Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 09:49   #1741
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Przyszedł mój palmers, no ale zapach ma tragiczny ale i tak bedę smarowała na brzuchu cyckach i tyłku nie poczuje dobrze się wchłania. Szkoda że nie ma filtrów tylko.
Posiedziałam na słoneczku, tzn nogi wystawiłam i tak mi złapało!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-11 o 09:52
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:50   #1742
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wiecie co pokickały mi sie dni tygodnia i nie zrobiłam badań na jutro -masakra wszystko przez ten urlop , a miałam zrobić mocz krew , glukoze -beeeeeeeeeeeee i nic nei zrobiłam ciekawe czy lekarka mnie ubije he he a moze powiem jej ze byłam na szkoleniu i nie miałam jak? polece sciema co?
A zjadłaś już cos? To może idź zrób badania i już. Wyniki powinny być na jutro albo przesuń wizytę o dzień ( co durne jest bo pewnie wyczekujesz strasznie) i yrb na spokojnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:51   #1743
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Lausane faktycznie wlanełas wykład he he
ja czytałam ze z badań nie wynika wcale ze karmienie piersią jets najlepsze i nie ma na to dowódów naukowych hehe ja zamierzam spróbowac a jak sie nie uda to trudno, nie zamierzam sie z tego powodu załamywac zreszta jak to mówią ze z duzej miski cos tam he he i wszyscy zawsze najpierw mówią ze mam duze cycki to dzidzia bedzie miec mleczarnie a za chwile mówią ze w sumei nie koniecznie bo czesto jest tak ze te dziewczyny z małymi mają wiecej pokarmu i w ogóle he he
też to słysze, chyba mamy tych samych znajomych

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:53   #1744
aa2
Zakorzenienie

a ja nie chce chusty jedynie moze skusimy sie na nosidełko bo przyda sie jak bedziemy chciel skoczyć w góry albo cos a ta chusta do mnie jakoś nie przemawia, zreszta ja to bym sie w nia cała owineła hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:53   #1745
lausanne
Wtajemniczenie

a co do kolki to obawiam się że smoczki i inne specyfiki nie pomogą - ale mój niuniek nie miał tego problemu więc to tylko opinia zasłyszana.
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...iemowleca.html

aaa, Bianka butelki tommee tippee miałam i jak dla mnie są super Choc ja miałam akurat inny model (normalna butelka - nieco okrągla, przypominająca kształtem pierś) No i smoczki są wymienne wraz z wiekiem dziecka, pasujące do butli. I chyba warto mieć przynajmniej dwie - wiem ze o to pytałas. Ale ja i tak butlę wprowadziłam dopiero po 6 miesiącu wiec lepiej jeszcze sie pytac kogos jak to jest u takich maluszków. I bardzo polecam laktator tej firmy - wygodny i dobrze ściąga
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:54   #1746
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A zjadłaś już cos? To może idź zrób badania i już. Wyniki powinny być na jutro albo przesuń wizytę o dzień ( co durne jest bo pewnie wyczekujesz strasznie) i yrb na spokojnie

e mysle ze nic sie nei stanie jak zrobi eje jutro a wyniki zaniose na następna i juz, kurde przez ten urlop zapomniałam, a glukoze jak zrobie później to chyba lepiej bo ja mam 19 tydzień a zazwyczaj chyba robi sie około 21-22? czy sie myle
Stary 2011-05-11, 09:55   #1747
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Pokazuję moje dzisiejsze łupy i nasze biedne autko (wygląda jakby wjechał w płot ale genialny pan z lawety go tak zostawił)
Śliczne ubranka. A auto wygląda kiepsko. Aż mnie przeszły ciarki. Dobrze, że wyszliście z tego cało

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Czy macie wrażenie, że wiadomo skąd wam cieknie? Ja mam chwilami takie głupie wrażenie aż patrzę czy plamy nie mam jakiejś
Ja tak miewam, ale nie codziennie. Też latam sprawdzać, ale na razie wszystko wygląda O.K.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A moj TZ ma na imie Tomek i jest przecudowny..... na dodatek maz mojej siostry to tez Tomek i tez jest super.....

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

A przy okazji .... wczoraj bylam u gina i na 100 % nosze w brzuszku dziewczynke.....wiec bedzie Oliwia , uwielbiam to imie....Lekarka powiedziala ze jak na moj 22 tydzien to dziecko wyglada jak by to byl juz 24 ....Ale najwazniejsze ze wszystko jest ok....
Teraz mozemy z TZ kupowac juz ubranka.....wczoraj widzialam takie sliczne ale jeszcze sie powstrzymalam...do soboty pewnie....
dla kolejnej dziewusi. I to takiej duuużej.
Tomka też brałam pod uwagę, ale u mojej córci w przedszkolu jest taki jeden Tomek-rozrabiaka, co wiecznie siedzi na karnym krzesełku, więc same rozumiecie, że to imię u nas nie przejdzie

Cytat:
no i ja już po wizycie i nic nie wiem!!!!!!!!!!!
no i byłam u matoła i wiem ze juz więcej do niego nie pójde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! kolejna wizyta u niego i oczywiscie bez usg odkąd do niego łażę to jeszcze nigdy mi nie zrobił a wpis w karcie ciaży mam tylko z usg genetycznego bo sobie spisał -już postanowione była to ostatnia wizyta u niego!!! zostało dwóch i w czwartek chyba wybiore juz jednego i juz!! mam juz nawet wskazanie na którego ale jeszcze zobaczę po czwartku
poi badaniu ginekologicznym stwierdził ze jest ok i tyle-wrrry zła jestem i zgłodniałam
Boszsz Asiu, a ja myślałam, że Twoje kłopoty z ginami się skończyły... No ale przynajmniej wybór coraz łatwiejszy. A do tego patalach już nie idź!

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Sukienka za 31 zł (mam nadzieje, ze nie wyglądam jak beczka) i 19 tc... Acha no i troszkę twarzy mi widac ana nosie nowe okularki> Dziewczyny z klubu widziały moją fotkę bez okularów bo na codzien nosze soczewki. Więc to nadal ja
Fajowska:love :

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie - dziękuję za wszystkie kciukasy - kochane jesteście
Było cudownie - wszystkie pomiary w normie, dzidzol waży ponad 600 gr, wiercił się straaasznie, ale w końcu pokazał co tam ma między nóżkami - i będzie SYNEK Stwierdzam, ze w moim przypadku coś takiego jak kobieca intuicja nie istnieje - byłam święcie przekonana, że będzie dziewczynka, ale synek też wspaniale A TŻ - zachwycony i dumny jak paw, od razu jak wyszliśmy z gabinetu spotkał kolegę i się musiał pochwalić zdjęciem siusiaka - bo takie też nam gin udokumentował żeby nie było Teraz mamy problem z imieniem... Bo miała być Izunia, a w takim wypadku będzie albo Hubert albo Staś
Anetika, gratuluję. Widzialam, widzialam synek jak ta lala

Natko, dobra robota: oklaski:.
Pościel fajna a Palmersa sama używam (nawet mialam Wam polecić, ale widzę, że ten temat też już oczywiście zostal poruszony). Mam ten balsam od tygodnia i jeszcze chcę sobie kupić oliwkę w sprayu dla ciężaróweczek, ale ma być w sklepie dopiero w piątek. Jestem bardzo zadowolona, wreszcie nic mi nie śmierdzi (Rossmanowski balsam wrrrr)
Idę Was dalej nadrabiać
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:00   #1748
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
. Jestem bardzo zadowolona, wreszcie nic mi nie śmierdzi (Rossmanowski balsam wrrrr)
Idę Was dalej nadrabiać
Ja jakaś dziwna jesttem bo mi rosmanowski zapachem pasuje hehe

25.08.2011

Stary 2011-05-11, 10:00   #1749
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Lausane faktycznie wlanełas wykład he he
ja czytałam ze z badań nie wynika wcale ze karmienie piersią jets najlepsze i nie ma na to dowódów naukowych hehe ja zamierzam spróbowac a jak sie nie uda to trudno, nie zamierzam sie z tego powodu załamywac zreszta jak to mówią ze z duzej miski cos tam he he i wszyscy zawsze najpierw mówią ze mam duze cycki to dzidzia bedzie miec mleczarnie a za chwile mówią ze w sumei nie koniecznie bo czesto jest tak ze te dziewczyny z małymi mają wiecej pokarmu i w ogóle he he
no wiesz ja juz nie wnikam czy to najlepsze czy nie, czy sie powinno czy nie, nikomu nie chce nic sugerować. Każdy zrobi jak mu dobrze i jak chce. Wykład walnęlam bo dla mnie to ciekawe jak natura "pomyślala". A samo karmienie... dla mnie osobiście to po prostu raz cudowne uczucie, a dwa straaaasznie wygodne - przez 6 miesięcy nie wstajesz w nocy zeby grzac wodę, nie wyparzasz butelek, nie martwisz sie czy masz jeszcze mleko czy juz trzeba kupic, czy dzidzius chce pic czy moze jesc, nie jezdzisz wszędzie z calym arsenałem tylko kiedy chcesz i gdzie chcesz wyjmujesz piers i juz
Stary 2011-05-11, 10:00   #1750
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
e mysle ze nic sie nei stanie jak zrobi eje jutro a wyniki zaniose na następna i juz, kurde przez ten urlop zapomniałam, a glukoze jak zrobie później to chyba lepiej bo ja mam 19 tydzień a zazwyczaj chyba robi sie około 21-22? czy sie myle
Myślałam raczej o tym, że jak wyniki wyjdą jakieś średnie to może przepisać Ci żelazo, jakieś leki itp...

Wymianka.
Stary 2011-05-11, 10:01   #1751
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

mi tez mam i balsami oliwkę , oliwka mi słuzy super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:02   #1752
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mi też oliwka rossmana pasuje. Moja mama za to jęczy jak się wysmaruję że to strasznie śmierdzi eee śmierdział to cepan i inne takie wynalazki

Wymianka.
Stary 2011-05-11, 10:04   #1753
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie chce chusty jedynie moze skusimy sie na nosidełko bo przyda sie jak bedziemy chciel skoczyć w góry albo cos a ta chusta do mnie jakoś nie przemawia, zreszta ja to bym sie w nia cała owineła hehe
też wolę nosidło ale juz sie przekonałam ze ile mamus tyle opinii, wiec jestem glupia w tym temacie jak widac wszystko ma plusy i minusy ale u mnie przewaza jedno - mam dwie lewe ręce i chusty za nic nie umiałabym szybko zawiązać. I u mnie to nie zawsze kwestia wprawy Jestem inżynierem ale niektóre rzeczy mnie przerastają
Stary 2011-05-11, 10:04   #1754
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam raczej o tym, że jak wyniki wyjdą jakieś średnie to może przepisać Ci żelazo, jakieś leki itp...

spoko żelazo biorę , magnez biorę, jedynie ta glukoza mnie ciekawi
wiesz u mni jeszcze jest to ze ja chodzę do tych kilku lekarzy i cały czas mi ktos cos zleca wiec badania mam ok i na bieżąco pewni jutro od tego co chce sie na niego zdecydować dostane zaś wykaz badań do zrobienia he he dlatego aż tak mni eto nie matwi ze nei zrobiłam bo te badani akazała zrobić lekarka do której pójde chyba ostatni raz jak zaś nic ciekawego nei zrobi i nie powie to juz do niekj nie pójdę
Stary 2011-05-11, 10:05   #1755
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Denerwujesz mnie

W ogóle, dziewczyny poradzicie mi co ja mam robić? OD kilku miesięcy zmagam się z tym katarem. Dzisiaj pół nocy i teraz się obudziłam, cała zapchana. Nic nie czuję, jem i nie mam smaku. Od rana wysmarkałam chyba z 50 chusteczek i dalej mi się nie odepchało. Myślicie, że jest sens robić badania na alergię i czy w ogóle w ciąży można?
a co twoj gin na to? moczylas nogi w musztardzie? mnie pomaga od razu. Gorąca woda i do tego musztarda i moczymy.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cotka, a próbowałaś sobie kupić tą wodę z solą fizjologiczną, o której dziewczyny pisały? marine coś tam?
np na mnie ona nie działa
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ale ładniutkie rzeczy już macie kupione(i wybrane). Ja się zaczęłam hamować póki co, ale nie na długo
Wczoraj Wam marudziłam, że "fachowcy" od drzwi mnie w ciula robią i nie przyjeżdżają, a dzisiaj są Jeden telefon tż wystarczył i znalazł się termin Mój bohater

Dziewczyny, a myślałyście o używaniu chusty do noszenia dziecka? Bo ja chyba jestem zdecydowana, że będę chciała i ciekawi mbnie co Wy myślicie o takim rozwiązaniu.
tak, ja jestem na nią nastawiona, nawet w szkole rodzenia będziemy mieli kurs jej "montowana"

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
kiedy podasz picie - przegotowaną wodę lub herbatke np. koperkową to Twoja sprawa, sa takie herbatki po pierwszym miesiącu zycia, sa i takie że mozna podawac już bodajże po tygodniu. Ale pediatrzy teraz zalecają (zgodnie z najnowszą tabela zywienia) karmienie wyłącznie piersią przez pierwszych sześć miesięcy zycia lub jak dzidziuś jest duży i ma zwiększone potrzeby to wprowadzanie pierwszych gerberków lub kaszek/mleka modyfikowanego po czwartym miesiącu przy jednoczesnym karmieniu piersią. Jak zaczynamy wprowadzać "sztuczny" pokarm dziecko należy zacząć dopajać. Gdy karmimy wyłącznie piersią - dzidziuś naszym mlekiem się i naje i napije Jak swoje mleko się odciągnie, przeleje do butelki i odstawi na jakis czas to można zauważyć jak się śmiesznie dzieli na warstwy. To sama sprytna natura - najpierw leci mleko rzadkie (pićko - jak dzidzius chce pic to ssie piers tylko chwilkę), potem gęste(jak to moja połozna mówiła zupa i schabowy), a potem "deserek". Dlatego nie należy zmieniać piersi podczas karmienia póki dzidzius nie wyssie jednej do konca (no... do konca to sie nie da, ale to widac ze w piersi juz na ta chwile prawie nic nie ma). Potem mozna go przystawic na chwile do drugiej jeszcze jak jest glodne lub chce jeszcze popic super wymyslone nie? no i nastepny posilek podajemy juz z tej drugiej piersi ktora nei zostala oprozniona, zeby na pewno pokarm sie zebral no i zeby jedna nie byla potem wieksza od drugiej (a tak czasem jest gdy np. dzidzius sobie ewidentnie upodoba jaką piers).

Sorry za ten monolog, ale dla mnie to fascynujące, dlatego o tym piszę, nie żeby sie wymądrzać

I jeszcze jedna uwaga! wydaje mi się że pediatra nie może nam powiedzieć że cos MUSIMY, zauważyłam że do kogo bym nie poszła zawsze coś polecają a na końcu mowią ze sama wiem najlepiej bo to moje dziecko!Jakaś taka formułka obowiązkowa czy co??? Ale to miłe myślę i budujące.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

sterimar ja podaję synkowi od urodzenia więc mysle ze jest bezpieczna i w ciązy
O mamo ale ty dużo wiesz

Cytat:
wiecie co pokickały mi sie dni tygodnia i nie zrobiłam badań na jutro -masakra wszystko przez ten urlop , a miałam zrobić mocz krew , glukoze -beeeeeeeeeeeee i nic nei zrobiłam ciekawe czy lekarka mnie ubije he he a moze powiem jej ze byłam na szkoleniu i nie miałam jak? polece sciema co?
a kiedy masz wizyte? u mnie to wyniki są tego samego dnia, nie wiem ile na glukozę się czeka ale ogólnie to szybko

Wspólnie zamawiamy buty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:06   #1756
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez mam i balsami oliwkę , oliwka mi słuzy super
Mi też właśnie służy super

Cytat:
Mi też oliwka rossmana pasuje. Moja mama za to jęczy jak się wysmaruję że to strasznie śmierdzi eee śmierdział to cepan i inne takie wynalazki
hahah no nie mój mężuś też nie szczegolnie przepada za tym zapachem, ale jego pytania "czy to smarowanie jest Ci potrzebne ?" hehe "czy ten krem jest zdrowy?" padnąć można

25.08.2011

Stary 2011-05-11, 10:06   #1757
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
też wolę nosidło ale juz sie przekonałam ze ile mamus tyle opinii, wiec jestem glupia w tym temacie jak widac wszystko ma plusy i minusy ale u mnie przewaza jedno - mam dwie lewe ręce i chusty za nic nie umiałabym szybko zawiązać. I u mnie to nie zawsze kwestia wprawy Jestem inżynierem ale niektóre rzeczy mnie przerastają
ja nie wiem w sumie czy wole bo przeciez nic jeszcze nie testowałam ale ta chusta jakoś mnie nie przekonuje , kawał materiału w ktory sie pewnie oplatam i nie wyplatam
a nosidełko widziałam u kolezanki w sumie to jej mąz nosił i dlatego jak juz to zakupie nosidła i męża bedzie smigał a jak a na chuste to go raczej nie namówie wiec rachunek jest prosty
Stary 2011-05-11, 10:06   #1758
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
spoko żelazo biorę , magnez biorę, jedynie ta glukoza mnie ciekawi
wiesz u mni jeszcze jest to ze ja chodzę do tych kilku lekarzy i cały czas mi ktos cos zleca wiec badania mam ok i na bieżąco pewni jutro od tego co chce sie na niego zdecydować dostane zaś wykaz badań do zrobienia he he dlatego aż tak mni eto nie matwi ze nei zrobiłam bo te badani akazała zrobić lekarka do której pójde chyba ostatni raz jak zaś nic ciekawego nei zrobi i nie powie to juz do niekj nie pójdę
no tak u Ciebie żadna tragedia - jak jeden lekarz nie zobaczy wyników to zaraz drugi Ci powie co i jakNieźle się ustawiłaś
Stary 2011-05-11, 10:06   #1759
19natka88
Zakorzenienie

Doberek Wyspałam się elegancko, nawet sikanko mnie nie obudziło

Cytat:
Natko to tak jak ja, bo do biura niestety tylko blady róż. . Ale jakoś malować mi się nie chce.Tylko lakiery zbieram.
U mnie to różnie z malowaniem, ale teraz jakoś mam natchnienie i maluję

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Natko, w temacie zapytam: dobre są te pastelowe z Wibo? Bo ja tylko mam tej firmy brokatowe. Moim faworytem są lakiery Bell Glam Wear
Mi pasują, są takie elastyczne jakby na paznokciu i nie odpryskują Trzeba dwa razy malować ale mi to akurat nie przeszkadza Bella jeszcze nie miałam.

Cytat:
Oto moje ostatnie zdobycze, zapomniałam wam pokazać
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny z samego rana Wiecie , tak myślałam wieczorem o tych linkach i pomyślałam, że można by było wpisywac same nazwy, bez odnośników....np. krem rozstępy i nazwę....wtedy każda z nas sobie przeciez na allegro np znajdzie. Chodzi tylko o to abyśmy wiedziały jakie marki polecamy... Co o tym myślicie?
a może by tak: dokładna nazwa rzeczy a obok link i nawet jak link wygaśnie to będzie wiadomo o co chodzi hmm?

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
natka - cale szczescie ze Tobie i malenstwu nic sie nie stalo!
To ja widzę, że moja mama jest jakaś inna bo nic nie chce kupować Zachwyca się moimi zakupami ale sama nic nie kupiła

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:07   #1760
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dobrrry

O matko jeden dzień mnie nie było a tu 15 stron do nadrobienia ale przysiadłam i doczytałam

Któraś z Was pytała o luteinę dowcipną i swędzenie, otóż ja biorę luteinę do tej pory i swędzenia nie mam ale za to mam bardzo wilgotno ciągle :/ a wręcz praktycznie mokro

W sumie to zastanawiam się jak długo trzeba brać tą luteinę?? Niby od 17 tygodnia łożysko ją produkuje jak byłam na wizycie zapomniałam zapytać a przyznam że chętnie bym ją już odstawiła bo przez nią jakoś tak "przytulać" mężyka mi się nie chce

A jak tam Wasze libido, podobno w 2 trym jest się demonem sexu??? U mnie libido na poziomie 0

Widzę że klub anonimowego malucha się kurczy, ja mam jutro połówkowe i też mam nadzieję wystąpić z jego szeregów

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:08   #1761
cotynato
Zakorzenienie

Woda z musztardą

Wymianka.
Stary 2011-05-11, 10:09   #1762
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
O mamo ale ty dużo wiesz
bo jeszcze nie zdążylam zapomnieć a tu niespodzianka
Stary 2011-05-11, 10:10   #1763
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no tak u Ciebie żadna tragedia - jak jeden lekarz nie zobaczy wyników to zaraz drugi Ci powie co i jakNieźle się ustawiłaś
no wiesz powiem ci ze ma to swoje plusy zawsze jak nie jeden to drugi mnie uspokoi , tak jak z tą toxoplazmozą jeden kazał brać antybiotyk a drugi wzioł badanie i wytłumaczył co i jak, nawet rozpisał i kazał sie nie przejmowac i nie brać antybiotyku a powtórzyć badanie w 22 tyg ciąży

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Woda z musztardą
do picia??????
Stary 2011-05-11, 10:12   #1764
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A jak tam Wasze libido, podobno w 2 trym jest się demonem sexu??? U mnie libido na poziomie 0
ja już mam odniesienie z I trymestru do II, w pierwszym to się bałam i spałam i było o tak o sobie, teraz mniej się boję, dalej śpię, ale jak się już nakręcę, to szczerze jest fantastycznie jakoś tak hm większe doznania i intensywniejsze Oj mój mąż będzie dziś brany , bo już na samą myśl mam ochotę

25.08.2011

Stary 2011-05-11, 10:13   #1765
tusia872
Zadomowienie

a mi te z rossmanna jakos nie podchodza zapachem mnam z ziajki mama i jest bez zapachu

dziewczyny ze Śląska mam dobra wiadomość

14 maja w rudzie śląskiej PLAZA odbeda sie mini targi dla mam beda bezpłatne badania 2D/ 4D oraz prezentacje: pokaz noszenia dzieci w chuście, fitness dla kobiet w ciazy, instruktaż kapieli i masażu niemowląt i pierwsza pomoc niemowlenca

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:13   #1766
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dobrrry

O matko jeden dzień mnie nie było a tu 15 stron do nadrobienia ale przysiadłam i doczytałam

Któraś z Was pytała o luteinę dowcipną i swędzenie, otóż ja biorę luteinę do tej pory i swędzenia nie mam ale za to mam bardzo wilgotno ciągle :/ a wręcz praktycznie mokro

W sumie to zastanawiam się jak długo trzeba brać tą luteinę?? Niby od 17 tygodnia łożysko ją produkuje jak byłam na wizycie zapomniałam zapytać a przyznam że chętnie bym ją już odstawiła bo przez nią jakoś tak "przytulać" mężyka mi się nie chce

Widzę że klub anonimowego malucha się kurczy, ja mam jutro połówkowe i też mam nadzieję wystąpić z jego szeregów
Ja pytałam o luteinę, wszystko przeszło, może to jakieś podrażnienie było Mokro strasznie nie mam no i ogólnie znośne to jest.
Nie wiem jak długo trzeba brać, mi ginek zapisał na tydzień w ramach zapobieganiu efektom wypadku, do tego mam magnezin.
U mnie libido ociupinkę lepsze niż ostatnimi czasy ale do demona mi daleeeeko

Cotka też kicham, nos zatkany Ratuję się wodą morską w sprayu i czasami AcatarFast do psikania - obie rzeczy dozwolone no i można spokojnie się wyspać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:14   #1767
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a co do kolki to obawiam się że smoczki i inne specyfiki nie pomogą - ale mój niuniek nie miał tego problemu więc to tylko opinia zasłyszana.
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...iemowleca.html

aaa, Bianka butelki tommee tippee miałam i jak dla mnie są super Choc ja miałam akurat inny model (normalna butelka - nieco okrągla, przypominająca kształtem pierś) No i smoczki są wymienne wraz z wiekiem dziecka, pasujące do butli. I chyba warto mieć przynajmniej dwie - wiem ze o to pytałas. Ale ja i tak butlę wprowadziłam dopiero po 6 miesiącu wiec lepiej jeszcze sie pytac kogos jak to jest u takich maluszków. I bardzo polecam laktator tej firmy - wygodny i dobrze ściąga
Matko, dobrze was tu mam, bo sama bym zginęła, nawet nie wiem kiedy się zaopatrzyć w te rzeczy, czy przed porodem, czy po. Butelki kupię na pewno przed
Cytat:
a nie między 22-26 ?mnie nie kazałjeszcze robić a wizytę mam w 23, to usg. W ogóle zawsze po wizycie u niego mam mętlik w głowie i nie wiem który to tydzień. Pierwotny termin u pierwzego lekarza miałam na 02.10, później inny wykrył przesunięcie i było na 18.10, teraz mam wpisane w ksiazeczce 10.10 a jak jestem u niego to zawsze mi liczy te tygodnie według tego pierwotnego terminu więc teraz według tego jak on liczy to leci mi 20 tydzień

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-11 o 10:16
Stary 2011-05-11, 10:15   #1768
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a mi te z rossmanna jakos nie podchodza zapachem mnam z ziajki mama i jest bez zapachu

dziewczyny ze Śląska mam dobra wiadomość

14 maja w rudzie śląskiej PLAZA odbeda sie mini targi dla mam beda bezpłatne badania 2D/ 4D oraz prezentacje: pokaz noszenia dzieci w chuście, fitness dla kobiet w ciazy, instruktaż kapieli i masażu niemowląt i pierwsza pomoc niemowlenca

super ja mam blisko to sie przejade a nie wiesz czy od rana? czy w jakiś konkretnych godzinach?
Stary 2011-05-11, 10:16   #1769
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny pomóżcie mi bo się troszkę zmartwiłam. Coś ze mnie leci dzisiaj. Tzn upławy tp u mnie codzienność ale dziś mam jakis taki bardziej mokry dzień. Chodziłam trochę bez wkładki i mam mokra plame na majtkach. I czuję taką wilgość. Nie leci ze mnie tak, zeby mi leciało po nogach czy coś ale jest to zwiększona niż zwykle ilość. Czy to jest normalne/ Trochę się zaniepokoiłam... W dodatku już drugi dzień dzidziuś do mnie nie puka
Caroline, mam nadzieję, że dziś jest lepiej. A może wyciekiem doszło jeszcze spocenie? Jest gorąco i faktycznie będziemy się pocić coraz bardziej, również tam. Jeżeli się niepokoisz, to myślę, że powinnaś skontaktować się z ginem.

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość

ŁO MATKO!!!! AMELKA JEK MNIE KOPIE!!! nic nie widzę... tak mi łzy ze szczęścia płyną Wariatka!!!
Jejku chyba ma czkawke??? (pisałyście o tym... ale nie mogę się skupić - u mnie to możliwe w 19tyg. + 4dni? tak dużo tych ruchów - jeszcze tak (w tej ciąży) nie czułam
klask i:

Cytat:
Caltea - też mam taki problem z tętnem. Niskie ciśnienie i wysokie tętno, często powyżej 100, a w zasadzie zawsze większe niż 90. Do tego czuję takie jakby kołatanie serca, nawet jak nic nie robię.
A zakupki robisz z rzeczy używanych czy nowych?
Imię Leon cudne, też mój typ, ale mąż się nie zgodził.
Qrcze, to mamy niestety tak samo..... Też mam kołatania...
Kupuję używane ciuszki, choć niektóre przychodzą jeszcze z metkami. Wszystkie do tej pory w świetnym stanie, poza jednym pajacykiem, który dużo lepiej wyglądał na zdjęciu, a okazał się być mocno sprany. Ale pani dorzuciła jeszcze kilka gratisów (niedrapki, bodziaka czapeczkę), więc się nie czepiam
Leon... mój malż też nie zapałał optymizmem, ale postawiłyśmy go przed prostym wyborem: albo Kajetan albo Leon. Ponieważ Kajtka stanowczo odrzucił, to wybór wydaje się być prosty. Dopóki nie przedstawi niczego sensownego (patrz: imienia, które nam, dziewczynom się spodoba) w zamian, zostaje Leoś

Mój maluch znowu ma czkawkę
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:16   #1770
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
super ja mam blisko to sie przejade a nie wiesz czy od rana? czy w jakiś konkretnych godzinach?
od 10 - 18

tez mysle ze sie wybiore mysze z TZ pogadac no i wolne od szkoły sobie zrobic

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości