A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 08:28   #4321
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cześć ale pospałam do 9 no nareszcie się wyspałam a widzicie już coraz więcej dziewczyn mówi o sukniach 4 i 5
kurcze tak tutaj się zrobiła gadka o tych sukniach że polecę chyba jeszcze po przymierzać nie było mnie jeszcze na Bernardyńskiej, Narutowicz a na kraśnickie się nie wybieram przeglądałam suknie w lisie i mi jakoś żadna w oko nie wpadła i nie idę do tego co jest ta głupia babka.
Boje się iść np. do Paris, Jacqueline czy do Cinderella bo to już takie doooobre salony i boje się że wejdę taka ja to sobie pomyślą o boże a co tu robi ta dziewczynina.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 08:49   #4322
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Też szukam na ramiączkach bo nie wierzę że tak mi dopasują, że nie będzie zjeżdżać. Tylko w każdym salonie jak pytam czy jest możliwość doszycia ramiączek do sukni do panie dziwnie patrzą i pytają "ramiączka ale po co??????" i wielkie zdziwienie
Wiesz ja mam jedną sukienkę z gorsetem i ramiączkami i jak ją miałam na dwóch weselach tak za każdym razem ramiączka chowałam bo mi przeszkadzały. Jak się dokładnie zwiąże nie powinna spadać. Wiadomo raz na jakiś czas trzeba poprawić ale jeśli jest dobrze dopasowana to na pewno nie tak jak się czasem zdarza że co 5minut. A np do Patty jakoś mi się ramiączka nie widzą

Dzień dobry u mnie znowu brzydka pogoda. Ale może to i lepiej wezmę się za robotę wkońcu

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

jagodziu na bernadynskiej są te mniejsze salony i tak ci tyle powiem że mierzyć to tam jakoś nie proponują raczej gadają co mogą Ci uszyć. Jak byłam tam w kilku salonach do jednego się tylko ja zmieściłam bo była tam ekspedientka i jakąś PMka. A w dwóch pozostałych no to jak się zapytałam o konkretny krój to pokazała mi tylko jedną z wystawy choć w szafach miała więcej. A ja muszę się wybrać wkońcu na głęboką
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:09   #4323
nena1984
Zakorzenienie

hej dziewczyny, u was też taka barowa pogoda? Ja niestety siedzę i płaczę nad walizką bo kompletnie nie wiem jakie rzeczy wziąć na przyszły tydzień. Jeszcze dwa tygodnie temu planowałam klapeczki i sukieneczki, ale chyba zrezygnuję na rzecz botków i golfów

Wiecie na jaki pomysł wpadłam (cały czas będąc pod wrażeniem tego grupona na garniaki)?? Na gruponie często pojawiają się zniżki na sesje plenerowe. Np. dziś w Krakowie. Jako że kocham kraków i jestem tam co miesiąc, to obok tradycyjnej ślubnej sesji w rodzinnych stronach chciałabym też sesję krakowską. W sumie wychodzi grosze (niewiele zdjęć się też dostaje) ale zawsze to coś, tylko żeby oferta była też w przyszłym roku. Wogóle czaję się też na jakieś bony na wybielanie ząbków, zagęszczanie rzęs może (ale to niestety osłabia naturalne rzęsy - więc zdecydowalabym się na doczepienie rzęs w kącikach - kocie oko). Macie jakieś plany ślubne związne z grouponem??

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:29   #4324
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Cześć ale pospałam do 9 no nareszcie się wyspałam a widzicie już coraz więcej dziewczyn mówi o sukniach 4 i 5
Właśnie to zauważyłam tylko że w tych sukniach 5 na bank odpada bo mi sie nie podoba, trzeba by było ją jeszcze skracać i nie wiem czy to nie popsuło by fasonu.
Co do 4 sukni ogólnie jest ładna, podoba mi sie ale na zdjęciach choć tego nie widac wisi na mnie bo jest za duża, w rzeczywistości jak Pani mi ja z tyłu sciągneła własnymi rękoma jestem w niej za szczupła a chodziło mi o inny efekt, chce sie nieco pogrubic. Wiem że góra będzie dopasowana w każdej sukni ale ta mnie optycznie wydłuza i zarazem wyszczupla.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Wiesz ja mam jedną sukienkę z gorsetem i ramiączkami i jak ją miałam na dwóch weselach tak za każdym razem ramiączka chowałam bo mi przeszkadzały. Jak się dokładnie zwiąże nie powinna spadać. Wiadomo raz na jakiś czas trzeba poprawić ale jeśli jest dobrze dopasowana to na pewno nie tak jak się czasem zdarza że co 5minut. A np do Patty jakoś mi się ramiączka nie widzą
Jesli jest oddzielnie gora z dołem ramiączka rzeczywiście tylko przeszkadzają ale jesli suknia jest cała od góry do dołu nie trudno o osuwanie sie z miejsca.

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Malwus20 no to teraz ja

Demetrios 982: bardzo fajnie "robi" bioderka i podkreśla talię. Myślę że właśnie powinnaś iść w kierunku pionowych wzorków w okolicy talii i mocno przymarszczonego, szerokiego dołu. Dekolt V raczej niekorzystny, ale fajne jest to że jest jaśniejszy od gorsetu i błyszczący, przez to optycznie powiększa tę partię. Ocena 4+

Demetrios 939: O wiele lepszy dekolt, ale dół trochę nie taki jak powinien, gdyby był odrobinę bardziej puchaty, byłoby idealnie. Moim zdaniem niekorzystne jest też to, że dół jest ciemniejszy od gorsetu, u Ciebie powinno być odwrotnie. Ocena 3+

Demetrios 2932: ta jest idealna. Ocena 5

Cosmobella 7454: Góra bardzo fajna, ale bioderka wyglądają jakoś niezgrabnie. Ocena 4

OreaSposa L541: Strasznie wypłaszcza optycznie biust i przez to robi Ci tułów jak u dziecka. Ogólnie nie dodaje ciałka tylko je zabiera, jakoś niekorzystnie działają te marszczenia. Ocena 3+

LaFamme zdjecie 6: byłaby świetna, ale moim zdaniem góra jest za długa (ale może to tylko dlatego że suknia ogólnie jest za duża i nie było to zamiarem projektanta). Przez to robi prostokąt z tułowia. Gdyby dół zaczynał się parę cm wyżej, już by były fajne bioderka i talia. Ocena 4+

Zdjęcia 7 i 8: bardzo fajna, ta mi się najbardziej podoba pod względem kształtu. Malutki minusik za błyszczący i haftowany gorset, który niepotrzebnie optycznie poszerza talię. Ocena 5-
Dekolt V odpada, najlepiej sie czuje w dekolcie serce bo i biust podkresla.
Dwie pierwsze suknie demetrios były ogromnie puchate. Zdjecie nie oddaje rzeczywistości.
Demetrios 2832 za bardzo moim zdaniem przesadzona, Za dużo tam świecidełek.
Co do 7/8 nie widze tu zebym była poszerzona w tali. A jesli nieco jestem to jest to dla mnie plusem.

Cytat:
Według mnie najlepiej wyglądasz w 4 i 5

Myślimy tak samo

Też szukam na ramiączkach bo nie wierzę że tak mi dopasują, że nie będzie zjeżdżać. Tylko w każdym salonie jak pytam czy jest możliwość doszycia ramiączek do sukni do panie dziwnie patrzą i pytają "ramiączka ale po co??????" i wielkie zdziwienie
Czasem suknia dodając jej ramiączka traci swój urok. Mi się najbardziej podobają bez ale jesli ktoś wrecz musi bo ma spory biust to warto szukac takiej sukni która ma juz ramiączka.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
malwus20 Ja stawiam na 4 i 5 Ładniej Ci w mniej rozkloszowanych sukniach.
Dzieki za ocene.

Cytat:
Napisane przez kamisiaa88 Pokaż wiadomość

mi sie podobasz w 4 i ostatniej

Ja tez bede chciala miec ramiazki przy sukni dla wygody
Mi ta 4 tez ciagle chodzi po głowie ale wiem ze po jej zwężeniu będe bardzo szczuplutka a chodziło mi o efekt odwrotny.
Jesli chcecie moge wam wstawic zdjecie z 4 sukni jak Pani mnie sciagneła w tali z całej siły.
Stary 2011-05-07, 09:41   #4325
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witajcie Dziewczynki
Świeci piękne słońce i jest wiosennie ciepło (w końcu po 3-o majowej zimie )
Idziemy dzisiaj z TŻ na 40-te uodziny do jego cioci i zastanawiamy się nad prezentem. Oczywiście wcześniej nie pomyśleliśmy

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wiec tak
I zdjecie - demetrios 982 ( mega na mnie za duża ale nic przeciez na to nie poradze, sciagałąm sie sama jak tylko mogłam z tyłu)
II zdjęcie - demetrios 939
III zdjęcie - demetrios 2832
IV zdjecie- cosmobella 7454
V zdjecie - OreaSposa L541
VI, VII i VIII zdjęcia to sukni firmy La Femme
Najbardziej podobasz mi się w 2 i 8 8 ma bardzo ładny dół. Góra jest bardzo fajnie dopasowana. Jedynym minusem dla mnie jest to, że troszkę tak dziwnie odstaje na biodrach (na łączeniu góra-dół)

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak ta firma sobie to wyobraża, jeszcze się tam pobiją, jak ruszy powiedzmy tysiąc osób do jednego stoiska. Będzie gorzej niż na wyprzedażach w MEdia MArkt.
Można się spodziewać niezłego sajgonu. Pewnie zdarzą się i tacy, którzy tam pojadą nocować, żeby z samego rana ruszyć.
Albo będzie tak jak na wyprzedażach sukni ślubnych w USA, gdzie laski sobie wszystko wyrywały z rąk, nierzadko niszcząc towar. Ehhh... Ale mam nadzieję, że naszym wizażowym PM i ich TŻom się poszczęści

Cytat:
MAlwus ja też noszę 34 czasami 36 ale jak ja przymierzałam suknie to mi panie tak potrafiły z tyłu dopasować ten gorset że naprawdę suknie ładnie leżały, nie wiem dlaczego one cię nie potrafiły normalnie ubrać, na mnie nawet i 40-stki w miarę dobrze leżały jak mnie z tyłu dobrze związały.
Też jestem za sukniami wiązanymi. Zawsze można się mocniej związać i wszystko lepiej dopasować.

Cytat:

Dla mnie też koniecznie ramiączka. Bez nich cały czas bym myślała, czy mi się zaraz góra nie zsunie, a z ramiączkami będę miała komfort psychiczny

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitać
Jest taka piękna pogoda a ja dostałam @ i mam zjazd na uczelni Po prostu masakra...
Jak to mówią niektórzy: jak nie urok to sraczka. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
kurcze tak tutaj się zrobiła gadka o tych sukniach że polecę chyba jeszcze po przymierzać nie było mnie jeszcze na Bernardyńskiej, Narutowicz a na kraśnickie się nie wybieram przeglądałam suknie w lisie i mi jakoś żadna w oko nie wpadła i nie idę do tego co jest ta głupia babka.
Boje się iść np. do Paris, Jacqueline czy do Cinderella bo to już takie doooobre salony i boje się że wejdę taka ja to sobie pomyślą o boże a co tu robi ta dziewczynina.
Ja bym poszła do tych lepszych salonów choćby po to, żeby sprawdzic obsługę. Jakby były niemiłe, patrzyły z góry, albo coś w tym stylu, to bym specjalnie przymierzała ile wlezie, żeby się tych sukni nawyciągały, a później bym powiedziała, że w tak nieprzyjaznym salonie jeszcze nie byłam - żegnam Bo ja taka mała wredota jestem.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, u was też taka barowa pogoda? Ja niestety siedzę i płaczę nad walizką bo kompletnie nie wiem jakie rzeczy wziąć na przyszły tydzień. Jeszcze dwa tygodnie temu planowałam klapeczki i sukieneczki, ale chyba zrezygnuję na rzecz botków i golfów

