|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Madzia szkoda, że wcześniej nie weszłaś na wątek
- Szybciej bym lekarkę zmotywoawała i powiedziała jej co dziecku może dolegaćNajgorsze jak dziecko choruje, a nie wiesz co mu jest. U nas to było w tej kolejności: zapalenie oskrzeli, rotawirus, zapalenie dróg moczowych Też jestem ciekawa co u Kareniny... i Guci... i Aniulki... i Malinki... |
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
u nas pogoda dzisiaj do bani, cały czas pada ... a mój Niuniuś co? NA DWÓR ciągle wołał! Trochę pochodziliśmy ale za długo się nie dało bo od razu był mokry
jak nie uciekął mi pod drzewka, to na trawę ciągle upadał ![]() ale z dworu do domu wracać nie chciał ![]() a to z dziś
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-05-12 o 11:31 |
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I weź ją oderwij![]() Sliczności |
|
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamusie
![]() jakoś ostatnio nie mogę się wbić w wątek.. widać poza tym, że większości nie ma więc cisza na wątku.. śliczne zdjęcia zamieszczacie ![]() my długi weekend spędzamy w domku, tx nawet dziś w pracy.. pogoda nie dopisuje ale i tak wychodzimy.. zastanawiam się właśnie nad listą prezentów dla dziadków z okazji imienin Olci i dnia dziecka macie jakieś pomysły?czy Wasze dzieciaczki mają kuchnie? bawią się już czy są jeszcze za małe? może macie jakieś fajne pomysły na prezenty dla szkrabków?spotkałyście się we Wro? zazdroszczę, że macie taką możliwość też bym chętnie dołączyła |
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
no piaskownica już jest
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-05-12 o 11:31 |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
a jak Wam mija majowy weekend. My siedzimy w domu, pogoda taka sobie ale i tak buszujemy po podwórku , Wojtek wogóle w domu siedzieć nie chce
![]() miłego dzionka dziewczęta p.s. też zazdroszczę spotkanka, szkoda że do Wrocka mam daleko
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Pietrusiu robię ciepłe mleko modyfikowane i dosypuję płatków kukurydzianych. czekam aż trochę rozmiękną
a weekend mija beznadziejnie. pogoda jak jesienią więc nawet nei można się wybrać na dłuższy spacer. poza tym mieliśmy jechać jutro na baseny na słowację a ja dzisiaj dostałam okres Lucky o dniu dziecka w ogóle jeszcze nie myślałam. straciłam pomysły na zabawki dla mojej dzieciny bo ona się w ogóle nimi nie bawi. teraz największą frajdę sprawia jej siedzenie na placu zabaw i bieganie połączone ze zbieraniem wszystkiego co na ziemi ![]() może po prostu pojedziemy do zoo
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie kupuje zabawek na razie bo to bez sensu. Teraz upodobał sobie chlebak :p
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie my dalej w górach, ale jutro już wracamy. Pogoda okropna zimno ale nie pada.
Gocha super ta piaskownica zamawiałas? Dziadek musi zrobić taką piaskownice albo kupić mamy już dwa wiadereczka foremki i taczke teraz tylko piasku brakuje.
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale cisza ![]() gocha Wijtuś super wyszedł na zdjeciach Tz własnie usypia Kamilka a ja padam z sił jutro moze cos wiecej popisze. DOBRANOC
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wolałam kupić
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
U nas remont bliżej końca- tzn. pokoju jednego. W końcu będziemy normalnie mieszkać
Choć i tak nie wiem ile...ale i tak się ciesze choć padam na twarz, bo było kłócie, tynkowania troche i syf w całej chałpie, bo ten pokój nie ma drzwi.
|
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie zawsze takie zmiany w mieszkaniu cieszą tylko jednka współczuję sprzątania...![]() Mamuśki no wracać z tych majówek bo cisza tu.... |
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my cały czas w domku więc się nudzę,poczytać nie ma co
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Marta pewnie choróbsko... pogoda sprzyja takim rewelacją...
Ja pomału sprzatam ale jestem prze szczęśliwa, że ten jeden pokoik będzie taki, że aż miło kogoś zaprosić! Tylko żal mi, że nie wiem jak nasza historia z domem się skończy... Tak czy siak poczekam na rozwój wydarzeń w ładnym pokoiku
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasa widziałaś po ile są bilety? przecież to masakra.Do tego paliwo,coś tam zjeść i wychodzi taka sumka ,że niestety.....Fajnie,że zrobiliście ten pokoik będzie inaczej milej![]() Karenina A jak tam ze spotkaniem we wro?było?czy zamierzacie dopiero?
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina
![]() Marta pierwsze o czym pomyślałam to kasa była, ale to odrzuciłam u nas też tak bywa- do tego brak auta i prawka też robi swoje. Ciesze się, że Piotrek nawet dośc tak jeździ autobusami- ale bywaja akcje jak już za długo jedziemy, albo tłoczno czy duszno...Oj bardzo się ciesze z pokoiku... Jak dzisiaj posprzątma to jakieś foto strzele Piotrusiowi na tle tapet |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj kochana
Opowiadaj jak tam wypad do Polski?? Jak chrzest ?? Foteczki prosimy
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
gocha ale Wojtuś się ładnie bawi w piskownicy
zebra fajnie ze pokoik juz zrobiony Myśmy tez sie przeniesli z sypialna na góre a tu gdzie wczeniej byl sypialnia zrobilam pokoik dla Kamilki z zabawkami ![]() Pokaze wam jaka jej sciane zrobilam Kilka naklejek mi zostalo to jej na szafie przykleiłam
|
#1823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)my tez siedzimy w domu bo tz pracuje wiec nici z wyjazdu, chociz tyle dobrze ze co jakis czas wychodze do pubu z kolezankami podrinkujemy posmiejemy sie i nad ranem wracamy do domu![]() kupilam w stradivariusie nowe buty i tak mnie obtarly na pietach ze mam strupy i nie moge zadnych butow zalozyc bo od nowa sie rany paprza, wiec chodze caly czas w japonkach a dzisiaj nie mam zamiary z domu wychodzic bo snieg u nas pada i jest cos kolo 0 stopni ![]() Fifi sie przewrocil u tesciow jak byl z tztem zarył brodą o stół i ma ogromnego struba, dzisiaj wywalił się na prostej drodze, uderzył wargą w podłoge i ma spuchniętą Wygląda jak byśmy go bili![]() Zahario co tam u Ciebie?? nie odzywalas sie dawno a my sie stesknilysmy *
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm....nie bylo... ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ladne Czeeeeesc kochane nie wiem od czego zaczac szczerze mowiac... ![]() Wrocilam w sobote kolo 17 a na 18.30 mielismy impreze urodzinowa znajomego - wieeeeelkie SalsaParty z kubanskimi zespolami na zywo i prowadzacym, ktory prowadzi niemiecja edycje You Can Dance czy cos takiego Takze po tej nocy jeszcze dochodze do siebie... ![]() U mojej mamy bylo super, zorganizowala malemu taki plac zabaw, ze caly czas tylko tam siedzial...no i w swojej bawialni (jak to nazwala moja mama ) w domu... Fotki wstawie pozniej jak znajde kabelek Ja w tym czasie napadalam Mango i w koncu znalazlam dla siebie kilka sukienek, bluzek itp. Chrzest...bylo bardzo fajnie Pogoda dopisala, maly siedzial grzecznie w wozku az do momentu, kiedy trzeba bylo podejsc do chrztu...wtedy sie zaczelo... uratowaly nas...rodzynki...To jego ostatnio ulubiony przysmak i dawalam mu po jednej...bardzo go to zadowolilo i byl z powrotem grzeczny...Mina ksiedza jak to zobaczyl- bezcenna... Zdjecia pozniej, ale zdradze, ze w garniturku ecru, z muszka i w czapeczce André wygadal jak maly sliczny aniolek - wszyscy pokazywali go palcami I to by bylo na tyle... ![]() A co dzialo sie na watku?? Ktos bedzie tak kochany i stresci..? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- No wiem wiem....tylko ze ja nie mialam twojego numeru a na watek za bardzo jak wejsc...Kombinowalam sobie, ze moze Konspi ci da i wtedy by poszlo... ![]()
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Te dwa zdjecia znalazlam w komorce...
![]() Załącznik 3933921Załącznik 3933927
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-06-08 o 08:51 |
|
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
Kareninka
![]() Andre ślicznie wyglądał! a na jaką kreację Ty się w końcu zdecydowałaś? |
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne naklejeczki ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() kubańskie party mówisz, oj poszła bym na takie ![]() a Andre w gajerku - pięęęny
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko alez ślicznie Andree wygladał,slicznie
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
karenina moj ziec rewelka taki przystojniuak jakich mało
Mój braciak jutro maturę zdaje trzymajcie kciuki
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-05-04 o 07:30 |
|
|
|
#1830 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Jutro znowu do pracy... Ostatni raz byłam przed świętami i jakoś tak fajnie było sobie trochę w domku posiedzieć Poza tym jeszcze przed weekendem majowym urodziła moja koleżanka, ale niestety jeszcze nie są w domu bo się okazało, że mały ma jakiegoś paciorkowca i jeszcze 5 dni musi mieć antybiotyk podawany ![]() Cytat:
Ela dziękuję za odpowiedź Karenina aniołek jak się patrzy Lucky ja na razie zabawkom mówię nie, w pokoju w kącie leży już wystarczająca kupa plastiku. Do wakacji kupię jeszcze tylko rowerek i przyczepkę/fotelik do roweu ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

- Szybciej bym lekarkę zmotywoawała i powiedziała jej co dziecku może dolegać

jak nie uciekął mi pod drzewka, to na trawę ciągle upadał 

I weź ją oderwij
macie jakieś pomysły?

Więc wolałam kupić
przecież to masakra.Do tego paliwo,coś tam zjeść i wychodzi taka sumka ,że niestety.....