|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
A szukałam dr.Schellera w Naturze,ale w mojej nie ma Czekam na przesyłkę od beautynatury i mam nadzieję,że dojdzie do końca tygodnia Mydełka Tuli już mam i dzisiaj testy ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Ja tyle zachwytów o nim przeczytałam,że jak była promocja to sie skusilam na dwie butle po 500ml i do tej pory męcze jeszcze końcówke 2(na szczęście)butli.To pierwszy płyn,który tragicznie podrażnia mi oczy i zawsze przy demakijażu lecą mi łzy. Skończy się to kupię tego nowego AA eko.
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2011-04-20 o 09:03 |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Wczoraj użylam na noc masla shea 100% na calą twarz. Cudnie nawilżylo i natluścilo, a dzisiaj mam ekstra gladziutką i wypoczetą cerę. Pewnie może zapychać, więc za często nie będę tego praktykowac, ale to maslo wymiata, nawilża jak chyba żadne inne, no może kakaowe jeszcze. Też muszę przetestować.
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieee, Dziewczyny!!
" Witam, W drogeriach po wyprzedażach juz nie bedzie dostepny Natuderm. Pozdrawiam, Office Manager"Katarzyna Belowska Buuuu jedyna naturalna seria w Drogerii Natura i wycofują ((((
|
#696 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
tak dokładnie zmywa, lepiej niż ta ziemia wulkaniczna. zobacz sobie w kosmetykach natury oni mają wysyłkę gratis ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
100% naturalne znajdziecie tutaj http://www.kosmetyki-natury.eu/Maslo...M_400g-33.html |
||
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam w końcu co do mnie przyszło:
1. Dr. Scheller, łagodny żel myjący Owoc Granatu - myłam nim twarz 2 razy, na razie mogę powiedzieć, że nie pozostawia ściągniętej i suchej skóry po umyciu i bardzo dobrze oczyszcza 2. Coslys, woda micelarna do skóry wrażliwej - również 2 razy ją przetestowała Bardzo fajnie oczyszcza, jeszcze nie wiem czy radzi sobie z makijażem. Zapach mógłby być jedynie trochę delikatniejszy. Jedna rzecz mnie zaskoczyła, że po nalaniu na wacik i tarciu twarzy ta woda lekko się pieni. Trochę to dziwne jak na płyn micelarny, ale może przez to lepiej oczyszcza ![]() 3. Eubiona, żel do mycia ciała z aloe vera i granatem - jak na razie tylko raz się nim umyłam, ale jest bardzo delikatny i faktycznie nawilżający, pozostawia skórę miękką ![]() 4. Eubiona, szampon zwiększający objętość Dostałam kilka próbek, które widać na zdjęciach. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie zauważyłam z szamponami. Myję włosy codziennie, mam prawie do pasa i szampon mam na miesiąc, a ktoś myje 2 razy w tygodniu, włosy ma krótsze od moich i mówi, że ma na 2 tygodnie. Nie wiem jak ci ludzie to robią.
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Korah, mam ogromną prośbę, czy mogłabyś zrobić swatcha tego kremu tonującego z alverde? Czy on jest choć trochę kryjący? Czy tylko wyrównuje koloryt cery i nadaje blasku?Wczoraj kupiłam lip smackersy Są boskie, uwielbiam! Mam również Krem oczyszczający i mleczko z Natuderm Oczar wirginijski i powiem Wam, że krem jest fantastyczny. Świetnie myje, skóra jest po nim taka promienna, czyściutka, jak nowa. Niesamowicie gładka dzięki delikatnym drobinkom peelingującym i z dnia na dzień wygląda lepiej, wydaje mi się, że rozjaśnia skórę i wszystkie czerwoności znikają z mojej twarzy - a może sobie wmawiam... oby nie Tak czy siak, polecam!
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
seretny pewnie
podaj adres na PW
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Planuję jeszcze się zaopatrzyć w glinkę białą i różową do gruntowniejszego oczyszczania. |
|
|
|
|
#703 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że mamy podobne zdanie, bo ludzie już mi zarzucali, że ja sknera jestem i oszczędzam nawet na sobie.
|
|
|
#705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Nie powiem ci co to za firma, bo ja początkująca jestem w kwestiach naturalnych kosmetyków i każda marka jest dla mnie nowością
Ma certyfikat ECOCERT. Ja kupowałam na Matique, ale na pewno jest jeszcze gdzie indziej dostępna. |
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, sprawa z Natuderm Botanics wygląda tak:
-wycofują swoje kosmetyki z Drogerii Natura i w ogóle z Polski - jeśli by się zebrało parę chętnych osób, to może jeszcze można by było coś zamówić od dystrybutora, bo jeszcze jakieś kosmetyki ma - jeśli jesteście na coś chętne, to ja mogę zapytać w jakiej cenie oni by to mieli itp. szczegóły
|
#708 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli produkty są w takich cenach w jakich byly sprzedawane w Naturze to ekstra
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ja także bylabym zainteresowana, jeśli po cenach wyprzedazy. Zależy co mają. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Mogę dopiero jutro porobić foty, ale od razu mówię, że krem jest bardzo delikatny, lekko nadaje brązu cerze, nic nie kryje, nawet nie tonuje zbyt dobrze, ale fajnie nawilża i wygladza cerę, zmniejsza widoczność porów. Odkladam go na lato. |
||
|
|
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba się na niego skuszęA jeszcze mam takie pytanie, czy Alterra prowadzi kolorówkę? Znalazłyście jakąś stronę, na której można byłoby przejrzeć te produkty? Szukałam, ale bez skutku... Na allegro też nic nie ma.
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
czy jest tu jakas maniaczka wlosow?
![]() potrzebuje czegos co jest naprawde dobre dla wlosow.. zeby je mega odzywic, nawilzyc, zeby byly takie sprezyte i ladne.. ![]() poza tym czy Wy farbujecie wlosy? ja probowalam henne - ale to nie dla mnie :/ sam efekt na kladania itp jest dla mnie uciazliwy.. wole wydac wiecej kasy i isc do fryzjera.. tyle tylko ze sie boje mega wysuszenia chcialabym im to jakos rekompensować.. nie farbowalam juz pol rku i wydaje mi sie, ze troche odzyly, nie chce ich znowu wymeczyc zwlaszcza ze zapuszczam (nieudane cieniowanie) do jednej dlugosci.. a juz troche mi chyba p nie farbowaniu odzyly, zaznaczam tez ze nie prostuje juz prawie 2 lata, a od pol nawet ich nie susze
|
|
|
|
#713 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co to za balsam do ust Wibo? i jaki ma skład? to ten filtr jest naturalny? sama za chwilę zacznę używać mineralnego SVR, ale i u niego się wacham bo skład nie jest w tych ponad 90% naturalny (chyba że się mylę?) i tak samo mam pytanie odnośnie tych odżywek Joanny - to są kosmetyki naturalne? bo wydaje mi się, że nie i co to za maski (i szampon) Leo i Bioetica? możesz wkleić zdjęcie? tak, tak, pamiętam ale Sicilia kupiła w SP, a że jest też z Warszawy to napisałam gdzie można dostać taniej (zwłaszcza że ta apteka jest blisko dość Centrum)Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=257 --------------- tak poza tym, to widzę, że do mojej naturalnej kolekcji zaliczają się również: - maść ochronna z wit.A, Hasco-Lek (jestem z niej bardzo zadowolona choć nie wiem czy mnie ciut nie zapycha przez wazelinę białą , dlatego wracam do niej od przyszłego poniedziałku - a jej skład to: substancja czynna - wit.A 800 j.m./g, substancje pomocnicze - wazelina biała, Palsgaard 0291, aromat cytrynowy, woda oczyszczona ---> więc w sumie nie wiem czy te maści są takie 'naturalne', może ktoś znający się bardziej na rzeczy się wypowie) - celulozowa gąbeczka do mycia twarzy, Zenner, z Rossmanna (jeszcze nie używana ponieważ kupiłam ją z myślą o zmywaniu maseczek, a ostatnio stosuję wyłącznie maseczki nawilżające i odżywcze, które się wchłaniają, a resztki zmywa się wacikiem - ta zima i ogrzewanie były wyjątkowo nieszczycielskie w tym roku dla mojej cery )---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-04-20 o 19:04 |
|||
|
|
|
#714 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---> dla mnie to JEDYNA pomadka do ust, która chroni moje usta przed wiatrem/przewianiem itp. po których może mi bardzo szybko wyskoczyć zimno (którego inaczej niż właśnie Carmexem nie mogę potem zlikwidować, po czasach przed-Carmexowych pozostały mi niestety ślady po takich zimnach na ustach i przy nich ale walczę z nimi), a ponad to JEDYNA która sprawia, że nawet zimą (choć jak są mrozy to błyszczyk na Carmexa jest niezbędny) moje usta nie są wysuszoneoczywiście moja miłość do Carmexa nie oznacza, że nie testuje niczego nowego do ust (jak było zresztą widać na zamieszczonych tu przeze mnie zdjęciach), ale ZAWSZE muszę mieć go w zapasie na wypadek ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- no właśnie, niektóre dziewczyny mogą się "oburzyć", bo wklejamy tu tylko naturalne kosmetyki poza tym nie ma co siać zamieszania wśród mniej obeznanych w tematyce co do tego co jest naturalnea ten balsam z Wibo ma na początku petrolatum, więc na pewno naturalny to on nie jest, tak samo Propylene Glycol w tej maseczce nie ma nic wspólnego z naturalnością z tego co widzę na KWC maski Leo również nie są naturalne a co do filtrów przeciwsłonecznych to się totalnie nie zgodzę!!! wprowadzasz wszystkich w błąd - nie tylko filtry chemiczne są stabilne itd., naturalnym, skutecznym filtrem jest titanium dioxide, który właśnie występuje w wielu filtrach mineralnych, i tych w tubkach (jak mój SVR), i tych np. w kompakcie/formie stałej jak LRP (i mówię o SPF 50)
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-04-20 o 19:38 |
||
|
|
|
#716 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Ale kokosowy z ziołami już jest moim ulubieńcem. Olej z orzechów włoskich, konopny, oliwka hipp, olej z migdałów itd itp Jet wątek o olejach do włosów na wizażu.
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się pochwalę, że nie suszę włosów od zawsze. Czasami raz na kilka lat zdarza się jakiś wypadek, dosłownie i muszę wysuszyć, ale na szczęście zdarza się to tylko raz na te kilka lat. Nie farbuj, nie farbuj. Naturalny kolor jest teraz w modzie. ^^
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja farbowalam od 'zawsze' i mam kilka kolorow na wlosach
pza tym moje naturalne rosna juz takie 'mysie' na czubku glowy mam moje mysie.. potem sa jakies czerwone ?? :/ miedziane, kasztanowe, koncwki sa ciemniejsze no cyrk po prostu
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba to przecierpieć, odrosną przecież. Gwarantuje ci, że włosy ci podziękują za naturalny kolor. No i nigdy nie uwierzę, że komuś może bardziej pasować farbowany kolor niż naturalny, a już słyszałam takie zdania.
|
|
|
#720 |
|
Kici kici miau miau
|
Sicilia mozesz mi wkleic linka ktory to plyn micelarny Living Nature?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

- od tamtej pory myję twarz mleczkami, i wtedy przemywam potem tonikiem, ale ostatnio przerzucam się na micele - na razie próbuję różne, ale zdecydowanie dołączam do zachwytów nad Biodermą Sensibio
Ja tyle zachwytów o nim przeczytałam,że jak była promocja to sie skusilam na dwie butle po 500ml i do tej pory męcze jeszcze końcówke 2(na szczęście)butli.
Pewnie może zapychać, więc za często nie będę tego praktykowac, ale to maslo wymiata, nawilża jak chyba żadne inne, no może kakaowe jeszcze. Też muszę przetestować.
((((

Korah, mam ogromną prośbę, czy mogłabyś zrobić swatcha tego kremu tonującego z alverde? Czy on jest choć trochę kryjący? Czy tylko wyrównuje koloryt cery i nadaje blasku?