|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI
Ale juz i tu troszke z praca sie psuje.
Moj TZ mial placone podwojnie za dni tak zwane ''bank holiday'' + dostawal dodatkowy platny dzien wolny. Teraz in to obcieli ze wzgledu na ''kryzys''. I teraz w dni ''bank holiday'',pracuja za normalna stawke i nie dostaja dnia wolnego za to. Wiec TZ juz w te swiateczne dni nie pracuje , bo sie nie oplaca. Z drugiej strony nie jest fajnie, bo na przyklad wszystkie dni wolne od pracy pracodawca moze potracic z urlopu. I tak w mojej ostatniej pracy z 28 dni przyslugujacego urlopu, po odliczeniu wszystkich dni wolnych zostawalo mi 13 do wykorzystania ![]() A i tak z urlopami tu sie poprawilo, bo 6 lat temu jak tu przyjechalam wymiar urlopu wynosil tylko 21 dni. Teraz jest 28 dni. Oooo, wlasnie wyczytalam ze w PL jest 20 dni urlopu, a mi sie wydawalo ze 30 ![]()
#3572 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwi
![]() Dlatego, że każdy na swój sposób chce uczcić, cieszyć się swoim szczęściem, zmianą stanu cywilnego. Do tego często kierują się tradycją itp A wesele to jest impreza rodzinna na której można poszaleć ![]()
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice kiedyś powiedzieli, że mam się kosztami nie przejmować i jeśli tylko to od pieniędzy miałoby zależeć,czy bedę robić wesele,to mam robić, bo chcą bawić się na weselu jedynej córki, i pomogą. No, ale zaraz pewnie dostanę tu,ze taka bogata jestem,żeby myśleć o ślubie, weselu i samodzielnym życiu a od rodziców wzięłabym np wódkę na wesele jakby kupili.Ale mam nadzieję ,że jeśli jednak jak nie będziemy chcieli to chyba zrozumieją i na siłę nie będą uszczęśliwiać.
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- ile? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Saming, napisałam coś w klubie ogólnym. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ja też chcę wesele, ale nie takie na których byłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzice (w Polsce) liczą się najczęściej z tym, ze jak mają dzieci to kiedyś te dzieci się ochajtają i będą prawdopodobnie robić wesele... Jesli ja robiłabym wesele, to u mnie w rodzinie jest to NORMALNE że jeśli mnie na to nie stać, to rodzice dokładają. A wręcz była nawet sytuacja taka, że siostra z chłopakiem chodziła kilka lat, nie stać ich było na wesele i to rodzice moi i siostry chłopaka namawiali ich na wesele.. ![]() Ja akurat zanim się ochajtam, jeśli w ogóle, to pewnie coś tam odłożę ![]()
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy mówię "Mamo, tato, teściowie, zróbcie nam wesele, bo my nie mamy za co, chcemy ogromne, zapłaćcie za wszystko,a my bedziemy ładnie wyglądać" .
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- I na pewno nie chciałabym kwiatów. O fe, nie lubię takiej ilości kwiatów, do niczego mi to nie jest potrzebne. Zamiast tego moze jakieś książki dla dzieci, do miejskiego domu dziecka, jakieś zabawki może. Ale kwiatów juz na 18 nie chciałam, jak ja tego nie luuubię! Kwiatki to jedynie od Tzta. ;DI kamerzysty nie chcę, nie wiem po co to nagrywać, jak nikt potem tego nei ogląda, albo ogląda w trybie przyspiesoznym.
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie chcę kamerzysty, tylko dobrego fotografa. Bo zdjęcia lubię, ale jestem strasznie niefotogeniczna, więc musi być taki co mi będzie ładne zdjęcia robił.
![]()
#3580 |
Zakorzenienie
|
z tym, że to impreza dwudniowa była i mieliśmy nocleg w hotelu, więc to chyba nie tak dużo..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli sami będą chcieli i nalegali, to czemu mam to olać ![]() Jesli mi rodzice wyprawiliby wesele, to ja swoim dzieciom bym wyprawiła... itd No niektórzy lubię oglądąc płyty z wesel ![]() Na weselu na którym byłam starszą nie było kamerzysty. Też woalałbym nie dostać kwiatków, lepiej tak jak piszesz, młodzi takie informacje umieszczają na zaproszeniach ![]()
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Saming, dokładnie. Ja to samo myślę.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Zamieszczają, ale ze zrozumieniem reszty juz gorzej. Ja przed 18 też pisałam,ze nie chce i co? Pełno dostałam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
hm przyszła mi dziś Amla Gold i Amla Jasmine i Vatika ( maska )
a ja nic dziś nie wypróbuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę.. gorzej jak osiwieję do tego czasu
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
hm nie no na jednym weselu była fajna muzyka, w przerwach grał koleś na gitarze.... babeczka miała ładny głos, nie śpiewali disco polo
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie chce orkiestry. Nie wyobrażam sobie orkiestry grającej Metallicę
![]() ![]() Chociaz, na ostatnim weselu była swietna orkiestra, mieli własne gitary , duuużo ludzi i grali świetną muzykę, ale pewnie byli koszmarnie drodzy.
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A byłam kiedyś w Dzień dobry tvn, słońce mnie tak raziło że zrobiłam oczy jak Chińczyk ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Zazwyczaj to bywa zespół grajaco - śpiewajacy ![]() za niedługo idę na wesele ![]()
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam Twój "występ" w DDTVN
![]() ![]()
#3589 | |
Zakorzenienie
|
jest na Youtube?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koszty tez pokrywali moi rodzice. To jakas niby tradycja jest ze wesele wyprawia rodzina mlodej, a alkohol zapewnia mlody ![]() W sumie co za roznica. Po weselu cala kasa ktora zgarneli byla juz wspolna. Tylko ze na siostry wesele poszlo ponad 15,000, a jak ja bym teraz chciala to rodzice nie maja pieniedzy, bo wszystko rozp*** na glupoty, bo jak mialam kilkanascie lat to powiedzialam, ze nie lubie wesel i ja to nie chce wesela. Wesela nadal nie chce, takiego wiejskiego z grami, zabawami i pijanymi wujkami pod stolem, ale chce przyjecie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znam niestety przypadek jak w prezencie ktos dal pusta koperte ![]() A co do zapraszania znajomych rodzicow, to tez tego nie pojmuje. Z jakiej racji jacys obcy ludzie maja byc na moim weselu ![]() Co innego jacys znajomi, ktorzy sa jak ciotki/wujkowie dla mnie, znam ich od dziecka i sa mi bliscy (mam takie dwie ciocie, z ktorymi nie jestem spokrewniona). A znajomego wesele bylo na 250 osob. Mialo byc na 350, ale nigdzie w okolicy nie bylo wystarczajaco duzej sali. A to dlatego, ze wlasnie mloda wytrzasnela jakas rodzine, ktorej nigdy na oczy nie widziala. Ona wszystko na pokaz musiala. Wszystko musialo byc najwieksze, najlepsze itd. A wyszlo tak, ze nie bylo gdzie tanczyc bo sala byla za mala. Sala taneczna byla zrobiona w takim jakby przedsionku, ktory mial moze ze 30 metrow kwadratowych. No i oczywiscie byl tam tez upchniety zespol z calym sprzetem. Na normalnych weselach w tym miejscu w tym przedsionku stoja kanapy, stoly tematyczne. Ogolnie takie miejsce gdzie goscie moga sie odprezyc.
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie tez mam dwie rodziny takie znajome, jak ciocie wujkowie są dla mnie, ale już np koledzy z pracy ?
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- w ogóle, wczoraj mnie natchnęło,ze chciałabym,żeby tata mnie prowadził do ołtarza. Ja wiem,ze to nie jest jakaś polska tradycja i w ogóle, ale podoba mi się to. Ale obawiam się,że zanim dojde do Tżta to będę już tak zryczana,a co dopiero jak jeszcze tak wzruszajaco tatuś mnie bedzie prowadził ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
![]() NIe chyba tylko na stronie DD Tvn ![]() Mnie przed kamery nie ciągnie ![]()
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Daj link!
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Nooo!
#3595 |
Zakorzenienie
|
Bo to chodzi o ten reportaż o małym, niepełnosprawnym chłopcu, synku koleżanki, tak?
![]() ![]()
#3596 |
Zakorzenienie
|
Jak znajdę to wrzucę do klubu, tylko się nie śmiejcie
![]() A i było o koncercie, koncert był mega, Karpiel-Bułecka jest mega, ma tyle powera ![]() i jest przystojny ![]()
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Jak byłam w 1 klasie gimnazjum, to chciano mnie do radia,czy tam telewizji. Ale myśleli,że jestem maturzystką i jak usłyszeli ile mam lat to zrezygnowali
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...&pp=30&page=37
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Przyszłam do szkoły pierwszy dzień po złamaniu nogi, wychodze ze szkoły idę na autobus i akurat kręcili jak tak szłam, kulałam... czułam sie jak "Paloma" ![]() ![]()
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
A jak teraz ma się Wiktorek?
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest w 100% zgodne z polska tradycja ![]() Moja siostra grosika do wesela nie dolozyla. Wlacznie z sukienka. I nikt nie widzial tego jako cos dziwnego.nie wiem czy to tylko w moich stronach, ale to rodzice wyprawiaja wesele. To rodzice ''wyprawiaja''dzieci w swiat. No i w sumie teraz rozumiem dlaczego zapraszaja swoich znajomych. Tez nie znam zadnej pary, ktora sama finansowala wesele. I jeszcze mloda ''wiano'' musi miec. Ja bylam, ale to bylo jak miala z 5 lat, czyli 25 lat temu. Teraz juz chyba nikt nie gra na weselach na akordeonie. Raz bylam na swietnym weselu. Zespol byl swietny. Grali klasyki rocka i jakies rockowe hity, ktore akurat byly na topie. I nie robili tego w rytnie disco polo. Grali naprawde swietnie. A poza tym rodziny mlodych byly bardzo na poziomie. W zyciu nie bylam na tak kuluralnym weselu. I wybawilam sie po pachy. Byalm tam jako osoba towarzyszaca z kolega. Jesli mialabym miec wesele to chcialabym wlasnie takie jak tamto, ale rodziny sie nie wybiera i zeby bylo tak kulturalnie i na poziomie, musialabym paru najblizszych osob nie zaprosic.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-05-01 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.