Mój TŻ jest złodziejem??!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 17:26   #31
platekrozy
Zakorzenienie

Dot.: Mój TŻ jest złodziejem??!!

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Dlatego lepiej jest samemu tyłek ruszyć i iść z psem niż zatrudniać jakiś obcych ludzi...
Tż to nie jest obcy człowiek jednak.Poza tym nie zawsze można samemu.,więc myślała,że Tż będzie dobrym rozwiązaniem.
platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:27   #32
klempaa
Zakorzenienie

Paskudna sytuacja

Autorko, powiem szczerzze: dla mnie najbardziej dziwne jest to, ze nie powiedział Ci, ze go o to oskarżają. I że go to nie obeszło zbytnio (albo udaje).

Ale nie mam pojęcia, co powinnaś zrobić

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Tż to nie jest obcy człowiek jednak.Poza tym nie zawsze można samemu.,więc myślała,że Tż będzie dobrym rozwiązaniem.
Dla właścicieli psów jest obcy, podejrzewam, ze o to chodziło

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:32   #33
Starsplash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
A może to naprawdę nie on? Mogła nawet ta dziewczyna owiedzieć jakiejś koleżance, że ktoś pomaga i ona mogła to wziąć (glupi przykład, ale są rozne możliwości)
Innym Twoim znajomym coś zginęło?
Wcześniej już miał takie zastrzyki gotówki? Może nie zwróciłaś uwagi?

Tak jak dziewczyny iszą, dla mnie to dziwne, żeby kradł będąc potencjalnym podejrzanym a otem jeszcze szastał pieniędzmi

A najbardziej mnie denerwuje...JAK KTOŚ MÓWI, ŻE WAŻNA OSOBA, POLITYK, MA ZNAJOMOŚCI.(NADCZŁOWIEK JAKIŚ CZY CO?)..GDYBY KTOŚ TAKI W MOJEJ SPRAWIE POCIĄGAŁ ZA SZNURKI NIE WAHAŁABYM SIĘ IŚĆ Z TYM DO TELEWIZJI

Ps długo z nim jesteś?
No właśnie tak się składa, że te jego nagłe przypływy gotówki zaczęły się wkrótce potem jak zaczął tam u nich pracować. I on twierdził, że przesyła mu ojciec który mieszka na co dzień w innym mieście i tam pracuje. A wiem, że ojciec pracuje w zawodzie w którym raczej nie zarabia się tyle, żeby ot tak dać synkowi 2 tys złotych na roztrwonienie.
Jesteśmy razem rok.
Starsplash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:34   #34
dawidowskasia
Zakorzenienie

Piszesz, że nikt spoza rodziny nie miał kluczy...ale ktoś z rodziny mógł wiedziec, że zjawia się obcy człowiek i wina spadnie na niego. Miałam koleżankę złodziejkę, ale ona kradła dosłownie wszystkim znajomym (z szatni na wf-ie, ich domach, swoich rodziców)

Najlepiej spytaj jego ojca czy mu dał pieniądze
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:37   #35
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Starsplash Pokaż wiadomość
No właśnie tak się składa, że te jego nagłe przypływy gotówki zaczęły się wkrótce potem jak zaczął tam u nich pracować. I on twierdził, że przesyła mu ojciec który mieszka na co dzień w innym mieście i tam pracuje. A wiem, że ojciec pracuje w zawodzie w którym raczej nie zarabia się tyle, żeby ot tak dać synkowi 2 tys złotych na roztrwonienie.
Jesteśmy razem rok.
Nieciekawie to wyglada

