|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
CORELIPS
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Raczej tak, zmywałam Ziają do włosów normalnych, po raz drugi metodą OMO.. nie jest najgorzej, ale włosy są obciążone, nieco 'przytłoczone' jeśli wiecie o co mi chodzi..
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm no to ja chyba tego nie kupię
Niby nakłada się na włosy,a nie na skórę głowy, sama niewiem. Jak sądzisz, Tatty? |
|
|
|
#4293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spodziewałam się jakiegoś większego szału, a tu efekt taki sam jak po mojej standardowej odżywce. Tyle że dla porównania - butlę 0,5l odżywki kupuję za 7,50zł, a małe opakowanie 150ml maski za 9zł. Jest różnica. |
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam odżywkę z morelą - nie ma krokosza w składzie.
Ja nie kupuję Może to błąd,ale wole dmuchać na zimne. |
|
|
|
#4295 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Szampon z papają chyba i ja wypróbuje
Ten z morelą niezbyt przypadł mi do gustu. Krokosza w składzie nie stwierdzono
|
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do osób używających miodu do włosów
czy mogę dodać do maski miód ze sklepu? Jest to miód wielokwiatowy i jest on bardzo gęsty, jak wcześniej pisałyście taki powinien być. Czy to może być tylko taki prosto z pasieki? Bo do takiego nie mam dostępu?
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Kileczka - ja właśnie taki dodaję
Wielokwiatowy, płynny, gęsty. Mieszam z odżywką b/s i efekty są fajne - włosy niesamowicie miękkie. |
|
|
|
#4300 |
|
CORELIPS
|
Może być każdy przecież, byle nie był sztuczny, wiesz..
![]() Swoją drogą, ciekawe czy do farbowania henną włosków można by go dodać. |
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
ja dodaje miód do oleju i potem zmywam, a tobie namiętne usta skoro dodajesz do odzywki b/s nie obciąza włosków?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-04-28 o 18:43 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynko,
ja mieszam z odżywką b/s i zostawiam tak na cały dzień/całą noc albo i noc i dzień ![]() później zmywam. |
|
|
|
#4303 |
|
CORELIPS
|
Hmm te odżywki bs są delikatniejsze z reguły, dlatego tak sobie pozwalasz, prawda?
Na ile karmazynka dajesz olej z miodem? ps. próbowałam raz nałożyć tak, na godzinę zostawiłam. najgorsze nakładanie... :x |
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą delikatnością różnie bywa ![]() Efekt - niesamowicie miękkie włosy. I rozjaśnione. Czemu nakładanie najgorsze? Nie mów,że nakładasz sam miód na suche włosy ![]() Ja nakładam na mokre i wszystko jest ok Potem pod czepek. |
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
zakupilam dzisiaj amlę emami plus. Testowala ktoras z Was?
![]() http://www.evergreen.pl/olejek-wlosow-p-1556.html Czym zwykla amla jest lepsza ?
because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones. Edytowane przez emciu Czas edycji: 2011-04-28 o 19:31 |
|
|
|
#4307 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ja keratynę dodaję tylko do porcji odżywki, na dłoń. Nie wkraplaj jej do całej butelki
na oko daję kilka kropel zależy ile odżywki, co jeszcze wrzucam...5-7 kropli.Można jeszcze chyba z niej psikacza zrobić, ale nie testowałam w ten sposób
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko tak się zastanawiałam czy taki miód będzie dobry, jak tak to dobrze Ja właśnie się obawiam tego rozjaśniania Mam farbowane włosy i nic nie zauważyłam po 1 użyciu i mam nadzieję, że tak zostanie, bo chcę przyciemnić włosy Dzisiaj zastosuję płukankę z miodku
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem po kim odziedziczyła te włosy,ja mam bardzo geste i grube,tż również, a ona pięć włosków na krzyż
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pare godzin chyba na 3 lub więcej tak nakładanie okropne nawet z olejem, bo strasznie ta mixura tępa ... ![]() bałam się ze będzie kiepsko ze zmywaniem, ale poszło latwo Namietne usta - ja nie wiem czy dobrze zrozumialam ![]() dajesz miód z b/s pod czepek i zostawiasz czy spłukujesz? i wtedy jesli spłukujesz to b/s słuzy ci jako baza zeby wogóle ten miód dodac?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-04-28 o 21:04 |
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Robię tak:
1. Myję lub mocno zwilżam włosy 2. Do miseczki wlewam odżywkę b/s Joanna Naturia z miodem i cytryną, oraz dwie łyżeczki miodu 3. Mieszam składniki, aż do uzyskania gęstej,jednolitej masy 4. Nakładam na włosy 5. Zakładam czepek 6. Lekko podgrzewam suszarką 7. Zostawiam na min. kilka godzin
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4314 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
czyli najpierw powinnam zmoczyć rozumiem już! a masz jakieś ulubione 'swoje mieszanki'?podziel się koniecznie info jaka to odżywka dobrze służy jako baza do miodu, i w jakiej proporcji i ilości nakładasz - że masz aż efekt rozjaśnienia |
|
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy to pasuje?
![]() Przed umyciem wlosow na pare godzin Amla lub olejek kokosowy, umycie wlosow zwyklym nawilzajacym szamponem, nastepnie polozenie WAXu na 12-30 min i splukanie?
|
|
#4316 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
nawet jeśli nie domyjesz włosów jednorazowym myciem nawilżającym szamponem to spłukując Waxa powinna się spłukać do końca
|
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie wiedzialam pod ktory temat sie podpiac. Czy uwazacie ze w miare regularne stosowanie tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...er.html&next=1 (u nasady, nie na dlugosc wlosow) moze wysuszyc/niszczyc wlosy? ;> Strasznie staram sie dbac o moje klaki, ale brakuje im niestety objetosci :S
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Drogie Wizażanki!
Cieszę się, ża trafiłam na ten wątek, bo mam nadzieję, że będziecie umiały mi pomóc Obecnie moje włosy przeżywają koszmar Są suche, matowe, ale jednocześnie przetłuszczone przy skórze oraz pojawił się łupież, który jest widoczny od razu po umyciu włosków ;( Cały czas włosy wydają mi się nieświeże, ciężkie.... Oprócz tego: wypadanie, które towarzyszy mi z przerwami od kilku lat Po tym jak pojawił się ostatnio łupież, zaczęłam szaleć, kupiłam 6 szamponów, na innym forum dziewczyna poradziła mi, by stosować ziołowy szampon Fitomed. Zużyłam jak na razie mniej więcej pół butelki, ale nie widzę zmian na lepsze, przeciwnie ;( Bardzo Was proszę o choć najmniejszą pomoc...
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

na oko daję kilka kropel
Mam farbowane włosy i nic nie zauważyłam po 1 użyciu i mam nadzieję, że tak zostanie, bo chcę przyciemnić włosy
czyli najpierw powinnam zmoczyć rozumiem już! a masz jakieś ulubione 'swoje mieszanki'?