|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2642 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Miłej niedzieli
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
słonecznej niedzieli Wam życzę, takiej jak u mnie
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
I ja życzę miłego dnia
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() no to i ja nie bede sie rozpisywac tylko zycze milej niedzieli
|
#2646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja z domu wyniosłam, że święta=sprzątanie przez duże S. I teraz, jak jestem na swoim , to mam czasem wyrzuty sumienia, że meble nie fruwająCytat:
![]() Trochę ruszyłam... Całą sobotę wczoraj sprzątałam, ale łącznie z oknami i firanami, dlatego tak długo. Meble nie fruwały ![]() Cytat:
Dobrze, dobrze. Gdyby nie to, chyba w ogóle zrezygnowałabym z remontu teraz. *** Witojcie ![]() Karo ![]() Pięknie dzisiaj.... Zosia była z babcią w kościele z palemką, więcej było podobno ganiania niż to warte ![]() Śpi już 3 godziny, jak się obudzi jedziemy do miasta kupić jakąś cieńszą czapeczkę, bo aktualne beretki się zdeaktualizowały (trudne słowo) ![]() Wraz z wiosną obudziło się moje libido, nie mogę się doczekać wieczora ![]() To ja też życzę miłej niedzieli
|
|
#2647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też byliśmy Dzisiaj przesiedział całą mszę na zmianę u małża i u mnie i był grzeczny![]() ![]() Byliśmy na obiadku u moich rodziców,niedawno wróciliśmy,Bartoś śpi też chyba na chwilkę polegnę![]() Miłego popołudnia |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam niedzielnie u Was? U nas oki. Oli wcina naleśnika na kolację. A ja mam chwilke dla siebie. |
|
|
|
#2649 |
|
BAN stały
|
a u nas niedziela tez super
wprawdzie zadnych prezentow nie bylo, ale mąż wrócił ok 12. potem obiad, winko i sexik jeden a potem drugi raz |
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to się dzieje na tą wiosnę wszystkie się budzą do "życia" ![]() Ja ciągle śpię ![]() Byliśmy dzisiaj z Przemkiem w kościele... Pierwszy raz... Na komunii mąż się już z nim ewakuował... To była MASAKRA Żałuje że nie wzięłam wózka... Bo staliśmy na zewnątrz... Powiem tylko tyle, że posunął się nawet do tego, żeby mnie i Patryka bić A teraz siedzę sobie w pracy, oglądam X-factor i relaksuje się bo te 35 minut w kościele wypompowało mnie doszczętnie
|
|
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ulala ![]() Cytat:
![]() A my dziś rodzinnie poszliśmy na spacer, plac zabaw a potem ponad 2 godz jazda rowerami, zabłądziliśmy i musieliśmy sporo nadrabiać ![]() Wrzuciłam fotki pokoju Zuzi do albumu i kawałek naszego mieszkania Jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam. Mieszkanie małe ale kupując je od razu przenieśliśmy kuchnię do salonu, żeby Zuzia miała swój kąt. Mały pokoik ale wystarczy dla Niej. Jak podrośnie to może zrobimy z niego jadalnię a oddamy Jej naszą sypialnię Albo kupimy większe mieszkanie
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze przyjdzie na nas pora ![]() ooookeeejjjj kochana... oglądnęłam fotki prosto z jakiegoś super fajnego magazynu o wnętrzach a teraz wstaw te prawdziwe fotki kwałka swojego mieszkania BOSKIEEE błagam |
|
|
|
|
#2653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już dzisiaj mówię: Dobranoc Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-04-17 o 22:25 |
|||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
a wstydu sie najadłam
![]() inne dzieci takie grzeczne... tylko Przemka było słychać ![]() załamałam się... chyba ponoszę wychowawczą klęskę normalnie ![]() najgorsze jest to, że nawet "kąt" już na niego nie działa... Odsiedzi swoje, wychodzi i dalej robi co robił... Nie wyciąga żadnych wniosków, nie robi to na nim żadnego wrażenia... Tłumaczę, tłumaczę, tłumaczę... jak grochem o ściane ![]() Oficjalnie stwierdzam, że mój ciężki poród to był pikuś do wyzwania jakim jest wychownie dziecka
|
|
|
|
#2655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czekam tak na to piwo od Małża i doczekać nie mogę
![]() Cytat:
![]() Ogranicza mnie i tak budżet bo wiele rzeczy wyglądałoby inaczej. Urządzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez uważam, że dobre wychowanie dziecka jest trudne ale nie poddaję się ![]() Aaa, tak to z ikei ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Czeko ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Doczekałam się tego piwa idę już ![]() Dobranoc
|
|||
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już zacznę wrzucać drobne do skarbonki, żeby mój budżet Cię nie ograniczał ![]() Fajna ta półka z Ikei... rewelacyjna na zabawki Ile kosztuje jeśli mogę zapytać ![]() Ja też się nie poddaje... W każdym razie nie przy nim... Dotąd był grzeczny, a teraz coś się zaczyna dziać ![]() Nie wiecie, czy w aptece można dostać pigułki ze skoncentrowaną cierpliwością? |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
"Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje" - mam nadzieje, że mi da dzisiaj pogodę i mnóstwo energii, bo planuję porządki w domu... Nie takie świąteczne, ale comiesięczne... Ja żeby wysprzątać generalnie, muszę mieć conajmniej 3 dni wolnego,w tym opiekę dla Przemka przez 2 dni, bo przy nim naprawde niewiele mogę zrobić... A taka robota na raty, strasznie mnie denerwuje.Widzę, że słonko zaczyna świecić więc chyba bedzie dobrze ![]() Życzę Wam kochane cudownego dnia |
|
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale piękny ranek Bartoś jeszcze śpi ale to efekt tego,że wczoraj później go położyłam na popołudniowe spanie-dopiero jak wróciliśmy od rodziców Wstał o 17.30 no i na noc poszedł spać po 22 .Damian juz porwał do szkoły a ja dopijam kawkę![]() Dzisiaj chyba wiekszą część dnia spędzimy na dworze ada miłego sprzątania ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Mamusie dziewczynek widziałyście nowe rajstopki z Woli?http://www.wola.pl#NEWSTOCK/PRODUCTS Czego to już nie wymyślą
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-04-18 o 07:56 |
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Rzeczywiście-poranek piękny ![]() Ada pociesze Cię-po wczorajszej wyprawie po czapkę (której na marginesie nie kupiłam) byłam załamana ![]() Zośka po prostu unosi się nad ziemią, nie nadążam za nią, zmachaliśmy się jak konie po westernie, wszystko zwala, odkleja, obrywa, kupowałam jej jeszcze takie butki do latania lżejsze, znalezienie odpowiednich (również na półce, bo nic nie stoi na swoim miejscu ), przymierzenie kilku, potem zapłacenie-takie rzeczy to tylko w Erze Byliśmy z nią jakieś dwa tygodnie temu w większym sklepie i nastąpiło pogorszenie w zachowaniu o jakieś 200% ![]() Jak nie ma wózka w sklepie, żeby ją wsadzić to jest masakra jakaś. To się wyżaliłam. Gorgulku, źle się wyraziłam-ja też firanek nie mam, wszędzie a'la zasłonki + rolety, tylko w kuchni coś firankopodobnego, bo mieszkam na parterze od strony wejścia... Do nowej-starej kuchni zamówiłam rolety rzymskie. Bardzo ładne mieszkanko, a łóżko Zuzi super się prezentuje
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka, śliczny ma Zuzia pokoik ![]() Cytat:
, ale trzymam się myśli, że to się kiedyś zmieni ![]() *** U nas na razie niezbyt ciepło, za to bezchmurnie
|
|
|
#2661 |
|
BAN stały
|
hej
ale w sumie ok. zaraz piję kawe lece na pocztę i do fryzjera. podetnie trochę Ameli kudełki i moje ciut. Gorgulku śliczne masz mieszkanko ![]() ja zrobię dla Amelki z czasem jak już pośpi u nas w sypialni w swoim trochę i potem do siebie. mebelki ma ale teraz żałuję że takie wzięłam... potem zrobię zdjęcia. ściany każda na zielono jasny. żyrandola brak bo spadł i się pobił - był żółty księżyc. coś na ścianę na pewno pódzie... i łóżko jeszcze, myśląc przyszłościowo raczej piętrowe... ale to jeszcze... |
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sobotę nie mogłam drugiego piwka dopić
|
|
#2663 |
|
BAN stały
|
Sylko
Amelka też niedawno wstała, ale u nas to normalnie tak. chodzi spać około 21-22 a potem śpi do 8-9. mi to pasuje i muszę Amelkę pochwalić, ale tak po cichu. śpi całą noc spokojnie bez budzenia się już kilka dni a teraz śpi obok i nie budzi się nawet. mam nadzieję że tak już zostanie ![]() Angy pocieszę cię może trochę. pamietasz pisałam kiedyś ze z Amelką na zakupach jest tak jak teraz u was, ale jak teraz jeździmy to jest lepiej. także to raczej przejściowe powinno być. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- no nieźle ale potrzebowałam tego, odstresowałam się i już mi lepiej. piwko to zależy jak kiedy, ale lubię. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- w zime kupiłam nosidełko takie w góry turystyczne. infant za 100 zł. mieliśmy jechać w czerwcu ale nie wyjdzie nam nic z tego wyjazdu... więc teraz je sprzedaję , dziś kończy się aukcja i już zarobiłam na nim 100 zł ![]() Amelka wczoraj wrzuciła pieniażka na ofiarę dla ks do koszyczka. a jaka dumna była. mąż jej dał obawiałam się że nie zechce oddać, albo co gorsza wziąć sobie z tego koszyczka. ale ona ładnie wrzuciła, ks pogłaskał bo to proboszcz już starszy, odszedł a Amelka na cały kościół "ama, ama" że sama wrzuciła ogólnie była grzeczna, bo też cyrki już wyrabiała i nie chodziła jakiś czas z nami. ale stwierdziłam, że potem jak ona pójdzie to dopiero będzie. także idziemy na mszę gdzie jest mniej ludzi, stajemy z tyłu (bo jak siadaliśmy to chodziła po ławkach) i jest okno to się pochwaliłam, wygońcie mnie |
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nadal śpi z Wami? Pocieszyłaś mnie ![]() Oj winko to ja tez lubię... A piwko to ostatnio tylko Łomża mi smakuje
|
|
#2665 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no nadal... ale chce żeby właśnie spała spokojnie obok, a potem wrzucę do łóżeczka. chyba niedługo skoro cyca nie szuka nawet. po świętach zobaczę jak pójdzie. Winko lubiłam kiedyś tylko półsłodkie albo słodkie.mąz przekonał mnie do wytrawnych ew półwytrawne. kiedyś jeszcze na studiach kupowaliśmy takie (tylko pewnie źle napiszę ale nie pamiętam dokładnie jak sie to pisała) castillo dell lano. coś takiego z 99 roku. ale potem już z tego rocznikanie znaleźliśmy a inny rok to już nie to samo... teraz z półsłodkich to Cote jest dobry i do kupienia w polo markecie, carrefour.... kosztuje 15 zł za butelkę. może nie jest to jakies wyszukane, ale nam smakuje.to ten cote, julia, dobra ide pa |
|
|
|
|
#2666 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tam jest i dlaczego tak źle było?Cytat:
![]() nosz kurka...zazdraszczam:brzy dal: Cytat:
Ja z Zu często chodzę do kościoła...ona to bardzo lubi...biega, wącha kwiatki tańczy, śpiewa![]() Cytat:
nawet karnisza nie mam a u Rodziców jak w sobotę zdjęłam firanki...tak do dzisiaj nie założyłam chyba już nie założe, rolety mi wystarcząPiękne mieszkanko Co do pogrubionego...dokładnie miałam to samo ![]() Cytat:
![]() Moja wymyśliła coś nowego w żłobku...w piątek Ciocia mi mówiła...doszły do grupy dzieci nowe...no i wiadomo...jak nowe to płaczą...i jak tylko zaczynają płakać to Zuza zaczyna krzyczeć ewidentnie chce je przekrzyczeć Zapytałam co wtedy robią...i okazuje się że muszą wyjść z Zu aż dzieciaki przestaną krzyczeć![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U Nas od rana urodziny kolegi i właśnie wciągnęłam jeden z najlepszych Tiramisu i domowego Dakłasa Przepyszny początek tygodnia
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O ja ![]() Ale bym zjadła
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
o Ty
a jeszcze żeby było jasne...zazdraszczam możliwości nie libido![]() dawno lepszego Tiramisu nie jadłam...od kilku lat prosimy się o przepis, ale kolega nie chce zdradzać, bo co roku żona robi a tak musiałaby zmienić repertuał
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak też zrozumiałam , nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że na libido nie narzekasz Bez żadnych podtekstów, nie zrozum mnie źle![]() Przezorna, myśląca żona
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardziesz sprawnego sprzątania mi życz
bo miłe to chyba sprzątanie być nie może![]() Cytat:
zaczyna się... Cytat:
Ale dzisiaj zakupiłam spacerówkę, parasolkę najlepsze jest to, że Przemek nie chce w niej siedzieć... (jak go posadziłam w domu) tylko leci do swojego starego wózka ![]() No, a jak... Niech sobie nowi nie myślą, że przyszli i cała uwaga będzie skupiona na nich Zu chce pokazać kto tu rządzi ![]() Pościel wywieszona, pierwsze pranie się pierze, zaraz idę okna myć w sypialni, zanim młody uda się na drzemkę... Mam power'a póki co
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Podobnie jak z walentynkami-kocham cały rok i świętem zmarłych-pamiętam cały rok, i sprzątam na bieżąco i dobitniej świąt nie przeżyję jeśli będę mieć bardziej wysprzątane
no to powiedziałam co wiedziałam heh
, to mam czasem wyrzuty sumienia, że meble nie fruwają

Przepyszny początek tygodnia