|
|
#2101 |
|
CORELIPS
|
Dot.: Kosmetyki naturalne
La songerie, chwałaaaaa sile wyższej!
Mój w dniach chłodniejszych też robi się również b. zbity, ciężko wycisnąć cholerę, a tak jak teraz - zdecydownie płynniejszy Też się martwiłam.. |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napracowała się Dziewczyna z wyszukiwaniem. <" Zgłębiłam temat i zaczęłam czytać o olejach. Otóż każdy składa się z kwasów tłuszczowych (np. jednonienasycone, wielonienasycone, nasycone). Olej kokosowy i masło shea, które mi nie służą, mają w składzie przewagą kwasów nasyconych, za to inne oleje, które uwielbiam, mają przewagę jednonienasyconych lub wielonienasyconych 1.Jednonienasycone (kwas oleinowy jednonienasycony omega 9 w%) - -z krokosza barwierskiego 78% -z orzechów laskowych 72% -z nasion papaji 72% -z pestek śliwki 70% -jojoba 69% -z pestek moreli 65% -z pestek brzoskwini 64% -ze słodkich migdałów 64% -z avocado 62% -macadamia 58% -oliwa z oliwek 56% -sezamowy 40% 2. Wielonienasycone (przewaga kwas linolowego wielonianasyconego omega 6 w %) - -z orzechów włoskich 74% -z wiesiołka 73% -z męczennicy 70% -słonecznikowy 62% -z pestek arbuza 61% -winogronowy 58% -z czarnuszki siewnej 58% -z nasion czerwonej maliny 57% -z czarnej maliny 56% -konopny 56% -z nasion bawełny 55% -z kiełków pszenicy 54% -z komosy 54% -sojowy 51% -z pestek dyni 49% -z nasion czarnej porzeczki 49% -z amarantusa 49% -kukurydziany 45% -z róży piżmowej 44% -sezamowy 44% -z owoców róży 43% -z ogórecznika lekarskiego 40% "> Ja sama używałam wielu z wyżej wymienionych olei i mogę z całą świadomością przyznać, że teoria myszki do mnie przemawia, bo namacalnym dowodem na to jest polepszający się stan moich włosów i skóry głowy. Zaznaczam, że próbowałam również stosować oleje twarz, bo tak naprawdę takie było ich prawdziwe zastosowanie. Jestem ekstremalnym sucholcem. Efekt - tragedia i masakra. |
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie dziękuję
![]() albo jestem ślepa, albo nie ma na tej liście oleju lnianego (wysokooleinowego, tłoczonego na zimno, tzw. "budwigowego")... to przeoczenie, czy jego działanie na włosy w porównaniu z ww. olejami jest mniej efektywne? |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Dość fajny, myślę, że nie zaszkodzi, a może być gojący i redukować zaczerwienienia, przebarwienia, trochę nawilżać. |
|
|
|
|
|
#2105 |
|
CORELIPS
|
Heroldin, czy oleje nienasycone w takim razie powiny się sprawdzić na twarzy? Tak wywnioskowałam..
![]() np. olej z pestek malin jest swietny na buzie, polecam.. |
|
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
To jest dopiero naturalny skład.
![]() http://www.feelunique.com/p/Curls-Pu...-Shampoo-240ml http://www.feelunique.com/p/Curls-Milkshake-240ml http://www.feelunique.com/p/Curls-Qu...sturiser-240ml Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-05-15 o 02:40 |
|
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O lnianym nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Kupiłam, zastosowałam, bodajże - trzy razy i wylądował u Sąsiadki. Dziewczyny, które go stosowały, były zachwycone połyskiem, które dzięki niemu {?} uzyskały na włosach. Ja nic takiego nie zauważyłam. Była sianowatość . Nie należy również za pewnik przyjmować, że wszystkie w/w oleje "zadziałają" w sposób jakiego oczekujemy. Każdy olej jest inny, ma inne właściwości i trzeba próbować, próbować i jeszcze raz próbować. Np. olej jojoba, tak popularny na Wizażu, z moim włosami nie robi kompletnie nic. Tak jakbym wodą je polała. Natomiast ten z orzechów włoskich jest dla mnie rewelacyjny. Tak jak i olej żurawinowy {nienasycony}, którego też na liście nie ma. Cytat:
Tak samo jak żel / kwas hialuronowy. O ile pamiętam Ty też go kupiłaś. Namówiona przez Wizaż, robiłam chyba z pięć podejść i to na różne sposoby. Niestety ... Raz na zawsze został skreślony z mojej " listy pielęgnacyjnych kosmetyków". |
||
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z powyzszym
![]() Trzeba testowac. Nie wszystko sie sprawdzi u kazdego.. Ja pamietam jak zaczynalam przygode z kosmetykami naturalnymi to w recenzjach czytalam zachwyty na temat takich firm jak Burt's Bees czy Weleda-niestety u mnie sie te firmy wogole nie sprawdzily. Co do oleji to u mnie sie sprawdzil rozany,migdalowy(rycynowy w malej ilosci w mieszance z innymi),przymierzam sie do melonowego-podobno b dobry dla wymagajacych cer. Co do kokosowego to uzywam do wlosow i sprawdza sie,probowalam tez zmywac nim makijaz i tu porazka(zapycha mnie).Z tego co czytalam to wlasnie moze zapychac.. |
|
|
|
|
#2109 |
|
CORELIPS
|
Uhh.. takiej odpowiedzi szczerze oczekiwałam
Zamowilam jednak zel hialuronowy z b5 i alanoina - pierwsze podejscie mialam z maseczka acerola (naprawde fantastyczny efekt, taka odswiezona cera, bez podraznien). pozniej zmieszalam z kremikiem oriflame na noc - buzia jest zadowolona as well. Sprobuje dzis nalozyc sobie jako 'nawilzacz' z olejkiem z pestek malin pokochalam biochemie! za tydzien jak bede po wiekszej ilosci prob, napisze na stronie recenzje. Spadam pisac prezentacje maturalna na jutro, wroce wieczorem
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2111 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiecej info o spirulinie znajdziesz tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195023 ja na razie zaparzestałam stosowania bo uzupelniłam braki zelaze w organizmie. poprawila mi sie cera i włosy |
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się chyba nie przekonam do spiruliny nigdy. Chociaż wiem, że jest bardzo zdrowa.W jaki sposób uzupełniasz żelazo, naturalnie czy syntetykami? |
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
A ja co wejdę na BU to przerwa w realizacji zamówień, nie mogę utrafić. Nie ma co ,firma odniosla spektakularny sukces. Mają pewnie malutkie laboratorium i nawet konkretnego magazynu, a tu nawal zainteresowania z calej Polski i nawet z zagranicy.
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
czy w rossie można już to obczaić?
http://tolpa.pl/pl/news/0/show/97/Ek...smann_-_NOWOSC http://tolpa.pl/pl/products/281/show...c_i_do_kapieli |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26922843]Cały zeszły tydzień przyjmowali zamówienia - ja się wbiłam w niedzielę w środku nocy.
![]() [/QUOTE] A mnie jak na zlość w tym czasie nawalil komp.
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kotwilka Czas edycji: 2011-05-15 o 13:27 |
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez nie_ma_mnie Czas edycji: 2011-05-15 o 13:34 |
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie umiem konkretów podać, bo jakiś czas temu je oglądałam, przejrzyj koniecznie sama, ale z tego co pamiętam, coś tam było nieładnego i jakoś mało natury w składach...
|
|
#2121 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Ja dość dobrze znam produkty tolpy. Nic specjalnego. Zasyfione sklady. Kremy porażka, dobry jest jedynie taki tonik 2in1, ale też ma paści w skladzie.
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
hm to tew szamony z Altery sa w koncu ok czy nie?
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
ckin2u, skladowo są bardzo dobre, bez zarzutu, niestety w dzialaniu mnie nie zachwycil ten z granatem. Patrz recenzja. Natomiast odżywką jestem zachwycona.
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie przymierzam do tego: http://www.sheaterraorganics.com/Kal...elon_p_51.html |
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli to prawda to ja tez g chce ![]() musze sprobowac z olejami, mam ten od Korah z orzecha, naloze na twarz chyba dzisiaj.. nie pozapycha? |
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Brzmi jak olej idealny-jak wyprobuje to dam Wam znac co u mnie robi
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
ckin2u, orzechowy nie zapycha mnie, ale kiedy nakladalam go solo, to rozszerzal mi pory, dlatego mieszam go z solą do peelingu, albo z kremem czy z lotionem lub kapsulkami gal i juz nie mam tego problemu, a buźka jest nawilżona i natluszczona.
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam na temat gorzkiego melona. {momordica charantia}. MatuchnoKochana, każda jego część, to panaceum na wszelakiej maści dolegliwości . Trzeba przyjrzeć się bliżej temu cudeńku ... |
|
|
|
|
|
#2129 |
|
BAN stały
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26921624]Ja się chyba nie przekonam do spiruliny nigdy.
Chociaż wiem, że jest bardzo zdrowa.W jaki sposób uzupełniasz żelazo, naturalnie czy syntetykami?[/QUOTE] no ja mam spiruline BIO taka w tabletkach wiec chyba naturalnie ![]() teraz mam zelazo ok robiłam ostatnio badania i nawte torchę powyzej wiec na razie nie biorę. Robie tylko maseczki na twarz. Smierdzi jak cholera ale cóż czego się nie robi dla urody.a czemu masz obawy do spiruliny? Edytowane przez francuzzka Czas edycji: 2011-05-16 o 13:24 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

pokochalam biochemie! za tydzien jak bede po wiekszej ilosci prob, napisze na stronie recenzje.