Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 10:53   #3841
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Ja test robiłam wieczorem przed sylwestrem, powtarzałam z niedouwierzenia w sylwestra i w sylwestra robiłam krew. A czułam w sumie od 2 dnia świąt, bo spóźniał się kilka dni.
I wszystko po magicznym jednym razie .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:05   #3842
archinta
Zakorzenienie

Witajcie o poranku jak miło tyle w wyrku zostać
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a po żebrach oj kopią dzieci - kuzynce mojego tż dzidzuś złamał żebro no ale był serio duuuuży i silny dzidziuś
ale ona cierpi na jakas osteoporoze??? Ma sklonnosci do zlamań??? Bo dla mnie to niewyobrazalne
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a w ogóle pokazałam wam jak uwieczniłam swój test? zeby mieć pamiatkę?
jak nie to tarammmmmm:
ale się rozczuliłam
Ja mój brutalnie zamknęłam w czarne pudełko
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Archinta - to opanowanie to chyba od zawodu, co?
Pewnie tak- ale idąc na takie stud. delikatesem nie można być
W kadym bądź razie, tak jak pisałam wcześniej, do swoich to nie jestem taka hej do przodu
Cytat:
Ja też w łóżeczku, ale mężuś już w pracy niestety. Zimno dzisiaj okropnie, aż z łóżka nie chce się wychodzić . I śniadanko sama musiałam sobie zrobić.
Brzuch mnie boli i nie chce się wstawać, ehhhh.
No właśnie tez mnie jakoś tak brzuch ciągnie- chyba ktos mi tam wszystkie więzadła szarpie- stanie prosto jest nieprzyjemne
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie padła po 2h ze zmeczenia i nie wygladała jak wielorybek

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ja od poczatku tej ciąży nie mogę jeść surowych ogórków, bo potem mi się odbija i mam taki dziwny smak w smak w ustach. a tak mi się marzy mizeria...
A ja się zażeram świezymi ogórasami- w ogóle mam bazę na zielone warzywa Mało co jem gotowanego- chyba bób tylko- tez zielony
Z kolei ogórki kiszone czy małosolne jakoś już mi się nie wydaja apetyczne.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:05   #3843
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jezu od rana wstałam i seria kichnięć , zatkany nos. Od czasu ciąży mam to na okrągło, jakaś alergia mnie dopadła teraz? Zaraz sobie nos oderwę noooo.
Wiesz.. teoretycznie to możliwe, bo styczeń-luty-marzec zaczynają kwitnąć już pierwsze rośliny pyłkowe, mnie na katar zawsze koło marca bierze.. Może spróbuj iść do poradni alergologicznej i wykonać sobie testy?

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Brat słyszę wziął się za frytki... - muszę iść coś pomóc bo inaczej mnie świntuch nie poczęstuje...
Cytat:
I czemu aj tu jeszcze weszłam. Idę smażyć frytki
Cytat:
i znowu te frytki! dziewczyny, ja przez Was niedługo będę tankowiec przypominać!
Dziewczyny przestańcie z tymi frytkami ! Ale wy potraficie smaka narobić

A tak swoją drogą to jakoś godzinkę temu wstałam, i oczywiście od samego rana krew mi cieknie z nosa.. Jak tylko w jakiś dzień pogoda się poprawi idę z przyjaciółką posiedzieć na działkę, nasmaruję się kremem z filtrem i spróbuje nogi opalić trochę spacerując, bo bladzioch jestem pierwsza klasa A jak sobie pomyślę że zawsze do końca roku szkolnego byłam najciemniejsza w klasie i możliwe że w szkole, to aż mnie cholera bierze I miałam coś jeszcze mówić.. ale zapomniałam Jak sobie przypomnę to dopisze
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:06   #3844
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zjadłam płatki z mlekiem i mi teraz źle a nie mogę mięty znaleźć

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:11   #3845
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Zjadłam płatki z mlekiem i mi teraz źle a nie mogę mięty znaleźć
Biedna To może gorzka herbata?
Stary 2011-05-02, 11:13   #3846
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wiem właśnie że teraz taki ostry okres dla alergików, ale kurde ja nigdy nie miałam alergii a w tym roku to jakies objawienie? Dzisiaj kichnęłam już łącznie chyba 30 razy , jak nie kicham to smarkam. Wykończyć się idzie

Zjadłam frytki i mi dobrze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:15   #3847
archinta
Zakorzenienie

Ja test zrobiłam 7.02- szłam na aerobik i jak mijałam aptekę to mnie tknęło by kupić- zrobiłam oczywiście po powrocie do domu. Sama byłam- myślałam, że się przewrócę jak zobaczyłam 2 fioletowe pręgi. Początkowo przeszło mi przez myśl by poczekać do walentynek- małż zawsze chciał dziecko i na pewno takiego prezentu to by się nie spodziewał, no ale trzymac cały tydz. w sobie taką wiadomość to nie dla mnie. Zapakowałam teścik w pudełeczko, zawiązałam kokardką i jak wrócił to powiedziałam,że mam wcześniejszy prezent ramach walentynek- prawie z krzesła nie spadł jak zobaczył

A wiecie co początkowo pomyślał jak "obmacywał" prezent- że kupiłam mu paczkę żyletek w takim plastikowym pudełku - nie wiem czy kojarzycie kiedyś takie były
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 11:20   #3848
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pattisia będę nieszczęśliwa jak się nie nauczę.
Na wszystko znajdziesz czas, mówię Ci. Życzę szybkiego "pochłaniania wiedzy" Ja po powrocie zaliczam sprawdzian z biologii, 2 z fizyki, i całe pierwsze półrocze z prawa, ale na razie daję sobie labę, mam cały tydzień jeszcze

Cytat:
ja ostatnią miesiączkę miałam 06.12. maluch to chyba efekt przed wigilijnego (a może wigilijnego) świętowania. test zrobiłam 04.01. i druga kreska pojawiła się dopiero po kilku minutach.
poprzednia i obecna ciąża były "za pierwszym razem".
Zrobiłaś test w moje urodziny!
Stary 2011-05-02, 11:23   #3849
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja test zrobiłam 7.02- szłam na aerobik i jak mijałam aptekę to mnie tknęło by kupić- zrobiłam oczywiście po powrocie do domu. Sama byłam- myślałam, że się przewrócę jak zobaczyłam 2 fioletowe pręgi. Początkowo przeszło mi przez myśl by poczekać do walentynek- małż zawsze chciał dziecko i na pewno takiego prezentu to by się nie spodziewał, no ale trzymac cały tydz. w sobie taką wiadomość to nie dla mnie. Zapakowałam teścik w pudełeczko, zawiązałam kokardką i jak wrócił to powiedziałam,że mam wcześniejszy prezent ramach walentynek- prawie z krzesła nie spadł jak zobaczył
rozczuliłaś mnie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:23   #3850
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem właśnie że teraz taki ostry okres dla alergików, ale kurde ja nigdy nie miałam alergii a w tym roku to jakies objawienie? Dzisiaj kichnęłam już łącznie chyba 30 razy , jak nie kicham to smarkam. Wykończyć się idzie

Jak dla mnie to raczej alergia. Ja np kiedyś byłam uczulona na kurz, a z czasem mi to samo przeszło, więc w drugą stronę chyba też może to pójść. Małe dzieci przecież też często "nabywają" alergię z wiekiem. tak było ze mną, tylko że lekarze nie wiedzieli co mi jest i dopiero laryngolog po którejś wizycie stwierdził "że to chyba alergia" i zlecił badania
Stary 2011-05-02, 11:24   #3851
No air
Zakorzenienie

My próbowaliśmy w poprzednim cyklu, ale po prostu nie trafiliśmy w dni płodne (mam bardzo nieregularne cykle, teraz myślę, że to dobrze, bo brałam wtedy bardzo silne leki przeciwzapalne, pół twarzy miałam spuchnięte ), miałam w tym czasie też rano straszne wymioty (wiem, wiem, ja to mam szczęscie...) i myślałam, że to może ciąża... Ale to żołądek był tak podrażniony po tych silnych lekach...No i probowaliśmy następnym razem, tym razem skutecznie. Test zrobiłam jednak bez większego przekonania, bo nie wierzyłam, że to właśnie mnie uda się tak za pierwszym razem, ale się udało... Byłam bardzo ciekawa, więc zaraz po przyjściu z pracy rzuciłam się do łazienki. Ale jakoś nie wierzyłam, że to już, dlatego nie celebrowałam tego testowania... Jak zobaczyłam dwie kreski to w głowie mi się zakręciło, odebrało mi głos na chwilę, zaczęłam piszczeć do TŻ żeby przyszedł do łazienki i pokazałam mu test... No ale on też był chyba w szoku, bo przytulił mnie, a po chwili powiedział coś w stylu "fajnie, fajnie ale idę do kuchni, bo kotlety się spalą"...
Ale jak poszliśmy później do apteki po następne testy to podnosił mnie co chwilę i płakał (wyglądaliśmy jak głupki ).

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 11:25   #3852
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Zrobiłaś test w moje urodziny!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:27   #3853
Patiisia
Wtajemniczenie

Przypomniałam sobie co miałam przedtem jeszcze napisać! Otóż po porodzie mam genialną motywację do zrzucania kg. 4 stycznia mam 18 i planuję na ten dzień jakoś się wystroić, założyć obcasy, mam już mniej więcej w głowie wygląd ubrań jakie będę miała na sobie w ten dzień. No a żeby w tych obcasach i sukience wyglądać dobrze, będę musiała schudnąć, mam całe 2 miesiące na to. Mam nadzieję że dzidziuś mi na to pozwoli i nie będzie się co chwilę budził z płaczem
Stary 2011-05-02, 11:28   #3854
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
Antiopa7 odebrałaś swoje wyniki glukozy? Ja mam chyba w normie, na czczo coś powyżej 70, po godzinie 132, a po 2 godzinach znów nieco powyżej 70.
Inne wyniki też w normie, niektóre mają odchylenia, ale nieznaczne.
hej odebrałam u mnie wszystko w porządku. mam wynik po godzinie 60 wg mojego labolatorium jest to według normy tej min. wiec.. nie przejmuje sie
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:34   #3855
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

A wiecie co początkowo pomyślał jak "obmacywał" prezent- że kupiłam mu paczkę żyletek w takim plastikowym pudełku - nie wiem czy kojarzycie kiedyś takie były
Ahh urocze
My kupiliśmy w piątek wieczorem, ja nasikałam w sobotę i wtedy jechaliśmy też po internet i ja mu do samochodu zniosłam ten test w worku w kieszeni i niby kreatywna osoba a w takich chwilach zamiast myśleć o pięknie przekazu to ja myślałam żeby zasikanego nie dotknął

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 11:34   #3856
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No właśnie tez mnie jakoś tak brzuch ciągnie- chyba ktos mi tam wszystkie więzadła szarpie- stanie prosto jest nieprzyjemne
A robiłaś wczoraj coś cięższego? Ja nosiłam siostrzenicę, ale chyba nie od tego. Boli mnie przy wstawaniu, chociaż jak usiadłam na wc to aż z bólu łzy mi poszły. Teraz już jakby lepiej. Sama nie wiem, co robić, mojego lekarza na pewno nie ma. Może przejdzie.

A nie mam fazy na ogórki, też mi się odbijają. Jedyna forma w jakiej je pochłaniam, to mizeria . Za to wcinam pomidory, ale w sumie powinnam parzyć skórkę, ale jem ze skórką. Do kanapek są idealne.
Cytat:
A ja takie małe kiełbaski z serem na ciepło. I też mi dobrze.
Cytat:
Jejku wy to jesteście romantyczne. My z mężem wracając z pracy zajechaliśmy do apteki i to mąż kupił test. A nawet dwa. A potem poszedł z psem i ja w tym czasie zrobiłam. Jak wrócił, to dałam mu całusa, a on do mnie - to za to, że ładnie posprzątałem . Jak mu powiedziałam, za co dostał, to nie uwierzył. I mi też kazał nie wierzyć, bo... testy kłamią.
Cytat:
Na wszystko znajdziesz czas, mówię Ci.
No, na cywilne i karne i administracyjne - na pewno. A czas płynie nieubłaganie.

Stary 2011-05-02, 11:37   #3857
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to raczej alergia. Ja np kiedyś byłam uczulona na kurz, a z czasem mi to samo przeszło, więc w drugą stronę chyba też może to pójść. Małe dzieci przecież też często "nabywają" alergię z wiekiem. tak było ze mną, tylko że lekarze nie wiedzieli co mi jest i dopiero laryngolog po którejś wizycie stwierdził "że to chyba alergia" i zlecił badania
Kurde właśnie tego się bałam. Na początku jak miałam to przez 3 tygodnie myślałam że to przeziębienie, później nie przeszło poszłam do lekarza to dała mi jakieś durne psikadła których nie kupiłam bo mi odradził aptekarz. Poźniej nadal nie przechodziło i tak od 4 miesięcy mam co chwilę katar z kichaniem bez temperatury i innych tego typu.

Wymianka.
Stary 2011-05-02, 11:37   #3858
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

matko, jakie ja mam napady głodu,zamówiliśmy z małżem 2 wielkie pizze i chyba sama je zjemPoza tym mam jazdę na bułeczki z masłem i świeżym ogórkiem

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:38   #3859
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
No ale on też był chyba w szoku, bo przytulił mnie, a po chwili powiedział coś w stylu "fajnie, fajnie ale idę do kuchni, bo kotlety się spalą"...
Hahahah aż oplułam monitor!!! Ci nasi TŻ są bezbłędni!
Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
hej odebrałam u mnie wszystko w porządku. mam wynik po godzinie 60 wg mojego labolatorium jest to według normy tej min. wiec.. nie przejmuje sie
A Ty mialaś dawkę 50? A ile miałaś na czczo?
Bo czytałam na necie, że cukrzyca byłaby, gdyby po 2 godzinach wyszło coś powyżej 140 czy 150, a ja mam 78. A po godzinie podobno się nie mierzy. Może to od jednostek zależy? Bo norm nie mam podanych.
Cytat:
Ahh urocze
My kupiliśmy w piątek wieczorem, ja nasikałam w sobotę i wtedy jechaliśmy też po internet i ja mu do samochodu zniosłam ten test w worku w kieszeni i niby kreatywna osoba a w takich chwilach zamiast myśleć o pięknie przekazu to ja myślałam żeby zasikanego nie dotknął
Nie no dziewczyny, kolejne oplucie monitora, niezłe są takie akcje, jest co wspominać .

Stary 2011-05-02, 11:50   #3860
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No ale on też był chyba w szoku, bo przytulił mnie, a po chwili powiedział coś w stylu "fajnie, fajnie ale idę do kuchni, bo kotlety się spalą"... .
haha bezbłędne

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
matko, jakie ja mam napady głodu,zamówiliśmy z małżem 2 wielkie pizze i chyba sama je zjemPoza tym mam jazdę na bułeczki z masłem i świeżym ogórkiem
Ja mam ostatnio wrażenie że na co nie popatrzę do jedzenia to bym to zjadła teraz, np patrze na ciastko -> już go nie ma, patrzę na ananasy w puszce -> już ich niema, widze plasterek wędliny -> już go nie ma.
Mam smak ogólnie na wszsytko na co patrzę, nic mnie nie obrzydza
Bede wielkaaa
ale jest jeden plus, nie widzę jedzenia -> nie jestem głodna, czyli trzeba chować wszsytko

Cotka robiłaś różowe sandałki !!! boże z tamtego roku mam niebieskie, są fantastyczne, gdybym wczoraj zajrzała to już by były moje! ehhhhhhhhhhhhh

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-05-02 o 11:52
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:54   #3861
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

no, ja nawet jak nie widzę, to mnie ciągnie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:56   #3862
MAGiALENA
Zakorzenienie

no i właśnie smażymy frytki do mielonych i marchewki z groszkiem.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 12:00   #3863
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniałam sobie co miałam przedtem jeszcze napisać! Otóż po porodzie mam genialną motywację do zrzucania kg. 4 stycznia mam 18 i planuję na ten dzień jakoś się wystroić, założyć obcasy, mam już mniej więcej w głowie wygląd ubrań jakie będę miała na sobie w ten dzień. No a żeby w tych obcasach i sukience wyglądać dobrze, będę musiała schudnąć, mam całe 2 miesiące na to. Mam nadzieję że dzidziuś mi na to pozwoli i nie będzie się co chwilę budził z płaczem
ty już planujesz w czym pójdziesz za rok na 18-stkę??? dobra jesteś przecież jeszcze nie wiesz jak się dalej potoczy ciąża i jak się zachowa ciało ja bym się nie napalała żeby się nie rozczarować

Wspólnie zamawiamy buty

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 12:01   #3864
acelinka
Zakorzenienie

hej kobitki

ja tylko na chwilke, poprosić o kciuki dzisiaj wizyta już nie moge sie doczekać no i właśnie proszę o kciuki żeby nasze maleństwo pokazało co tam ma między nóżkami
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 12:01   #3865
No air
Zakorzenienie

Ha! A ja zdążyłam obrać ziemniaki do obiadu zanim napisałyście o frytkach!

Ale chyba zrobię sobie małą porcyjkę...

MOJA WYMIANKA!

Edytowane przez No air
Czas edycji: 2011-05-02 o 12:04
Stary 2011-05-02, 12:06   #3866
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wypiłam herbatkę i troszkę pomogło Jeszcze mnie głowa pęka, ale pójdę do sklepu to może przejdzie. Posiedziałam trochę w ogródku, mogłabym się patrzeć na kwiatki całymi godzinami W zeszłym roku posadziłam dużo tulipanów, niestety część zjadła mi nornica a część nie zakwitła,ale te co są i tak mnie zaspokajają Już bym coś nowego zasadziła Zobaczę, czy mają białą porzeczkę w tesco, bo wcześniej nie mogłam kupić.
Też sobie chyba zrobie taki pyszny obiad z marchewką

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kobitki

ja tylko na chwilke, poprosić o kciuki dzisiaj wizyta już nie moge sie doczekać no i właśnie proszę o kciuki żeby nasze maleństwo pokazało co tam ma między nóżkami
jak za swoją wizytę mam nadzieję, że pokażesz nam tu zdjęcia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-02, 12:09   #3867
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
no, ja nawet jak nie widzę, to mnie ciągnie
To tak jak mnie. Nie widzę, ale jeść się chce. Dzisiaj to już objadłam się jak nie powiem co.
Cytat:
no i właśnie smażymy frytki do mielonych i marchewki z groszkiem.
Marchewka z groszkiem . Nie umiem takiej robić . U nas raczej mizeria ponownie, do tego pieczony kurczaczek i ziemniaczki, może zrobię smażone z papryczką.
Cytat:
hej kobitki

Acelinko, kciuki za udaną wizytę i niech maleństwo rozłoży nóżki dla mamusi
Cytat:
Ha! A ja zdążyłam obrać ziemniaki do obiadu zanim napisałyście o frytkach!

Ale chyba zrobię sobie małą porcyjkę...
Jak robicie te frytki? Macie maszynkę do krojenia czy kroicie same?

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 12:10   #3868
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ty już planujesz w czym pójdziesz za rok na 18-stkę??? dobra jesteś przecież jeszcze nie wiesz jak się dalej potoczy ciąża i jak się zachowa ciało ja bym się nie napalała żeby się nie rozczarować
A tam za rok, szybko zleci Ogółem mam w głowie taki pomysł, że jak dobrze pójdzie, to różowe szpilki i czarna jakaś ładna asymetryczna sukienka, albo ewentualnie zwykła jakaś Staram się nie myśleć negatywnie, tylko nastawić się pozytywnie na wszystko Jeśli ciąża będzie u mnie wyglądać podobnie jak u mojej mamy, to szybko powrócę do dawnej figury, bo moja mamuśka to chudzinka była, w ogóle po niej nie było widać że w ciąży była Zresztą to chyba nasza rodzina ma w genach, bo siostra mojej mamy urodziła już 4 dzieci, a niedługi czas po porodzie jest patyczak z niej

Cytat:
hej kobitki

Jak już będziesz wiedziała co to podziel się informacją
Stary 2011-05-02, 12:11   #3869
No air
Zakorzenienie

Ja mam maszynkę, której nie używam, bo kupuję gotowe. Te kupne są chyba jakoś wstępnie podsmażane, bo smakują mi dużo lepiej niż te ze zwykłych ziemniaków, które sama pokroję...

MOJA WYMIANKA!
Stary 2011-05-02, 12:13   #3870
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak robicie te frytki? Macie maszynkę do krojenia czy kroicie same?
Ja mam taką blaszkę falowaną i tym kroję obrane ziemniaki, taka specjalna do frytek W sumie to nie ja, tylko babcia Chociaż mi się też czasem zdarzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości