przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 12:01   #4111
kirisutegomen
Raczkowanie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

A używała może któraś z Was szamponu Seboradin Niger do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania?
Tu link do tego szamponu na KWC :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1

Właśnie dzisiaj zaryzykowałam i kupiłam go w aptece. :P
Stary 2011-05-12, 12:01   #4112
Tinuu27
Raczkowanie

witam przyłączam się do tematu, bowiem już od 2 klasy gimnazjum do teraz (a jestem już maturzystką.)

mam ogromny problem z przetłuszczającymi się włosami. Kiedyś jeszcze mogłam myć włosy wieczorem, ale od I liceum tak się nie da, bo wyglądałam jak jakiś kosmita z obrzydliwymi strąkami. Dlatego wstawałam o 6.30, myłam włosy i je suszyłam i o 7.45 do szkoły. Dodam, że mam jeszcze cienkie włosy, długość: do łopatek.
Wiem, że to suszenie było niewłaściwe, ale nie mogłam inaczej ;( suszyłam je przynajmniej trzy razy dziennie, bo kilka razy miałam na 10, a do tego weekendy.

Stosowałam bardzo długo stosowałam szampony z serii Head&Shoulders: codzienna pielęgnacja, sensitive, większa puszystość, ice. Byłam z nich zadowolona, ale i tak włosy myłam codziennie. Jakiś miesiąc temu musiałam zrezygnować z ich używania (dokładniej z tego codzienna pielęgnacja), bo musiałam myć włosy już dwa razy dziennie, jeśli chciałam wyglądać normalnie i ładnie.
Kupiłam pantene aqua light, praktycznie zero obciążenia.. pomogło przez dwa dni. Powiedziałam mu dość, po tym jak wyczytałam że jest testowany na zwierzętach.. żałuję, że wcześniej tego nie dopatrzyłam ;// Załamana kupiłam szampon pokrzywowy - Barwa ziołowa. I jest różnie, raz ok, raz mam przetłuszczone włosy już po myciu, tzn. bardzo u nasady. A zawsze używam małej ilości szamponu, takiej kropli, bo mówili, że szamponu trzeba używać jak najmniej.

Próbowałam włosy przetłuścić na długo - nie pomogło. Zrezygnowałam z pianek, bo obciążały mi włosy, choć na początku nadawały objętości..

Mam podwójny problem, bo i cienkie włosy i przetłuszczające się.

Poczytałam to forum dzis od strony 120. I mam zamiar skorzystać z tych płukanek octowych, jajek, może sodę oczyszczoną, zakupie olejek Amla Gold i ten szampon co ma koleżanka powyżej. Mysle jeszcze nad jakimiś tabletkami do włosów skrzypowita czy cos..

dieta, dieta..
a może odwiedzisz mnie tu? -> @

wymiana
Tinuu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:03   #4113
Chatul
ma zielone pojęcie

Tinuu27, witam Cieszę się, że dołączyła się kolejna osoba, która chce pokonać przetłuszczanie się włosów środkami nie testowanymi na zwierzętach
Ze swojej strony mogę polecić szampony ziołowe - Polleny Evy, Polleny Savony, Joanny i Barwy
A z odżywek to głównie emulsja Gloria jest polecana do włosów tłustych. Chociaż jak nie nakładasz na skalp, to używaj takiej odżywki, która pasuje Twoim włosom.
Dobre są też wszelkiego rodzaju wcierki. Np. Farmona Radical

A w skrajnych przypadkach można włosy myć glinką. Najlepiej zieloną. Chociaż to już dość droga zabawa.
Stary 2011-05-12, 13:50   #4114
Tinuu27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tinuu27, witam Cieszę się, że dołączyła się kolejna osoba, która chce pokonać przetłuszczanie się włosów środkami nie testowanymi na zwierzętach
Ze swojej strony mogę polecić szampony ziołowe - Polleny Evy, Polleny Savony, Joanny i Barwy
A z odżywek to głównie emulsja Gloria jest polecana do włosów tłustych. Chociaż jak nie nakładasz na skalp, to używaj takiej odżywki, która pasuje Twoim włosom.
Dobre są też wszelkiego rodzaju wcierki. Np. Farmona Radical

A w skrajnych przypadkach można włosy myć glinką. Najlepiej zieloną. Chociaż to już dość droga zabawa.
dziękuję serdecznie za pomoc Joanny się jakoś obawiałam, ale widzę, że dużo osób to poleca. Byłam zadowolona z jedwabiu tej firmy, więc może te szampony nie będą złe?
odżywek boję się nakładać.. jaką bym nie wzięła to włosy są okropnie oklapnięte i tłuste. może wybierałam nie te, co trzeba. pamiętam jak kupiłam z Ziaji do włosów przetłuszczających się to..

o wcierkach muszę jeszcze poczytać. widzę, że długa droga przede mną. ale cieszę się, że nie kosztem zwierząt.. od dziś uważniej będę czytac każdy kosmetyk

dieta, dieta..

wymiana
Stary 2011-05-12, 13:57   #4115
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Tinuu27 Pokaż wiadomość
dziękuję serdecznie za pomoc Joanny się jakoś obawiałam, ale widzę, że dużo osób to poleca. Byłam zadowolona z jedwabiu tej firmy, więc może te szampony nie będą złe?
Szampony są naprawdę dobre Zresztą - trzeba eksperymentować

Cytat:
odżywek boję się nakładać.. jaką bym nie wzięła to włosy są okropnie oklapnięte i tłuste. może wybierałam nie te, co trzeba. pamiętam jak kupiłam z Ziaji do włosów przetłuszczających się to..
A używałaś odżywek Joanny z serii Naturia? Są naprawdę leciutkie. NAwet ta do włosów suchych A wprost świetnie nawilżają.

Cytat:
ale cieszę się, że nie kosztem zwierząt.. od dziś uważniej będę czytac każdy kosmetyk
Życzę powodzenia W razie czego chętnie służą pomocą. Mamy też na Wizażu wątek o firmach (nie)przyjaznych zwierzętom oraz wizażową listę dobrych i złych firm. Ale pewnie te wątki już widziałaś
Stary 2011-05-12, 13:59   #4116
Tinuu27
Raczkowanie

Cytat:
A używałaś odżywek Joanny z serii Naturia? Są naprawdę leciutkie. NAwet ta do włosów suchych A wprost świetnie nawilżają.
o tego nie.. to idę dziś zakupić mam teraz tyle wolnego czasu, więc mogę eksperymentować

Cytat:
Życzę powodzenia W razie czego chętnie służą pomocą. Mamy też na Wizażu wątek o firmach (nie)przyjaznych zwierzętom oraz wizażową listę dobrych i złych firm. Ale pewnie te wątki już widziałaś
właśnie zasubskrybowałam [chyba dobrze to napisałam..] i czytam )

dieta, dieta..

wymiana
Stary 2011-05-13, 07:29   #4117
*KoCiCa*
Raczkowanie

Dziewczynki zaczęłam używać szamponu lawendowego z Ziaji, do przetłuszczających włosów.
Na drugi dzień zawsze miałam już przetłuszczone włoski, natomiast po tym szamponie jest lepiej.
Ale nie ma szału

64 kg
Będzie 59-60 kg

Hula- hop

Pilates Buns & legs
Walcze z cellu
*KoCiCa* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 18:57   #4118
Quera
Zadomowienie

Mój problem jest taki, że ze względu na szybko przetłuszczającą się grzywkę muszę myć włosy co 2 dni. Mam mieszaną cerę, tłustą szczególnie na czole, dodatkowo nakładam na nie krem na noc, który też zlepia grzywkę, często ją poprawiam. Co mogę zrobić, żeby tak szybko się nie przetłuszczała? Muszę ją poprawiać, bo jeśli tego nie zrobię, brzydko się układa
Myślałam o spinaniu grzywki na noc, lub spania w opasce na włosy, ale to skończyłoby się "stojącą" grzywką, wyglądam wtedy jakby piorun we mnie uderzył i nie mogę tego naprawić. Co robić?
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:01   #4119
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Mój problem jest taki, że ze względu na szybko przetłuszczającą się grzywkę muszę myć włosy co 2 dni. Mam mieszaną cerę, tłustą szczególnie na czole, dodatkowo nakładam na nie krem na noc, który też zlepia grzywkę, często ją poprawiam. Co mogę zrobić, żeby tak szybko się nie przetłuszczała? Muszę ją poprawiać, bo jeśli tego nie zrobię, brzydko się układa
Myślałam o spinaniu grzywki na noc, lub spania w opasce na włosy, ale to skończyłoby się "stojącą" grzywką, wyglądam wtedy jakby piorun we mnie uderzył i nie mogę tego naprawić. Co robić?
Możesz spać w materiałowej opasce. Jak ją założysz tak, że będzie tylko na czole, to na pewno nie będzie wpływała na wygląd grzywki.
Stary 2011-05-24, 19:17   #4120
Quera
Zadomowienie

I czy grzywka nie będzie się częściej przetłuszczać jeśli będę ją myła codziennie? Samą grzywkę?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Możesz spać w materiałowej opasce. Jak ją założysz tak, że będzie tylko na czole, to na pewno nie będzie wpływała na wygląd grzywki.
Wypróbuję to
Mam nadzieję, że nie będzie zsuwała się z czoła. Dziękuję za szybką odpowiedź
Stary 2011-05-24, 19:19   #4121
freedomn
Raczkowanie

Miałam duże problemy z przetłuszczaniem się włosów, a w sumie to grzywki i tych włosów w pobliżu twarzy. Aktualnie zapuszczam grzywkę i często kręcę ją na lokówkę, rozczesuję, potem psikam lakierem(od wewnątrz też). Dzięki temu nie mam już takiego kłopotu, bo moim problemem widocznie były 'sypkie' włosy, które ciągle dotykały czoła, teraz mimo codziennego lakieru tak nie jest. Dodatkowo w domu czy w nocy chodzę w opasce takiej plastikowej, ale cienkiej. Staram się, by przedziałek zawsze był na swoim miejscu w takiej fryzurze i włosy z grzywki nie po drugiej jego stronie. Dzięki temu potem nie stoją mi.
Co do szamponów - pewnie to wiecie, ale podobno te do włosów przetłuszczających powodują jeszcze większy łojotok.
freedomn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:26   #4122
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez freedomn Pokaż wiadomość
Co do szamponów - pewnie to wiecie, ale podobno te do włosów przetłuszczających powodują jeszcze większy łojotok.
Niekoniecznie. Wszystko zależy od konkretnego szamponu. I od tego, co jest u kogo przyczyną przetłuszczania. U jednych będzie to nadmierne przesuszenie, a u innych przetłuszczanie będzie wynikiem np. nieprawidłowego funkcjonowania hormonów.
Stary 2011-05-24, 20:13   #4123
freedomn
Raczkowanie

Cytat:
Niekoniecznie. Wszystko zależy od konkretnego szamponu. I od tego, co jest u kogo przyczyną przetłuszczania. U jednych będzie to nadmierne przesuszenie, a u innych przetłuszczanie będzie wynikiem np. nieprawidłowego funkcjonowania hormonów.
Zgadzam się. To oczywiście nie jest żadna reguła, że przeciw przetłuszczaniu szkodzą, ale często tak jest.
freedomn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:30   #4124
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez freedomn Pokaż wiadomość
Zgadzam się. To oczywiście nie jest żadna reguła, że przeciw przetłuszczaniu szkodzą, ale często tak jest.
Nie powiedziałabym. Chociaż zależy o jakich kosmetykach mówimy Ja lubię ziołowe szampony przeciw przetłuszczaniu się włosów. Fakt, że są mocne, ale to jedyne, które u mnie zdają egzamin
Stary 2011-05-29, 17:59   #4125
Quera
Zadomowienie

Czy grzywka nie zacznie się szybciej przetłuszczać, jeśli będę myła jącodziennie, a całe włosy co dwa dni? Używałabym wtedy delikatnego szamponu Babydream.

Trik z bawełnianą opaską nie zadziałał - zsuwa się i po kilkuastu minutach jej nie ma
Stary 2011-05-30, 07:54   #4126
uca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Czy grzywka nie zacznie się szybciej przetłuszczać, jeśli będę myła jącodziennie, a całe włosy co dwa dni? Używałabym wtedy delikatnego szamponu Babydream.

Trik z bawełnianą opaską nie zadziałał - zsuwa się i po kilkuastu minutach jej nie ma
A moze by tak glinka jako suchy szampon? U mnie swietnie sie sprawdza, duzo lepiej niz talk, posypuje grzywke po 5 min wyczesuje i wyglada jak swiezo umyta , uzywam tylko w sytuacjach awaryjnych ale mysle ze na codzien tez by sie sprawdzilo.
uca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:27   #4127
Tinuu27
Raczkowanie

wiecie co zrobiłam? obcięłam włosy, aż 8cm i włosy są o wiele lepsze! nie muszę już ich myć dwa razy dziennie, ulga po prostu.

dieta, dieta..

wymiana
Stary 2011-05-30, 09:32   #4128
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uca Pokaż wiadomość
A moze by tak glinka jako suchy szampon? U mnie swietnie sie sprawdza, duzo lepiej niz talk, posypuje grzywke po 5 min wyczesuje i wyglada jak swiezo umyta , uzywam tylko w sytuacjach awaryjnych ale mysle ze na codzien tez by sie sprawdzilo.
a jakiej glinki używasz? ma ona jakiś zapach?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 06:33   #4129
uca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
a jakiej glinki używasz? ma ona jakiś zapach?
Uzywam zielonej glinki, nie ma zadnego zapachu. Mozna sobie 'pod kolor' dobrac glinke, chociaz jak sie dobrze wyczesze to nie powinna byc widocznego pylu we wlosach, ja u siebie nie zauwazylam, tylko wlosy beda mniej blyszczec.
uca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-01, 18:27   #4130
viki1988
Zakorzenienie

Dziewczyny muszę Wam polecić szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nt.html&next=1
Dla mnie po prostu cudo, dzięki niemu myję teraz włosy co 3 dni, ostatnio w porywach do 4 i wcale nie wyglądają na tłuste
Stary 2011-06-01, 18:34   #4131
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę Wam polecić szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nt.html&next=1
Dla mnie po prostu cudo, dzięki niemu myję teraz włosy co 3 dni, ostatnio w porywach do 4 i wcale nie wyglądają na tłuste
Miałam go... Nie pomógł wiele. Owszem, włosy były po nim bardzo ładne. I sam w sobie na pewno nie przetłuszczał, ale rewelacji nie było. Chociaż mnie to chyba po prostu żaden szampon nie pomoże.
Ale szampon pokrzywowy zdecydowanie polecam. Fajny. I nie kosztuje wiele, więc można spróbować.
Stary 2011-06-01, 18:35   #4132
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam go... Nie pomógł wiele. Owszem, włosy były po nim bardzo ładne. I sam w sobie na pewno nie przetłuszczał, ale rewelacji nie było. Chociaż mnie to chyba po prostu żaden szampon nie pomoże.
Ale szampon pokrzywowy zdecydowanie polecam. Fajny. I nie kosztuje wiele, więc można spróbować.
Wiadomo na każdego co innego działa ja byłam zaskoczona że on u mnie takie rezultaty dał bo dotychczas żaden szampon nie miał wpływu na przetłuszczanie... a tak czy siak szampon nie ma silkonów i ma łagodniejszy detergent więc i tak przetłuszczającym się włosom nie zaszkodzi
Stary 2011-06-01, 18:51   #4133
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uca Pokaż wiadomość
Uzywam zielonej glinki, nie ma zadnego zapachu. Mozna sobie 'pod kolor' dobrac glinke, chociaz jak sie dobrze wyczesze to nie powinna byc widocznego pylu we wlosach, ja u siebie nie zauwazylam, tylko wlosy beda mniej blyszczec.
dzięki za odpowiedź
Cytat:
mam ten szampon, kupiłam ze względu na opinie na wizazu
U mnie zero efektów... ale ślicznie pachnie słonecznikiem
Stary 2011-06-01, 19:29   #4134
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten szampon, kupiłam ze względu na opinie na wizazu
U mnie zero efektów... ale ślicznie pachnie słonecznikiem
Słonecznikiem? dla mnie pachniał jakimś wyschniętym sianem

A ile używasz? bo ja tak przy końcu pierwszej butelki zauważyłam poprawę
Stary 2011-06-01, 19:33   #4135
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Słonecznikiem? dla mnie pachniał jakimś wyschniętym sianem

A ile używasz? bo ja tak przy końcu pierwszej butelki zauważyłam poprawę
zużyłam już 3/4. No i mam wrażenie, że dość mocno przesusza końce włosów, mimo nakładania odżywek i masek. Ale zapach cudowny ma heh, mi się ze słonecznikiem kojarzy
Stary 2011-06-01, 19:35   #4136
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
zużyłam już 3/4. No i mam wrażenie, że dość mocno przesusza końce włosów, mimo nakładania odżywek i masek. Ale zapach cudowny ma heh, mi się ze słonecznikiem kojarzy
Nom to prawda że może trochę przesuszac włosy bo ma cynk ja nim myłam głównie skalp a włosy na długości mniej, no i teraz juz zmieniłąm na inny, też YR ale na objętość
Stary 2011-06-04, 17:20   #4137
Agnieszka987
Zakorzenienie

Hej Mam włosy przetłuszczające się, cąły czas używałam na zmianę (codziennie) szapmonów: przeciwłupiezowych, do przetłuszczających się i zwykłych ziołowych po których było dobrze tylko z początku Kupiłam sobie szampon Gliss kur (zółty) do włosów długich i na rozdwojone końcówki. Bałam się go użyć, że z domu potem nie wyjdę, że będą tak obciążone. Ale włosy są miękkie, swieze juz dwa dni!!! Ten szampon ma pełno olejków w skłądzie i tego się obwałialam a tu taka niespodzianka! i stąd moje pytanie: Czy możliwe jest że po takim szamponie do nie włosów przetłuszczających się może dojśc do równowagi w produkcji sebum? Bo pomyśłałam sobie że może za bardzo przesuszałam włosy w/w szamponami i teraz skóra wraca do normalności tak jakw przypadku skóry tłustej nadmiernie matowanej a nie nawilżanej.

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2011-06-04 o 17:26
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 21:15   #4138
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:39   #4139
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Taaa... tylko ten szampon to akurat silikon na silkonie a olejków tam tyle co kot napłakał xD
Stary 2011-06-10, 08:57   #4140
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości