|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() (czarne włosy to moje marzenie od zawsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję laski za odzew ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też tak robię: duże I albo II śniadanie, a potem coraz mniej. Inaczej cały czas jestem głodna. Ale długo trwało, zanim do tego doszłam - kiedyś nie jadłam śniadań wcale albo tylko coś małego i kawa ![]() U mnie nie najgorzej. Dieta w miarę ok, no i ćwiczę na orbitreku prawie codziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko ja nast. razem poczekam na sezon innego owocu i blenderuję razem, bo nigdy nie byłam fanką bananowych soków, dżemów, etc. No mi tak jest najlepiej, ale dziś przez pewne okoliczności, o których już tu wolę nie pisać (spaliłam sporo pewnie kalorii i bardzo zmarzłam...), zamiast kiwi na II śniadanie, kupiłam sobie moją ulubioną drożdżówkę z serem i zjadłam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Raczkowanie
|
ostatnie 2 dni to totalna porażka,nawet nie bede mowic co jadłam...to było straszne,same bomby kaloryczne
![]() Nie wiem co sie dzieje ze mną ![]() Dziewczyny ale za was cały czas trzymam kciuki ![]()
![]() |
#1655 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny nie było mnie strasznie długo czasu ale nie dlatego że sobie odpuściłam wręcz przeciwnie dziś waga pokazała 65.5 kg więc od długiego zastoju nagle się ruszyło mam nadzieję że to dopiero początek moje zasady to cały czas 1400kcal i 1.5h ćwiczeń tylko w niedzielę się nigdy nie ruszam, wesele już za 2.5tyg więc mam nadzieje że jeszcze 2kg ze mnie zejdzie
![]() W ogóle w porównaniu do was to słabo mi idzie bo odchudzam się już od lutego a dopiero 3kg poszło ale lepiej 3kg w tą stronę niż w drugą ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Ja w krytycznych chwilach myślę "ok nie chcesz się na razie odchudzać to nie, przynajmniej trzymaj bilans żeby nie stracić tego co osiągnęłaś" może spróbuj w ten sposób i minimalnie popuść na jakiś czas ale bez przesady i poczekaj aż chęć znów przyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1656 |
Raczkowanie
|
Dziewuszki czy Wy macie jakies sposoby na nie podjadanie i ciagle uczycie glodu przed ta wstretna @.???
Nie moge juz .Jestem tydzien przed @ i od wczoraj non stop bym jadla . Pochlaniam wiecej niz te 1200 . Na oszukanie podjadam ogorki konser. i za chwile mam taka ochote na czekolede ze musze choc kostke . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chce mi sie jesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Rozeznanie
|
o ludzie. własnie zdałam sobie sprawę, że z moja kondycją jest gorzej niż myślałam.
![]() trzeba coś z tym zrobić. na razie ograniczę się do skakanki, ale po maturze czyli 13 maja wykupuję karnet na siłownię ![]() ![]() mniaaaam loooooooody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
sunflower__ świetny przepis! _________________________ Śniadanko: -dwie kromki wafli ryżowych z ananasem -kawa ok 122 kcal W szkole: -bułka słonecznikowa z szynką, serem i pomidorem -gruszka 0k 513 kcal Obiad: -Zupka jarzynowa -cielęcina -sałatka (ogórek, papryka, pomidor, sałata) ok 522 Razem ok 1156,54 kcal. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1660 |
Raczkowanie
|
tak tak od jutra koniec..biorę się za siebie,nie dam się
![]() ![]() No coz ja jutro w szkole od 7 rano do 20 ;o w piątek! no ale nic mniej pokus ![]() ![]()
![]() |
#1661 |
Przyczajenie
|
U mnie nie obyło się dziś na obiad bez kawałka pizzy... ihihh
No ale nie zapchałam się nią , tylko zjadłam kawałek. Był ten kefirek, kawka z mlekiem 0,5% i słodzikiwem. A...i 2 czekoladki małe z bombonierki ;D Wg moich obliczeń jest coś ok 1000kcal... więc mam nadzieję,że nadmiar tłuszczu z pizzy mi nie zaszkodzi ![]() Już nic nie jem, czas na owocową herbatkę ze słodzikiem ![]()
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
Dlaczego tak długo, to nie zdrowo!
![]() |
#1663 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Poczytałam sobie trochę wasze forum i też postanawiam od jutra liczyć kalorie
![]() ![]() ![]() ![]() A więc od jutra 1200 kcal ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokroiłam dojrzałego banana na plasterki nie za cienkie, włożyłam do jednorazowego woreczka i wsadziłam do zamrażarki na 2 godziny ponad. Później wrzuciłam rozklejając kawałeczki (mogły być jeszcze przecięte te plasterki na pół, bo mi no-name'owy blender prawie wysiadł ![]() ![]() ![]() ![]() Na forum jakimś było podane, że można w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę gorzką i w blenderze gotową masę polewać ostudzoną już czekoladę łyżką, jednocześnie mieszając wszystko (żeby czekolada się mroziła i łamała) - mamy tym sposobem straciatellę ![]() Ale dla mnie za dużo zabawy, już wolę mieć orzeźwiające następnym razem z truskawkami ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- U mnie dziś nie najgorzej ![]() Obiad: - ten makaron z sosem jak wyżej Podwieczorek/przekąska: - sok marchwiowy jednodniowy - 1 winogrono - łyk coca-coli Kolacja: - jajecznica na cebulce - kromka chleba Po zsumowaniu dnia: 1217 kcal ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 |
Konto usunięte
|
Witajcie, babeczki
![]() Ale dziś tu cichutko... I mimo to, że to ja właśnie ostatnio wczoraj coś naskrobałam, to dziś zrobię to pierwsza, gdyż wczoraj zapomniałam się pochwalić: mój TŻ mnie bardzo, ale to bardzo intensywnie wczoraj przekonywał, żebyśmy poszli zjeść coś w Subway'u (kanapka z kurczakiem teriyaki) albo na zestaw kebab. I tak negocjowałam i negocjowałam, że skończyło się na wspólnym zakupie, gdzie On sobie kupił zwykłą Coca-colę (nie lubi Zero, a tylko taką kupowaliśmy ostatnio, żebym mogła wypić drinka ![]() ![]() Podsumowując: NIE ULEGŁAM! ![]() A dziś moje menu wygląda/będzie wyglądało tak: Śniadanie (200 kcal): - serek wiejski - kawa z mlekiem II śniadanie (151 kcal): - kiwi - sok ze świeżych pomarańczy Obiad (334 kcal): - pieczarki na gęsto - ziemniaczek gotowany - patison Do tej pory będzie: 685 kcal ![]() Kolacja (wielka niewiadoma, bo jadę do domu... - oby rodzice nic nie zaplanowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja z reguły potrafię odmówić, gdy ktoś mnie namawia na jedzenie, ale nie potrafię odmówić sobie samej. Najwięcej grzechów jedzeniowych, a może nawet wszystkie, popełniam w samotności... ![]() Dziś w ogóle mam zły dzień, dostałam okres i czuję się okropnie. Trochę mnie to dziwi, bo odkąd urodziłam dziecko, każdy okres przechodziłam bezboleśnie. Czyżby powrót do czasów sprzed ciąży? ![]() Tak więc ćwiczyć dzisiaj nie będę, bo umieram ![]() Na śniadanie zjadłam chleb żytni i serek wiejski + kawa z mlekiem. Planuję jeszcze jogurt z otrębami, a potem obiad - chyba 2 małe ziemniaczki z chudym twarożkiem. Popołudnie u teściów, więc nie wiem, co dalej, ale postaram się możliwie najmniej kalorycznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie
![]() Dawno nie pisałam, bo brak mi czasu... zajmuję się teraz pisaniem pracy licencjackiej, do tego szkoła normalnie, siłownia i nie miałam kiedy tu zaglądnąć. Przez cały czas jem 1200-1400 kcal, waga w miejscu... tyle że ciałko mi się zaczyna ujędrniać, widzę efekty siłowni ![]() ![]()
![]() |
#1668 |
Rozeznanie
|
Witam na moim pierwszym dniu dietki
![]() Jak na razie zjadłam na śniadanie kefir truskawkowy i 2 wafle ryżowe i na drugie śniadanie activię. Zaraz przygotuję sobie na obiad ulubione warzywa na patelnię (oczywiście bez tłuszczu) z papryką i ziołami ![]() Zapisuję sobie wszystko co zjadłam w notesiku żeby nie przesadzić z jedzonkiem ![]() Jak na razie nastawienie pozytywne jest i do boju z kg ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1669 |
Rozeznanie
|
kurcze niby dzisiaj jadłam tak jak zwykle, ale wydaje mi się tak jakoś dużo
śniadanie: jedna kromka chrupkiego pieczywa z sałatą i jajkiem oraz 2 łyżeczki serka wiejskiego light nie wiem ile kalorii 2 śniadanie: serek jogobella 165 kcal obiad: makaron pełnoziarnisty z rybą (nie potrzebnie użyłam trochę warzywka potem się okropnie czułam ![]() podwieczorek: pół pomaranczy małej ok 30kcal i actimel naturalny 90 kcal kolacja bedzie: kromka chleba chrupkiego, sałata, serek wiejski dzisiaj idę pierwszy raz tej wiosny biegać, ciekawe ile dam radę, na szczęście jest u mnie dzisiaj ładna pogoda: świeci słoneczko i 12 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1670 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Też chciałabym zacząć biega i nawet mężulka udało mi się namówić (tylko okazało się, ze w jego garderobie nie ma czegoś takiego jak dres ![]() Powiedzcie mi, czy biegajac szybko poprawia się kondcję? Bo ja jestem pewna, że za pierwszym razem przebiegnę 200m i będę miała dość. Aaa i powiedzcie mi jak to w końcu jest z tymi owocami? Bo szczerze mówiąc ja się ostatnio rzuciłam na jabłka, bo nieźle mnie zapychają i potrafię zjeść nawet 4-5 dziennie :/ oczywiście wliczam je w dzienny bilans kaloryczny, ale zastanawiam się czy dobrze robie... ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2011-04-15 o 18:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Raczkowanie
|
mądrala .. mi osobiscie bieganie bardzo ale to bardzo poprawiło kondycję
![]() sunflower brawo za silną wolę! ![]() A ja właśnie wrocilam ze szkoly ;o ale było świetnieeeeee;d mieliśmy dziś dzien otwarty i pokazywalismy szkole przyszlym licealistom,a potem był koncert ![]() ![]() Jutro bieganie lub skakanka albo to i to,dzis juz nie zdaze,nie mam nawet sily:P ![]()
![]() |
#1672 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam po raz drugi
![]() zdaję relacje, dziś przez cały dzień zjadłam 1400kcal, przez 1,5h intensywnie ćwiczyłam i bardzo dobrze się czuje ![]() ![]() ps. początki ćwiczenia były średnie... ale teraz mogę powiedzieć,że jak wychodzę z siłowni to czuję się dużo lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj ćwiczyłam 45 min, czyli jest coraz lepiej ![]() ![]() I muszę powiedzieć, ze w zupełności zgadzam sie z divą, ostatnio ćwiczenia sprawiają, że czuje się lepiej! Uwielbiam sie zmeczyć i strasznie mi tego brakuje jak mam dzień przerwy. Poza tym, dobrze to wpływa na moją psychikę...po kilku godzinach stresu w pracy, ćwiczenia robią mi "reset" mózgu i myślenia ![]()
![]() |
![]() |
#1674 | |||||||
Raczkowanie
|
Hejka Kochane
![]() Cytat:
A dla mnie to wcale nie jest głupie myślenie, takie jest moje zdanie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mam tak przed @ a szczerze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A powiedz Kochana jak przyrządzasz warzywa na patelnie? żeby były mniamniuchne ![]() Odpisałam, teraz Wam się pochwalę , że dziś na wadze 58,9- ![]() ![]() ![]() ![]() I co najważniejsze, że mimo momentów słabości, które jak tu czytam każda z nas ma, to nie jest drastyczna i nie chodzę przygnębiona na niej, bo jem wszystko co dobre tyle, że na zasadzie główkowania. Powiem Wam, że dużo chyba zawdzięczam wodzie mineralnej, którą wypijam litrami i temu, że nie piję żadnych soków, napojów, coli-piję tylko kawę raz dziennie herbatę czerwoną i wodę mineralną. A aerobic i siłownię na które chodzę 3 razy w tygodniu jest super, wychodzę po nich umordowana i o to chodzi. Tylko mój TŻ patrzy na mnie podejrzliwie ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj muszę oszczędnie śniadanko I i II bo na obiad zrobię pizze ![]() ![]() ![]() To miłego weekendu Kochane, trzymajcie się ![]() Ps. chciałam jeszcze tylko się przyznać, że dopadają mnie stany lękowe kiedy pomyślę, że zbliżają się swięta i czas ciągłego grillowania, w całej tej przyjemności to będzie najgorsze hehehhe
63-62-61-60-59-58-57- to mój cel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez doriiiis Czas edycji: 2011-04-16 o 07:40 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
ooooo cześć lasencje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 |
Raczkowanie
|
Witam w sobotni poranek!
![]() Wczoraj nie pisałam, bo nie miałam czasu! Ale grzecznie spowiadam się ze swojego dnia:
Gdy nie to piwko to bym się zmieściła spokojnie! bo teraz wg kalkulatora to mam 1395,87 kcal A dzisiaj dzień warzenia! Staje na tej wadzę i mimo mojego nie równomiernego odżywiania jest -1kg!
![]() |
#1677 |
Raczkowanie
|
malgonia...
![]() ![]() Subflower .. trzymam kciuki,na pewno się uda ![]() ![]() Diva,sunflower.. ja też po ćwiczeniach,szczegolnie bieganiu czuje sie super! To uczucie jest nie do opisania. Koniec cwiczen,cala zlana potem, i wrazenie ze codziennie mozna wiecej i wiecej ![]() Dzisiaj przede mną pracowity dzień w ogródku ![]() ![]() Dziewczyny za 2 tygodnie idę na 3dniową pieszą pielgrzymke.I te 3 dni to beda 3 ostatnie dni mojej diety,potem stabilizacja ![]() ![]() ![]() A teraz już po sniadanku-musli z jogurtem. Popijam wlasnie wode z cytrynka i za chwile zabieram się do pracy ![]() A jak wam mija sobotni poranek? ![]()
![]() |
#1678 | |
Raczkowanie
|
![]()
ulalaaa
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() a ile już ważysz?i przy jakim wzoście?
![]() |
![]() |
#1679 |
Raczkowanie
|
waże 53-54 zależy kiedy
![]()
![]() |
#1680 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Całkowicie macie rację co do ćwiczeń. Ale chyba najgorzej jest przelamać się i zacząc ruszać tyłek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.