|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35
a jednak nie jestem sama
![]() Basiek co do daty to niestety nie wiem kiedy będę w Kato bo nie wiem co będę robić w czwartek a co dopiero za tydzień ![]()
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczymy, jak tylko będę mogła to bardzo chętnie ![]()
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
tż przed chwilą powiedział, że nie zjadł w te święta ani jednego jajka. No to gotuję. Co prawda święconka to nie będzie ale zawsze coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
łeeeeee już po świętach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ![]() Mój ostatnio często mówi o zaręczynach. witam nową zazdrośnicę ![]()
#1746 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() ![]()
#1747 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() a potem kima, bo o 6. pobudka (jak ja dawno już tak nie wstawałam wcześnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
No przyłazi tu ktoś o nicku PanIWładca i kiedyś były obstawki, czyj to TŻ, tylko nie pamiętam, na czym się skończyło
![]() Chyba zaszkodził mi obiad dzisiaj albo coś, bo mi niedobrze i głowa jeszcze rozbolała... Więc spróbuję zasnąć,dobranoc ![]()
![]() |
#1749 |
Raczkowanie
|
Już wam dziewczynki kochane tłumacze;
były dwa podejścia do ślubu hrrhrh trudno to ogarnąć w każdym bądź razie za 1 razem data, sala, lista gości, sukienka wybrana, obrączki i nie wyszło okazało się że nam a raczej mi nie pasuje po prostu za szybko podejście 2 to samo tylko więcej spraw załatwionych i też nie. Przyznaje wszystko z mojej winy, nie zgadzam się z teściową i koniec. TZ nie popiera mnie bo on z mamą sie zgadza ![]() rozmawialiśmy o przyszłosci wielokrotnie ja mu mówiła żeby sie zastanowił bo ja młoda jestem mam swoje plany i on się zgadzał na wszystko ale chyba sie nie spodziewał że mu zegar tak szybko zacznie tykać i teraz to mu już na niczym nie zależy, w sensie na mnie a co by było po ślubie napeno nie byłby cały czas milusi skoro już teraz sie poddaje a mi szkoda tych latek cudownych na dodatek.. o jaki rym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zakorzenienie
|
ciężka sprawa... sama nie wiem co poradzić.
zegar mu tyka? chyba w sensie psychicznym bo przecież facet może całe życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Raczkowanie
|
niby może
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam, padnięta jestem ale przeleciałam Was na szybko
![]() 1) Dla mnie przechodzić to sobie można przez ulicę- ale nie związek ![]() ![]() 2) anegdotka nie obaraź się, ale w Twoim przypadku nasuwa mi się jedno stwierdzenie: takie są uroki życia z dużo starszym od siebie partnerem... On chce stabilizacji a Ty jeszcze nie zdążyłaś poszaleć... |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
w sumie nie dziwne, że facet chce się ustatkować.
a Ty kiedy planujesz założyć rodzinę? od razu po studiach czy jeszcze kilka lat pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
całkowicie się z Tobą zgadzam w sumie "widziały gały co brały"
![]() ślub może być po studiach ale na naszych warunkach nie teściowej i dzieci trossssszkę później ![]() Edytowane przez anegdotka Czas edycji: 2011-04-25 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
a powiedz, jak już było wszystko załatwione to po prostu powiedziałaś, że nie chcesz ślubu i wszystko odwoływaliście? co na to tż? i to dwa razy, chłop musi mieć cierpliwoć:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
anegdotka, ja mam wrażenie, że Ty nie chcesz ani ślubu ani zaręczyn tylko spokoju..nie rozumiem po co na siłę się zaręczałaś skoro tego nie czułaś..2 razy odmówiłaś więc trzeba było 3 raz tak samo postąpić..ze ślubem to samo..po co dawać komuś nadzieję i zaraz się z tego wycofywać? pomijając to śmiem twierdzić, że nie jesteś szczęśliwa..że coś jest w Waszym związku nie tak, że macie inne plany i oczekiwania a skoro już teraz tak jest i nie możecie znaleźć kompromisu to tylko jedno wyjście mi się nasuwa..
![]() ja na swojego nie naciskam w temacie zaręczyn..jesteśmy w równym wieku i bardzo dużo razem przeszliśmy co pozwala mi dyskutować na temat naszej wspólnej przyszłości..poza tym pewne wydarzenia sprawiły, że celowo daję mu znać, że ja jestem już na ten krok gotowa..jednak wiem, że on się oświadczy tylko wtedy gdy sam do tego dojrzeje i będzie pewien, że to właściwy czas..więc nie obawiam się, że to coś popsuje między nami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() związek to sztuka kompromisu a Wy tego sobie nie wypracowaliście..może też zbyt młoda byłaś jak rozpoczynałaś związek z dorosłym już facetem..6 lat to długo i dla niego to naturalne, że chce ślubu..i do niego chyba nie dociera fakt, że Ty możesz chcieć inaczej..może trzeba w końcu wyłożyć karty na stół i wyraźnie określić czas kiedy dla Ciebie ślub będzie realny..no nie wiem, np. 2-3 lata..niech chłopak wie na czym stoi..zwłaszcza, że wiesz, że to ten..gdybys miała wątpliwości byłoby gorzej.. swoją drogą..to czy jest jakiś inny konkretny powód oprócz jego wieku, że tak nalega na ślub? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
anegdotko, pokręcona to logika, ale w sumie go trochę rozumiem... Facet się boi, że mu raz a porządnie "wykręcisz numer" i zostawisz, a uważa pewnie, że w jego wieku już normalnego materiału na żonę nie znajdzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- W sensie rozumiem, nie że popieram, choć w sumie na jego miejscu też bym pewnie świrowała...
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
![]() lecimy do USC... a wieczorem spisać protokół do kościoła... ![]() oczywiście ja chciałam na 7:40 do USC jechać (tak jak radziła Rem) ale mojemu ukochanemu się nie chciało ![]() dlaczego tak jest, że jak on ma ważne sprawy do załatwienia to jest w stanie i o 3:00 w nocy wstać... a to olewa ciepłym moczem? ![]() zaczynam się irytować z rana ![]() całuję i miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale tu cisza ![]() Mam lenia i doła. Przytyłam po świętach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
swoją drogą..to czy jest jakiś inny konkretny powód oprócz jego wieku, że tak nalega na ślub?[/QUOTE]
nie wiem mi się wydaje że najbardziej chodzi o jego wiek, otoczenie znajomych (wszyscy już po), no nie wiem może rodzina naciska. Dobra dziewczyny pogadam z nim o nas niech mi powie czego oczekuje naprawdę ode mnie i ja mu powiem co mi leży na sercu. To naprawde fajny facet i nie chce go stracić, a czuje że mi ucieka.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że nastrój w świeta nie był najlepszy. W związku z powyższym całuję i tulę wszystkie potrzebujące ![]() U mnie święta bardzo miło, w niedzielę pierwsze śniadanie u moich rodziców na 8:30, potem pierwsze u mamy Andrzeja na 11:00 ![]() ![]() A teraz tylko trzy dni pracy i majówka ![]() ![]() I jeszcze, moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() ![]()
#1767 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też sama w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
A jak tam samopoczucie?
![]() zaraz zjem sałatkę na śniadanie ![]()
#1769 |
Zakorzenienie
|
anegdotka myślę, że Ty sama też musisz zastanowić się nad swoimi priorytetami, nad tym czego i w jakiej formie chcesz. Bo nie obraź się ale 2 podejścia do ślubu niedane to średnio poważne jest. Ja nie wiem może ty zwyczajnie wolałabyś skromny ślub z obiadem dla rodziców a nie wielkie weselicho jak teściowa chce robić w tym problem? A może on ma tendencje do bycia panem i władcą i stąd twój lęk przed ślubem bo fakt, że sakrament w kończeniu studiów nie przeszkadza. Dzieci owszem pewne plany mogą przekreślić więc lepiej się wstrzymać czasem. Myślę, że oboje rachunek sumienia musicie zrobić a potem siedzieć, gadać i szukać rozwiązań dobrych dla obojga.
Frezyjko trzymam kciuki za załatwienie formlaności. Kurde ale mi się nie chce iść dziś do pracy. Za krótkie te święta. Dobrze, że tylko 4 dni i weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() jakoś po tych świętach myśleć mi się nie chce więc zajęłam się na razie - kserowaniem i wysyłką listów ![]() ale święta były udane - z resztą jak zawsze ![]() teraz 1 maja mamy zaproszenie do Gdyni na grilla ![]() ![]() ![]() i witam anegdotkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.