|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
a co do witamin ja mam KiD-Vitum w kapsułkach -ale mam wyciskać na łyżeczkę i podawać małemu Słodko śpi Cytat:
|
|
|
#2733 | |
|
BAN stały
|
Nam pepek wlasnie odpada
Ja mam kapsulki nie bylo w butelce w aptece ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
No wlasnie ten 1000 to od gminy sie okazalo ;-) |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia, oo tak! przygotowania to naprawde magiczny czas
![]() tajka ,a moja dzisiaj nic nie zrobiła...bedzie armagedon ;] Tity, oczywiscie,ze się pochwale! pewnie bedziecie jedne z pierwszych,które zobacza zdjecia haha ![]() izabela kurcze,cudną miałas tą fryzurkę...chyba zgapie madzik 9 lipca... tego roku a sukienkę kupiłam w swoich stronach,w salonie Karina-mozesz wejsc i poogladac,bo maja strone internetową ![]() Harrods smiałam sie jak byłam w ciazy,ze jak przezyje poród,to reszta to bedzie pikus! urodziłam i co? zaczyna mi trzas portkami... najbardziej chyba bede przezywac przysiege w Kosciele,ech! ![]() laseczka piękny dzidziolek ![]() aja ja też mam kapsułki z odrywaną końcówką ![]() gosiawolna ale śliczny Aniołek ![]() Krusiak ja tez musiałam zaniesc takie zaświadczenie od gina. Dostałam 1000 zł i niestety od gminy nie dostałam prezentu
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
czy oliwkujecie dzieci? Ja mam oliwkę , ale jeszcze jej nie użyłam... Kąpiel wygląda tak, że wkładam dziecię do wody z oilatum soft i mydlę go mydełkiem bambino, a następnie opłukuje go tą wodą z oilatumem i ma skórę ładną gładką, więc chyba nie ma potrzeby jeszcze oliwki?
|
#2737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innych rzeczy się boję jeść nie wiem co moge ze słodyczy... bo czekolady się boję a uwielbiam... Cytat:
Cytat:
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze oliwka zbedna,co za duzo to nie zdrowo ![]() Cytat:
ja jem jablka,banany,ciastka zbozowe,lody waniliowe i pije sok jablkowy
|
||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na SR mówili, że jeżeli skórka jest ładna to niczego nie używać
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() my dzisiaj zalatwilismy knajpe na chrzciny, na 5 czerwca kupilam wage elektroniczna bardzo dokladna do 5 kg malutka w dniu wypisy wazyla 2980g a dzisiaj 3122g no to przybiera malo, ale zawsze cos ujdzie?jak sadzicie ? kupilam tez inne mleko bebilon z immunofortis mala dzisiaj duzo wiecej pije mleczka ogolnie jest przekochana |
|
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak jest u Was z przytulaniem z TŻ? Oczywiście pytanie do mamuś którym już minęło 6 tygodni od porodu. Ja powiem szczerze, że się boję i jeszcze nic nie robiłam z TŻ. Ochoty nie mam a do tego boję się, że będzie mnie bolało
Jak przycisnę mocniej miejsce po nacięciu to czuję lekki ból tak jakby nie do końca jednak wszystko doszło już tam do siebie. Też tak macie czy ja jestem jakś dziwna?
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Haha a ja dziś kupiłam suszarkę remingtona za 30 zł, obniżka z 204 zł
|
|
|
|
#2743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzis pojechalismy pochodzic i tak spacerowalismy po lesie 2 i pol godziny, prawie zabilismy tzta mame heh bo juz ledwo zipiala. Mala w najgorszym momencie zrobila sie glodnaq( chociaz mozna bylo to przewidziec, bo nie jadla ponad 4,5h) wiec w dordze do auta ryk ogromny, a ze ja nie lubie jak ona placze to po sekundzie zrobilam mleko i heja w srodku lasu
Cytat:
to od tygodnia ciezko sie nam powstrzymac heh, ja mam na razie stracha, wiec tak z tydzien go przetrzymam. Zawsze moizna kombinowac w inny sposob . Ja mysle, ze tak za tydzien jak tesciowa wyjedzie to sie przelamie;p. Wizyte kontrolna u lekarza mam dopiero 27 maja a do teog czasu czekac nie bd. Tylko nie wiem na co sie zdecydowac tzn jaka antykoncepcja... bo dzieci mi juz wystarczy![]() Cytat:
maly pucus Cytat:
Cytat:
Moja mala nie spala od 16 i dopiero zasnela 20.45, wiec pewnie pospi do 12-1 i znowu padnie i pospi do 6 .... byloby cudownie ![]() ;pMaruda moja od kilku dni tlyko by na raczkach... spac... bawic sie... zabawiac ja.. siedziala dzis jakies 3 min w lezaczku i nie plakala;p...
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
ledwo żyję, moja mała od 5 rano do 20:45 spała łącznie może z 3,5 godz
zaraz padnę a tż w pracy znów miała jakiś atak bólu brzuszka, na szczęście po masażu i ciepłym powietrzu z suszarki puściła bąka a za pół godz była kupa. idę zjeść śniadanio- obiado- kolację dobrej nocki
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani z poradni laktacyjnej mówiła mi, że maleństwo powinno przybierać ok. 30g na dobę. |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do seksu to u mnie pewnie nie predko.nasze relacje z tz sie pospuly od pojawienia sie mlodego.i szczerze to nie wiem jak temu zaradzic bo nie potrafimy sie dogadac.widocznie potrzebujemy troche wiecej czasu zeby sie oswoic z nowa sytuacja. moje dziecie zamiast spac teraz to sobie urzadza gimnastyke ciala wlacznie z usmiechami
|
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o kurcze, a mój dziś przez cały dzień spał może ze 3 godziny, po kąpieli zjadł 90ml mm poszedł spać na pół godziny i dwie godziny noszenia, teraz usnął Cytat:
![]() ooo jak słodko ![]() ja dziś ledwo żyję, mój mały chyba już ma taki rytm, że do 23 to nie za bardzo śpi, więc idę spać boję się środy, bo tż idzie do pracy i w nocy nie będzie mi pomagał, bo o 5 rano wstaje, no i dnia też się boję w ogóle małego chyba dziś brzuszek bolał, czekam na wizytę prywatnej pediatry ale to po weekendzie dopiero, a do przychodni muszę się zapisać, zobaczymy co powie ![]() dobranoc dziewczynki |
||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 własnie podawałam małej ten Bebilon Immunofortis,ale po dwóch opakowaniach okazało sie,ze nie mozna go juz dostac i musiałam przejsc na Bebilon 1,w takim niebieskim opakowaniu.Wydaje mi sie,ze oni zmienili opakowanie z tego zielonego na niebieski,bo w tym co to teraz mam też jest w składzie Immunofortis.
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, za pierwszym razem było jakoś niekomfortowo, ale później już super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
boziuuu dziewczyny nareszcie poszła u nas kupa!
o szczęście niepojęte! moje dziecię już się tak męczyło że hej... ![]() nawet się nie spodziewałam, że może tyle na raz narobić jakby ktoś wpakował w pieluchę duży słoik musztardy
|
#2753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ładnie przybiera \![]() ale szczęściara ![]() Cytat:
Cytat:
kochane mam wiadomość od przedostatniej ciężarówki naszej ![]() Izunia urodziła Sms od niej:"dziś o 3.55 przyszła na świat Maja. 3300 i 53cm. poród sn. Czujemy się ok. Miałam bóle krzyżowe masakra. Została tylko Anessa. Pozdrawiam"
|
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuuudna fryzura!! ![]() Cytat:
ja też mam te w kapsułkach, odcinam łepek i wylewam na łyżeczkę taką specjalną dla dzieci i hop do buzi
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
izunia
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2757 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja kolejny dzień z rzędu obudziła się o 5, nie wiem co się dzieje ![]() ale potem pospała jeszcze do 8:30 i po mleczku ponad godzina spokojnie pod karuzelę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jeżeli ulewnaie u ciebie to poważny problem to może będziesz musiała zmienić na jakieś mleko z apteki albo typu NAN Sensitive, są też mleka specjalnie dla dzieci które ulewają z oznaczeniem A.R. ostatnio na stronie NAN czytałam o tych wszystkich rodzajach mlek kurcze tylko one takie drogie są ![]() albo zapisze ci może coś np. BioGaia albo Debridat, skoro po twoim pokarmie też się zdarza Cytat:
GRATULACJE
|
|
#2758 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
póki co to maly jest nimi zainteresowany i poteafi godzine z nimi 'dyskutowac' ;pCytat:
super Cytat:
Cytat:
![]() A u nas nowe umiejetnosci... dawanie rak za glowe/na glowe oczywiscie czasem nie wychodzi i piescia w oko dostaje i jest nerrrrwuss widze jaki ma charrrakterek jak mu sie cos nie uda to taka zlosc maluje sie na jego twarzy ze szok ![]() dzis odwiedzaja nas znajomi z corka 1,5 roku ciekawe czy Fabian na nia jakos zareaguje bo ostatnio jak byli to mial z 2 tyg a teraz interesuje sie otoczeniem
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
trochę mnie nie było,chyba nie nadrobię ![]() nasz córa pierwszą poważną imprezę zaliczyła, byliśmy na chrzcinach spała 6h jak wstała nakarmiłam ją i pojechaliśmy do domu bo było już po pierwszej w nocy pojadłam jak nie wiem i nawet rewolucji brzuszkowych nie było ![]() teraz jeździmy i zapraszamy gości na nasze chrzciny, wszędzie sobie śpi albo się rozgląda jak się sufity zmieniają bardzo grzeczna jest, jestem z niej dumna wczoraj wyczaiłam fajną hurtownię i obkupiłam ją na chrzest. kupiłam wszystko w 15 minut sukienka co prawda do łydek sięga no ale nic innego nie było a nie chciałam jej ubierać jak beza w jakieś falbany. a tą sukieneczkę co kupiłam to będę miała jeszcze na komunię siostrzenicy bo mamy pod koniec maja, bo jest taka fajna w sam raz na lato i takie okazje a dla siebie nadal nic nie mam, w każdej kiecce wyglądam jak kupa pasztetu ![]() IZUNIA GRATULUJĘ!!! ![]() miłego dnia kobietki, my jemy obiad i jedziemy prosić ostatnią turę ludzi ![]() ewelqa dzięki za propozycję sukienki ![]() czarna suknia boska!!!!!! będziesz piękną panną młodą!!!!! ![]() u nas też ręce w ruchu non stop, Malwinka macha nimi jak szalona wygląda jakby ciosy boksu ćwiczyła czasem wygląda jakby walczyła z jakimiś upiorami - komicznie wręcz nie wiem czy ona wie do czego jej są te ręce potrzebne ![]() no i robi się już taka kumata mogę z nią pogadać, porobić wariata z siebie a ona się cieszy jaką ma matkę wariatkę hahaha
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-03 o 10:47 |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
izunia gratulacje!!!!
Anessa nie obijaj się tam ![]() A my znowu mieliśmy jedną pobudkę w nocy na 20 minut, potem dopiero parę minut przed 6 I dopiero poszedł spać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

cycuś mamusi 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)