Stary 2011-05-03, 17:40   #36
ston3d
Zadomowienie

Dla mnie również jest dziwne, że nie powiedział Ci o tym, że jest podejrzany o kradzież. Choć jeśli faktycznie on jest złodziejem, to normalne że skłamał- w końcu wiesz, że ostatnio miał więcej pieniędzy które jak sama napisałaś "roztrwonił". Może bał się, że powiążesz te oba fakty?
Rok to niewiele, by kogoś naprawdę poznać. Na Twoim miejscu ograniczyłabym zaufanie do "towarzysza życia" i była uczciwa wobec poszkodowanych. Tym bardziej, że facet "ma problemy z oddawaniem pieniędzy kolegom"... Coś mi tu śmierdzi
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:44   #37
Wisnia34
Zadomowienie

a ja uważam, że należałoby się trzymać starej zasady: dopóki się kogoś nie złapie za rękę, to nie można mówić, że ukradł.

nie twierdzę, że jako jego dziewczyna musisz ufać mu wbrew faktom, ale póki brak konkretnych dowodów, nie skreślałabym go na Twoim miejscu.

kradzież w jego sytuacji byłaby faktycznie idiotyczna, choć nie wykluczona oczywiście.
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 17:46   #38
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie zatrudniają. Od pół roku wyprowadza. Pierwsza kradzież wyszła na jaw niecałe 2 tygodnie temu ( jak zniknęła biżuteria należąca do tej dziewczyny) I kilka dni temu stwierdzili,że sprawdzą czy przypadkiem więcej rzeczy nie zginęło i niestety...

U mnie nigdy nic nie zginęło. Ogółem jest osobą lubianą, ma sporo znajomych, ale niestety czasem ma problem z oddawaniem pieniędzy na czas swoim kolegom.
Skoro zginęło kilka rzeczy, psy wyprowadza przez 6 miesięcy, a zastrzyki gotówki ma od dwóch tygodni(?), to musiałby zakosić te kilka rzeczy za jednym zamachem + znaleźć na gwałt lub już mieć nabywcę.

Hm.

Mnie tam to nie pasuje za bardzo. Bardziej przemyślane byłoby zakaszanie po 1 rzeczy (zakoszenie 1 rzeczy + odczekanie, sprawdzenie, czy ktoś zauważy).

No ale może nie jest zbyt pojętny.

Autorko, ja na Twoim miejscu przycisnęłabym go. Jeśli to nie przyniesie skutku, sama poleciłabym okradzionym zawiadomić Policję. Po dochodzeniu (jego wynikach), zadecydowałabym, czy chcę dalej mieć związek z TŻtem.
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:54   #39
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Skoro zginęło kilka rzeczy, psy wyprowadza przez 6 miesięcy, a zastrzyki gotówki ma od dwóch tygodni(?), to musiałby zakosić te kilka rzeczy za jednym zamachem + znaleźć na gwałt lub już mieć nabywcę.

Hm.

Mnie tam to nie pasuje za bardzo. Bardziej przemyślane byłoby zakaszanie po 1 rzeczy (zakoszenie 1 rzeczy + odczekanie, sprawdzenie, czy ktoś zauważy).

No ale może nie jest zbyt pojętny.

Autorko, ja na Twoim miejscu przycisnęłabym go. Jeśli to nie przyniesie skutku, sama poleciłabym okradzionym zawiadomić Policję. Po dochodzeniu (jego wynikach), zadecydowałabym, czy chcę dalej mieć związek z TŻtem.
Zastrzyki gotówki miał niedługo po tym jak tam zaczął pracować, a nie od 2 tygodni.
Jak dla mnie na razie jedno możesz zrobić - zadzwonić do jego ojca i o to spytać. Bo tak to będziemy mogły snuć domysły w nieskończoność.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:01   #40
Starsplash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Zastrzyki gotówki miał niedługo po tym jak tam zaczął pracować, a nie od 2 tygodni.
Jak dla mnie na razie jedno możesz zrobić - zadzwonić do jego ojca i o to spytać. Bo tak to będziemy mogły snuć domysły w nieskończoność.
I tak też zrobię To sporo wyjaśni.
Stary 2011-05-03, 20:14   #41
Clemence
Zakorzenienie

mOZLIWE,ZE wlasnie jest kleptomanem.
Porozmawiaj z jego rodzicami.. masz z Nimi dobry kontakt?bo moze rzeczywiscvie chlopak ma jakis problem ze sobą.. ?
A co do sprawy to mozliwe.. skoro nie ma innych podejrzanych..to kto ;/?

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 20:39   #42
roxyroxy
Zadomowienie

Sam fakt,ze Ty masz watpliwosci co do jego uczciwosci daje duzo do myslenia.
Ja bym w zyciu nie posadzila mojego Tz o kradziez, nawet jesli bylby glownym podejrzanym, chyba ,ze dowody ewidentnie by na niego wskazywaly( zostal zlapany za reke,nagrany na kamere, przyznal sie)

Skoro ktos potrafil wzbudzic w Tobie watpliwosci do tego stopnia ,ze piszesz na wizazu i sama nie jestes jego pewna to znaczy ,ze moze juz swoim zachowaniem wzbudzil kiedys w Tobie jakies watpliwosci, ze byl nieslowny, nieodpowiedzialny itd

ja po roku reczylabym wlasna glowa za mojego tzta

No ale jest niewinny , dopoki winy mu nie udowodnia

ta w ogole, to pamietam ,ze byl taki watek ( nie pamietam dokladnie) gdzie wizazanka pracowala u kogos i tez cos zginelo, ale oni ja bezpodstawnie oskarzali ( a potem sie chyba okazalo ,ze dziecko pracodawcow podbieralo kase czy cos w tym stylu ) , tak wiec nigdy nie wiadomo

Mpoim zdaniem jesli Twoj Tz twierdzi,ze jest niewinny to niech kradziez zglosza na policje a nie zalatwiaja polubownie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
I tak też zrobię To sporo wyjaśni.
Sprobuj to zrobic taktownie.. powiem Ci ,ze ja mialabym straszny zal do Tz gdyby mial watpliwosci co do mojej ucziwosci i wierzyl komus innemu.. co nie znaczy ,ze Twoj tz jest niewinny. Jednak jesli to nie on ukradl, to napewno bedzie mu przykro

Tak sobei mysle, ze moze zapomial zamknac drzwi i ktos to zauwazyl?
albo ( ale to juz alas telenowela brazyliska) Twoj tz spodobal sie tej dziewczynie ale ja olal, i ona teraz sie msci? Roznie maja w glowie dziewczyny
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 20:41   #43
Wisnia34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
No ale jest niewinny , dopoki winy mu nie udowodnia

ta w ogole, to pamietam ,ze byl taki watek ( nie pamietam dokladnie) gdzie wizazanka pracowala u kogos i tez cos zginelo, ale oni ja bezpodstawnie oskarzali ( a potem sie chyba okazalo ,ze dziecko pracodawcow podbieralo kase czy cos w tym stylu ) , tak wiec nigdy nie wiadomo

Mpoim zdaniem jesli Twoj Tz twierdzi,ze jest niewinny to niech kradziez zglosza na policje a nie zalatwiaja polubownie
zgoda.

nie wolno wydawać przedwczesnych wyroków.

też słyszałam o historii bezpodstawnego oskarżenia o kradzież, gdzie już wszyscy byli przekonani kto jest złodziejem, dopóki przypadkowo prawda nie wyszła na jaw. i strasznie im było wtedy głupio...
a co się ta biedna posądzona osoba nacierpiała, to jej...
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 21:47   #44
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

to zadaj sobie pytanie, czy ufasz mu czy te wszystkie dowody przeciw wygrywają.
Stary 2011-05-03, 22:02   #45
Starsplash
Raczkowanie

Sprawę już można uznać za zakończona. Właściciele zaginionych przedmiotów dali mu wybór albo idą na ugodę i on przyznaje się i zwraca im kasę i/lub przedmioty albo oni zgłaszają sprawę na policję. Przyznał się że to on i podpisał z nimi ugodę Jestem po prostu zdruzgotana, że tyle czasu kłamał w żywe oczy. Gdyby był niewinny nie poddał by się ot tak, tylko żądałby udowodnienia zarzucanej mu kradzieży ! A on próbował wszystko utrzymać w tajemnicy ( myślał, że oni mi nie powiedzą o tym czy jak?!) Myślał chyba że to wszystko przejdzie bez echa, że mi będzie mógł wmówić, że to nie on a jednocześnie przyznać się do kradzieży, podpisać ugodę i zamieść wszystko pod dywan . Nie wierzę, po prostu nie wierzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 22:13   #46
ston3d
Zadomowienie

Autorko, więc co dalej w takim razie...?
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 22:27   #47
krolowazimy
Wtajemniczenie

Kurde. Przykro mi.
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 00:36   #48
klempaa
Zakorzenienie

Oj... nie zazdroszcze.... i co dalej planujesz?

Stary 2011-05-04, 02:10   #49
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

współczuję...
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 06:10   #50
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
mOZLIWE,ZE wlasnie jest kleptomanem.
Porozmawiaj z jego rodzicami.. masz z Nimi dobry kontakt?bo moze rzeczywiscvie chlopak ma jakis problem ze sobą.. ?
A co do sprawy to mozliwe.. skoro nie ma innych podejrzanych..to kto ;/?
Każdy złodziej jest nagle kleptomanem. Tak trudno jest uwierzyć, że niektórzy ludzie kradną nie myśląc o tym, że zostaną złapani, że będą przecież pierwsi na liście podejrzanych?

Kleptoman czerpie korzyść psychiczną (nie wiem jak to inaczej określić) z samego faktu kradzieży; dobra, które kradnie nie są potem jakoś szczególnie wykorzystywane przez niego - wyrzuca je, niszczy, chowa (zbiera); na pewno nie pójdzie i nie sprzeda paserowi, czy w lombardzie, a autorka wątku wyraźnie pisze o tym, że facet miał zastrzyki gotówki nie wiadomo jakiego pochodzenia; jak już, to by jej któryś z tych przedmiotów podarował (bo i to czasami robią kleptomani), a nie spieniężał.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-05-04 o 06:14
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 06:45   #51
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawę już można uznać za zakończona. Właściciele zaginionych przedmiotów dali mu wybór albo idą na ugodę i on przyznaje się i zwraca im kasę i/lub przedmioty albo oni zgłaszają sprawę na policję. Przyznał się że to on i podpisał z nimi ugodę Jestem po prostu zdruzgotana, że tyle czasu kłamał w żywe oczy. Gdyby był niewinny nie poddał by się ot tak, tylko żądałby udowodnienia zarzucanej mu kradzieży ! A on próbował wszystko utrzymać w tajemnicy ( myślał, że oni mi nie powiedzą o tym czy jak?!) Myślał chyba że to wszystko przejdzie bez echa, że mi będzie mógł wmówić, że to nie on a jednocześnie przyznać się do kradzieży, podpisać ugodę i zamieść wszystko pod dywan . Nie wierzę, po prostu nie wierzę
Zwykly idiota i polmozg. Dobrze, ze wyszlo teraz niz pozniej. Pytanie, co Ty teraz zamierzasz z tym zrobic?
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 09:21   #52
Starsplash
Raczkowanie

Postanowiłam, że zrywam wszelkie kontakty. Nie mogłabym wybaczyć, że od prawie pół roku mnie okłamywał i jeszcze tak nadużył zaufanie moje i moich znajomych. Jest mi z tym ciężko ale niestety. Mam swoje zasady.
Stary 2011-05-04, 09:24   #53
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Postanowiłam, że zrywam wszelkie kontakty. Nie mogłabym wybaczyć, że od prawie pół roku mnie okłamywał i jeszcze tak nadużył zaufanie moje i moich znajomych. Jest mi z tym ciężko ale niestety. Mam swoje zasady.

Szczerze mówiąc zrobilabym tak samo- nie potrafiłabym po prostu znowu zaufać....

Trzymaj się

Stary 2011-05-04, 09:24   #54
KarolinaK
Zakorzenienie

Bardzo przykra sprawa. Tylko czasem sie nie obwiniaj. Bylas z nim rok to niewiele czasu. Robil to na wlasna odpowiedzialnosc .

Nie moglas wiedziec ze jest az tak doswiadczonym zlodziejem .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 09:26   #55
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze postapilas.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 09:32   #56
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze postapilas.
W sumie to nie wyobrażam sobie, aby mogła postąpić inaczej. Bać się na każdej proszonej imprezie, że facet coś zwinie znajomym / rodzinie, że policja zapuka do drzwi, że ktoś wytknie palcem "Twój facet kradnie"; zastanawiać ile jeszcze i kogo ma na sumieniu, skąd znowu ma gotówkę, czy to 5 zł to zgubiłam, czy mi wyciągnął z portfela, czy znowu skłamał, czy tym razem mówi prawdę? Nigdy w życiu. Ktoś na te rzeczy ciężko pracuje, a on przychodzi i sobie "bierze", bo tyłka się nie chce ruszyć i zapracować na to.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 09:55   #57
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Kleptoman czerpie korzyść psychiczną (nie wiem jak to inaczej określić) z samego faktu kradzieży; dobra, które kradnie nie są potem jakoś szczególnie wykorzystywane przez niego - wyrzuca je, niszczy, chowa (zbiera); na pewno nie pójdzie i nie sprzeda paserowi, czy w lombardzie, a autorka wątku wyraźnie pisze o tym, że facet miał zastrzyki gotówki nie wiadomo jakiego pochodzenia; jak już, to by jej któryś z tych przedmiotów podarował (bo i to czasami robią kleptomani), a nie spieniężał.
Ale napisała, że nie tylko biżuteria zginęła, ale też kilkanaście tysięcy złotych - więc kasę miał i bez sprzedawania tamtych przedmiotów.
Ale zgadzam się, że jego zachowanie po kradzieżach raczej na kleptomanię nie wskazuje (chociaż to tak naprawdę tylko specjalista mógłby stwierdzić).

Nie mogłabym po czymś takim być z facetem - nie umiałabym mu zaufać i przy każdej niejasnej sytuacji zastanawiałabym się czy to przypadkiem znów nie jego sprawka.
No chyba, że przyznałby, że to problem psychiczny (psychiatra by to potwierdził) i zacząłby się leczyć - wtedy pewnie bym spróbowała z nim być, choć nie wiem czy na dłuższą metę by się to udało.
Stary 2011-05-04, 10:37   #58
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ale napisała, że nie tylko biżuteria zginęła, ale też kilkanaście tysięcy złotych - więc kasę miał i bez sprzedawania tamtych przedmiotów.
Ale zgadzam się, że jego zachowanie po kradzieżach raczej na kleptomanię nie wskazuje (chociaż to tak naprawdę tylko specjalista mógłby stwierdzić).

Nie mogłabym po czymś takim być z facetem - nie umiałabym mu zaufać i przy każdej niejasnej sytuacji zastanawiałabym się czy to przypadkiem znów nie jego sprawka.
No chyba, że przyznałby, że to problem psychiczny (psychiatra by to potwierdził) i zacząłby się leczyć - wtedy pewnie bym spróbowała z nim być, choć nie wiem czy na dłuższą metę by się to udało.
Zniknely rzeczy za kilkanascie tysiecy zlotych
Zlodziejom mowimy nie
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 10:46   #59
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Zniknely rzeczy za kilkanascie tysiecy zlotych
Faktycznie, mój błąd
Tak czy owak niezależnie czy miałby od razu pieniądze czy musiałby coś sprzedać żeby je mieć, a później szastać nimi na prawo i lewo, to do kleptomana to raczej nie pasuje.
Stary 2011-05-04, 12:15   #60
Starsplash
Raczkowanie

Dziękuje Wam bardzo za wsparcie i Waszą opinię Dodało mi to trochę otuchy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości