|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają
Ja tam się nie znam na sztuce perfumiarskiej a mój "stopień wtajemniczenia" znajduje się zapewne gdzieś na poziomie pokładów roponośnych.
![]() Są zapachy, które na odzieży lub na kimś, bardzo ładnie wybrzmiewają a na mnie tworzą gaz bojowy. Lecz to nie jest powód, żeby napisać, że mnie się one nie podobają. Lista zapachów których nie lubię na sobie byłaby długa. Takich których nie darzę sympatią z różnych względów - również. Ale ponieważ "de gustibus non est disputandum", to może wymienię tylko te, których nie tylko mój nos ale i organizm, najzwyczajniej nie tolerują. Allure - Chanel. Nie tylko boli mnie po nich głowa, ale mam też wypieki i kapie mi z nosa. I ogólnie zaczynam się czuć jakbym miała gorączkę. Ame Toscane Fantaisie Baroque - Isabel Derroisne. W ten sposób podana brzoskwinia z magnolią na wanilii przyprawia mnie o mdłości. Fleur de Nuit - Antonio Visconti. Łzawią mi po nich oczy a skóra w miejscu aplikacji, nawet po kilku godzinach, jest czerwona. Liquid Crystal - Agonist. Na mnie to nic innego jak zapach lawendowej wody po goleniu, której używał mój Dziadek, a po którym zaczynam się dusić.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
.... (ja znam więcej jak na przeciętnego człowieka
) [/QUOTE]..... |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
albo ambre sultan
Edytowane przez velika Czas edycji: 2011-05-25 o 15:55 |
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
a żeby być w temacie: nie lubię zapachów waniliowych, nie ważne czy nisz czy nie nisza
[/QUOTE]a ja rozanych i kokosowych.Gdybym powachala najbardziej niszowa mieszanke tych zapachow to bym zrobila szlachetnego chlusta.Podobnie zareagowalabym na mieszanke z kiosku ruchu. Edytowane przez Ewa_Ch Czas edycji: 2011-05-25 o 15:58 |
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam taką prawidłowość, osoby które uznają wyższość swojej osoby, bądź prawie bezwarunkową wyższość swoich opinii/racji w jakiejkolwiek dziedzinie, często mają problem z poczuciem własnej wartości. ![]() Nic nie insynuuję, tylko tak mi się nasunęło.. teza wysunięta z obserwacji i wieloletniego doświadczenia w obcowaniu z innymi. ![]() I teraz zastanawiam się, co mnie, gamoniowi perfumeryjnemu nie podoba się.
|
|
|
|
|
|
#1026 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze cała Ziemia poniżej ...a i eksploatacja stosunkowo łatwaCytat:
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
się mi przypomniało
![]() są dwa zapachy, których szczerze nie znoszę, nie trawię; - moja największa trauma zapachowa to Fumidus - Chanel nr 5 nie rozumiem fenomenu, dla mnie są paskudne a róża to superowa jest, ja w ogóle lubię kwiatki ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
moi studenci też są tacy hej hej do przodu, dopóki nie przyjdą na egzamin
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() --- Dodaję do mojej "fujowej listy" Platinum Egoiste (no mydło lawendowe i tyle) oraz klasyczną Pradę edp (nafta, puder i opona)
|
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
szczęściaro
dla mnie to było wielkie rozczarowanie, ale podejrzewam, że to moja wina nie zapachuza to zakochuję się w Louve i im dłużej testuję, tym bardziej doceniam. Dla mnie to w żadnym wypadku nie jest zwykły migdał czy typowy spożywczak, ma wtórnie taką nutę...której oczywiście nie potrafię określić a wracając do tematu (przepraszam ) - demeterkowy thunderstrom, początkowo nie było źle (jeszcze wmawiałam sobie, że to taki nietypowy, niedrogeryjny zapach i pewnie się nie znam), ale potem każda próba użycia kończyła się bólem fizycznym - trauma moja mała
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje dwie największe traumy to Givenchy Very Irresistible for Men i Givenchy Very Irresistible Fresh Attitude for Men. Nie znoszę jeszcze One Million
|
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem, ze zachowanie/postawa na Forum jest kwestia osobowosci: jedni lubia perfumy dla siebie samych, inni zas musza- (inaczej sie udusza)- na kazdym kroku opiewac swoja nieomylnosc i 'czuja powolanie', aby jako (samozwanczy) guru, wyznaczac 'trędy', bez ktorych cala 'ciemna masa perfumofili' dawno utonelaby w marazmie. potrafie przymknac oko na takie 'popisy, ale czasami uswiadamiam sobie, ze to nie jest forum psychologiczne, a Forum o Perfumach i ja nie mam juz ochoty leczyc czyichs problemow, kosztem przyjemnosci jaka dawalo mi przebywanie tutaj. co do podobania sie, badz nie, jakichs perfum: ja slucham w tej kwestii tylko swojego nosa i ewentualnie, (gdy zapach mnie 'nurtuje') zdania osob, ktorym ufam, poniewaz wiem, ze potrafia wydac rzetelna opinie na temat danej kompozycji, nawet gdy sami jej nie lubia. nigdy nie zamierzam wstydzic sie tego, jakie perfumy mi sie podobaja, a jakich nie lubie. i tak samo nie przyszloby mi do glowy oceniac czy ponizac innych na podstawie ich gustu. to nie tylko kwestia kultury osobistej, ale i szacunku do perfum, jako dziel sztuki, jakimi sa dla mnie. howgh. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-05-25 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27120673]Gucia i Platynowego nie lubić to tak jakby się w ogóle na perfumach nie znać, co najwyżej na La Rivach. [/QUOTE]A właśnie, że nie! Na FM też się znam! Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2011-05-25 o 18:29 Powód: zapomniałem o Pradzie ;) |
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ren-ciu jestem niesamowicie ciekawa czego twoje powonienie nie toleruje bo przy takim arsenale jaki posiadasz czegoś musisz nie tolerować ps.Ta piękną nieprzeciętna istota to ja-jak Ci się podobam Renciu |
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
gryxie to ja się Ciebie poradzę, bo mnie aż ściska, choć wiem, że nie wypada i że to takie.. plebejskie nieco i drobnomieszczańskie zapewne , ale ostatnio na allegro widziałam FM safran troublant i naprawdę - śmiejcie się ze mnie, ale ciekawość mnie zżera co tam jest w tej butelce, no... co tam jest? safran to dla mnie majestersztyk i przerasta moje pojęcie perfumiarskie(małe, bo małe ), że dali radę coś choć w zarysie adekwatnego pokombinować.
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no cos ty ![]() swiat sie kończy
|
|
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
Polly jednak szalona jestem - przepraszam - sprawdziłam to nie był L'artisan to był ... lutensowy ambre sultan w niszę idą .... Edytowane przez 201607211724 Czas edycji: 2011-05-25 o 18:57 |
|
|
|
|
#1038 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I jeszcze damskie jakieś z "feromonami", mama używała parę lat temu (zanim ja wziąłem się za perfumiarską edukację rodziny i chwyciłem w dłoń ten pachnący kaganek oświaty) A skoro Cię ten Ambre Sultan tak wielce intryguje, to kliknij, ino hyżo! A później zdaj nam szczegółową relację |
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no co Tyyyy... przecież to wstyd i sromota efemy kupować, nawet niszowe. Nie wiesz? no ![]() to co? rozbióreczka wspólnozakupowa? są chętni? ![]() |
|
|
|
|
|
#1040 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Strasznie jestem ciekawa zawartości zwłaszcza, że mam i AS i AS Fraiche, więc miałabym porównanie
|
|
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej dopóki w D. i S. nie stoją ![]() Cytat:
ale już zajęta
Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-05-25 o 20:07 |
||
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhh.. ). ) jak z przytkanego szampana. Ale fajnie Ciii, spowita zapachem od stóp, aż po czubki włosów.![]() Ja mam wypatrzonego niucha i obawiam się, że mogłoby mi się wszystko podobać. Ale ciiii... nie przyznam się do tego publicznie, bo co po niektórzy mogliby mnie zlinczować. Mnie naprawdę ciężko uprzykrzyć zapachowo życie. No chyba, że jest to mieszanka potu i perfum, wtedy dysfunkcja organizmu murowana. ![]() A tak na serio mam swoje sympatie i antypatie jak każdy. Znienawidzonych zapachów niewiela, niektóre są wtórne i nie mam oznak euforii, inne płaskie bez 'twarzy'. Perfumy trochę jak ludzie, mają swoje wzloty i upadki. Do niektórych wód mam stosunek ambiwalentny i lubię jak targają mną sprzeczne uczucia a sam zapach powoduje dreszczyk emocji, wytrzaska po twarzy i da z buta. Jakiś czas temu wywaliłam odlewkę Long Lost Perfume, Bakira prosto do kosza, nie zasłużył nawet na miano odswieżacza do toalety, obmierzł już przy pierwszym niuchnięciu i mimo szczerych chęci (jego) nie zdołał mnie obłaskawić. Ale czy w nastolatce może się zrodzić miłość dojrzała? hehe.. wątpliwe. Do No.5 - wielkiego klasyka - podchodzę z nabożną czcią , nie kocham, ale darzę respektem. Wielki klasyk bywa kontrowersyjny i często uznawany za przebrzmiały babciny zapach, po prostu za śmierdziuch. Ale spójrzmy prawdzie w oczy; od końca lat 20-stych jest to najlepiej sprzedający się na świecie zapach opierający się modom i mijającemu czasowi. I tyle. Ale się rozpisałam...
Edytowane przez RenWier Czas edycji: 2011-05-26 o 00:30 |
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Ren ja kiedyś z Nu EDT zrobiłam odświeżacz do powietrza - nie wiedziałam, ze to taki rarytas
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
|
#1046 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja też nie mam
A wiecie,Słonia kiedyś nie znosiłam,a teraz używam rzadko,ale z przyjemnością
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Theorema mnie nie lubi, nie mam pojęcia dlaczego? Z Womanity TM również mi nie po drodze. Ale za to polubiłam różę w perfumach, czego wczesniej nie mogłam znieść.
|
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Winter is coming
|
a w temacie, to nie lubię róży, męczy mnie i jest dziwna na mojej skórze. Chociaż pink quartz nawet mi się podoba, no ale to nisza, wiadomo i sporo perfum pachnie na mnie jak odstraszacz na komary, tudzież apteka. Nie wiem, co to za składnik to powoduje, ale tak mam na przykład z chanel no 5, sensuous noir, shalimarem, samsarą i innymi, których teraz nie pamiętam... nie wiem, co tak działa na moją skórę.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

) [/QUOTE].....
albo ambre sultan
i kokosowych.

) - demeterkowy thunderstrom, początkowo nie było źle (jeszcze wmawiałam sobie, że to taki nietypowy, niedrogeryjny zapach i pewnie się nie znam), ale potem każda próba użycia kończyła się bólem fizycznym - trauma moja mała

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie przyznam się do tego publicznie, bo co po niektórzy mogliby mnie zlinczować.