Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 07:04   #511
Kasiorek211
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Cytat:
Napisane przez vvitaminka Pokaż wiadomość
Kochana my się jeszcze nie znamy witaj i ściskam mocno

Witam dziewczyny kurde tak mi weekend i pon zleciał a tutaj tyle że szok, ale wy się gadatliwe robicie

Jeszcze nie doczytałam wszystskiego ale jakby mnie nie było dzisiaj to życzę wszystkim zafasolkowanym mdłości, co byście pamiętały o pociechach.

My jakoś spędziliśmy cały weekend ze sobą i jest trochę lepiej, zobaczymy mam nadzieje że wszystko się ułoży.

Tęsknie normalnie za Wami, a nie mam czasu, coś tam statram się podczytywać na tyle na ile jestem w domku.

Ale mam nadzieje, że pamietacie o mnie?

Miłego dnia

Pamiętamy, pamiętamy. Chociaż coraz nas więcej to "starych wyjadaczy" nie można zapominać
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:04   #512
bacharybnik
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Cześć Basiu.
Przede wszystkim zachować spokój. Czy z tym twoim lekarzem masz kontakt telefoniczny? Jeśli nie to spróbuj wcześniej pójśc do jego przychodni i wcisnąć się do niego?

A jeśli teraz nie możesz do niego iść to do szpitala migusiem.
Ja mam iść dzisiaj do mojego lekarza tylko że dopiero na 15:30. Teraz nie mogę jechać do szpitala bo nie mam gdzie dziecka zostawić. Tego plamienia nie jest jak na razie dużo ale bardzo się wystraszyłam.

17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:08   #513
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Ja mam iść dzisiaj do mojego lekarza tylko że dopiero na 15:30. Teraz nie mogę jechać do szpitala bo nie mam gdzie dziecka zostawić. Tego plamienia nie jest jak na razie dużo ale bardzo się wystraszyłam.

17.09.2006 Kamilek
A wcześniej nie możesz się do niego wybrać? Może między innymi pacjentami cię przyjmie? Spróbuj. Nie wiem jak daleko masz do lekarza albo szpitala, może z synkiem pojedź jeśli trzeba. Wiem, że chore biedaczysko, ale może warto?

Czy to plamienie jest tzw. "żywą krwią" czy po prostu brunatne?

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2011-05-24 o 07:19
Stary 2011-05-24, 07:24   #514
natalia_23
Zakorzenienie

witajcie

Znasz swojego lekarza więc jak masz możliwość zadzwonienia do niego ja bym dzwoniła ( moja kazała mi dzwonić w święta do niej ) a jak nie do niego to może przynajmniej do przychodni gdzie chodzisz spytać kiedy bedzie i że plamisz, przecież w takiej sytuacji muszą cię przyjąć od razu !

Trzymam za ciebie i wierzę że bedzie dobrze

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:28   #515
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
A wcześniej nie możesz się do niego wybrać? Może między innymi pacjentami cię przyjmie? Spróbuj. Nie wiem jak daleko masz do lekarza albo szpitala, może z synkiem pojedź jeśli trzeba. Wiem, że chore biedaczysko, ale może warto?

Czy to plamienie jest tzw. "żywą krwią" czy po prostu brunatne?
Takie brunatne, żywa krew to nie jest.
Rozmawiałam teraz z siostrą i powiedziała żebym wzięła luteinę i się położyła a ona jak pojedzie od lekarza (ale dopiero około 12:00) przyjedzie po mojego syna i jak nadal będą się utrzymywały te plamienia to pojadę o 12 do szpitala a jak się uspokoi trochę to pojadę o 14:00 (nie o 15:30 jak jestem zapisana) do mojego lekarza.

17.09.2006 Kamilek
Stary 2011-05-24, 07:37   #516
Nita6
Zakorzenienie

Inutil - WOW - śliczne włoski , cudny kolorek i fryzurka do jakiej dążę , bo narazie zapuszczam

Bacha - spokojnie , ja na początku też miałam brunatne plamienia , lekarka kazała mi odpoczywać , brałam luteine , potem dołożyła mi duphaston , suma sumarum mówiła że od tego plamienia potem się ten krwiaczek utworzył ale nie koniecznie to było to. Takie plamienia miałam chyba z tydzień .
więc spokojnie , nie ma żywej krwi to nie ma paniki. spokojnie .
Ja jak od razu zadzwoniłam do gin to mi mówiła że jak są słabe plamienia to należy przeczekać , jakby się nasiliły , albo by była krew to mam nawet do niej nie dzwonic tylko zaraz do szpitala
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:39   #517
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam teraz z siostrą i powiedziała żebym wzięła luteinę i się położyła a ona jak pojedzie od lekarza (ale dopiero około 12:00) przyjedzie po mojego syna i jak nadal będą się utrzymywały te plamienia to pojadę o 12 do szpitala a jak się uspokoi trochę to pojadę o 14:00 (nie o 15:30 jak jestem zapisana) do mojego lekarza.

17.09.2006 Kamilek
Dzień dobry

Basia więc się połóż i odpoczywaj a później jak najszybciej do lekarza a nie możesz zadzwonić do swojego poradzić się jeszcze co i jak??

Inutil fryzurka super też taką noszę ale teraz juz mam dłuższe zobaczymy jak to pójdzie może urosną jeszcze i będę mogła coś spiąć bo w lipcu ide na wesele ;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-05-24 o 07:41
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 07:41   #518
fiolusiek
Zakorzenienie

bacharybnik odpoczywaj i lez dluzo, a najlepiej by bylo isc do szpitala na obserwacje
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:47   #519
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
to ja poprosze o instrukcje... a da sie to samemu w domku zrobic?? bo ja zawsze sama farbuje.. ze wzgledu ze zachustowana jestem do fryzjera nie chodze.. a tutaj nie mam nikogo kto by do domu przyszedl...
Witam Was kobitki
Toto,a więc tak,sama tego raczej nie zrobisz bo musiałby ktoś ci pomóc z tym,nie ukrywam,że najlepiej jakby fryzjerka to robiła. Chociaż gdyby zrobił ktoś inny też by nic się nie stało. A więc:
musisz mieć dostęp do rozjaśniacza, bierzesz miseczkę obojętnie jaką byle by nie była za duża raczej taka mniejsza np.(taka jak do farbowania włosów) ma mieć taką wielkość. Wsypujesz 5 łyżek stołowych rozjaśniacza,2 łyżki wody utlenionej(fryzjerskiej)- w drogeriach masz też w kartonikach mniejszych do kupienia rozjaśniacz, do tego dodajesz szamponu zwykłego do mycia włosów tak z trzy łyżki,następnie tą mieszankę zalewasz letnią wodą do końca miseczki-mieszasz to wszystko razem i nakładasz na włosy jak szampon(całość z miseczki). Z taką mieszanką siedzisz na włosach ok pół godziny,następnie spłukujesz i myjesz normalnie włosy tak jak po farbie. Musisz mieć przygotowany też jakiś kolor tzn farbę rudą jaką chcesz położyć. Na wilgotne włosy nakładasz ja i trzymasz ok 20 minut,zmywasz i kolor jest
My tak robimy w salonie,to się nazywa pranie włosów lub bardziej profesionalnie: ściąganie koloru i za takie coś u nas z farbą tą drugą byś zapłaciła ok 200zł. Muszę Ci jeszcze powiedzieć,ze ta mieszanka którą ci napisałam strasznie śmierdzi i na początku jest to wręcz duszące, ale przestaje śmierdzieć po chwili. Nie możesz też sie wystraszyć bo po tej mieszance jak ją zmyjesz będziesz miała różne kolory włosów ale załatwisz te odcienie tą drugą farbą którą sobie nałożysz Wszystko

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:48   #520
bacharybnik
Zadomowienie

Znając mojego lekarza to powiedział by mi to samo co napisała nita. Więc zmykam od komputera się położyć. Jakby plamienia się nasiliły albo pokazała się krew to pakuję się i jadę do szpitala. Jak na razie muszę się uspokoić bo będzie jeszcze gorzej.

17.09.2006 Kamilek
Stary 2011-05-24, 07:51   #521
Nita6
Zakorzenienie

Bacha - dokładnie , połóż się , spokojnie poczekaj na swoją wizytę , wszystko będzie dobrze.
Stary 2011-05-24, 08:00   #522
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:

17.09.2006 Kamilek
To o tyle dobrze, bo to żywa krew jest poważniejsza. Leż kochana jak najwięcej możesz i pamiętaj: spokój, spokój, spokój
Stary 2011-05-24, 08:01   #523
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Witam Dziewczyny
Może Wy mi poradzicie co ja mam robić? Przed chwilą zaczęłam plamić trochę i bardzo się boję że stracę moją kolejną fasolkę Nie mam zielnego pojęcia co mam robić !!!!!

17.09.2006 Kamilek
Basia spokojnie,połóż się i leż jak nie możesz teraz jechać do lakarza,nie denerwuj się będzie wszystko dobrze,najważniejsze jest zebyś teraz się położyła i za dużo się nie przemęczała jak do lekarza pojedziesz dopiero o 12 czy 14.. Zobaczysz Kochana,że wszystko będzie dobrze,tylko się nie denerwuj proszę Ja trzymam

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-05-24, 08:05   #524
Kasiorek211
Zadomowienie

basia - sio od komputera!!!
Stary 2011-05-24, 08:14   #525
Daria16071989
Zadomowienie

Aż już mnie brzuch rozbolał bo zdenerwowałam się Basią,ale ja wiem,że będzie wszystko dobrze i wierzę,że to tylko zwykłe plamienie!
Basia trzymam BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE zobaczysz

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 08:21   #526
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daria16071989 Pokaż wiadomość
Aż już mnie brzuch rozbolał bo zdenerwowałam się Basią,ale ja wiem,że będzie wszystko dobrze i wierzę,że to tylko zwykłe plamienie!
Basia trzymam BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE zobaczysz
Nie ma co się denerwować. Trzeba spokojnie poczekać, dziewczyny, które tak samo miały piszą, że to nic strasznego. Najważniejsze, że to nie sama krew. Trzeba być dobrej myśli bo uważam, że Basia po prostu jest zmęczona. W końcu jest sama z chorym synkiem więc napewno nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek. Do tego napewno dochodzi stres związany z fasolką no i chorobą synka. Trzeba jej duuuużo siły. Oddam trochę swojej - trzyyymaj Basiu Tobie bardziej się przyda
Stary 2011-05-24, 08:25   #527
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma co się denerwować. Trzeba spokojnie poczekać, dziewczyny, które tak samo miały piszą, że to nic strasznego. Najważniejsze, że to nie sama krew. Trzeba być dobrej myśli bo uważam, że Basia po prostu jest zmęczona. W końcu jest sama z chorym synkiem więc napewno nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek. Do tego napewno dochodzi stres związany z fasolką no i chorobą synka. Trzeba jej duuuużo siły. Oddam trochę swojej - trzyyymaj Basiu Tobie bardziej się przyda
Też tak uważam,biedulka jest przemęczona i to dlatego. Wiem,ze będzie dobrze-czuję to,ale w pierwszej chwili się wystraszyłam jak przeczytałam. Ja trzymam bardzo mocno

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-05-24, 08:59   #528
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
No i nie ma Inutil

A Nicolka jeszcze nie wie od rodzeństwie , tak co jakiś czas zagaduje o dzidziusiu ale jeszcze jej nie powiedzielismy tak na serio.
- a jak wytłumaczyłaś jej to, ze musisz leżeć i nie chodzisz do pracy ? bo moja mała to taka bystra, od razu zauważyła, że wczoraj nie byłam w pracy.
Nie chciałabym jej jeszcze mówić...

Bacha- trzymaj się i nie denerwuj, ja miałam plamienie tydzień temu w terminie miesiączki, już myślałam że to koniec ale to jakieś resztki schodziły, moze teraz tak dzieje się tobie, czasem sie plami w terminach miesiączki przez kilka miesięcy.

Inutil - śliczna fryzurka

A tak w ogóle to witam. Muszę iść dziś do pracy zanieść zwolnienie i pare drobiazgów dziewczynom, które mnie zastępują. A tak to błogie lenistwo.
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:09   #529
shehzadi
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki! Kawka?
Oj, wystraszyła mnie ta Basia. Ale lepiej, żebym ja się nią stresowała, jak ona sama. żeby było dobrze.
Inutil śliczna fryzurka. Też sobie taką zrobię, jak się w końcu zbiorę do fryzjera.
Ja muszę dziś o 12 jechać do lekarza po wyniki tarczycy i już mi się nie chce. Nie mam umówionej wizyty, tylko muszę wbijać się w kolejkę czego nie znoszę.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 09:20   #530
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczyny
Może Wy mi poradzicie co ja mam robić? Przed chwilą zaczęłam plamić trochę i bardzo się boję że stracę moją kolejną fasolkę Nie mam zielnego pojęcia co mam robić !!!!!

17.09.2006 Kamilek

Basiu najlepiej do lekarza

Witaminko
no pewnie że pamiętamy

Inutil piękny kolor też bym taki chciała ale jestem naturalną leniwą blondynką

Wiecie co właśnie wchodzę na F a tam moja koleżanka dała podpis pod zdjęciem męża z krzesnicą "ta radość taty , bezcenne ..." masakra jakaś ...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2011-05-24 o 09:39
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:43   #531
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Basiu najlepiej do lekarza

Witaminko
no pewnie że pamiętamy

Inutil piękny kolor też bym taki chciała ale jestem naturalną leniwą blondynką

Wiecie co właśnie wchodzę na F a tam moja koleżanka dała podpis pod zdjęciem męża z krzesnicą "ta radość taty , bezcenne ..." masakra jakaś ...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-05-24, 09:45   #532
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- a jak wytłumaczyłaś jej to, ze musisz leżeć i nie chodzisz do pracy ? bo moja mała to taka bystra, od razu zauważyła, że wczoraj nie byłam w pracy.
Nie chciałabym jej jeszcze mówić...

Bacha- trzymaj się i nie denerwuj, ja miałam plamienie tydzień temu w terminie miesiączki, już myślałam że to koniec ale to jakieś resztki schodziły, moze teraz tak dzieje się tobie, czasem sie plami w terminach miesiączki przez kilka miesięcy.

Inutil - śliczna fryzurka

A tak w ogóle to witam. Muszę iść dziś do pracy zanieść zwolnienie i pare drobiazgów dziewczynom, które mnie zastępują. A tak to błogie lenistwo.

Nicolka chodiz do przedszkola więc myśli ze ja jade do pracy
dla niej dzień wyglada normalnie
jak musiałam leżeć to jej mówiłam że boli mnie kręgosłup , a z reszta w sumie lezałam jak ona była w przedszkolu potem troche sie z nia ruszałam.
A tak naprawde to mysle ze ona sie domysla i wie ale jakos nie mówi o tym
Stary 2011-05-24, 11:09   #533
fiolusiek
Zakorzenienie

My z TŻtem chcielibysmy miec dziecko, ale ja sie boje, ze to wszystko sie powtorzy, i ze drugie dziecko bedzie dla mnie jakas rekompensata za strate pierwszego.... Nie chce przezywac tego na nowo
Stary 2011-05-24, 11:11   #534
Nita6
Zakorzenienie

Fiolusek - na spokojnie , dojrzycie do tej decyzji , może jest za wcześnie, a strach będzie zawsze , wiem to po sobie
niestety każda z nas jak z resztą tu widać na forum panikuje przed każdą wizytą , przed każdym badaniem , testem , Taka strata wiąże ze sobą właśnie takie konsekwencje
Stary 2011-05-24, 11:27   #535
fiolusiek
Zakorzenienie

Tak bardzo chcialabym miec dziecko
Stary 2011-05-24, 12:06   #536
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Tak bardzo chcialabym miec dziecko
nie Ty jedyna która bardzo chciałaby mieć dziecko

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-05-24 o 12:27
Stary 2011-05-24, 12:11   #537
neska951
Zakorzenienie

Dziewczyny przecież będziecie miały upragnione dzieci na 100%
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:16   #538
kasiahexe
Zadomowienie

kochane czy Wy zwariowałyscie ?? tego nie idzie nadrobić hihi
bede tu siedziec chyba do wieczora i czytac :/ a do tego jeszcze musze pracowac :/

A tak wogóle to witam

cały czas po troszke podczytuje ale na czas staranek postanowiłam dac sobie troche luzu z wizazem i wogole z mysleniem o tym wszytkim co ma byc to bedzie

Gratuluje nowo zafasolkowanym mamusiom ::

I witam wszytkie nowe aniołkowe mamusie

Basiu martwie sie o Ciebie ((((mam nadzije ze wszystko bedzie oki

chyba musze wraca do nadrabiania bo nie wiem co dalej sie dzije hihi
buzki do pózniej
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:19   #539
shehzadi
Zadomowienie

Dziewczynki, bez dołowania się

Wróciłam właśnie od lekarza. Wyniki w normie. Mam brać kwas foliowy i za 3 msc starać się o dzidziusia

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:27   #540
Toto1
Zadomowienie

Dzien dobry sloneczka

Matko jakie stresy od rana...basiu robaczku nie martw sie. Ja mialam brunatne plamienia kolo 6-7 tyg. Nie bylo przyczyny, lekarz powiedzial ze moze macica sie czyscila po ostatnim okresie... Polezalam dwa dni i bylo ok.

Daria dzieki za przepis ciekawe czy ja znajde tutaj w wiatrakowie rozjasniacz i wode utleniona hmmmm u nas taki zabieg tez jest drogi ale trwa dlugo bo proces rozjasniania jest przez pare tyg...

Fiolusiek na pewno bedziesz miec dzieci kazda z nas tego chce i kazda z nas ma obawy i leki ze to sie powtorzy...

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości