Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 21:10   #4681
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Nie wiem czy nie przegapilam ale 24kasia86 chyba dzis sie nie odzywala, moze ona nam niespodzianke zrobi i pierwsza urodzi!!
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 21:11   #4682
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Ja Brzuchatki uciekam do łóżeczka
Jeszcze raz dzięki za komplementy
I czekam jutro na info która już urodziła

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 21:15   #4683
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie przegapilam ale 24kasia86 chyba dzis sie nie odzywala, moze ona nam niespodzianke zrobi i pierwsza urodzi!!
jeśli dobrze pamiętam to padła jej ładowara do lapka i nie ma jak się odezwać ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 21:18   #4684
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja zjadłam kebeba,wykapałam sie i zaraz pekne masakra ale warto było- pyszny był
a widziałyscie ze w naszej sadzie biora udział jakies obce baby
Stary 2011-04-18, 21:18   #4685
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Kurcze, ja was nie nadrobię
Lecę bardzo po łebkach te strony, ale nie mam szans....
Wybaczcie mi!
A tera lecę spać bo od 7 na nogach jestem
jutro nie wiem czy zdążę nadrobic cokolwiek bo mamy z tżtem zawalony dzień cały!
Ale wpadnę zobaczyć jak tam nasze rodzące
Aguś liczę na to, że juz jutro będziesz się chwalic lekkim i krótkim porodem
Kciuki trzymam, bo to już najwyższy czas!

dobanoc
Stary 2011-04-18, 21:21   #4686
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jeśli dobrze pamiętam to padła jej ładowara do lapka i nie ma jak się odezwać ...
a juz myslalam ze cos sie kroi, jakos umknelo mi to info
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 21:21   #4687
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny, cieszę się, że mój tytuł na razie jest na pierwszej pozycji, ale tak myślę, że nie będzie on adekwatny do całego wątku, bo na pewno zahaczymy o maj. Aż tak szybko go nie wykończymy, bo jeszcze święta po drodze i w ogóle czasu będzie brak. Kilka z was to zauważyło, a ja uświadomiłam to sobie jak spojrzałam na kalendarz (szczęśliwi czasu nie liczą). Może więc jednak skorzystamy z propozycji, która wygrywa w drugiej kolejności?? To tylko moja luźna sugestia... A teraz idę spać. Może jutro juz będzie któraś dzieciata?
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 21:33   #4688
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
mimbi

Kurcze nigdy nie byłam w SPA, więc nie pomogę. Ale po krótkiej chwili zastanowienia, wybrałabym krótszy pobyt + więcej zabiegów

Nie obniżył się, moim zdaniem, ale chyba odrobinę urósł, śliczny jest

Anula Śliczny brzusio

Świetne

Super

Ale jestem zła. Miałam jechać jutro z Tż do Hamburga składać wniosek o paszport i akurat od jutra muszą strajkować i pociągi nie będą jeździć do czwartku. A tyle czekaliśmy, żeby dzień wolnego dostał. Ehhh
Na poprawę humorku Tż zabrał mnie na lody i nad rzeczkę. Wrzucam Wam fotkę z pozdrowieniami
Gusia -pięknie wyglądasz i bardzo zgrabniutka.......U mnie też jest tak zielono
Agus,kwiatecek,eweska:kci uki:

Co do wizyty........Wszystko jest dobrze.Szyjka długa i zamknięta,Ala leży główkowo,ktg w normie,waga 2100,wyniki z moczu prawidłowe,poziom żelaza w normie......Gin mówił,że już usg nie będzie robić bo dziecko jest za duże i ciężko co kolwiek zobaczyc hmm...
Stary 2011-04-18, 21:37   #4689
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

aaaaaaaa i umówiłam sie na srode do fryzjera,
ale miała wolne tylko na 13,a na 13 mam gina i co teraz??
co wybrac??
pewnie pójde do fryzjera a do gina pójde na pozniejsza godz,cos wymysle
a teraz robiei ide lulac
Stary 2011-04-18, 21:44   #4690
anula_81
Zakorzenienie

rzeczywiscie sie cicho zrobilo
mnie brzuch pobolewa, wiec zbieram sie do spania.
na dobranoc wysylam wam zdjecie mooich kotkow w sypialni nad lozeczkiem zosi ktore na poczatku bedzie stalo u nas

1a.jpg1b.jpg

dobrej nocki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:03   #4691
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Monicaq współczuję i domyślam się że z tej bezsilności już te łzy same poleciały, też mi się wydaje że mógł nie słyszeć. Nie martw się

Agus no to nagroda za te wszystkie bóle już bliziutko, córeczka już jutro będzie wpatrywać się w Ciebie. Powodzenia.

Mam pytanie z kategorii dziwnych jak mocno depilujecie się na poród
ja depiluje tyle ile zdarze:P hehehhehehi dam rady

a tak serio to jade trymerem do bikini wszystko.. wyglada ok, ja sie czuje ok.. no i nie ma zadnych krostek itp..

LASKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIII

ale newsy hehe

a ten twoj gin Aguś mnie rozbroil, mam nadzieje ze jemu chodzilo o to ze polowa porodu juz za toba, ta gorsza trypu rozwieranie itp..a nie ta czasowa:P jutro czekamy na newsy z porodowki, o tym ile olusia mierzy i wazy i potem foto
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 22:04   #4692
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cieszę się, że mój tytuł na razie jest na pierwszej pozycji, ale tak myślę, że nie będzie on adekwatny do całego wątku, bo na pewno zahaczymy o maj. Aż tak szybko go nie wykończymy, bo jeszcze święta po drodze i w ogóle czasu będzie brak. Kilka z was to zauważyło, a ja uświadomiłam to sobie jak spojrzałam na kalendarz (szczęśliwi czasu nie liczą). Może więc jednak skorzystamy z propozycji, która wygrywa w drugiej kolejności?? To tylko moja luźna sugestia... A teraz idę spać. Może jutro juz będzie któraś dzieciata?
tytuł jest bardzo fajny, ale właśnie też pomyślałam że przecież już koniec kwietnia prawie i za chwile przestanie być aktualny .... dlatego zagłosowałam na inny ...
więc ja jestem ZA !!!

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Co do wizyty........Wszystko jest dobrze.Szyjka długa i zamknięta,Ala leży główkowo,ktg w normie,waga 2100,wyniki z moczu prawidłowe,poziom żelaza w normie......Gin mówił,że już usg nie będzie robić bo dziecko jest za duże i ciężko co kolwiek zobaczyc hmm...

wszystko pięknie,
a co do tekstu że za duże dziecko na usg, to głupia wymówka
ja miałam teraz robione a większa już jest mała ...
serduszko obejrzał, nereczki, zmierzył, więc coś widać

w sumie to wydaje mi się że na koniec warto zrobić szybkie usg, żeby zobaczyć orientacyjnie ile dzidzia waży ...

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa i umówiłam sie na srode do fryzjera,
ale miała wolne tylko na 13,a na 13 mam gina i co teraz??
co wybrac??
pewnie pójde do fryzjera a do gina pójde na pozniejsza godz,cos wymysle
a teraz robiei ide lulac
hehehe, trudny wybór

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
na dobranoc wysylam wam zdjecie mooich kotkow w sypialni nad lozeczkiem zosi ktore na poczatku bedzie stalo u nas

Załącznik 3905728Załącznik 3905729

dobrej nocki
świetne te koty
kurcze szkoda że ja nie mam takiego zmysłu

no to skoro wszystkie już poszły spać to ja też idę
z rozsądku

dobranoc

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:07   #4693
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Na poprawę humorku Tż zabrał mnie na lody i nad rzeczkę. Wrzucam Wam fotkę z pozdrowieniami
Gusia ślicznie wyglądasz a ta bluzeczka przesłodka

