piłam takiego grzańca biedronkowego z imbirem, teraz przerzuciłam się na czerwoną pu-erth z cytryną. Podobno pomaga spalać tłuszcz a na ile w tym prawdy to nie wiem![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Tynusia ja też dużo korzystam z mrożonek zimą i wiosną..i myslę, że to może być faktycznie lepszy wybór akurat w przypadku truskawek bo przecież mrożą je w sezonie i zakładam, że jakościowo dobre wybierają.. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- A menu takie było: -filiżanka muesli z owocami i orzechami, ciepła bułeczka z serkiem naturalnym -spaghetti w sosie z pomidorów z cebulą i fetą (niecały talerz średni, niewiele, ale pyszne było) -orzechy (garść), kilka kostek fety, filiżanka musu z jabłek -rybka z puszki, warzywa z patelni -jajko po wiedeńsku |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam już plan na święta trochę jedzonka tych pyszności i później ostry trening i nie objadanie się wieczorem z rodzicam przed tv i powinno być dobrze w moim przypadku akurat. Poza tym nie mogę się nie wiadomo jak objeść bo we wtorek po świetach ide do pracy więc muszę się czuć komfortowo
|
|
|
|
|
#4855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w pierwszy dzień świąt zaliczam tylko śniadanie przy rodzinnym stole w domu (co sprzyja objadaniu się), bo na obiad jedziemy do knajpy, a tam zamówię coś lekkiego. A w poniedziałek to już pewnie będę jadła w miarę po swojemu. Mama jest na diecie zbijającej cholesterol, więc pewnie nie będę sama ze swoim zdrowym jedzeniem. I upieczemy sobie pewnie jakieś w miarę lekkie ciacha - wymyśliłam bakaliowego mazurka na razowym, kruchym spodzie i może jakiś bananowy chlebek? Matko, znowu paskudnie za oknem. Cieszę się, że pada, bo owoce i warzywa może będą dzięki temu trochę tańsze latem, ale żeby chociaż promień słońca ![]() I lecę do pracy
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
owsiane górskie/owsiane z amarantusem z zimnym serkiem wiejskim
(świeżutki ) z świeżymi truskawkami (całkiem przyzwoite w smaku) z domieszką suszonej żurawiny eko 'nie cukrzonej' oraz domieszką orzechów nerkowca/włoskich and fura cynamonu mm .. ![]() Mniam z rańca takie przyjemności
|
#4857 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, Chudzielce =*
jak tam Wasze dietki, samopoczucie, zdrówko ? =D ja tu przybywam po raz kolejny i proszę o poradę ![]() otóż, schudłam tyle, ile chciałam (ba, nawet więcej! moja 'dieta' polegała na ograniczeniu słodyczy, soli, różnych 'zakazanych' potraw typu smażone, fast-foody, wysokokaloryczne. teraz obawiam się tylko tego nieszczęsnego efektu jojo! i bardzo chciałabym go uniknąć, tylko jak? dla przykładu podam jeden z moich dziennych (nierozsądnych, wiem..) jadłospisów: -śniadanie: kromka chleba z pestkami dyni, sałatą, pomidorem i ogórkiem -2 śniadanie: zawsze jakiś jogurt (danio, jogobella, Diat, 7 zbóż, belriso), ewentualnie jabłko czy banan -obiad: to, co mamusia robiła, ale w małych ilościach (choć zdarzyło mi się 'uniknąć' obiadu, ale w zamian coś przekąsić, typu pizzerka [ok. 200kcal]) -podwieczorek: najczęściej nic, czasem (dla przykładu) kisiel -kolacja: pół makreli z warzywami (zamiennie z twarożkiem grani/serkiem wiejskim) wychodziło mi z reguły ok. 1000kcal dziennie - i tyle najmniej starałam się jeść, choć zdarzyło mi się, nawet kilka dni pod rząd, jeść mniej. ile kcal tygodniowo powinnam dodawać, by utrzymać wagę? i przy ilu mniej więcej się zatrzymać? chciałabym po prostu skończyć już to obsesyjne liczenie kalorii (; i mam dość wysłuchiwania, jaka to ja jestem chuda, a jak mało jem .aha, no i przyznam się, że nie katowałam się AŻ tak, jeśli chodzi o słodycze, ale nie jadłam ich często, a nawet nie sporadycznie. rzadko zdarzyło mi się zjeść loda śmietankowego rożka algidy czy też 2 herbatniki. najgorszy jest fakt, że omijałam szerokim łukiem te obiady, bo uważałam, że wciąż są zbyt tłuste (naprawdę, były). jakieś pomysły? ![]() pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np na początek : śniadanie: 2 kromki żytniego z mega obkładem sałata,pomidor itp jakiś ser biały/zolty/wędlina/jajko co lubisz może też być owsianka z owocem i bakaliami tak jak lubisz jakieś tosty pełnoziarniste śniadanie 2: w szkole to najporęczniej kanapka + owoc a tak to można np. koktajle owoce , sałatka owocowa z jogurtem nat itp. obiad: kasza/ryż/makaron z warzywami z mięskiem/rybką podwieczorek: pieczone jabłka z cynamonem , serek homo. z orzechami i suszonymi owocami itp. kolacja: makaron ze szpinakiem i jajkiem , serek wiejski z warzywami kromka żytniego z masłem , jajecznica i kromka chleba To tak przykładowo zwiększ śniadanie i powolutku przyzwyczajaj. Teoretycznie mówię się ,że powinno się zwiększać o 100 kcal ale ja się w to nie bawiłam ale każdy jest inny. Możesz jeść to co chcesz nie musisz oczywiście jeść owsianki jeśli nie lubisz jedz tak żeby ci smakowało i zajadać z przyjemnością a nie z przymusu bo zdrowe ![]() Ps. Ale ogólnie malutko jadłaś i dla mnie dieta 1000 kcal to taka podstawa do przeżycia ja bym jej nie poleciła nastolatce czy komu kolwiek no ale wybór indywidualne. Lepiej chudnąć powoli raz i skutecznie niż potem + x kg z nawiązką
|
|
#4859 |
|
Raczkowanie
|
Co tam u Was, dziewczynki?
Ja cieszę się długim popołudniem ![]() Wracając z pracy, wstąpiłam n targ po świeże warzywa i widok botwinki natchnął mnie do zrobienia z nią zupy. Kupiłam też kalarepkę - co tam że importowana, nie mogłam się oprzeć. A jutro piątek i weekend W sobotę może wpadnie do mnie mama na połażenie, w niedzielę idę z koleżankami z pracy na sushi, więc zapowiada się fajny weekend ![]() Menu na jutro w planach takie: (gruszka i jabłko) 1. owsianka z łyżką otrąb i bananem na mleku owsianym 2. dwie kanapki z chleba żytniego z pastą warzywną (marchew, seler, pietruszka), z kiełkami, doprawioną czosnkiem i chilli z kalarepką 3. ostatnia już porcja warzywnej zupy fasolowej miso z boczniakami4. pstrąg wędzony z kapustą kiszoną
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pstrąg z kapustą ps. dostałaś już @?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Ale smaki charakterystyczne, nie każdemu zasmakują
ileż to można na wiosnę czekać
ale czasami można ale nie co weekend Kochana
Ale normalnie tak mnie napadło po zjedzeniu tych zaplanowanych dwóch, że umarłabym, gdybym nie zjadła tego trzeciego samotnego