|
|
#4531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
Nie kupowałabym specjalnie białego.Jak pisałam wyżej my swoich gości będziemy witać na sali,bo mamy kawałek do przejechania.
|
|
|
|
|
#4532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ew. przymierzala bym sie do kupna uzywanego na all, no ale przeciez NIE BEDZIE PADAC?
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wrześniówki
![]() Ostatnio rzadziej Was podczytuję, ale czasem tu zaglądam ![]() Jak się czujecie w tych przygotowaniach? Ciśnie Was już jakiś mały stresik ?
|
#4534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mi osobiście się nie podobają etole czy bolerka futerkowe. A czy będzie pasować to nie wiem
![]() Cytat:
jeśli już to fioletowy Cytat:
![]() Stresu nie czuje, raczej się nie mogę doczekać nie mam nadal biżuterii
|
|
#4535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też nie mogę się doczekać!!! Ale stresik powoli dogania. A to nie mogę butów znaleść, a to przede mną robienie zaproszeń, a to ciągłe oczekiwanie na -50% w Kruku (na obrączki i moją biżu) itp...
|
|
#4536 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a pod kościołem chcecie tradycyjnie kwiaty, czy może coś innego? Np. kupony totka, wino, słodycze, maskotki...........?
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
U nas nie bedzie zyczen pod kosciolem wszystkich gosci,ci ktorzy jada na sale beda poproszeni zeby na sali skladali zyczenia i wtedy daja prezenty.Ostatnio co bylismy na weselach to bylo ze od razu dawalo sie koperte i kwiatki albo cos zamiast nich.
Ostatnio drukowalam i dokladalam do zaproszen ten wierszyk Istnieje zwyczaj przychodzenia z bukietami, lecz my słodyczy jesteśmy smakoszami, więc jeśli macie ochotę podarować nam kwiatki, przynieście zamiast nich wino lub czekoladki. ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kruk robi na różne okazje obniżki, tym razem pani powiedziała, że ma coś być około dnia matki (ale nie wiem czy w każdym Kruku, czy tylko tam- w Białymstoku). Wtedy jest od -10 do -30% w zależności od ich widzi mi się. Ja czekam na -50% dla pracowników grupy Vistula (bo Kruk do Vistuli należy), podobno też ma coś być maj- czerwiec. Z tym, że to chyba jest limitowane jakąś określoną kwotą, której nie można przekroczyć, więc nie wiem czy uda nam się kupić w ten sposób obrączki czy tylko moją biżu i spinki TŻ-ta. Ale co by nie było i tak trochę kasy zostaje na inne rzeczy
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na jeszcze jedne probki zaproszen do tej pory same porazki- i mam nadzieje ze bede juz mogla zamowic bo czas leci jak szalony a w czerwcu powoli zaczniemy rozwozic - chociaz znajac zycie to bedzie juz polowa lipca
mnie powoli nachodzi stresik, musimy zapisac sie na kilka lekcji tanca - ale to w czerwcu chcielismy, tz nie ma zadnego stroju,moja suknia na popawiny jeszcze nie przyszla, sluba przyjdzie na koniec lipca (umre do tego czasu :P ), nie ma obraczek, podziekowac, nic formalnego nie zalatwione masakra :P
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też chcieliśmy kilka lekcji tańca, ale niestety u nas w mieście nikt nie uczy. Nie znalazłam też żadnej szkoły tańca w pobliskich miastach, a 100 km nie będę dojeżdżała... ![]() A co do reszty, to u mnie TŻ też nie ma stroju, ja nie mam sukienki na poprawiny, butów na ślub i całej masy innych rzeczy. Powoli rozglądamy się za cenami alko i napojów... Ja ciągle myślę nad wystrojem sali, nad bukietem itp... Ot taki mętlik w głowie
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2011-05-05 o 09:08 |
|
|
|
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A widziałaś możne te zaproszenia: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...544329521.html Ja sobie takie zamawiałam, pierwsze wzięłam próbki ale były bardzo ładne i do tego maja tez takie srebrno-perłowe koperty bardzo dobrej jakości takie twardziutkie są pasuja idealnie. Na żywo wyglądają dużo lepiej niż na fotkach.Ale to też zależy co kto szuka
Edytowane przez Martusia3401 Czas edycji: 2011-05-05 o 10:25 |
|
|
|
|
#4543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj zaczęłam wypisywać koperty i pewnie pod koniec miesiąca zaczniemy rozwożenie.
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zazdroszczę Wam
też się nie mogłam doczekać to był super okres... Dla mnie najcudowniejszy w życiu, choć też wiele stresów przysparzał Ale małżeństwo to też coś wspaniałego ![]() Co do biżuterii polecam Apart lub kruka, śliczne komplety mają, jak ostatnio tam była to od wielu nie mogłam oderwać oczu i już widziałam białą suknię w połączeniu z tymi cudeńkami
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
A ja na próbkach zaproszeń, które dostałam, wyczaiłam takie sympatyczne wierszyki:
![]() "Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek." "Bardzo chcemy wszystkich prosić by nam kwiatów nie przynosić Stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę!"
|
#4546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie mam biżuterii i kompletnie niewiem co się nadaje do mojej sukni :/ czarna dziura jakaś no i biżuterii ![]() TŻ jeszcze nie ubrany ![]() nauki jednynie mamy
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
My zdecydowaliśmy, że zamiast kwiatów będziemy zbierać artykuły szkolne i później oddamy je do domu dziecka.
|
#4548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
zbytnio nie udzielam się na forum, ale zajrzałam tu i postanowiłam do Was dołączyć
Edytowane przez iwwet Czas edycji: 2011-05-06 o 09:42 |
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy! ![]() Opowiedz coś o sobie/o Was, Waszych przygotowaniach itp.
|
|
#4551 |
|
Przyczajenie
|
Od czego by tu zacząć ![]() jesteśmy razem od 5lat, poznaliśmy się dzięki znajomym; poszliśmy wtedy z tą ekipą na wesele i tak zostało Jeśli chodzi o przygotowania: ........stresik ![]() Co jest załatwione: -kościół -sala -kamerzysta -fotograf -fryzjer, kosmetyczka -suknia(tzn.zamówiona) i chyba tyle ![]() Wiemy jaki alkohol, jakie obrączki, nauki niedługo zaczniemy. Nie będziemy uczyć się tańca (ja znam troszkę kroki
|
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaka suknie wybralas?Mi Tżcik kupil bransoletke, juz Wam pokazuje, teraz szukam kolczyków
|
|
|
#4553 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miło poznać koleżankę z 24 Po dłuuuuugich namysłach (oczywiście nad ceną) wybór padł na Abaco Pronovias (model jak tylko na stronie zobaczyłam spodobał mi się i nie widziałam już nic innego
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie już sporo załatwione
|
|
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Puk, Puk!!!
Ja do Was z prośbą... Jak już pisałam, zamierzam sama robić zaproszenia. Dorwałam ostatnio wzór, który w miarę mi się spodobał i chyba chcę coś takiego stworzyć. Proszę, powiedzcie co o takich zaproszeniach myślicie... Wiem, że co osoba, to opinia, ale chcę wiedzieć jakie byłoby Wasze odczucie gdybyście takie zaproszenia dostały. Proszę o szczerą odpowiedź. ![]() Zdjęcia nie są zbyt ostre, bo są z telefonu. Koperta jest w kolorze ecru/kremowy. Tekst jest na kartce w kolorze śmietankowej bieli (i chyba jakiś ozdobny papier, na pewno nie zwykły), tył to papier perłowy. Pierwsze zdjęcia to te dorwane zaproszenia, dwa ostatnie to wzór tekstu naszego. Są dwie opcje, albo nazwiska obok siebie i pośrodku obrączki, albo tak jak z lewej strony nazwiska jedno pod drugim. No i nie chcemy na zaproszeniach pisać o potwierdzeniu, bo automatyczni zaproszenie robi się mało czytelne przez mniejszą czcionkę, a będziemy dołączać do zaproszenia takie "wizytóweczki" jak na ostatnim załączniku. Może dodamy tam jeszcze jakiś wierszyk odnośni niechcenia kwiatów albo cuś ![]() Patrzę, że ostatnie załączniki nie są zbyt wyraźne, bo są robione PrintScreenem, w dodatku, na ostatnim najbardziej widoczne jest logo Wizażu...
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2011-05-07 o 19:43 |
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie sa bardzo eleganckie. Krótko zwiezle i na temat. Fajne
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
Wg. mnie lepiej wyglada jak nazwiska sa jedno pod drugim.Fajny pomysl na zaproszenia.
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
hej
poczytuje tak was sobie i postanowiłam się odezwać z niektórymi znam się z innych wątków![]() ślub 24 września, mamy załatwione: -sala -zespół -godzina w kościele -nauki -dekoracje (znaczy się dekoratorka ustalona, musimy tylko kolor dekoracji wybrać) -suknia kupiona -alkohol -obrączki -fotograf i kamerzysta -makijażystka -ciasta -ustalona lista gości W najbliższym czasie: -wybieram biżu, buty, welon, podwiązkę, pończochy, bolerko -garnitury dla TŻ i dodatki dla niego -zaproszenia ![]() i mam problem z bolerkiem chyba będę miała 2, takie cieńsze, tiulowe lub koronkowe i grubsze bo różnie moze być pod koniec września, może być ciepło, albo zimno
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i chyba uszyje cienka etole
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

).Czy kupujecie biale parasole?czy poprostu w razie czego uzyjecie normalnego?
Nie kupowałabym specjalnie białego.Jak pisałam wyżej my swoich gości będziemy witać na sali,bo mamy kawałek do przejechania.
ew. przymierzala bym sie do kupna uzywanego na all, no ale przeciez NIE BEDZIE PADAC?