Wiecie na jaki pomysł wpadłam (cały czas będąc pod wrażeniem tego grupona na garniaki)?? Na gruponie często pojawiają się zniżki na sesje plenerowe. Np. dziś w Krakowie. Jako że kocham kraków i jestem tam co miesiąc, to obok tradycyjnej ślubnej sesji w rodzinnych stronach chciałabym też sesję krakowską. W sumie wychodzi grosze (niewiele zdjęć się też dostaje) ale zawsze to coś, tylko żeby oferta była też w przyszłym roku. Wogóle czaję się też na jakieś bony na wybielanie ząbków, zagęszczanie rzęs może (ale to niestety osłabia naturalne rzęsy - więc zdecydowalabym się na doczepienie rzęs w kącikach - kocie oko). Macie jakieś plany ślubne związne z grouponem??
My w najbliższy piątek jedziemy na weekend do Trójmiasta. Też bym chciała, żeby się pogoda wyklarowała na cieplutką, żeby można było zabrać lżejsze rzeczy i nie martwić się swetrami i parasolem. Mam nadzieję, że będzie tak wiosennie jak dziś

A co do groupona, to będę chciała złapać kuponik na wybielanie ząbków. Był ostatnio we Wrocławiu, ale ważny tylko miesiąc. Cena była fajna bo 99 zamiast 499. Będę więc polować Na sesję plenerową nie natrafiłam (albo przegapiłam ofertę), ale widziałam oferty na sesje studyjne. Tu się będziemy zastanawiać, ale nie wykluczamy takiej opcji. Wszystko wyjdzie w praniu
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:49   #4326
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:

Hej,
U mnie w cenie makijażu ślubnego mam doczepianie rzęs;-) Wybielania zębów bym nie zaryzykowała, ja od szorowania zębów pastami wybielającymi poscierałam szkliwo i teraz mam dorobione te ubytki bo nieładnie to wyglądało. Kupę kasy wywaliłam aby nadbudować te ubytki po szkliwie.Wybielanie zębów niszczy je jeszcze bardziej bo jest to poprostu ścieranie.
Zamiast tego poelcam pójscie do stomatologa na czyszczenie, skaling i piaskowanie, ja chodzę na to co jakis czas i po takim zabiegu zęby sa od razu jaśniejsze i czystsze tak wiec przed ślubem napewno znów się wybiorę;-)

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-05-07 o 10:11
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:51   #4327
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Najbardziej podobasz mi się w 2 i 8 8 ma bardzo ładny dół. Góra jest bardzo fajnie dopasowana. Jedynym minusem dla mnie jest to, że troszkę tak dziwnie odstaje na biodrach (na łączeniu góra-dół)
Z tego co pamietam w sukni 7/8 Pani mnie wtedy scisneła sznurkiem na maksa i mam wrażenie że chyba już taki urok mojej figury ze mam wcięcie w tali a niżej jestem szersza dlatego wydaje sie wam ze na połączeniu odstaje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 10:05   #4328
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Wiec tak
I zdjecie - demetrios 982 ( mega na mnie za duża ale nic przeciez na to nie poradze, sciagałąm sie sama jak tylko mogłam z tyłu)
II zdjęcie - demetrios 939
III zdjęcie - demetrios 2832
IV zdjecie- cosmobella 7454
V zdjecie - OreaSposa L541
VI, VII i VIII zdjęcia to sukni firmy La Femme
Najbardziej podobasz mi sie w piatej (ale jak doczytalam, Ty nie jestes do niej przekonana), a pozniej w ostatniej Ale najwazniejsze, zebys to Ty sie dobrze czula, wiec ktora nie wybierzesz, na pewno bedzie bomba!

Dziewczyny z Lublina i okolic!!! - pamietam, ze ktoras z Was pisala kiedys o jubilerze (zaden Apart czy Kruk, ale prywatny sklep) z przystepnymi cenami za obraczki i grawerem w cenie itp. Czy te, ktore sie orientuja moglyby mi adres podac?! Bede mega wdzieczna
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:15   #4329
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny z Lublina i okolic!!! - pamietam, ze ktoras z Was pisala kiedys o jubilerze (zaden Apart czy Kruk, ale prywatny sklep) z przystepnymi cenami za obraczki i grawerem w cenie itp. Czy te, ktore sie orientuja moglyby mi adres podac?! Bede mega wdzieczna
jubliler Savicki Lubartowska 17 lub zamojska 14

ja poluje na grupona do kosmetyczki tzn będę polować i może na zdobienie paznokci

Stary 2011-05-07, 10:20   #4330
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko , jak to ? sama koperta z kasą? Ja zawsze kupuję kartę ślubną z życzeniami , piszę od siebie czego życzę, podpisuję kto i wkładam kasę w kartę i całość do koperty.
Cytat:
Faktycznie, ja nawet nie pomyslałam że to chodzi o samą kopertę, nawet przez myśl by mi nie przeszło że tak można
Poza tym korzystają na tym Ci co nie chcą nic dać, bo przecież młodzi jak dostaną samą kopertę niepodpisaną to później nie wiedzą kto dał a kto nie dał.
no tak się u mnie robi, nic na to nie poradzę ,ja osobiściw również wolałabym podpisywać, ale przecież nie wyskoczę sama... tak się po prostu przyjęło.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Co do sukienek, to byłam dzisiaj w orsayu i było sporo ładnych, nawet jedna łudząco przypominała taki model asosa ze skośnymi falbankami, który kiedyś był wklejany na wątku. Już nie wiem kto go wklejał, ale coś mi się kojarzy, że nena.
A do fryzjera też się wybieram i mam zamiar pofarbować włosy, bo już rok prawie nie maluję, a obecny naturalny kolor mnie irytuje, bo jest niekreślony Przed ślubem i tak bym chciała przyciemnić, więc wypróbuję kolor już teraz. I biję się z myślami czy ścinać włosy czy nie, ale chyba jednak nie wytrzymam zapuszczania. Wystarczy jak zacznę po Sylwestrze zapuszczać, to na ślub trochę podrosną.
A propos grzywki, to ja tez miałam przez długi czas na ukos, ale ostatnio zrobiłam na prosto i jestem bardzo zadowolona A tak btw, czy któraś z Was poza mną i ibyzą (i chyba jeszcze Seagirl) ma/będzie miała grzywkę w ślubnej fryzurce? Seagirl, ibyza wklejajcie jakieś inspirejszyzns. Jeszcze do niedawna myślałam, że z naszego grona tylko ja z grzywką pójdę do ołtarza.

Hehe, ja jestem skorpionem, ale widzisz - wiedziałam, że gdzieś blisko siebie mamy urodziny Super, że rozpoczynacie nowy kurs tańca. My po przeprowadzce zapewne zmienimy szkołę tańca na jakąś bliższą. I pewnie też wybierzemy jakiś bardziej sprofilowany kurs niż towarzyskie czy sama salsa. Trzeba się rozwijać A dla Ciebie powodzenia też z mgr!
i ja też jestem skorpionem, 8 XI i uwielbiam byc tą skorpionicą, a mój charakterek ujawnił się dopiero 4 lata temu ale cieszę się z tego bardzo
a co do grzywki to jeszcze jest dużo czasu do ślubu i nie wiem czy bede miała na prosto na ślubie się okaże bliżej. a sukienkę kupiłam wklejam zdjęcie- oczywiście autentyczny kolor nie jest uchwycony, to jest taki mocny róż ale stonowany

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Hej A ja jak dziś przyszłam na egzamin to babeczka powiedziała: "a co Was tak dużo przyszło? Nie mówiłam, że parę osób jest zwolnionych?" hehehe i byłam jedną z nich jupi Jak z czerwcowego egzamu dostanę drugą 5 to będę mieć najwyższe stypendium naukowe = extra kaska na wesele
gratulacje

malwus jak dla mnie to nr 4

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
a co sądzicie o tych...?? mi to się dużo podoba ale nie wiem czy będą do mnie pasowac...
ostatnia mi się podoba a ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad hiszpanką

Edytowane przez ibyza
Czas edycji: 2011-05-10 o 19:48
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:23   #4331
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wszytskie suknie oprócz tej osataniej były na mnie za duże wiec trudno stwierdzic jak bym w nich wyglądała po przeróbce.
Nie patrzcie na moje dziwne miny bo nie pozowałam specjalnie do zdjeć, koleżanka robiła jak leciało.

I prosze smiało o oceny, w czym mi jest dobrze, krytyke tez przyjmuje.
Pierwsze Cię przytłaczaja, ładniej wyglądasz w ostatnich modelach

Cytat:
Będziecie specjalnie na ślub wybielały zęby? Ja raz do roku używam pasków Whitestrips i jest spokój. Tylko potem przez miesiąc ból niesamowity. Na groupon zaglądam często,ale jeszcze pod kątem ślubnym niczego tam nie szukałam

Byliśmy wczoraj z tż spotkać się z zespołem, podpisaliśmy umowę. 3 godziny siedzieliśmy,nie wiadomo kiedy zleciało.
Fotografa zaklepaliśmy wstępnie,za 2 tygodnie się z nim zobaczymy. Jeszcze kamerzysta, uff
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 10:24   #4332
ibyza
Wtajemniczenie

kolorek podobny do tego 2963 ale troszeczke jaśniejszy tak ciut ciut jaśniejszy

Edytowane przez ibyza
Czas edycji: 2011-05-10 o 19:49
Stary 2011-05-07, 10:30   #4333
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
jubliler Savicki Lubartowska 17 lub zamojska 14
Dzieki

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj z tż spotkać się z zespołem, podpisaliśmy umowę. 3 godziny siedzieliśmy,nie wiadomo kiedy zleciało.
Fotografa zaklepaliśmy wstępnie,za 2 tygodnie się z nim zobaczymy. Jeszcze kamerzysta, uff
No to super, ze zalatwione Wlasciwie macie juz prawie wszystko co trzeba Poki co
Stary 2011-05-07, 11:16   #4334
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Odbiegając od tematu
w mojej miejscowości jest taki zwyczaj, że goście weselni kupują takie pamiątki ślubne (kartki z życzeniami) gdzie podpisują się i wkładają pieniądze jeżeli prezent dają w tej formie.
Ostatnio dowiedziałąm się od dziewczyny mieszkającej pod wschodnią granicą, że u nich absolutnie nie podpisuje się kopert. Po co mają wiedzieć młodzi kto ile dał itp. itd.
Ciekawa jestem jak to wyglada w innych regionach Polski. Przypomnę, że ja mieszkam na południu
Ja mieszkam w Podlaskim i zawsze do kasy dodaje kartkę z życzeniami,podpisaną. Nawet do głowy mi nie przyszło dać anonima A jak ktoś ma się wstydzić ile dał albo wie,że młodzi będą wyliczać to lepiej sobie darować takie wesele.

Cytat:
a to kilka propozycji ode mnie:

1.
Prawda to wszystkim dobrze znana, że nasze śluby pobiją ten Kate i Williama - PM 2012, czV

2.
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012, czV

3. Pierwsze suknie w wątku to jest znak, że już w przyszłym roku powiemy TAK! - PM 2012, czV
Jestem za 1
Stary 2011-05-07, 11:35   #4335
malwus20
Wtajemniczenie

Co do podpisywania kopert to rzeczywiście w moim rejonie rzadko kto je podpisuje.
Natomiast ja idąc na wesele czasem podpisuje koperty z tego względu żeby potem po weselu nie chodziły ploty ze może to ja dałam Młodym pusta. Tak przynajmniej wiadomo że dałam i podpisałam także nikt potem się do niczego nie przyczepi.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-05-07 o 11:37
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:41   #4336
D0tk4
Zadomowienie

A co do tytulu kolejnej czesci, to jestem zdecydowanie za tym : Prawda to wszystkim dobrze znana, że nasze śluby pobiją ten Kate i Williama - PM 2012, czV No bo nie ma co ukrywac, to prawda
Stary 2011-05-07, 11:48   #4337
(kicia)
Zakorzenienie

więc zostaję tytuł numer1

mam nadzieję że do poniedziałku naskrobiemy na nową część tzn że w poniedziałek utworzymy nową cześć

Stary 2011-05-07, 11:52   #4338
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nie piszcie tak dużo bo zaraz wybywam na urodziny-imieniny,a potem będę miała całą niedzielę nadrabiania
Stary 2011-05-07, 12:06   #4339
nena1984
Zakorzenienie

jupi!!! też byłam za 1 chyba obrosnę w piórka, że mój pomysł na nowy tytuł wątku zostanie wybrany

Edit. przekroczyłam 4000 postów

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-05-07 o 12:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:06   #4340
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
malwus jak dla mnie to nr 4

ostatnia mi się podoba a ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad hiszpanką
Mnie tez przez myśl przeszła hiszpanka ale nie mierzyłam takiej co by była do niej podobna choć w 90%.
Na pewno będę miała jeszcze okazję przymierzyć.

Sukienkę którą wstawiłaś proponowałam swojej przyszłej szwagierce na wesele
Stary 2011-05-07, 12:09   #4341
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienkę którą wstawiłaś proponowałam swojej przyszłej szwagierce na wesele
A skąd jest ta sukienka?
Za miesiąc mam weselicho,niby mogę iść w czymś starym bo goście na weselu się nie powtórzą,ale jak to baba-każda okazja do zakupów jest dobra
Stary 2011-05-07, 12:17   #4342
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
A skąd jest ta sukienka?
Za miesiąc mam weselicho,niby mogę iść w czymś starym bo goście na weselu się nie powtórzą,ale jak to baba-każda okazja do zakupów jest dobra
Ja ją widziałam w Lublinie w Novej lub Bazarze.Nie pamiętam dokładnie ceny chyba gdzies koło 150 -160 zł kosztowała.
Stary 2011-05-07, 12:22   #4343
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją widziałam w Lublinie w Novej lub Bazarze.Nie pamiętam dokładnie ceny chyba gdzies koło 150 -160 zł kosztowała.
Aaa myślałam,że może z jakiejś sieciówki jest :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:37   #4344
ibyza
Wtajemniczenie

ja kupiłam za 95 zł poza lublinem podoba się Wam??? bo ja nie byłam do niej przekonana, to była 1 sukienka ktora wziełam do reki... potem poszłśmy jeszcze do innych sklepów i pozniej jak wrociłam do tego pierwszego i przymierzyłam ją drugi raz to mnie urzekła

Edytowane przez ibyza
Czas edycji: 2011-05-07 o 12:43
Stary 2011-05-07, 12:39   #4345
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak to baba-każda okazja do zakupów jest dobra
popieram

Stary 2011-05-07, 12:40   #4346
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa myślałam,że może z jakiejś sieciówki jest :P
Musisz pytac ibyzy bo to ona wstawiła ta sukienkę.

Chciałam dodać jeszcze parę słów odnośnie sukien demetrios.
Pierwsze 3 miały tyle warstw pod spodem że jeśli bym ich nie podniosła przy wyjściu z przymierzalni chyba bym się zabiła. Zdjęcia w necie na modelkach nie odzwierciedlają rzeczywistości.Suknie sa takie napompowane. Może nie były one takie ciężkie ale jak miałabym w tym tańczyć to nie wiem. Wszystko by się mi pod nogami plątało. Z tej wagi sukien też każda z nich mi opadała na biodra, nie trzymała się w pasie tam gdzie powinna.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
ja kupiłam za 95 zł poza lublinem
a gdzie jeśli można wiedzieć??
Stary 2011-05-07, 13:26   #4347
(kicia)
Zakorzenienie

Wiecie tak sobie ostatnio myślałam że u mnie chyba koncepcja konkretnego koloru na wesele upadnie. Bo ten mój kremówy plus bordo na zaproszeniach chyba tylko wyjdzie. Bo TŻ będzie miał stalowy garnitur a przy takim kolorze cudownie prezentują się pomarańczowe róże. I taki bukiet ostatnio mi się spodobał. A wtedy muszę wszystkie inne kwiaty mieć w tym kolorze

Stary 2011-05-07, 13:51   #4348
ibyza
Wtajemniczenie

powiało weekendem bo cisza na wątku
Stary 2011-05-07, 13:58   #4349
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie tak sobie ostatnio myślałam że u mnie chyba koncepcja konkretnego koloru na wesele upadnie. Bo ten mój kremówy plus bordo na zaproszeniach chyba tylko wyjdzie. Bo TŻ będzie miał stalowy garnitur a przy takim kolorze cudownie prezentują się pomarańczowe róże. I taki bukiet ostatnio mi się spodobał. A wtedy muszę wszystkie inne kwiaty mieć w tym kolorze
wiesz co, tak to niestety jest z tymi motywami przewodnimi, u mnie miał być pudrowy, ale też do końca z tym nie wyjdzie, bo sala niepasujący wystrój a szkoda

wiecie chyba zwariowałam, bo zamierzam zamówić coś takiego jak na pierwszym zdjęciu z ebaya na winietki. Znalazłam też wypasione prezenciki dla gości, ale to juz za dużo by tego było. Normalnie zakochałam się w tych ptaszkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqIOKiwE12VoPCZHBNuzpuzcCg~~0_12.jpg (35,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9410_lg.jpg (49,9 KB, 21 załadowań)

Stary 2011-05-07, 14:00   #4350
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też i chciałabym suknie z dekoltem w stylu carmen te doszywane ramiączka nie zawsze ładnie wyglądają

Cytat:

u mnie pogoda jest piękna od wczoraj bezchmurne niebo i piękne słońce - a ja dopiero co z uczelni wróciłam

Co do groupona- też myślałam nad sesją ale TŻ stwierdził, że niepotrzebne nam tyle sesji - jeszcze zobaczymy Będę polowała pewnie na jakis kupon na zabiegi kosmetyczne, albo masaż - już teraz bym chciała. Chciałabym też rzęsy przedłużyć, ale tak jednorazowo tylko. Ew. założyć miesiąc przed- żeby sprawdzić jak się będą trzymały i raz odnowić ubytki na ślub.
Poza tym będziemy szukać z TŻ jakiegoś groupona dla naszych rodziców jako podziękowanie- wycieczkę 3/4 dniową. Płacą nam za wesele, na pewno będą się stresować przygotowaniami, więc chcemy, żeby mogli odpocząć po tym w jakimś SPA lub hoteliku

Cytat:
więc zostaję tytuł numer1

mam nadzieję że do poniedziałku naskrobiemy na nową część tzn że w poniedziałek utworzymy nową cześć
a za tytułem nr 3 też dużo osób było

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości