Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 14:10   #1171
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
ja tylko czekam na hasło chłopak czy dziewczynka, kupuję tonę błękitnej lub różowej włóczki i jadę z szydełkiem i drutami

Martucha co za pech

Scio ciągle zapomniałam zapytać jakie brałaś/bierzesz witaminki w II trymestrze?

A i jeszcze jedno: mamusie jakich używałyście kremów na rozstępy?
Kasiu jak bedziesz miec czas odezwij sie do mnie na gg W II trymestrze brałam Falvit mama (bo tani), ale nie codziennie, bo ja jakoś nie jestem zwolennikiem faszerowania się witaminami, przy prawidłowych wynikach. Dlatego brałam co 2-3 dzieńWiem, ze duzo babeczek bierze ten femibion natal 2 on ma kwasy dhea, ale kosztuje ponad 40 zł i dla mnie to troche za dużo jak na witaminy. No i wylykałam pare opakowań próbek pharmaton matruell. A teraz mam opakowanie prenatalu classic, wiec wierna jednej firmie nie jestem.
Z tym, ze ja dodatkowo łykałam zelazo.

A do brzuchola mam balsam z babydreamu. Jak na razie nic mi nie wyskoczyło. Nie licząc 3 rozstępów na prawym i lewym boku, ale to zaraz w 2 miesiącu mi się tak zrobilo, jak niczym nie smarowałam, teraz mężuś mi smaruje co wieczór brzuch i jego masarze są bardzo skuteczne (jak na razie tfu, tfu, puk puk)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:17   #1172
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

aj tam aj tam...już jestem w domu jakie tam grządki dziewczyny toż to taki kwadrat 2x2 metry między kwiatami do obrobienia...już mi żal na niego było patrzeć przez okno, bo u sąsiadów pięknie pogrzebane, powyrywane widac ziemię a u mnie samo zielsko było a już kwiatki kwitną i szkoda mi ich było. 3 takie kwadraty 1x1 zrobiłam dokładnie bo tam to poziomki w jednym, a w dwóch kwiaty tylko na środku a taki duży kwadrat 2x2 zrobiłam tak tylko żeby było kwiatki widać a resztę mama zrobi po świętach bo ja już nie dałam rady, za gorąco trochę. Aaaa i rodzić nie zamierzam przed majowym weekendem tak więc wiecie

Klion ja używam na brzuch i piersi tego balsamu z rossmana, tego samego o Scio. Rozstępy na biuście wyszły mi zaraz na początku ale powiem ci że teraz mało co widać na górze na piersiach, więcej od spodu. A na brzuchu wyszły mi niedawno rozstępy, po tym jak się zaczęłam smarować oliwką też. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Ale dziewczyny u nas na mamusiowym niektóre stosowały mustellę i inne takie droższe a i tak się nie uchroniły od rozstępów, za to niektóre nic nie stosowały i nie stosują a ich nie mają.

A witamin w drugim trymestrze nie brałam żadnych ale jadłam dużo warzyw i owoców i mięcha i wyniki miałam bardzo dobre jak na ciężarną. Ale ja nie brałam bo po nich wymiotowałam. Ostatnio zaczęłam brać znowu Falvit mama ale zapominam o nich i tak raz wezmę dwa razy nie.

Idę zjem sobie miseczkę grochówki

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:23
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:35   #1173
martucha84
Zakorzenienie

gold-fish rewelacyjna niespodzianka!!!! miażdżysz!!

ktosia klion Gucia no pech na całej linii przyjechał mąż i jako rodzina niepoprawnych optymistów wzięliśmy Pata na ręce i ten klapiący wózek i pojechaliśmy na stację tuż obok napompować koło- bo pewnie powietrze zeszło... no i dupa... co z tego ze zeszło jak się pompuje i dalej schodzi.. więc znowu do domu, mąż skleił i co ? i się okazało że znalazł 6 kolejnych!! dętka jak szwajcarski ser... zamówiliśmy na alledrogo już dwie kurierem a do tego czasu od świadka pożyczymy to brakujące koło... bo oni przerzucili się na wózek "rok po roku" jakoś trzeba sobie radzić... szkoda tylko że koło pożyczone będzie jutro bo ich teraz nie ma.. i dupa ze spaceru z obiadu na mieście.. ehss

Rosette w klubie jest przepis na jedno ale nie wiem czy to o to chodzi - brownes

klion ja używałam rossmanowego babydream i nie mam ani jednego rozstępu, ale z tego co mi wiadomo to nie ważne czym ale ważne żeby smarować i nawilżać - bo wtedy skóra jest elastyczniejsza jak się kremuje i nawilża, a rozstępy jak mają być to będą bez względu czy użyjesz kremu za 10 czy 100 zł...

Gucia ojjj z prezesami.... a gdzie to

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:36
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:54   #1174
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:18   #1175
mona_ja
Wtajemniczenie

gold-fish super niespodzianka, fajnie to wymyśliłaś!

Laski pali sie u was dzisiaj żur? Bo my jesteśmy do siostry zaproszeni na wieczór na ognicho, bedzie jedzonko więc nie mam dziś obiadu
Gucia baleriny w Lidlu będą od jutra

A powiedzcie, wybieracie sie gdzieś w tym roku na wakacje? My może skusimy się za wyjazd za granice bo nigdy nie byliśmy, nawet podróży poślubnej nie mieliśmy to teraz trzeba nadrobić.
Ja birę się za mycie okien...

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:21   #1176
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
w przyszły wtorek
No to czekamy

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

ktosia klion Gucia no pech na całej linii przyjechał mąż i jako rodzina niepoprawnych optymistów wzięliśmy Pata na ręce i ten klapiący wózek i pojechaliśmy na stację tuż obok napompować koło- bo pewnie powietrze zeszło... no i dupa... co z tego ze zeszło jak się pompuje i dalej schodzi.. więc znowu do domu, mąż skleił i co ? i się okazało że znalazł 6 kolejnych!! dętka jak szwajcarski ser... zamówiliśmy na alledrogo już dwie kurierem a do tego czasu od świadka pożyczymy to brakujące koło... bo oni przerzucili się na wózek "rok po roku" jakoś trzeba sobie radzić... szkoda tylko że koło pożyczone będzie jutro bo ich teraz nie ma.. i dupa ze spaceru z obiadu na mieście.. ehss

Rosette w klubie jest przepis na jedno ale nie wiem czy to o to chodzi - brownes

klion ja używałam rossmanowego babydream i nie mam ani jednego rozstępu, ale z tego co mi wiadomo to nie ważne czym ale ważne żeby smarować i nawilżać - bo wtedy skóra jest elastyczniejsza jak się kremuje i nawilża, a rozstępy jak mają być to będą bez względu czy użyjesz kremu za 10 czy 100 zł...

No to szkoda, że z obiadku na mieście nici, najważniejsze, że już jutro wózek będzie sprawny!

A tak sobie z nimi jeżdżę na wycieczki od 2 tyg bo szukamy lokalu, domu do kupna, wynajmu pod siedzibę firmy

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
faktycznie, toż to Wy rocznice będziecie mieli - cudnie!

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
gold-fish super niespodzianka, fajnie to wymyśliłaś!

Laski pali sie u was dzisiaj żur? Bo my jesteśmy do siostry zaproszeni na wieczór na ognicho, bedzie jedzonko więc nie mam dziś obiadu
Gucia baleriny w Lidlu będą od jutra

A powiedzcie, wybieracie sie gdzieś w tym roku na wakacje? My może skusimy się za wyjazd za granice bo nigdy nie byliśmy, nawet podróży poślubnej nie mieliśmy to teraz trzeba nadrobić.
Ja birę się za mycie okien...
A wybierasz się po nie jutro? Jak coś to daj znać

Co się pali? żur? Nie, pierwsze słyszę. U nas żur się je!!! Uwielbiam

A co do wakacji, to jakoś nam w tym roku nie idzie planowanie. Też marzą mi się wakacje pod palemką z drinkiem i leżaczkiem - ale nie wiadomo jak to będzie. Najwyżej w obwodzie nadal mamy Dąbki.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:30   #1177
bzyczka1
Zakorzenienie

U mnie też się nic nie pali a już na pewno nie żur

Nasz skarb
Stary 2011-04-20, 15:32   #1178
kliwia
Zakorzenienie

martucha my mielismy zbutwiala detke w kolku i tez dziwnie nam klapalo, w rowerowym 20zl za wymiane detki [11zl] i napompowanie dwoch kolek - by to samo cisnienie w nich bylo

wydalam dzis w miesnym 70zl a nie kupialm nic nadzwyczajnego, biezace wedlinki i 2kilo schabu

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:34
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:37   #1179
mona_ja
Wtajemniczenie

Gucia raczej nie pojade.
A tu macie o paleniu żuru http://www.zamek.krapkowice.pl/polsk...logia/zuru.php
http://www.polska-chata.pl/pol/texts/view/7,.html
a żurek tez uwielbiam

Co do wakacji to mnie Bałtyk nie kreci a to ze względu że mieszkam 20km od czeskiej granicy i bliżej chyba mam nad włoski Adriatyk

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:44
Stary 2011-04-20, 16:36   #1180
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Zabcia pokaż sukienkę. Wiesz, dziś dzieci kolorowały pisanki farbawmi i efekt końcowy, nie ukrywam był super

Mona ooo mi by się dodatkowa kasa przydała zazdroszczę

Gold super niespodzianka

Gucia a gdzie ty z prezesami w tereny jeździsz

Co do wyjazdu to my gdzieś na tydzień chcemy jechac w okolicach naszej rocznicy ślubu ale jeszcze nie wiemy gdzie.

W końcu nas rozliczyła księgowa. I uffff mało zwrotu jest. Mąz 136zł a ja 1 zł myślałam, ze dużo więcej będzie

No i mam wolne... dopiero we wtorek idę do pracy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 17:42   #1181
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc laski

dzisiaj doszłam do wniosku, że muszęsię odchudzac hehe ale pewnie mi nie wyjdzie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 17:56   #1182
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc laseczki
Dlugo mnie tu nie bylo a to dlatego ze w sobote zepsul nam sie laptop ale ze my bez kompa zyc nie potrafimy to juz w niedziele kupilismy na allegro drugi (tamtego ponoc nie oplaca sie juz naprawiac) i juz go mamy u siebie tylko zas 1540 niezaplanowane wydalismy ehhh

jakas taka przemeczona i rozdrazniona jestem w tym tygodniu ze masakra... w pracy tyle roboty, 30.04 mam ostatni egzamin, do tego mam ciote i w ogole tragedia
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:12   #1183
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacja a ukryłaś jakieś dary - czy szukacie bazi? opowiedz mi coś o tym prosze
u nas w wielki czwartek dzieci odwiedza zajączek ze słodyczami, no ale w przedszkolu to dziś ostatni dzień kiedy jest cała grupa, więc dziś też wybraliśmy się na wycieczkę do lasu.Zazwyczaj w środę wieczorem dzieci szykują koszyczki, tną nożyczkami krepę na sianko i wystawiają taki koszyk do ogrodu, żeby zajączek mógł przynieść im słodycze.W czwartek rano zazwyczaj znajdują zapełniony koszyk No a w przedszkolu jak już mówiłam taki zajączek jest w środę. Koszyki wcześniej zostały przechwycone przez nas, zapakowane po brzegi i dziś rano zaangażowani rodzice i pracownicy przedszkola pojechali zawieść te koszyczki do lasu, pochowali je w krzakach, zawiesili na drzewach, a my z dziećmi dojechaliśmy chwilę później i każdy musiał poszukać swojego prezentu. Ot cała tradycja
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:26   #1184
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Przez ostatnie dni prałam wszystkie ciuszki dla Małej i jestem w ogromnym szoku ile tego jest Ona ma chyba więcej ciuchów niż ja i mówimy tylko o tych najmniejszych 56/62 - szaleństwo
U nas było tak samo. Jak robiłam pranie to w szoku byłam że tyle tych ubranek się uzbierało. A teraz bardzo się przydają, bo małemu albo się uleje, albo coś z pampersa wyleci i w sumie parę razy dziennie go przebieram. I przynajmniej pralka ciągle nie chodzi, tylko dopiero jak się dużo uzbiera. Ale i tak muszę mu dokupić półśpiochów, bo za mało mamy, a najlepiej mi się go ubiera w body, półśpiochy i kaftanik. Na drugim miejscu są pajacyki

Odnośnie kremów na rozstępy ja też używałam babydream, ale rozstępy wylazły mi w 9 miesiącu, na brzuchu i udach. Teraz muszę coś mocniejszego na nie kupić.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:40   #1185
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko czekam na hasło chłopak czy dziewczynka, kupuję tonę błękitnej lub różowej włóczki i jadę z szydełkiem i drutami

Martucha co za pech

Scio ciągle zapomniałam zapytać jakie brałaś/bierzesz witaminki w II trymestrze?

Zazdroszczę zdolności, moja mama też taka zdolna ale głównie w drutach i haftach. Ja umiem haftować (i to nie tylko nad kibelkiem ), na drutach tylko prawo-lewo, ale w sumie nie miałam nigdy weny, żeby się nauczyć.

Jak chodzi o zapobieganie rozstępom to ja od 4 m-ca używam oliwki w żelu z penatena specjalnie dla kobiet w ciąży. Póki co rozstępów brak.
W kwestii witamin, to brałam wcześniej falvit mama, co 2 dzień. Teraz się przerzuciłam na vitaminer prenatal bo jest go więcej i jest tańszy i ma lepszy skład niż falvit.

Cytat:

Oj szkoda, że nic nie wyszło ze spacerku, ale może jutro uda się nadrobić.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
(...)
W końcu nas rozliczyła księgowa. I uffff mało zwrotu jest. Mąz 136zł a ja 1 zł myślałam, ze dużo więcej będzie

Nie licz, że oddadzą Ci tą złotówkę, chyba że rozliczasz się wspólnie z mężem

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
U nas było tak samo. Jak robiłam pranie to w szoku byłam że tyle tych ubranek się uzbierało. A teraz bardzo się przydają, bo małemu albo się uleje, albo coś z pampersa wyleci i w sumie parę razy dziennie go przebieram. I przynajmniej pralka ciągle nie chodzi, tylko dopiero jak się dużo uzbiera. Ale i tak muszę mu dokupić półśpiochów, bo za mało mamy, a najlepiej mi się go ubiera w body, półśpiochy i kaftanik. Na drugim miejscu są pajacyki

Odnośnie kremów na rozstępy ja też używałam babydream, ale rozstępy wylazły mi w 9 miesiącu, na brzuchu i udach. Teraz muszę coś mocniejszego na nie kupić.
Właśnie najlepiej chyba dokupować ciuszki na bieżąco jak już wiadomo co najlepiej się sprawdza A jak w ogóle synuś się chowa? Jest raczej spokojny, czy należy do tych bardziej wymagających dzieci?
Stary 2011-04-20, 20:03   #1186
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:

Kiedy?????? jaaaa chętnie bardzo ale fajnie
Martus jutro chyba nic z tego jednak nie wyjdzie ja chce, Tomus chce tylko maz tak srednio jakos jutro ale powiedzial ze nastepnym razem nas zabierze bo bedzie jezdzic na te szkolenia teraz czesciej do katowic a trase do Ciebie juz mamy obcykana

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
popieram jedno i drugie w piatek byłam na ścięciu włoskó i mówię, że chcę o 7 cm a fryzjerka wielkie zdziwienie i pyta się czy wiem ile to jest odżyłam po tej wizycie i włoski mi się same kręcą wokół twarzy- co dziwne znajomi mi się pytali czy przefarbowałam też włosy
na święta jedziemy do teściów więc z jednej strony to fajnie bo nie musze się starać, ale od nowego roku nastawiałam się na wielkanoc w naszym mieszkaniu i troszkę mi smutno że nic z tego

nie dziwię się

Wczoraj mój mąż miał 30-tkę Niespodzianka sie udała- najpierw chciałam mu kupić perfumy czy coś innego, ale od baardzo dawna nigdzie nie wychodzilismy (bo żal kasy- wszystko na remont), wiec pomyślałam ze będzie randka poszłam po pracy do jego ulubionej pizzeri i poprosiłam, żeby zrobili giganta z wielką 30-tką na środku (zamiast np. tortu bo on nie lubi). Jak wrócił do domu to się go pytam gdzie chciałby iść? a on oczywiscie że do pizzeri X nieźle się zdziwił jak kelnerka złożyła mu zyczenia i postawiła pizzę potem mówie ze chcę iść na spacer- przy okazji trochę spraw sobie wyjaśnililiśmy i już niby wracam do domu (było po 21) a ja mówię, że skręcamy kupiłam wcześniej bilety na ,,Jestem Bogiem" . Chyba pierwszy raz udało mi się go totalnie zaskoczyć i był zadowolony
super urodziny! fajny pomysl mialas-mina tz pewnie bezcenna

Cytat:

Martucha co za pech

klionku ja uzywalam prawie cala ciaze krem na rozstepy pharmaceris i ftu tfu odpukac nie pojawily mi sie ani jedne! a sklonnosc mam bo od dojrzewania mam na biodrach.

a poza tym czesc
my dzis dzien pelen wrazen mamy-bylo szczepienie i tragiczna reakcja malego! w domu jest taki marudny ze dzis sluzylam jako przensne lozeczko-godzine nosilam i uspokajalam bo co chwile mial paniczny placz a bron boze go polozyc! teraz chyba goraczki mi dostal i znow zasnal jak sie obudzi musze mu zmierzyc. Jestem padnieta!

A spotkanie z anika bylo bardzo sympatyczne i udane-taka mala bobasowa przy okazji impreza Tomus sie "dobieral" do Natki tez mu sie spodobała fajnie bylo i mam nadzieje ze pierwszy a nie ostatni raz
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:03   #1187
india83
Zakorzenienie

a mi cos wczoraj wizaz nawalał ;/

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a i znowu sie chwale zrzucilam kolejny kg wsumie juz 7 [COLOR="Silver"]

no wlasnie co tu takie pustki?
gratulacje, niezły wynik

oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
oJa miałam się iść obciąć, ale jakoś nie mogę się zebrać i nie wiem czy ich nie zapuszczę. Mam obawę, że wyglądają już jak szczurki, ale na razie je przetrzymam.

Mnie wczoraj mąż wyciągnął i poszliśmy pobiegać. Wszystko fajnie, tylko mi teoretycznie nie wolno... i skutek był taki, że jak wróciliśmy to padłam. Zasnęłam. Obudziłam się przed 23:00... a dzisiaj mega zakwasy... a jeszcze fitness mam dzisiaj. Nie wiem jak ja to przeżyję
ja w piatek obciełam jakies 5 cm- od razu widac, ze sa zdrowsze

o sami sportowcy sie ujawniaja, a ja z soba nic nie robie - wstyd

Cytat:
:Wogóle to mam dziś świetny humor powiem tylko że pojawiła sie na koncie dodatkowa kasa i to calkiem fajna sumka, chyba zaczniemy sie rozgladac za jakims wyjazdem na wakacje.
z mojego konta tylko wybywa

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
popieram jedno i drugie w piatek byłam na ścięciu włoskó i mówię, że chcę o 7 cm a fryzjerka wielkie zdziwienie i pyta się czy wiem ile to jest odżyłam po tej wizycie i włoski mi się same kręcą wokół twarzy- co dziwne znajomi mi się pytali czy przefarbowałam też włosy
na święta jedziemy do teściów więc z jednej strony to fajnie bo nie musze się starać, ale od nowego roku nastawiałam się na wielkanoc w naszym mieszkaniu i troszkę mi smutno że nic z tego

nie dziwię się

Wczoraj mój mąż miał 30-tkę Niespodzianka sie udała- najpierw chciałam mu kupić perfumy czy coś innego, ale od baardzo dawna nigdzie nie wychodzilismy (bo żal kasy- wszystko na remont), wiec pomyślałam ze będzie randka poszłam po pracy do jego ulubionej pizzeri i poprosiłam, żeby zrobili giganta z wielką 30-tką na środku (zamiast np. tortu bo on nie lubi). Jak wrócił do domu to się go pytam gdzie chciałby iść? a on oczywiscie że do pizzeri X nieźle się zdziwił jak kelnerka złożyła mu zyczenia i postawiła pizzę potem mówie ze chcę iść na spacer- przy okazji trochę spraw sobie wyjaśnililiśmy i już niby wracam do domu (było po 21) a ja mówię, że skręcamy kupiłam wcześniej bilety na ,,Jestem Bogiem" . Chyba pierwszy raz udało mi się go totalnie zaskoczyć i był zadowolony
gold super wszystko zaplanowałas

mamy TV!!
ale niestety az tak miło nie było z rachunkiem
ech... łacznie 900zł (a liczyłam na 550) Dlaczego to wszystko musi być takie drogie???

Jeszcze tylko internetek i bedzie super
jutro ostani dzien do pracy i urlop do 6 maja
Stary 2011-04-20, 20:06   #1188
Lustereczko
Rozeznanie

A ogólnie to nie narzekam Śpi po 3 godziny, potem przewijanie, karmienie i dalej spać Choć teraz do południa coraz częściej ma pory aktywności i nie śpi do następnego karmienia. Uwielbia kąpiele i w sumie płacze tylko jak jest głodny. Ale nie będę go bardzo chwalić, żeby mu się nie odmieniło hehe

Tylko ja pomału mam już dość tej zabawy z odciąganiem pokarmu, ale wiem, że dla synka jest ważny mój pokarm, więc się jakoś mobilizuje, ale nie jest łatwo.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:34   #1189
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia raczej nie pojade.
A tu macie o paleniu żuru http://www.zamek.krapkowice.pl/polsk...logia/zuru.php
http://www.polska-chata.pl/pol/texts/view/7,.html
a żurek tez uwielbiam

Co do wakacji to mnie Bałtyk nie kreci a to ze względu że mieszkam 20km od czeskiej granicy i bliżej chyba mam nad włoski Adriatyk
w szoku jestem, pierwszy raz coś takiego widzę.

No to nad czym sie tu zastanawiać, pakujcie samochód i do Włoch! Uwielbiam Włochy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Zabcia pokaż sukienkę. Wiesz, dziś dzieci kolorowały pisanki farbawmi i efekt końcowy, nie ukrywam był super

Mona ooo mi by się dodatkowa kasa przydała zazdroszczę

Gold super niespodzianka

Gucia a gdzie ty z prezesami w tereny jeździsz

Co do wyjazdu to my gdzieś na tydzień chcemy jechac w okolicach naszej rocznicy ślubu ale jeszcze nie wiemy gdzie.

szukamy lokum dla firmy i tak od 2 tyg sobie z nimi jeżdżę

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jakas taka przemeczona i rozdrazniona jestem w tym tygodniu ze masakra... w pracy tyle roboty, 30.04 mam ostatni egzamin, do tego mam ciote i w ogole tragedia
przytulam!

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
u nas w wielki czwartek dzieci odwiedza zajączek ze słodyczami, no ale w przedszkolu to dziś ostatni dzień kiedy jest cała grupa, więc dziś też wybraliśmy się na wycieczkę do lasu.Zazwyczaj w środę wieczorem dzieci szykują koszyczki, tną nożyczkami krepę na sianko i wystawiają taki koszyk do ogrodu, żeby zajączek mógł przynieść im słodycze.W czwartek rano zazwyczaj znajdują zapełniony koszyk No a w przedszkolu jak już mówiłam taki zajączek jest w środę. Koszyki wcześniej zostały przechwycone przez nas, zapakowane po brzegi i dziś rano zaangażowani rodzice i pracownicy przedszkola pojechali zawieść te koszyczki do lasu, pochowali je w krzakach, zawiesili na drzewach, a my z dziećmi dojechaliśmy chwilę później i każdy musiał poszukać swojego prezentu. Ot cała tradycja
świetny pomysł! U nas nie ma takiej tradycji, ale dzieci musiały mieć świetną zabawę w poszukiwaniu tych prezentów

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
a poza tym czesc
my dzis dzien pelen wrazen mamy-bylo szczepienie i tragiczna reakcja malego! w domu jest taki marudny ze dzis sluzylam jako przensne lozeczko-godzine nosilam i uspokajalam bo co chwile mial paniczny placz a bron boze go polozyc! teraz chyba goraczki mi dostal i znow zasnal jak sie obudzi musze mu zmierzyc. Jestem padnieta!

A spotkanie z anika bylo bardzo sympatyczne i udane-taka mala bobasowa przy okazji impreza Tomus sie "dobieral" do Natki tez mu sie spodobała fajnie bylo i mam nadzieje ze pierwszy a nie ostatni raz
oj, współczuję! Mam nadzieje, że mały nie będzie miał gorączki i że szybko mu przejdą wszystkie rewelacje. Dużo siły dla Ciebie!
I mam nadzieje, że dzisiaj mąż w domu, a nie na nocce

Zazdroszczę spotkania!

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
ja w piatek obciełam jakies 5 cm- od razu widac, ze sa zdrowsze

o sami sportowcy sie ujawniaja, a ja z soba nic nie robie - wstyd
mnie jakoś ostatnio nie jest po drodze do fryzjera i tak sobie rosną. Ale pewnie się wybiorę je podciąć, a przez wakacje znowu zapuszczę. No chyba, że mnie coś najdzie i zaszaleję

Lustereczko, cieszę się, że synek grzeczny No i dużo siły życzę

No i nie poszłam na fitness... za to poszłam z mężem na kosza. Bożżż mojego nogi! bolą...
ale pogoda była taka piękna, że żal by mi było siedzieć w dusznej sali, a tak na boisku, na świeżym powietrzu - bajka!

Stary 2011-04-20, 21:40   #1190
Zakorzenienie

Cytat:
oj, współczuję! Mam nadzieje, że mały nie będzie miał gorączki i że szybko mu przejdą wszystkie rewelacje. Dużo siły dla Ciebie!
I mam nadzieje, że dzisiaj mąż w domu, a nie na nocce

Zazdroszczę spotkania!
na szczescie w domu dzis tak wiec nie jestem ze zmiezrluchem sama
zaraz bedziemy mierzyc goraczke mam nadzieje ze nie bedzie ...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dziewczyny, ogląda któras Usta Usta ?
ogladnelam teraz przedpremierowy na vod i juz nie lubie tego serialu! w ogole nie podobalo mi sie to co zrobili!
Stary 2011-04-20, 22:05   #1191
bzyczka1
Zakorzenienie

Katuniu my oglądamy z tż usta usta od początku...nam się bardzo podoba serial

Nasz skarb
Stary 2011-04-20, 22:11   #1192
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
na szczescie w domu dzis tak wiec nie jestem ze zmiezrluchem sama
zaraz bedziemy mierzyc goraczke mam nadzieje ze nie bedzie ...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dziewczyny, ogląda któras Usta Usta ?
ogladnelam teraz przedpremierowy na vod i juz nie lubie tego serialu! w ogole nie podobalo mi sie to co zrobili!
i jak Tomuś? Ma gorączkę?

Ja Usta Usta uwielbiam! Ostatniego odcinka jeszcze nie widziałam. A co Ci się nie podoba?

Faktem jest, że ten film jest na licencji brytyjskiego serialu i ponoć wszystko jest identycznie jak w tym oryginalnym scenariuszu. Przynajmniej tak było do poprzedniej serii teraz to nie wiem...

Rosi, Ty też farbowałaś włoski tą farbą w piance i jak? kolor się trzyma?
Madzia Ty nadal jesteś zadowolona?

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-04-20 o 22:14
Stary 2011-04-20, 22:14   #1193
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Katuniu my oglądamy z tż usta usta od początku...nam się bardzo podoba serial
bzyczko ja tez bardzo lubie usta usta ale nie spodobalo mi sie co zrobili w ostatnim odcinku-tym ktory jest jako przedpremiera na vod!

Cytat:
i jak Tomuś? Ma gorączkę?

Ja Usta Usta uwielbiam! Ostatniego odcinka jeszcze nie widziałam. A co Ci się nie podoba?
Guciu na szczescie nie ma tak zle-ma 37,3 po ostatnim szczepieniu mial nawet 38!
juz zasnal-ciekawe jaka noc przed nami

a w ostatnim odciunku nie podoba mi sie ze usmiercili jedna bohaterke!! po pierwsze poplakalam sie jak ogladalam, po drugie czemu?? czemu tak wymyslili! bardzo ja lubilam! nie bede pisac na razie kogo usmiercili zeby nie popsuc wam ogladania

a ciekawa jestem co powiecie jak ogladniecie ten odcinek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 22:20   #1194
bzyczka1
Zakorzenienie

Ahh bo ja myślałam że ty oglądałaś pilotowy odcinek z 1 serii a ten odcinek o którym mówisz to teraz we wtorek po świętach będzie czy jeszcze w następny? Ja wiem mniej więcej kogo i jak bo gdzieś czytałam o tym już jakiś czas temu wiesz, nie oni to wymyślili

Nasz skarb
Stary 2011-04-20, 22:24   #1195
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
bzyczko ja tez bardzo lubie usta usta ale nie spodobalo mi sie co zrobili w ostatnim odcinku-tym ktory jest jako przedpremiera na vod!

Guciu na szczescie nie ma tak zle-ma 37,3 po ostatnim szczepieniu mial nawet 38!
juz zasnal-ciekawe jaka noc przed nami

a w ostatnim odciunku nie podoba mi sie ze usmiercili jedna bohaterke!! po pierwsze poplakalam sie jak ogladalam, po drugie czemu?? czemu tak wymyslili! bardzo ja lubilam! nie bede pisac na razie kogo usmiercili zeby nie popsuc wam ogladania

a ciekawa jestem co powiecie jak ogladniecie ten odcinek
cieszę się, że z Tomciem ok. Oby spokojnie spał do rana!

No to muszę zobaczyć! Podejrzewam kogo uśmiercili, bo właśnie w tym angielskim serialu też uśmiercili jedną z bohaterek. Czyli wychodzi na to, że nadal trzymają się oryginału.

Ale mnie zaciekawiłaś... no będę musiała dzisiaj zobaczyć

Stary 2011-04-20, 22:27   #1196
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ahh bo ja myślałam że ty oglądałaś pilotowy odcinek z 1 serii a ten odcinek o którym mówisz to teraz we wtorek po świętach będzie czy jeszcze w następny? Ja wiem mniej więcej kogo i jak bo gdzieś czytałam o tym już jakiś czas temu wiesz, nie oni to wymyślili
nie nie byzczko ogladam od poczatku wszystkie
tak chodzi mi o ten ktory bedzie po swietacg
zawsze na vod jest tydzien wczesniej
nie oni to wymyslili a kto ?

Cytat:
cieszę się, że z Tomciem ok. Oby spokojnie spał do rana!

No to muszę zobaczyć! Podejrzewam kogo uśmiercili, bo właśnie w tym angielskim serialu też uśmiercili jedną z bohaterek. Czyli wychodzi na to, że nadal trzymają się oryginału.

Ale mnie zaciekawiłaś... no będę musiała dzisiaj zobaczyć
nie widzialam tego ang.
zobacz i powiesz mi czy ci sie taka wersja zdarzen podoba
Stary 2011-04-20, 22:28   #1197
bzyczka1
Zakorzenienie

ja poczekam do wtorku albo do następnej soboty albo niedzieli, bo my z tż oglądamy tak, ze najczęściej nagrywamy we wtorek bo tż nie daje rady obejrzeć i potem sobie oglądamy razem.

Katuniu no chodziło mi o to że nie Polacy to wymyślili tylko twórcy oryginału.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-04-20 o 22:31
Stary 2011-04-22, 14:21   #1198
martucha84
Zakorzenienie

no i ironia losu nowy wizaż umarł

wrócił stary ale bez tego co wczoraj pisałyśmy

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...25&postcount=8

Stary 2011-04-22, 14:25   #1199
gold-fish
Zakorzenienie

od rana tylko Marta tu była dziwne...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 14:28   #1200
mona_ja
Wtajemniczenie

Ja też tu zagladałam ale nic nie pisałam bo jakieś dziwne to jest, jakby wczorajszego dnia wogóle nie było
Ale ja sie ciesze że znów wszystko po staremu

Nasz Ślub 30.05.2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości