|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
![]() Zawsze możesz iść po radę do jakiegoś pedagoga żeby dowiedzieć się jak najlepiej radzić sobie z tym Waszym żywym sreberkiem z różkami ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki wózek zamówiłaś?
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze chciałam mieć figurę jak Asiulek ale nigdy pewnie mieć nie będę ![]() Pomocy niczyjej nie mam przy Michasiu, ale jak jedziemy do mojej rodziny to wszyscy by chcieli MIsiem się pozajmować ale on nie zawsze chce, najlepiej wisieć na maminej nogawce ![]()
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle mam ci to napisać i ciągle zapominam- michaś jest mega podobny to twojego TŻ (ale to na pewno wiesz ![]() Lwa chcę sprzedać, bo nie mam na niego miejsca, a młoda średnio nim zainteresowana. Koleżanka mi przywiozła z anglii, ale chcę puścić dalej i nie wiem za ile- na all są podobne i w bardzo rozbieżnych cenach wystawiają. A propos allegro właśnie sprzedałam zestaw zabawek grzechotek i takich tam rożnych, którymi się lenka już nie bawi za 104zł! liczyłam na jakieś 30... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dokładnie! Żeby dobrze wychować wcale nie trzeba dzieci lać i katować... wystarczy być konsekwentnym! Też mam przykład w rodzinie braku konsekwencji ![]() ![]() A co do balkonu tez się zastanawiałam. Myślałam o jakiejś takiej siatce ogrodowej (widze nieraz na balkonach jako zabezpieczenie dla zwierzaków) ale nie wydaje mi się dość trwała i podejżewam że i tak bym malego nie zostawila sama przy takim "zabezpieczeniu". Może jakieś zabezpieczenie sznurowe? Liny/linki/sznury wydają się mi bezpieczniejsze jak plastikowa siatka... tylko znowuż jak to zamontować? (...) Chyba, że na allegro by poszukać czegoś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
mrowak- juz przyzwyczaiłam się do jego prowadzenia i nie kopię w koła ale na początku lekko mnie to irytowało. Teraz uwazam, że jak za te pieniądze to nie ma na co narzekać... no moze kosz na zakupy trochę mały i jak dziecko leży (mojej raczej się to nie zdarza) to nie ma do niego dostępu...
lind- szkoda, że spotkanie nie wypali... ale nadrobimy ![]()
#547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do TŻ i Miśka. To zdania są BARDZO podzielone, miło usłyszeć kolejną opinię! ![]() Chociaż ja dziś zauważyłam, że jak się bardzo z czegoś cieszy to robi taką samą minę jak ja - taki diebełek psychopata ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
A tak BTW. ELO MRÓWCIA! Nice 2 C U again ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze bandytka ze świątecznego spacerku
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
izumi, ten lew jest firmy mamas & papas,porządny bardzo i na all raz idą te zwierzaki za 100zł używki a raz za 30 nikt nie chce. Muszę się w końcu za ubranka wziąć-już mam obfocone, ale jeszcze opisy muszę zrobić....
I jeszcze sprzedaję pociąg ze zwierzakami fisher prica ponownie, bo go nikt nie chciał na poprzedniej aukcji
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/oslona-balkonowa-1...562152351.html
![]() |
#551 | ||
Zakorzenienie
|
evitka - nie przejmuj się. Wszystko przejdzie
![]() Też mi potrafi tak marudzić że szok ale jakoś wytrzymuję. Moze dlatego że jestem "opóźniona" ![]() U nas był czas akimatyzacji w domu, później wieczorne odrykiwania trwające od 15-tej, kolki, nocne budzenia, zęby, histerie i wszystko inne. Zawsze staram się zachować spokój choć nie jest łatwo. Niewyspana chodzę od nie pamiętam już jakiego czasu. Cytat:
Cytat:
Wprawdzie nie pracuję ale wieczorem jestem padnięta nawet jak Zośka jest w rewelacyjnym humorze. Powiem Wam wszystkim dziewczyny że kocham być padnięta ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Wszystkie dzieciaczki są prześliczne ![]()
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
zooper twist-sie zobaczy czy warto bylo..., ale juz nie mialam sily szukac dalej, na maca nas nie stac
Thanks-same to you!
#553 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor.
Co do krzykow mnie mala jeszcze nie wyprowadzila z rownowagi, jakos przy niej nauczylam sie cierpliwosci, tz to juz w ogole by na nia nie krzyknal. Nacytowalam sie i mi zjadlo wszystko i juz nie pamietam co mialam komu napisac , na pewno ze zgadzam sie z wami ze Wercia jest cudna, sliczna i wyglada na przekochana a nie marudzaca dzidzie, a Asia jest zdecydowanie za bardzo sexi, wy w ogole jakies sexi jestescie a mi tylko dupa rosnie. Pop tak pisalas o tym tarzaniu sie psa z Oliwka, ja bym swojemu na to NIGDY nie pozwolila, ufam mu, jest kochany , ale nie jest to zaufanie az na tyle, zwlaszcza ze ostatnimi czasy codziennie cos sie dzieje i psiaki jakos szaleja czy co.... aaaa madziwinia, ja tez sie ciesze ze chodze do szkoly, jest to odskocznia i mimo wszystko ze za jakis czas bedziemy mieli 2 dzieci, to i tak od wrzesnia ide ma magisterke !!!!! teraz powinnam wlasnie prace pisac licencjacka a nie posty, ale przeciezzzzzzzzzz mam czas:P ( szkoda ze on sie juz konczy). ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- aaaa Pop jeszcze ci mialam napisac ze Oliwki chyba tak maja, moja im wiecej ludzi ( oczywiscie rowniez obcych) tym lepiej! wiecej szans na zadarcie z kims, zabawe i tak dalej nie ma takze rzeczy ktorej sie nie boi!!! po prostu takie cos chyba nie istnieje. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- no i jak robicie jakies aukcje ciuszkowe dawajcie linka ![]() ![]()
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas nocka w miarę przyzwoita. Wstałam RAZ dałam mleko i śpi dalej, ale coś się wierci, więc pewnie zanim wyjdę do szkoły to już wstanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle jak sobie teraz spacerówki oglądałam to dużo fajnych rzeczy jest i dużo większy wybór niż kiedy ja kupowałam. Ten mi się np. spodobał, bo lekki i z pełną rączką http://allegro.pl/chicco-2010-wozek-...571920907.html
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
No i witam i ja po świetach grrr.
Nie lubię niedzieli,a świeta dla mnie to jakby się 3-4 niedziele do kupy na raz zebrały ![]() Wczoraj z tż spakowaliśmy się razem z małą do auta i zrobiliśmy wyskok nad morze na cały dzień.Nogi nam w tyłek powchodziły od tego chodzenia ![]() Baobabku odpuść z tym (nie)jedzeniem.Jak dzieciak nie chcę to na siłe nie pchać ![]() Tak samo jak z tymi humorami naszych dzieci.Ja to sobię zawsze tłumaczę jak Nina ma gorszy dzień,że przecież ja też codziennie z gębą zadowoloną i humorem wyśmienitym nie chodzę i moje dziecko też człowiek i ma tak samo ![]() No to mądrościami rzuciłam ![]() ![]() ![]()
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez tak zawsze mowie, ze jak zglodnieje to zje, tylko powiem wam, ze mam w rodzinie takiego gostka malego teraz do komunii 8 maja idzie, on moze nie jesc dopoki sie w niego nie wmusi! no po prostu to jest masakra, od malego nie chcial jesc i nadal mu tak zostalo! Monika ( jego mama) wziela go na probe i 2 dni jesc nie zawolal! no po prostu rece opadaja. A kiedys do niej przyszedl ze zwymiotowal w szkole, bo kanapki oddal koledze i zwymiotowal z glodu ( powiedzial po jakims tygodniu) ale na obiad tez nie poszedl a codziennie ma oplacony.
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Evitka nie wiem ile możesz wydać na sandałki,ale ja jak Ci szukałam tych co ma Nina to nacięłam się na wyprzedaż modeli 2010 chyba antylopy i bartka gdzie kosztowały 70zł-może poszperaj tam.
Ja nie chcę się chwalić ani nic z tych rzeczy,ale teraz jak się cofnęłam i czytam co napisałyście o waszych dzieciach to ja was naprawdę podziwiam za to,że jeszcze wstajecie w nocy,że macie na to siłę.Ja naprawdę gdybym miała nieprzespane noce i dziecko niegrzeczne,rozdarte w dzień to by mnie szlag trafił na miejscu. Oddałabym ją matce albo tż w domu z nią bym zostawiła i sama wróciłabym do pracy. Nina chyba jest taka grzeczna,bo instynktownie wyczuła za noworodka jeszcze,że matke by w psychiatrku na odwiedzinach widywać tylko mogła gdyby była nieznośna. Ja tak czasami jak czytam,że któraś z was nie ma jak w spokoju wypić zielonej herbaty to oczy ze zdziwienia otwierałam"no jakim cudem?"bo ja mam czas przy małej na dosłownie wszystko.Mogę książke czytać itp. Nie pozostaje mi nic innego jak dziękować Ninie,że jest taka jaka jest i powiedzieć wam,że no musi to kiedyś minąć i będzie tylko lepiej(z nockami przynajmniej) ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() Już za samo bycie matką wraz z urodzeniem dziecka powinniśmy dostawać kupon na wizyty u psychologa,wizyty w spa-co by to móc funkcjonować.
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ta wyprzedaż? i grzecznej ninusi zazdraszczam okrutnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze pol biedy jak ma sie wsparcie w mezu a jak nie ma tego to juz w ogole kosmos, moja mala tez jest grzeczna ale teraz na etapie uczymy sie chodzic chce wszedzie za reke chodzic ze mna i tym sposobem pojscie do sklepu na przeciwko zajmuje nam jakies 30-40 minut
![]() generalnie tez nie moge narzekac, mala nie placze, nie marudzi, bawi sie ladnie sama rowniez takze pewnie 2 bedzie potwor!
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Boże wezcie chociaż przygotujcie posiłki dla takiej 7 dzieci,a gdzie reszta?horror.Prania było tyle,że od samego patrzenia głowa mnie bolała ![]()
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
nooo ja mam wykladowce ktory ma 6 corek;D
probowali dosynka ale niestety sie poddali bo stwierdzili ze niedlugo przedszkole beda miec ![]()
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
u nas sąsiadka ma bliżniaki w wieku mojej Ali potem córke coś koło 12 lat syna 8 lat i roczne 5-cio raczki bardzo klubimy tą rodzine zawsze u nich wesoło a dzieci grzeczniutkie
a ja się czymś strułam całą noc spędziłam przy muszli teraz kromki wazy zajadam bez dodatków i miętową herbate popijam co by było mi lepiej ale każde podniesienie się z pozycji siedząco-leżącej kończy się w wc ![]() to pewnie wina chińczyka bo tam kolacje jedliśmy i od tej pory mnie coś męczy ![]() Danuta jak aniołek ja ostatnio mam nie zużyte pokłady cierpliwosci jak mała krzyczy płacze wierzga nogami i rękami ja spokojnie mówię by się uspokoiła sadzam na wielkim misiu i przytrzymuje ręką ona się wykrzyczy ja milczę jak już się uspokoi odwraca się daje mi buziaka i ucieka dalej sie bawić i muszę się wam wyżalić wczoraj odwiedziła mnie znajoma z Pl przyjechała do siostry z dziećmi moja Dana dzieli się z dziećmi zabawkami ale jak ten mały zabrał jej ulubionego misia to ona mu odebrała aże łatwo nie chciał dać to zlapała go za ucho a ten maly zamarł dosłownie zamarł tak jakby się bał że Dana zaraz go zleje zrobił się biały jak ściana i rzucił tekstem "mamusiu ja nie chciałem ja będe grzeczny " na moje pytanie dlaczego on tak robi i mówi bo dla mnie to nie było normalne zachowanie dla rocznego dziecka to mi odpowiedziała że jak jej się coś w zachowaniu dzieci nie podoba to są 3 szybkie i łóżeczko myślałam że ją rozniose potem jeszcze czepiła się do mojego dziecka mówiąc że jest rozpieszczona i kazała jej natychmiast oddać misia na co skwitowałam że to są jej zabawki i ona jest u siebie w domu a jak jej się to nie podoba to może wyjść tam są drzwi i żebeby się cieszyła że nie mieszka tutaj bo bym już na nią specjalne służby nasłała obruszona wyszła pewnie teraz mi nieźle tyłek obrobi ale mnie to jakoś mało interesi nikt nie będzie podnosił głosu na moje dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
masakra jakas, ja rozumiem ze czasami moga nerwy puscic i sie tego klapsa da albez przesady.......
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I bardzo dobrze jej powiedziałaś.Kazać to sobie ona mogła nieswojemu dziecku i w nieswoim domu ![]()
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze nie mozna przesadzac z wychowaniem, huhac na dziecko jak na jajko tez nie ma co, ale do cholery jest tysiace innych metod a nie bicie!!!!;/
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- mala kima juz ponad 2 godziny....
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, że z jednej strony nie powinnam się dziwić, że mojego dziecko to taki bachorex, bo ja sama jestem typem malkontenta i marudy, ale inaczej samym być a inaczej mieć takie dziecko
![]() I taka jest prawda-jak się jakiegoś problemu samemu nie doświadcza, to nigdy tak do końca się nie da w daną sytuację wczuć. Nawet jak nam tu baobabek pisała jak ją zdenerwowało to niejedzenie kubusia-jak ktoś nie ma problemu marudzącego przy jedzeniu dziecka to nie zrozumie jak BARDZO to może wkurzać. I wtedy można radzić, że sobie należałoby wytłumaczyć potrzeby dziecka, odpuścić mu, wczuć się w jego sytuację, stresy itp, a ja wiem, że wtedy to się po prostu ma mega w✂✂✂✂a i tyle. Właśnie też coś ostatnio obiadków jeść nie chce do tego wszystkiego.... Sorki, że taka się monotematyczna zrobiłam. Ale chyba jakiś moment krytyczny osiągam, bo ileż można, no....dziś znów od 5.15 marudzi i jęczy, sama się nie pobawi, nic mi nie da zrobić. A w nocy się budzi, więc jesteśmy niewyspani. Jak ona śpi, to ja mam chwilkę odpoczynku psychicznego, a jak np.wczoraj po południu spać nie poszła, to ja normalnie właśnie mam ochotę palnąć sobie w łeb. Każdy dzień taki sam, a ja coraz bardziej sfrustrowana....tylko czekam kiedy pójdzie spać albo na spacer pójdziemy, to tego gęgania nie słyszę.... I nikogo do pomocy. Stary w pracy, potem gotuje, papierologię pracową odwala i potem mi pomaga. No bo co, przychodzi styrany do domu, a tam jeszcze gorzej niż w robocie. I na odpoczynek czasu nie ma, a w nocy też się nie wyśpi, bo młode nam nie daje... I wsparcie jest, ale jego to wszystko tak samo denerwuje jak mnie (choć dużo mniej to okazuje). Oboje bardzo lenkę kochamy, ale meksyk z nią mamy straszny Dobra już nie będę smęcić. Już się wyżaliłam. Dziękuję za uwagę ![]() ---- Ana, ja właśnie tak sobie myślałam, żeby w realu poszukać butków i potem przez neta kupić. Ale np te befado co mi się podobały, takie o http://allegro.pl/befado-161p416-san...575667574.html to tyle samo kosztują na all co w sklepie (jak się wys. doda) Muszę te antylopy obczaić. Właśnie jak się bandytka obudzi, to chce to sklepu zajść butkowego a pokaż jeszcze raz te swoje antylopki na all takie znalazłam http://allegro.pl/wyprzedaz-sandalki...577921336.html coś podobnego jak twoje zdaje się?
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-27 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, piszecie tak o tych grzecznych i niegrzecznych dzieciach a ja jestem zrozpaczona zmianą zachowania mojego dziecka. I naprawdę juz nie wiem co moze być powodem. No żeby z dziecka prawie niepłaczacego, samo bawięcego się zrobił sie krzykacz, płaczek i przylepa? Od 5 dni mam koszmar. Nie jestem do tego w ogóle przyzwyczajona
![]() ![]() ![]() ![]() Myslałam też, że moze ona teraz taka przylepa bo nadrabia czas stracony ze mną. ja ciągle w pracy, czasem cały dzien a teraz urlop wiec jestem z nią 24godziny na dobę... Do tego wszystkiego ma bardzo czesto ataki histerii, az boje się, ze sobie krzywdę zrobi. A nie daj Boże zabroń jej czegoś to w furie wpada... zanosze ja do łózeczka to po chwili przestaje, ale jak po nią wracam, mija chwila i znów to samo... o co kaman?? A na spacerze to potrafi mi tak się odgiąc do tyłu, że niemal stoi w tym wózku... evitka- współczuję jeśli Ty masz to od urodzenia małej... medal dla Ciebie ![]() A teraz z innej beczki: Czy spotkałyscie się z czymś takim, ze dziecko boi się piasku i trawy?? Moja nigdy jeszcze nie chodziła na dworzu. Jedynie przy barze pod parsolkami ale tam były deski i w jeszcze jednym miejscu ale tam było prosto i chyba asfalt. A jak tylko probuję ją postawić na palcu zabaw na piasku to zaczyna plakac jakby się bala (nie wiem czy piasku czy przestrzeni). Potem tak delikatnie pomalutku szla ale tylko za rękę. A jak upadła na pupę na trawie touniosła raczki zeby nie dotykac trawy i jakby przerażona tym co dotknela zaczęła popłakiwac. Jak ja wsadzilam do piaskownicy to ryk i musialam ja zabrać... wczoraj delikatnie posypalam jej spodenki i chciłam zeby sobie trochę podotykała to ona dotykała ale tak delikatnie, zachowawczo... Kurcze... mam nadzieje, że się oswoi bo nad morzem jak zobaczy ten piach to wpadnie w nerwice ![]() Ale czy to normalne?? Takie małe dzieci się bawiły a ona jakas dzika jest... Mam doła..................... ..........
#570 |
Zakorzenienie
|
dzięki młoda, ja to samo znalzłam właśnie tylko już ograniczyłam rozmiary do 20-21. Ładne sa te dziewczyńskie, ale muszę je w sklepie znaleźć i małej pomierzyć. Może coś dziś znajdziemy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.