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wiec ktg okej, malutka bardzo malo sie ruszala
pare skurczy bylo
prawie godzine trwalo
tetno nizsze w porownaniu do ostatnich zapisow
mowi do mnie, to co pewnie ma pani dosyc, co?
a ja tak i to bardzo
przebieralam sie a on do meza, ze to w takim razie moze cos wspomozemy

wlazlam na samolot
oo burzhc bardzo opadl, dziecko w kanale
zmacal i mowi, no pieknie, ma pani 4 cm rozwarcia
prawie polowa porodu za Panią szybkko pójdziee

no i pozniej mi zrobil delikatny masaz szyjki, nie bolalo, ale takie dziwne uczucie
wyjal reszte czopa, bo wywalal do smieci
pozniej na krzesle mowi tak
no ja mysle, ze jutro pani urodzi
ale prosze sie zapisac na ktg na srode, jak pani nie przyjdzie to bedzie wiadomo, ze pani urodzila, zreszta pewnie sie zobaczymy

a ja do niego"a moge tak chodzic tydzien"? a on, to niemozliwe jest, jutro pani urodzi gora pojutrze"

tz probuje ochlonac, ja rowniez

ale mam wypieki

aha mam czekac na silne skurcze lub odejscie wod i hejta na porodowke
No kochana to jutro czekamy na zdjęcie Olusi Super, że w końcu się rozkręca

Cytat:

dobrej nocki
Prześliczne kociaki

Dobranoc
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:15   #4694
listopadowa80
Zakorzenienie

Dotarłam...ufff
Nadrobiłam.... Ale niusa nam Aguś zapodała! Kochana, to jak masz już 4 cm rozwarcie to najprawdopodobniej poród pójdzie jak z płatka. Jesteś prawie w połowie najgorszej fazy! I prawdopodobnie urodzisz bez oxy (zazdroszczę!!! Bardzo!!!). A parcie to już pikuś. Samej oczywiście trudno mi ocenić, bo wtedy to już po zzo byłam, ale wszystkie moje znajome tak twierdzą (tu od razu rozwiewam wątpliwości Moniqac). Duża buźka dla Ciebie i Oleńki. Ale super, że to już tuż tuż

Daisy, tak podejrzewam z tym ciśnieniem. Dopegyt kurzy się w mojej szafce nocnej

Lolka, ja to już sama nie wiem, ale coś mnie się wydaje, że znowu przenoszę i 4 maja faktycznie zobaczę się z ginem A już mi tak ciężko... nie ma co ukrywać, spasłam się jak prosiak (Poziomka, Ty mnie nawet wagą nie denerwuj - ja mam UWAGA 23 +)
Ale może będzie tak jak napisała Andziot - bo przecież nigdy nic nie wiadomo - czasami nie ma żadnych objawów zwiastunowych a dzieciątko znienacka pcha się na świat

Kwiatecek, czyli jeszcze chwilka i Alanka będziesz tulić w ramionach!
Trzymam za Was kciuki!

I oczywiście gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt

Jutro znowu do roboty muszę pojechać... a tam ledwo wyrabiam. No i jeszcze ciężko mi się na wizaż wbić z braku czasu, a tu taki ekscytujący dzień się zapowiada

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja depiluje tyle ile zdarze:P hehehhehehi dam rady

A odpowiadając Mamie Optymistce - najlepiej zapytać u źródła (w szpitalu). Np. w tym, w którym rodziłam (i będę rodzić) wymagają całkowitego wygolenia.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:18   #4695
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

dobrej nocki
Ale superowe te kotyyy

Skończyłam pracę zal. Zasypiam nad klawiaturą, a jeszcze muszę poczytać
Uciekam, może nie zasnę nad książką... Albo jutro na ktg sobie poczytam
Dobranoc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:23   #4696
principessina
Zakorzenienie

Meldujemy sie z Flawciem po wizycie Wszystko ok, mielismy tez monitoring serduszka i skurczow, najprawdopodobniej urodze wczesniej, bo dzidzius juz jest b.duzy i dorodny (po tatusiu zapewne), jedyne co mnie martwi to to, ze dzidzius ma duza glowke w stosunku do mojej miednicy, wiec porod moze byc ciezki, raczej na 99% zdecyduje sie na zzo bezwzgledu na cene
Dziewczynki obecnie dlugosc kosci udowej mojego synka wynosi 69mm, a jestem w 36tym tyg i 4 dniu, poprosze o wymiary Waszych dzidziusiow w tym tygodniu, bo na poprzednim usg ginek mowil, ze dzidzius bedzie krotki, ale teraz ze nadgonil:rolley es:
No i ze strachu, ze mam wczesniej rodzic spakowalam dzis torbe co wzielyscie dla siebie z przyborow toaletowych? ja wzielam paste, szczoteczke, chusteczki nawilzajace, wode w sprayu do twarzy, pilniczek, nozyczki, tonik do twarzy, waciiki, maly balsam do skory i kremik do twarzy, grzebien, waciki do uszu, mydlo w plynie, wzielam tez szampon, no ale przysznica u nas ponoc nie ma, ale na wszelki wypadek bralyscie jakies kosmetyki kolorwe, zeby jak czlowiek wyjsc ze szpitala

agus87 rodzi, kwietecek rodzi, a eweska co przed tv jeszcze?
Stary 2011-04-18, 22:38   #4697
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Meldujemy sie z Flawciem po wizycie Wszystko ok, mielismy tez monitoring serduszka i skurczow, najprawdopodobniej urodze wczesniej, bo dzidzius juz jest b.duzy i dorodny (po tatusiu zapewne), jedyne co mnie martwi to to, ze dzidzius ma duza glowke w stosunku do mojej miednicy, wiec porod moze byc ciezki, raczej na 99% zdecyduje sie na zzo bezwzgledu na cene
Dziewczynki obecnie dlugosc kosci udowej mojego synka wynosi 69mm, a jestem w 36tym tyg i 4 dniu, poprosze o wymiary Waszych dzidziusiow w tym tygodniu, bo na poprzednim usg ginek mowil, ze dzidzius bedzie krotki, ale teraz ze nadgonil:rolley es:
No i ze strachu, ze mam wczesniej rodzic spakowalam dzis torbe co wzielyscie dla siebie z przyborow toaletowych? ja wzielam paste, szczoteczke, chusteczki nawilzajace, wode w sprayu do twarzy, pilniczek, nozyczki, tonik do twarzy, waciiki, maly balsam do skory i kremik do twarzy, grzebien, waciki do uszu, mydlo w plynie, wzielam tez szampon, no ale przysznica u nas ponoc nie ma, ale na wszelki wypadek bralyscie jakies kosmetyki kolorwe, zeby jak czlowiek wyjsc ze szpitala
Gratuluję wizyty
Więc tak: moja malutka w 35 tyg., 5 dniu miała 69mm kość udową. No ale przecież są 'widełki' i z całą pewnością Flawcio mieści się w normie.
Zajrzałam jeszcze do karty ciąży Adrianka i w 36t.,5 d miał 68,9 mm. Czyli bez obaw!

A co do kosmetyków - kolorowych nie biorę - jak coś to poproszę Tż-ta żeby mi na wyjście jakiś tusz i błyszczyk przywiózł.
Dla siebie spakowałam: chusteczki nawilżane, żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej, oliwkę w żelu, krem do twarzy, tonik, balsam do ust, pastę do zębów i szampon. No i oczywiście szczoteczkę do zębów, szczotkę do włosów, cążki, pilniczek, waciki, papier toaletowy. Do tego wezmę butelkę z roztworem tantum rosa (choć bardzo liczę na to, że ominie mnie nacięcie) i płyn do spryskiwania twarzy (dzięki za przypomnienie).

Co do zzo - chyba już wszystkie znacie moje zdanie na ten temat
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 23:30   #4698
agus87
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny jestescie kochane
my bylismy u szwagierki pomoc troszke przy remoncie
pd wizyty mam skurcze
byly co 10 minut
pozniej co 7
teraz sa co 5
bolesne i od krzyza ida

ide sie wykapac i sprobuje zasnac
no chyba ze sie rozkreci
jak sie rozkreci to dam znac po poroodzie
a jak sie nie rozkreci to zawitam rano
Stary 2011-04-19, 04:56   #4699
asiak1981
Rozeznanie

aguś- czuję że już jesteś po porodzie! Czekamy na newsa!

Ależ napięcie na wątku..

Moria- a mi się śniło,że urodziłaś dziś o północy!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-04-19 o 05:02
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 05:15   #4700
atiz
Rozeznanie

Weredka zgadzam się z andziot może odpuścimy bo kwiecień to już się kończy, choć w sumie znając nasze możliwości to moze uwiniemy się do końca miesiąca z nastęną częścia

Andziot no to dobrze zwiastuje że dziewucha pierwsza, ciekawe jak będzie z obłożeniem, mnie najbardziej interesuje ile tam sal pojedynczych i czy są pojedyncze poporodowe

Anula kociaki słodziaki, boooskie.....

Aguś, Kwiatecek już po?

Ja dziś wstałam o 4:14 wyprasowałam koszule mężowi plus trzy w zapasie zrobiłam mu śniadanko wypasione do pracy i tak sie snułam po domu. Potem usiadłam w pokoju dziecięcym i gadałam z małą w brzuchu. Kurcze dalej to do mnie nie dociera że będzie na wierzchu, nie mogę się już doczekać.
Od dziś mam pozwolenie na przyspieszanie porodu od męża więc sprzątam idę na spacer a potem chodze po schodach ale najpierw to chyba jeszcze pójdę się zdrzemnąć na dwie godzinki bo padnę.

Miłego dzionka wszystkim i żebym nie zapomniała:

Zaczynam dziś 39 t.c. !!!!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 05:51   #4701
asiak1981
Rozeznanie

atiz- pracowitą nockę miałaś, podziwiam,mi by się nie chciało..

A tu taka cisza na wątku..

Ja mam wszystko spakowane oprocz kosmetykow,dobrze ze napisalyscie liste,bedzie latwiej

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 06:05   #4702
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

dzień dobry
Gratuluje uanyh wizyt.
Aguś,kwiatecek i mazianka czekamy na dobre wieści
Mazianka też pewnie ma już dość oj bidulki za chwilę bedziecie tuliły bobasy i zapomnicie o wszystkim.
dopijam kawe i czytam wieści ,oj cos dziś się już wydarzy i bedziemy miały dzidziusie
Z niecierpliwością dziś bede tu zaglądać

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 06:09   #4703
Siasiek
Zadomowienie

No i gdzie ta Ola?????

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 06:15   #4704
eweska
Moderatoreska

dzień dobry
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 06:20   #4705
Renessme1985
Rozeznanie

Witajcie

Wszystkim wczorajszym wizytowym dziewczynom gratuluję i bardzo się ciesze, że wszystko jest u wszystkich superos

Ja wczoraj pracowity dzień miałam, dlatego tylko podczytywałam wizażyk...

Agus, Kwiatecek jak tam u Was???? Może już na porodówkach i pełną parą pracujecie nad wyciągnięciem Waszych skarbów

Jak już dzisiaj się żadna nie rozpakuje, to ta część wątku rzeczywiście tytułem nijak do rzeczywistości hehe ale myślę, że jeszcze nic straconego... w końcu wszystkie się rozpakować musimy co nie??

A tak swoją drogą to sobie myślę, że ten Nasz wątek to taki wyjątkowy jest... bo nie dość, że płodny, to jeszcze bez żadnych większych niespodziewajek się obyło... było oczywiście parę groźniejszych chwil, dla niektórych z Nas ale żadna się nie rozpakowała jak na razie przed czasem, a wszystkie już jesteśmy we w miarę bezpiecznym momencie... baaaa nawet te terminowe dzidziusie się nie spieszą hehe

Wyprawiłam mężula do pracy, a teraz siedzę z maseczką na buźce i sama nie wiem co by tu dzisiaj porobić... może do Ikeii bym pojechała ale nie wiem czy leń we mnie głęboko zakorzeniony nie zwycięży jednak

Eweska życzę Ci szybkiego powrotu ze szpitala z dwójką wspaniałych szkrabików i mam nadzieję, że jak Cię dzisiaj przyjmą na oddział, to od razu wszystko Ci powiedzą, co i jak, wyznaczą termin i będziesz wiedziała na czym stoisz, bo taka niepewność jest jednak najgorsza

U mnie wczoraj trochę skurczyków było wieczorem ale raczej nie groźnych... myślę, to seryjne przepowiadacze były

Jeszcze nie staram się wdrażać domowych sposobów na przyspieszenie, bo spokojnie poczekam sobie na "po Świętach". Dzisiaj nawet TŻ się śmiał rano, że pewnie okna będę niedługo zaczynała myć ... Na razie jesteśmy na etapie codziennych spacerków i tyle... jak synciowi się zachce wyjść, to proszę bardzo, a jak ma jeszcze ochotę posiedzieć, to też dobrze... tylko cięęęęęęęęęężko już ....

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 06:28   #4706
moria44
Wtajemniczenie

Hellooooo!

agus śpi czy rodzi?
Skurcze co 5 min. + rozwarcie na 4cm -> myślę, że w nocy się rozkręciło

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
a widziałyscie ze w naszej sadzie biora udział jakies obce baby
Dlatego zawsze ustawiam sondę publiczną z możliwością podejrzenia kto i jak głosował. Gdyby jakiś tytuł wygrał 1-2 głosami to wtedy można zweryfikować czy nie ma kogoś z zewnątrz.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cieszę się, że mój tytuł na razie jest na pierwszej pozycji, ale tak myślę, że nie będzie on adekwatny do całego wątku, bo na pewno zahaczymy o maj.
Eeee tam Weredka, tylko zahaczymy o maj a coś czuję, że jak się maluchy zaczną pojawiać i sypać gratulacje to post za postem jak grzyby po deszczu będzie wyskakiwać. Teoretycznie nową część powinnyśmy skończyć 3-4 maja więc nie ma się co stresować tymi kilkoma dniami.
Poza tym tytuł wygrał w demokratycznych wyborach więc gratuluję!

Cytat:
.
Aale śliczne! Na pewno Zosia będzie zachwycona, idealna ozdoba dla niemowlaka

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Moria- a mi się śniło,że urodziłaś dziś o północy!
Jeszcze nie mogę, bo dziś meble składamy a w środę/czwartek przyjeżdża biurko do zamontowania. Bardzo pasuje mi piątkowy scenariusz więc dalej odliczam

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 39 t.c. !!!!!

A ja muszę się zebrać w sobie, wskoczyć pod prysznic i jechać na KTG. Mam nadzieję, że gdy wrócę będziemy oblewać narodziny pierwszej dzidzi

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 06:51   #4707
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Igunia - 3 dni!!!

Ja mam nadzieję, że Oleńka już w ramionach mamy. Tyle biegać z rozwarciem i skurczami... Podziwiam
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 07:14   #4708
Klaterina
Zadomowienie

dzień dobry

Martulka000
, Grazin, principessina - za udane wizytki i dorodne dzieciaczki
anula_81 ciekawy pomysł z kotkami, taki niestandardowy, jeszcze się nie spotkałam, ale bardzo mi sie podoba

za dzisiejsze dobre wieści trzymam mocno

uciekam robić farsz na pierogi i dzisiaj mam dzień w kuchni do wieczora z przerwami na wizaż oczywiście
Stary 2011-04-19, 07:20   #4709
Renessme1985
Rozeznanie

...ale tu dzisiaj CISZA wszystkie odsypiają pełnię

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 07:29   #4710
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
...ale tu dzisiaj CISZA wszystkie odsypiają pełnię
No właśnie ta cisza najbardziej mnie zastanawia...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości