Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 15:17   #1021
Karkki
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają

Ja tam się nie znam na sztuce perfumiarskiej a mój "stopień wtajemniczenia" znajduje się zapewne gdzieś na poziomie pokładów roponośnych.
Są zapachy, które na odzieży lub na kimś, bardzo ładnie wybrzmiewają a na mnie tworzą gaz bojowy. Lecz to nie jest powód, żeby napisać, że mnie się one nie podobają.
Lista zapachów których nie lubię na sobie byłaby długa. Takich których nie darzę sympatią z różnych względów - również.
Ale ponieważ "de gustibus non est disputandum", to może wymienię tylko te, których nie tylko mój nos ale i organizm, najzwyczajniej nie tolerują.
Allure - Chanel. Nie tylko boli mnie po nich głowa, ale mam też wypieki i kapie mi z nosa. I ogólnie zaczynam się czuć jakbym miała gorączkę.
Ame Toscane Fantaisie Baroque - Isabel Derroisne. W ten sposób podana brzoskwinia z magnolią na wanilii przyprawia mnie o mdłości.
Fleur de Nuit - Antonio Visconti. Łzawią mi po nich oczy a skóra w miejscu aplikacji, nawet po kilku godzinach, jest czerwona.
Liquid Crystal - Agonist. Na mnie to nic innego jak zapach lawendowej wody po goleniu, której używał mój Dziadek, a po którym zaczynam się dusić.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 15:22   #1022
ania105
Zadomowienie

.... (ja znam więcej jak na przeciętnego człowieka ) [/QUOTE].....

-czyli jak nie być przeciętniakiem
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 15:43   #1023
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
się uśmiałam, nie wiedziałam, że można być w tej dziedzinie na jakimś poziomie zaawansowania, to jeszcze egzamin by się przydał
przykro się czyta Twoje posty, mam wrażenie, ze czujesz się lepsza, bo Ty lubisz zapachy NISZOWE, trudne, a nie pospolite sephory
o tak tak, to nie pierwszy taki post kiciuni... aż pójdę się zlać od stóp do głów moim hypnotic poisonem, jak na mało wyrafinowaną osobę przystało albo ambre sultan

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2011-05-25 o 15:55
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 15:54   #1024
Ewa_Ch
Zadomowienie

a żeby być w temacie: nie lubię zapachów waniliowych, nie ważne czy nisz czy nie nisza[/QUOTE]

a ja rozanych i kokosowych.

Gdybym powachala najbardziej niszowa mieszanke tych zapachow to bym zrobila szlachetnego chlusta.Podobnie zareagowalabym na mieszanke z kiosku ruchu.

http://www.pustamiska.pl/

Edytowane przez Ewa_Ch
Czas edycji: 2011-05-25 o 15:58
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 16:09   #1025
RenWier
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
.... (ja znam więcej jak na przeciętnego człowieka ) .....

-czyli jak nie być przeciętniakiem
A coś Ty za maszkarę umieściła?

Zauważyłam taką prawidłowość, osoby które uznają wyższość swojej osoby, bądź prawie bezwarunkową wyższość swoich opinii/racji w jakiejkolwiek dziedzinie, często mają problem z poczuciem własnej wartości.
Nic nie insynuuję, tylko tak mi się nasunęło.. teza wysunięta z obserwacji i wieloletniego doświadczenia w obcowaniu z innymi.

I teraz zastanawiam się, co mnie, gamoniowi perfumeryjnemu nie podoba się.
RenWier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 16:25   #1026
hey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Ja tam się nie znam na sztuce perfumiarskiej a mój "stopień wtajemniczenia" znajduje się zapewne gdzieś na poziomie pokładów roponośnych.
Eeee to nie jest źle Jeszcze cała Ziemia poniżej ...a i eksploatacja stosunkowo łatwa

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch
Cytat:
a żeby być w temacie: nie lubię zapachów waniliowych, nie ważne czy nisz czy nie nisza

a ja rozanych i kokosowych.
Wanilia, róża, kokos oj, moge sie podpisać pod tym...aż choroba lokomocyjna mi sie odzywa

Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)
hey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 16:42   #1027
pingwin2
Zakorzenienie

się mi przypomniało
są dwa zapachy, których szczerze nie znoszę, nie trawię;
- moja największa trauma zapachowa to Fumidus
- Chanel nr 5 nie rozumiem fenomenu, dla mnie są paskudne

a róża to superowa jest, ja w ogóle lubię kwiatki

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez RenWier Pokaż wiadomość

Zauważyłam taką prawidłowość, osoby które uznają wyższość swojej osoby, bądź prawie bezwarunkową wyższość swoich opinii/racji w jakiejkolwiek dziedzinie, często mają problem z poczuciem własnej wartości.
Nic nie insynuuję, tylko tak mi się nasunęło.. teza wysunięta z obserwacji i wieloletniego doświadczenia w obcowaniu z innymi.

racja, ale też to inne pokolenie
moi studenci też są tacy hej hej do przodu, dopóki nie przyjdą na egzamin

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 17:48   #1028
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Lepiej nie rób, bo się okaże żeśmy obie perfumiary specjalnej troski

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A przy okazji - Gucci PH to nadal dla mnie trauma, więc chyba postępów w swoim rozwoju perfumeryjnym nie poczyniłam
A to mnie zastanawia, serio (bo po nutach i samych zapachu, byłbym skłonny przypisać Ci Gucia w ciemno)

---

Dodaję do mojej "fujowej listy" Platinum Egoiste (no mydło lawendowe i tyle) oraz klasyczną Pradę edp (nafta, puder i opona)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 17:51   #1029
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Ostatnio rozkochałam się S.Lutens Rousse. Uwielbiam cynamon.
szczęściaro dla mnie to było wielkie rozczarowanie, ale podejrzewam, że to moja wina nie zapachu

za to zakochuję się w Louve i im dłużej testuję, tym bardziej doceniam. Dla mnie to w żadnym wypadku nie jest zwykły migdał czy typowy spożywczak, ma wtórnie taką nutę...której oczywiście nie potrafię określić

a wracając do tematu (przepraszam ) - demeterkowy thunderstrom, początkowo nie było źle (jeszcze wmawiałam sobie, że to taki nietypowy, niedrogeryjny zapach i pewnie się nie znam), ale potem każda próba użycia kończyła się bólem fizycznym - trauma moja mała
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 18:01   #1030
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

A to mnie zastanawia, serio (bo po nutach i samych zapachu, byłbym skłonny przypisać Ci Gucia w ciemno)
Mnie też to dziwi, ale miałam już kilka podejść do Gucia i za każdym razem flaszka lądowała na All. Mnie ten zapach najzwyczajniej w świecie dusi i to dosłownie - kurczą mi się oskrzela jak przy ataku astmy. Nie potrafię tego wytłumaczyć
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 18:08   #1031
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:

---

Dodaję do mojej "fujowej listy" Platinum Egoiste (no mydło lawendowe i tyle) oraz klasyczną Pradę edp (nafta, puder i opona)
Gucia i Platynowego nie lubić to tak jakby się w ogóle na perfumach nie znać, co najwyżej na La Rivach.
Moje dwie największe traumy to Givenchy Very Irresistible for Men i Givenchy Very Irresistible Fresh Attitude for Men. Nie znoszę jeszcze One Million
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 18:17   #1032
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nie tyle wyjaśnić co po raz n-ty starać się udowodnić swoją wyższość większe "wtajemnicznie" ...
Przykro się czyta Twoje posty
sobie samej juz wmowila taka wyzszosc, teraz my musimy to przyjac do wiadomosci

rozumiem, ze zachowanie/postawa na Forum jest kwestia osobowosci: jedni lubia perfumy dla siebie samych, inni zas musza- (inaczej sie udusza)- na kazdym kroku opiewac swoja nieomylnosc i 'czuja powolanie', aby jako (samozwanczy) guru, wyznaczac 'trędy', bez ktorych cala 'ciemna masa perfumofili' dawno utonelaby w marazmie.
potrafie przymknac oko na takie 'popisy, ale czasami uswiadamiam sobie, ze to nie jest forum psychologiczne, a Forum o Perfumach i ja nie mam juz ochoty leczyc czyichs problemow, kosztem przyjemnosci jaka dawalo mi przebywanie tutaj.
co do podobania sie, badz nie, jakichs perfum: ja slucham w tej kwestii tylko swojego nosa i ewentualnie, (gdy zapach mnie 'nurtuje') zdania osob, ktorym ufam, poniewaz wiem, ze potrafia wydac rzetelna opinie na temat danej kompozycji, nawet gdy sami jej nie lubia.
nigdy nie zamierzam wstydzic sie tego, jakie perfumy mi sie podobaja, a jakich nie lubie. i tak samo nie przyszloby mi do glowy oceniac czy ponizac innych na podstawie ich gustu.
to nie tylko kwestia kultury osobistej, ale i szacunku do perfum, jako dziel sztuki, jakimi sa dla mnie.

howgh.

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2011-05-25 o 18:19
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 18:20   #1033
gryx82
BAN stały

Cytat:
Mnie też to dziwi, ale miałam już kilka podejść do Gucia i za każdym razem flaszka lądowała na All. Mnie ten zapach najzwyczajniej w świecie dusi i to dosłownie - kurczą mi się oskrzela jak przy ataku astmy. Nie potrafię tego wytłumaczyć
Ja mam podobne objawy przy Platynowym i wspomnianej Pradzie, duszności jakieś, mdłości, i ogólnie fujowe samopoczucie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27120673]Gucia i Platynowego nie lubić to tak jakby się w ogóle na perfumach nie znać, co najwyżej na La Rivach. [/QUOTE]

A właśnie, że nie! Na FM też się znam!

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2011-05-25 o 18:29 Powód: zapomniałem o Pradzie ;)
Stary 2011-05-25, 18:37   #1034
ania105
Zadomowienie

Cytat:

Ren-ciu jestem niesamowicie ciekawa czego twoje powonienie nie toleruje bo przy takim arsenale jaki posiadasz czegoś musisz nie tolerować
ps.Ta piękną nieprzeciętna istota to ja-jak Ci się podobam Renciu
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 18:46   #1035
201607211724
Konto usunięte

Cytat:

A właśnie, że nie! Na FM też się znam!

gryxie to ja się Ciebie poradzę, bo mnie aż ściska, choć wiem, że nie wypada i że to takie.. plebejskie nieco i drobnomieszczańskie zapewne, ale ostatnio na allegro widziałam FM safran troublant i naprawdę - śmiejcie się ze mnie, ale ciekawość mnie zżera co tam jest w tej butelce, no... co tam jest?

safran to dla mnie majestersztyk i przerasta moje pojęcie perfumiarskie(małe, bo małe), że dali radę coś choć w zarysie adekwatnego pokombinować.

Stary 2011-05-25, 18:52   #1036
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
gryxie to ja się Ciebie poradzę, bo mnie aż ściska, choć wiem, że nie wypada i że to takie.. plebejskie nieco i drobnomieszczańskie zapewne, ale ostatnio na allegro widziałam FM safran troublant i naprawdę - śmiejcie się ze mnie, ale ciekawość mnie zżera co tam jest w tej butelce, no... co tam jest?

safran to dla mnie majestersztyk i przerasta moje pojęcie perfumiarskie(małe, bo małe), że dali radę coś choć w zarysie adekwatnego pokombinować.

no cos ty
swiat sie kończy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 18:56   #1037
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no cos ty
swiat sie kończy

Polly jednak szalona jestem - przepraszam - sprawdziłam to nie był L'artisan to był ... lutensowy ambre sultan
w niszę idą ....

Edytowane przez 201607211724
Czas edycji: 2011-05-25 o 18:57
Stary 2011-05-25, 19:04   #1038
gryx82
BAN stały

Cytat:

Ekhem, ekhem, ekhem... chyba za bardzo przed szereg wyskoczyłem, bo prawdę powiedziawszy, kojarzę jedynie ichniejsze One Million Men i Light Blue D&G I jeszcze damskie jakieś z "feromonami", mama używała parę lat temu (zanim ja wziąłem się za perfumiarską edukację rodziny i chwyciłem w dłoń ten pachnący kaganek oświaty) A skoro Cię ten Ambre Sultan tak wielce intryguje, to kliknij, ino hyżo! A później zdaj nam szczegółową relację
Stary 2011-05-25, 19:19   #1039
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Ekhem, ekhem, ekhem... chyba za bardzo przed szereg wyskoczyłem, bo prawdę powiedziawszy, kojarzę jedynie ichniejsze One Million Men i Light Blue D&G I jeszcze damskie jakieś z "feromonami", mama używała parę lat temu (zanim ja wziąłem się za perfumiarską edukację rodziny i chwyciłem w dłoń ten pachnący kaganek oświaty) A skoro Cię ten Ambre Sultan tak wielce intryguje, to kliknij, ino hyżo! A później zdaj nam szczegółową relację

no co Tyyyy... przecież to wstyd i sromota efemy kupować, nawet niszowe. Nie wiesz? no

to co? rozbióreczka wspólnozakupowa? są chętni?

Stary 2011-05-25, 19:39   #1040
gryx82
BAN stały

Cytat:
no co Tyyyy... przecież to wstyd i sromota efemy kupować, nawet niszowe. Nie wiesz? no
Eeee, Lutensy nie lepsze Poza tym nikomu nie powiem, się nie martw

Cytat:
Cytat:

50 z flaszką poproszę
Stary 2011-05-25, 19:59   #1041
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też po cichu się przyznam, że to Ambre Sultan, w cudnej urody flaszce w pudełku, którego i Micallef by się nie powstydziła też mnie niezdrowo kusi. Strasznie jestem ciekawa zawartości zwłaszcza, że mam i AS i AS Fraiche, więc miałabym porównanie
Stary 2011-05-25, 20:05   #1042
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm... no chyba niszowych nie wstyd przynajmniej dopóki w D. i S. nie stoją

Cytat:
Ja też po cichu się przyznam, że to Ambre Sultan, w cudnej urody flaszce w pudełku, którego i Micallef by się nie powstydziła też mnie niezdrowo kusi. Strasznie jestem ciekawa zawartości zwłaszcza, że mam i AS i AS Fraiche, więc miałabym porównanie
Flaszka cudnej urody ale już zajęta

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2011-05-25 o 20:07
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 21:10   #1043
RenWier
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
Ren-ciu jestem niesamowicie ciekawa czego twoje powonienie nie toleruje bo przy takim arsenale jaki posiadasz czegoś musisz nie tolerować
ps.Ta piękną nieprzeciętna istota to ja-jak Ci się podobam Renciu
O żesz! Aleś piękna jest! Nawet taka trochę do mnie podobnaś, w każdym bądź razie ten sam typ urody prezentujesz, urody wyrazistej, niebanalnej i takie regularne rysy masz. yhh.. i oczodoły tyż cudne, można zatopić się w ich toni (prędzej otchłani). Tylko czemu siedzisz przytkana w tym czymś? Mam wyobrażenie, że wegetujesz tam w jakimś perfumeryjnym roztworze, byle nie w L. Bigotti Roma, bo wykorkowałabyś (w sensie wystrzeliła) jak z przytkanego szampana. Ale fajnie Ciii, spowita zapachem od stóp, aż po czubki włosów.

Ja mam wypatrzonego niucha i obawiam się, że mogłoby mi się wszystko podobać. Ale ciiii... nie przyznam się do tego publicznie, bo co po niektórzy mogliby mnie zlinczować. Mnie naprawdę ciężko uprzykrzyć zapachowo życie. No chyba, że jest to mieszanka potu i perfum, wtedy dysfunkcja organizmu murowana. Nawet jak coś mi się nie bardzo podoba, to córa siłą perswazji odczarowuje mnie i zaczyna mi się podobać.

A tak na serio mam swoje sympatie i antypatie jak każdy. Znienawidzonych zapachów niewiela, niektóre są wtórne i nie mam oznak euforii, inne płaskie bez 'twarzy'. Perfumy trochę jak ludzie, mają swoje wzloty i upadki. Do niektórych wód mam stosunek ambiwalentny i lubię jak targają mną sprzeczne uczucia a sam zapach powoduje dreszczyk emocji, wytrzaska po twarzy i da z buta.
Jakiś czas temu wywaliłam odlewkę Long Lost Perfume, Bakira prosto do kosza, nie zasłużył nawet na miano odswieżacza do toalety, obmierzł już przy pierwszym niuchnięciu i mimo szczerych chęci (jego) nie zdołał mnie obłaskawić. Odlewkę Sisley Soir de Lune oddałam bez sentymentów i bez mrugnięcia okiem mamie, i mimo wielu zbliżeń nie nawiazała się między nami choćby nić sympatii. Patrzę spod oka na Womanity Muglera i przyjaźni chyba też z tego nie będzie, bo drażni mnie w nim jakaś nuta, ale nie przesądzam - zobaczymy, lepiej nie skreślać pachnidła w otwarciu, dam mu czas by dojrzał. Słonika kocham i nienawidzę, on powoduje somatyczne bóle, po aplikacji zbyt anektuje mą przestrzeń, bezwstydnie wdzierając się w nozdrza - przydusza. Niemniej zapach jest frapujący i ma jądra. Za to córa chodzi ze Słonikiem przy nosie i opary wciąga, zakochana w Słoniku obłędnie. Ale czy w nastolatce może się zrodzić miłość dojrzała? hehe.. wątpliwe. Do No.5 - wielkiego klasyka - podchodzę z nabożną czcią, nie kocham, ale darzę respektem. Wielki klasyk bywa kontrowersyjny i często uznawany za przebrzmiały babciny zapach, po prostu za śmierdziuch. Ale spójrzmy prawdzie w oczy; od końca lat 20-stych jest to najlepiej sprzedający się na świecie zapach opierający się modom i mijającemu czasowi. I tyle. Ale się rozpisałam... temat rzeka.

Edytowane przez RenWier
Czas edycji: 2011-05-26 o 00:30
Stary 2011-05-25, 21:18   #1044
pingwin2
Zakorzenienie

Ren ja kiedyś z Nu EDT zrobiłam odświeżacz do powietrza - nie wiedziałam, ze to taki rarytas

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 21:45   #1045
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Witaj w klubie Ja nie stronię od kwiatków-sratków, kadzideł (ostatnio rzadko noszonych), słodzideł i drzewideł I na pewno nie jestem żadną miłośniczką perfum, a gdzie tam
Pewno, że nie, nie masz zabutelkowanego męża

Cytat:
się uśmiałam, nie wiedziałam, że można być w tej dziedzinie na jakimś poziomie zaawansowania, to jeszcze egzamin by się przydał
przykro się czyta Twoje posty, mam wrażenie, ze czujesz się lepsza, bo Ty lubisz zapachy NISZOWE, trudne, a nie pospolite sephory
Oj, ale nie każda nisza jest dostatecznie niszowa

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 21:50   #1046
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ja też nie mam I czuję podskórnie,że dużo przez to tracę

A wiecie,Słonia kiedyś nie znosiłam,a teraz używam rzadko,ale z przyjemnością

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 22:03   #1047
RenWier
Zakorzenienie

Cytat:
Ren ja kiedyś z Nu EDT zrobiłam odświeżacz do powietrza - nie wiedziałam, ze to taki rarytas
To miałaś bardzo exclusive odświeżacz.
Stary 2011-05-25, 22:06   #1048
kaiska
Zakorzenienie

Cytat:
- Chanel nr 5 nie rozumiem fenomenu, dla mnie są paskudne

a róża to superowa jest, ja w ogóle lubię kwiatki
A tam paskudne, odlewka od Ciebie zużyta i całkiem sprawnie mi to używanie poszło
Theorema mnie nie lubi, nie mam pojęcia dlaczego? Z Womanity TM również mi nie po drodze. Ale za to polubiłam różę w perfumach, czego wczesniej nie mogłam znieść.
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 22:10   #1049
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tru, nieładnie jest kopać leżącego
Stary 2011-05-25, 22:10   #1050
velika
Winter is coming

Cytat:

a w temacie, to nie lubię róży, męczy mnie i jest dziwna na mojej skórze. Chociaż pink quartz nawet mi się podoba, no ale to nisza, wiadomo i sporo perfum pachnie na mnie jak odstraszacz na komary, tudzież apteka. Nie wiem, co to za składnik to powoduje, ale tak mam na przykład z chanel no 5, sensuous noir, shalimarem, samsarą i innymi, których teraz nie pamiętam... nie wiem, co tak działa na moją skórę.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości