|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
Oliwka mleko w lodówce trzymałam w butelce (tej co ściągałam do niej albo tej z której Misiek pił)
Rożek zapakowany czy nie wypierz, co Ci szkodzi a będziesz miała pewność że czysty i świeży (kurde nigdy się nie nauczę że przez "ż" Na ktg nie byłam-nie zdążyłam... Na ostatniej wizycie lekarz mi mówił, że mogę kiedyś podjechać (bo Misiowi przez chwilę nierówno serduszko biło). Ktg miałam robione w czasie porodu, na IP tylko detektorem chwilkę słuchałam serduszka (jaki mi kamień spadł z serducha jak usłyszałam równiutkie puk puk puk...) Abz jak Ty jeszcze chudsza niż przed ciążą to ja nie wiem czy chcę się z Tobą spotkać W jakieś kompleksy chyba wpadne![]() Gratuluję przeprowadzki, pochwal się koniecznie ![]() My byliśmy na zakupach, wreszcie w lodówce coś więcej niż kapusta W carrefourze są kapcie i trampki zetpola i dość tanie, poniżej 20zł Coś jeszcze było tanio i miałam Wam napisać tylko nie mogę sobie przypomnieć ![]() Kupiłam sobie dwa bratki mam już pelargonie i sadzonki pomidorków, pora i selera i będę sadzić jak tz z pracy wróci. Truskawki już rosną, rzodkiewka za tydzień będzie okrąglutka
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u dentystki...trochę z kobitą pogadałam o ciąży
czy to prawda, że malutkie dziecko trzeba często dopajać jak są upały? (tzn to normalne jest dla mnie)ale to jeszcze oprócz mleka podawać wodę![]() abz rany tyle kg Ci poleciało? ćwiczysz, dieta jakaś czy zajmowanie się dzieckiem tak działa, że nie masz czasu zjeść? spotkałam jeszcze kumpla tż jak jechałam do dentysty i jego siostra urodziła drugie dziecko w ten sam dzień i miesiąc co pierwsze różnica czasowa ze 30 min. zjadłam drożdżówkę , pysznaaa
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka niby dziecka nie trzeba dopajać jak na piersi jest, ale ja bym dopajała między posiłkami jak gorąco.
Lindsley to pracowite popołudnie:0 Ja nadal nie odsprzątana- idzie mi jak krew z nosa, bo mi się już tak nie chce... I Piotrek marudny. Zaraz musze za obiad się zabrać... Niebawem jak skończymy całość jakieś fotki w albumie zamieszcze napewno... |
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka jak były upały to Misiek się darł na cyca co 30min
Wody nie chciał pić, herbatek też nie, z resztą on butli nie tolerowałZebra no nie taki pracowity, pomidorków mam chyba 6, pora i selera po 2 sadzonki, pelargonie też 2 Wszystko będzie rosło na balkonie bo i tak jest do remontu i 1m szeroki a 10m długi
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
ABz, gratki z okazji przeprowadzki.
Oliwka, ja bym nie kupowała; rożek bym uprała, ja wszystko piorę. Lind, Dzięki z awiadomości
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzwoniłam właśnie do mojej pani dr i na IP chyba pojadę dzisiaj lub rano...miałam ktg, serducho biło ok, ale ruchów przez 25 min. nie czułam
Palce mi drętwieją, ciśnienie po ktg zaraz miałam 150/92 nie wiem mnie się wydaje , że to ze stresu ruchy dziecka dzisiaj czułam kilka razy a na ktg nic...
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
No ale nie musi się non stop ruszać...
Ale teraz się rusza? Ciśnienie dalej masz wysokie? Jak się martwisz to jedź sprawdź czy wszystko ok. Ja to bym się na końcu ciąży bała zatrucia ciążowego... Ale chyba objawem są wysokie ciśnienie, ciało puchnie...
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, jeśli się martwisz to jedź, ale kidek chyba cały czas nie rusza, moze spała?
Ale jeśli masz sie denerwowac, to jedz i niech cie uspokoją.
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka to co nic nie mówili na ktg jak robione miałaś? bo jak byłam juz w szpitalu na porodówce pierwszym razem to mi mówili, że śpi np. Przecież dziecko cały czas się nie rusza... Jak się denerwujesz jedź i sprawdź to.
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam niezły dylemat wczoraj czy na IP nie jechać...ale jestem teraz pewna, że to ktg wczoraj tak mnie wyprowadziło z równowagi, że w domu do 23 ciśnienie miałam wysokie
wczoraj miałam ktg w prywatnej przychodni - płatne zaleciła mi je moja pani dr (powiedziała, że mogę się przejść) więc konieczne jednak nie było jak poszłam to czekałam godzinę przed ktg jeszcze czułam jak Mała się wierci jak sie położyłam to cisza zanikało tętno bo źle mi położna przyłożyła do brzucha to urządzenie kazała mi je trzymać a mnie palce tak drętwieją od kilku dni, że już siły nie miałam, zdenerwowałam się już wtedy tym, że Małej serducho nie bije bo źle urządzenie jest przyłączone już panika była bo wyszła sobie na kilka minut a wiedziała, że są takie problemy jak wstałam z leżanki po 5sek zmierzyła mi ciśnienie 149/92 (a jakie miało być jak człowiek zdenerwowany?) po wszystkim lekarz wyszedł na 2 minuty i powiedział, że nic z ktg niewiadomo i, że do powtórki (czyli kolejne 25 Zł) nie mówił NIC więcej żebym z lekarzem prowadzącym się skontaktowała nic nie pocieszył, nie powiedział, że zapis prawidłowy ![]() dzisiaj byłam na IP , lekarz miły ciśnienie na wejściu 144/106 ale to już jakiś żart i stres daje znać o sobie bo ja panikara. Lekarz zdziwił się, że miałam ktg bo zwykle robi się je w tp wziął to wczorajsze i mówi, że jest prawidłowe! ![]() Po czym zrobili ktg na IP zapis taki jak wczoraj powiedział, że OK jest nie musiałam czekać dzisiaj na ruchy małej i wciskać tego guzika jak poczuję i może lepiej bo moje dziecko na ktg ma momenty wyciszenia najwyraźniej ![]() no i pojechałam do domu... palce mogą mi drętwieć nawet do końca ciąży Powiem Wam, że mam dość wczoraj to nie ja sama się nakręciłam, ale ten lekarz i położna.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-05-05 o 10:32 |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, odp. na drugim forum
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
weruczku wiem, wiem
śpiąca jestem i chyba pójdę w kime
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko to ja kupiłam Tako
Weruczku Emaljungi bardzo sobie chwalą Ja kupiłam Tako jumpera ze względu na pompowane koła i ogólnie podobał mi się i cena przystępna (kupiłam prawie nówke za 350 zł), jak mała skończy rok to dokupie sobie taką lekką spaceróweczke-parasolke, zeby była na wypady. Wybór wózka to ogromnie ciąża sprawa, musisz najpierw ustalić czego wymagasz od wózka, w jakim terenie będziesz jeździć, czy będziesz musiała go dźwigać itd., jak głównie po mieście i równych chodnikach to skrętne kółka to duże ułatwienie, jak po lesie to 4 duże pompowane itd. No i polecam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038. Mnie się strasznie podobały quinny, ale cena poza naszym zasięgiem ![]() Ja zaraz zmykam do labu bo wyniki transaminaz, mam nadzieje ze nie mam cholestazy
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Scio, dzieki za linka!
jak twoje wyniki? wrrr, pokłóciłam się z mamą ((
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku co tam z mamą? O co poszło? Myślałam że się dogadujecie
A czyja to mama robiła pazurki? Twoja? Coś mi dzwoni z zeszłego roku tylko nie wiem czy w tym kościele ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Moje Słońce zgłodniało i wreszcie całą zupę zjadło... Chyba pierwszy raz od tygodnia Uparłam się i nic innego nie dostał aż zjadł Ostatnio to mógł żyć na cycu, biszkoptach i ewentualnie na czymś z nabiału - jogurt, serek wiejski, ser...---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Weruczku a co z Twoim blogiem? Zaglądam czasem ale nie piszesz od 14.01 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Zebra widziałam na nk fotki - fajną pozę Piotruś przyjmuje do spania... Fajna piżamka ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Oliwko zapomniałabym... Nie zazdroszczę przeżyć. Dobrze że już ok A Kakusia to może by do nas zajrzała? ![]() Misiek się kąpie z tatą - dosłownie- tylko słyszę odgłos chlapania i krzyk taty - pewnie cały mokry jest ![]() Mały wrócił do normalnego spania w dzień - już od powrotu od mamy śpi 2 razy dzienni, czasem ten drugi raz jest długiiii.. Jeszcze jakby mi się chciało w nocy go odkładać i żeby dał się odkładać... Dopisane: Teraz tz usypia - ja nie dałam rady
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley a jak z dziąsłem boli jeszcze?
scio no właśnie jak wyniki? aj o tych przeżyciach popisałam, ale już zapomnieć chce...powoli mi się ciśnienie normuje... ![]() idę do łóżka, na tż mam nie czekać bo wróci po 23 z treningu, a rano z nim znowu jadę autobusem - on do pracy, a ja m. in po wyniki badań.
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Lind, no własnie, muszę reaktywować bloga
Na szczescie z wiz juz mi lepiej idzie ostatnio.Tak , dobrze pamietasz! Ale masz pamięć. Generalnie dobrze sie dogadujemy, ale czasem to wrrr. Napiszę jutro w K! Niech TŻ usypia, a Ty sobie odpocznij! Oliwka, miłego autobusowania
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka no to strachu się najadłaś...najważniejsze, że wszystko dobrze!
Scio no widzisz byłam pewna, że któraś go tu kupowała i pokazywała zdjęcia ![]() Lindsley wszystkim się ta piżamka podoba a pozycje to miewa ciekawe![]() Weruczku ja się pożarłam z ojcem za to |
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze trochę boli... Ale jakby już lepiej...
Weruczku no coś z mamą kojarzyłam Obejrzałam sobie dziś i wczoraj zaległe odcinki przepisu na życie i kurcze gdyby były następne w necie to chyba bym posiedziała sobie jeszcze - tak mnie wciągnęło A on raz w tyg tylko leci I już najbliższy obejrzałamA co z Kakusią? Na sms-a nawet nie odp
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley nie wiem- ale pisała, że wpadnie wieczorkiem chyba wczoraj i nic. Może zapomniała, zabiegana, albo nie ma na koncie kasy? Bo na gg widziałam ją przed południem przelotem
. Albo ostro z pracą walczy, bo przecież to tuż tuż.
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Lind, siostrzenica super, już by chodzić chciała, a ma dopiero 8 miesięcy
![]() Mam zły humor, wrrrrrrrrrrr, jeszcze w nic sie nie mieszczę |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam weny do sprzątania... Pewnie też przez kiepski nastruj... Ale wziełam się wieczorem i poodkurzałam, pomyłam podłogi, wyszorowałam wc. Tak, że najgorsze za mną
![]() Brakło nam z paska tapety Tak, że mam przy futrynie i nad nią pochlapaną ściane. No trudno to już niedużo to wytrzymam. Po wypłacie chciałabym ławe kupić
|
|
|
|
|
#2663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi się znudzi taki wielki wózek to wtedy w razie czego będę atakować pytaniami ![]() Cytat:
Zdjęcia z mieszkanka może wrzucę do albumu, ale na razie to jest tam jeszcze mały meksyk... Cytat:
No a ja nic nie ćwiczę, tylko karmię piersią I wcale nie jem mało, bo czasem to więcej niż mąż no i ciasteczka i drożdżówki jem, sama ta waga jakoś spada.Cytat:
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie to karmienie pewnie tak działa w dużej mierze, geny też (bo Ty szczupła przed ciążą byłaś).zeberka to jednak wene miałaś ![]() lindsley a mnie się "usta usta" sposobał serial, ale zapominam o nim we wtorki często odebrałam wyniki morfo i moczu i są extra ciśnienie wczoraj 118/80 dzisiaj na seminarium jadę... ciąża od tej środy donoszona
|
|
|
#2666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wczoraj posprzątałam - tz poodkurzał, ja kuchnię, łazienkę i podłogi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Zuzi Torba spakowana? Kurcze ja miałam podobny termin a MIsiek już 2 tyg na świecie był... Obyś nie musiała za długo na Małą czekać... Jak Kakusia np...Nie pamiętam kiedy drożdżówkę jadłam Szwagier ma takie sobie (mówiłam ale to olał) a dobre drożdżówki są u jego konkurencji, tam gdzie kiedyś zakupy robiłam ale głupio mi tam chodzić Tu masz odcinki Usta usta http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?p=seasons&id=671 Abz kiedy się spotkamy? U mnie odpada 3-17.06 W maju mogę bez ograniczeń Tzn jak mi i Misiowi całkiem przejdzie katar to na szczepienie jedziemy to pewnie kilka dni odpadnie
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale może lepiej, że sprawdzą co się dzieje, jakieś leczenie i będzie ok. ![]() lindsley ![]() Tak wątek mamuś majowych podczytuję i dziewczyny się "sypią" praktycznie każdego dnia...u niektórych czop już tydzień/dwa tyg. odchodzi i nadal nic...sporo ma już skurcze a ja NIC Rozwarcie mam na opuszek od ponad miesiąca. ooo właśnie kakusia przenosiła i obawiam się, że ja też przenoszę. Tyle, że mam sesję w drugiej połowie maja i fajnie jakbym jednak jeszcze nie rodziła wtedy bo jak się zacznie to nie wiem kiedy pozaliczam ![]() Jakby mi drożdżówki smakowały u konkurencji to chyba jednak bym chodziła po nie codziennie pewnie i tak nie masz ochoty zjeść więc co kilka dni iść to co w tym złego...Mnie od początku ciąży smak na słodkie nie przeszedł do tej pory...miałam nadzieję, że opamiętam się, ale nic z tego.
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley no zaczeliśmy od widoczniejszej strony i potem ejdzie się tapetą już wjedną storne, zwłaszcza, że to wzór musi się zgadzać. A zresztą nie mamy pewności jak poukładamy potem meble ostatecznie to lepiej wszędzie mieć normalnie... Zostało nam tapety ale nie styknie na cały pasek już, ale gdyby nie było jej w sklepie już tragedia się nie sanie i dokończymy z tego co jest... Mówi się trudno.
Olliwka miałam, ale żeby dokończyć juz nie mam... Scio współczuje! Oby to nie było to świństwo... Leżałam na patologi z dzieczyną co mieszkała przez to w szpitalu 3 miesiące i do porodu ją już trzymali
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, na onet.vod są usta usta wszystkie
też lubię ten serial, szkoda, że się skońvzył![]() Lind, dzięki za pocieszacza, już mi lepiej troche, tż kwiatka kupił, i dla Tadzia pacynkę - krówkę Ja bym poleciała do konkurencji po drożdżówkę![]() Scio, w zasadzie na czym polega ta cholestaza i czym sie u ciebie objawia?? (
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
weruczku jak to się skończył ten serial? oglądałam w tamtym tygodniu...akurat było o tym, że Julka zginęła i stypa była...w tym tygodniu już nie było???
lindsley jak dzień Wam zleciał?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

W jakieś kompleksy chyba wpadne

mam już pelargonie i sadzonki pomidorków, pora i selera i będę sadzić jak tz z pracy wróci. Truskawki już rosną, rzodkiewka za tydzień będzie okrąglutka

czy to prawda, że malutkie dziecko trzeba często dopajać jak są upały? (tzn to normalne jest dla mnie)ale to jeszcze oprócz mleka podawać wodę
Wody nie chciał pić, herbatek też nie, z resztą on butli nie tolerował
Wszystko będzie rosło na balkonie bo i tak jest do remontu i 1m szeroki a 10m długi

wziął to wczorajsze i mówi, że jest prawidłowe! 

Ostatnio to mógł żyć na cycu, biszkoptach i ewentualnie na czymś z nabiału - jogurt, serek wiejski, ser...
Ja ze sprinta zadowolona jestem- zwłaszcza z kół i szerokiego siedziska. A no i buda duża naprawde chroniąca- tylko materiał wiadomo delikatniejszy nie to co w poprzednich wózkach
dla Zuzi