|
|
#4531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
![]() Szczególnie obiad ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie zdecydowałam się na żadne na zmianę...
Kurcze, nie myślałam, że to mi sprawi taki kłopot... Byłam za to wczoraj na konsultacji i dentysty. Porozmawiałam o wybielaniu i przedstawił mi 3 opcje: 1) wybielanie lampą - skuteczne, ale bardzo drogie 2) wybielanie nakładkowe - szyna z odlewu, do tego żel i zakładamy na noc; 3) wybielanie nakładkowe - nakładki jednorazowe już z żelem. Lampa odpada ze względu na koszt. Zaleca wybielanie żelem, ale powiedział, że ja i tak mam stosunkowo jasną barwę zębów, zatem nie ryzykowałby z opcją 2, bo podobno można przedobrzyć i wygląda się wtedy, jakby się miało protezkę Zalecił te nakładki jednorazowe (Opalescence Treswhite bodajże). Zanim jednak bym to zrobiła, to najpierw wybielić muszę martwą dwójkę. Na to umówiłam się na przyszły czwartek, wybieli umieszczając w zębie specjalnie wypełnienie (już kiedyś tak miałam i różnica jest spora), koszt kilkadziesiąt złotych. Zapytałam, czy gdybym zdecydowała się na wybielanie, to czy muszę wymienić plomby. Powiedział, że owszem, że zaczynają już ciemnieć, ale mówi, że one nie ściemniały jeszcze całe, dlatego zeszlifuje wierzchnią warstwę i zabezpieczy je nową cieniutką warstwą. I jedną trzeba poprawić lekko, bo kawałek mi się ukruszył i brzydko odstaje. Jak pójdę za tydzień z tą dwójką, to wtedy zobaczę, jak to po jej wybieleniu będzie wyglądało, i porozmawiam ewentualnie o tych nakładkach: ile, jakie itp. I pytanie, jaki koszt u niego, bo powiem wprost, że chodzi o kasę, i że w internetowym sklepie (specjalistycznym, nie na all ) komplet na 10 dni to koszt 180zł + przesyłka. Jeśli wyskoczy mi z ceną dużo wyższą, to zamawiam przez internet. TŻ baaardzo mnie namawia. Zobaczymy. Ale nawet wybielenie dwójki i wyrównanie plomb da duuużo ![]()
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
mnie też w poniedziałek czeka dentysta, chcę naprawić czwórkę, którą daaawno temu ułamałam jedząc ryż! trochę już zszarzała...
aaby jak się zdecydujesz na to wybielanie to potem pokaż efekty, czy było warto ja w sumie nie potrzebuję wybielania na razie, ale ciekawa jestem!byłam wczoraj na próbnej fryzurze... troche ją zmodyfikowałyśmy, ale spięte na bok będą tak jak chciałam. fryzjerka trochę za wysoko mi wszystko przypięła, więc rozwaliłam przy niej to co zrobiła i ułożyłam po swojemu myślałam że się obrazi albo coś, ale powiedziała że dobrze, że teraz przynajmniej już wie o co mi chodzi w załączniku fotki. kwiatek będzie chyba jakiś żywy - na próbie miałam jakiegoś przypadkowego fioletowego, pierwszego jaki wpadł mi w ręce w sklepie za 4 zł ![]() śliczne macie te wszystkie buty! ubolewam nad tym że nie umiem chodzić na takich wyższych obcasach ;( tak ładnie wyglądają na nodze! ja wciąż szukam... a jak już znajdę ładne to oczywiście nie ma mojego rozmiaru - 35 w jednym sklepie pan mi powiedział że nie ma w sprzedaży dziecięcych rozmiarów... ehh
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię fotę przed (o zgrozo, ta moja szara dwójka...), po wybieleniu dwójki i jeśli się zdecyduję, to po wybieleniu całości. Sama jestem ciekawa, jaki będzie efekt, bo aktualnie na zdjęciach wychodzą one 3x ciemniejsze, aniżeli na żywo Śliczną masz fryzurkę! A mogłabyś pokazać się z przodu? Oczywiście możesz sobie zakolorować buźkę albo wkleić Garfielda na przykład Chodzi mi o włoski
|
|
#4535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edit: 50 dni do ślubu
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2011-05-27 o 13:45 |
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Żona mojego taty też nosi rozmiar 35 i często musi kupować buty na dziale dziecięcym... Ale ma też kilka ładnych par na obcasach, chyba większość z CCC
![]() Też bym chciała umieć chodzić na obcasach - na razie max to 6cm, ale i tak nie chodzę tak na co dzień, bo jakość chodników mnie wykańcza. Jutro mamy pierwszą lekcję pierwszego tańca
|
|
|
|
#4537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My tańczyć zupełnie nie umiemy, a chcielibyśmy zatańczyć na swoim przyjęciu.. Na kurs nie mamy teraz czasu i pieniędzy
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, a utwór wybrany? Taniec jakiś konkretny, czy przytulaniec?
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy ambitny plan zatańczyć jakiś układ do walca angielskiego
Ostatecznie jak zapomnimy kroków to zatańczymy krok podstawowy z obrotami, bo już jakiś czas chodzimy na kurs, więc mamy to opanowane.A co do piosenki to obstawiam Dana Glover - It is you http://matrik90.wrzuta.pl/audio/1ua8...rek_soundtrack .
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fakt zasłania uszy, ale tylko z prawej strony, z lewej ucho jest odkryte zresztą zobacz na zdjęciu, jedyne jakie mam gdzie minimalnie widać przód, innych nie będzie bo to wczoraj byłam.[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27150437]Też mam 35 i w porównaniu z tym, co było kilka lat temu, jest dużo lepiej moim zdaniem. Można już znaleźć ładne, kobiece buty - ja mam chyba z 50 par ![]() [/QUOTE] wiem wiem, są 35, tylko że takich jak szukam i to fioletowych to jeszcze nie znalazłam jadę w przyszłym tyg. na kolejne poszukiwania..
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
Zaczęliśmy już rozdawać zaproszenia. Rodzina TŻa już prawie w całości rozdana. Została moja. Jeszcze nie dopadł mnie stres przedślubny, tylko boje się, że nie wyrobię się ze wszystkim. Nie mam jeszcze sukienki przywitalno-poprawinowej, nie mamy garnituru, koszuli i butów dla TŻa, zapomnieliśmy omówić z zespołem szczegóły zabaw oczepinowych, nie mamy piosenki na pierwszy taniec. A do tego jeszcze nie zaczęliśmy załatwiać dokumentów z UC i kościoła. Masakra. A i jeszcze jedno nie wiem czy czasem nasz ślub nie powinien odbywać się na zasadzie licencji, gdyż już od dłuższego czasu nie mieszkamy w domu. I jeszcze w dodatku praca mgr. Nie obronię się w terminie
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem kiedy będę bronić pracę mgr... Dzisiaj promotor oddał mi poprawioną pełną wersję kompletnej pracy i wychodzi na to, że muszę przeredagować cały wstęp i solidnie rozwinąć 1 rozdział (na który już brak mi materiałów
) i dopracować dyskusję + inne kosmetyczne poprawki, także czeka mnie "trochę" roboty... Szkoda tylko, że jak oddawałam fragmenty do sprawdzenia opiekunce to wszystko było ok, więc straciłam ponad tydzień, kiedy mogłam już szukać dodatkowych materiałów![]() Ale za to bardzo pozytywnie nastawia mnie fakt, że w poniedziałek mam pierwszą przymiarkę sukni Już nie mogę się doczekać Dobranoc
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po za tym też nie mamy omówionych żadnych szczegółów ani z dj ani z fotografem czy z obsługą sali. O pierwszym tańcu nie wspomnę, nawet nie umiemy tańczyć... W USC ani w kościele też jeszcze nie byliśmy podpisać. obronę już mam dawno za sobą. ale mimo wszytsko wiem ze na pewno zdążymy! mrowinka - szukałam na necie butów, jest parę fajnych , ale co z tego jak na obcasie 9 cm... a potrzebuję taki 6-7 cm max. mam takie na 9 cm i jeśli innych nie znajdę to w nich pójdę ale tylko na pierwsze hmm 2 godziny? bo tylko tyle w nich wytrzymam chyba że znasz jakieś sklepy, których ja jeszcze nie przeszukałam? |
|
|
|
|
#4545 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jezdzę do salonu przymierzać suknie z wystawy bo na moja nie mogę się doczekać(ma być ok 10 czerwca)a już powinnam wybierac dodatki ![]() Cytat:
![]() My tez mamy nieopodal las (300m) ale kierowniczka mówiła,że wielokrotie pszczali już lampiony i wszystko było ok ![]() Białych butów nie mogę mieć bo suknia jest ecru ![]() Jesli chodzi o buty myślę coraz bardziej o nr2 Bukiet chyba jednak nr 3 ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj rozdaliśmy kolejną część zaproszeń i zostało nam do rozdania ok 10 szt Byłam dziś na jednej z trzech fryzur próbnych. Wklejam zdjęcie wzorca i tego co wyszło ![]() Jedne zdjęcia są bez ozdoby inne z prowizoryczna ozdobą którą jakby cos wymienię na ładniejszą tiarę ![]() Wróciłam ponownie do grzywki która zapuszczałam od 8 m-cy ![]() Kok tak wysoko upięty bo pod spód pójdzie welon jeśli zdecyduję się na tą fryzurę ![]() Co myślicie?
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja osobiście nie przepadam za tego typu upięciami, ale jeśli chodzi o odwzorowanie fryzury ze zdjęcia to naprawdę ładnie to wyszło. A czemu trzy fryzury próbne? U różnych fryzjerów robisz, czy testujesz różne upięcia? minini, dokładnie taką fryzurę chcę mieć tylko ja jestem bez grzywki też tak na bok spięte, pokręcone te, które w ten pseudo kucyk są spięte i też fioletowego kwiata we włosy - chyba najlepsze będą storczyki. Albo piwonie, ale one są podobno ciężko dostępne w lipcu :/
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2011-05-28 o 08:41 |
|
|
|
|
#4547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do wszystkich dzwonił po 2 dniach, maksymalnie po tygodniu tylko ja mam takiego pecha i siedzę myślę, czy ta praca jest tak beznadziejna czy co wstęp i zakończenie mam na pewno do poprawki bo pisane były na szybko i bylejak oby oddać. Facet jest tylko w poniedziałki więc idę do niego pojutrze ale jak się okaże że zapomniał to chyba się załamę Ale fajnie, że idziesz na przymiarkę pstrykaj fotki jak się da ja odkąd niedawno swoją przymierzyłam, teraz nie mogę się doczekać aż znowu ją założę ![]() Cytat:
zwłaszcza z przodu i z tą ozdobą super to wygląda a z tyłu jak dopniesz welon tez będzie ładnie bo na razie wydaje się tak pusto nad szyją
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie lipcowe PMki
chciałam do was dołączyć ja co prawda wychodzę za mąż w 2012 ale i tak już chyba czas najwyższy tu zajrzeć
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
dopisuję do listy kolejną lipcową PM-kę![]() Masz już upatrzoną sukienkę?
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już zamówioną
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
ee no dobra jesteś
witamy ja mam przymiarkę za 2 tygodnie, mało co nam już zostało do załatwienia. Dekorację kościoła wybrałyśmy z koleżanką. Fryzurę wybieram, ale muszę się na próbną umówić. Tak samo z makijażem. Zaczynam sie już powoli stresować.
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu znalazłam tą jedną jedyną... Chciałam poczekać jeszcze ale babka w salonie powiedziała że jak wycofają ją z salonu to zamówienie jej może być droższe więc cóż zamówiłam. I do maja za rok czekam na przymiarki
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
ooo szybko
dlaczego jeszcze jej tu nie widzimy? ![]() Cytat:
![]() A po zapraszaniu troszkę się odstresujemy bo idziemy do brata na małą imprezkę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wybrałam w końcu zaproszenia http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...615707294.html i czekam aż do mnie dojdą. W przyszły weekend zaczynamy zapraszać. Problem mam z wyborem fryzury. Jeśli znacie jakieś stronki z fryzurami ślubnymi, to wklejcie
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec moja suknia
tylko to jest model salonowy i jest za duża. Moja będzie już szyta na mnie w kolorze białym (ta jest ecru)
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już z zaproszeniami skończyłam, została nam w sumie tylko moja koleżanka, ale ona ma na razie remont więc czekamy aż da znać. Bylebyśmy zdążyli tylko
|
|
#4557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Robię trzy rózne fryzury ![]() Kok wysoko upięty u góry(zdjecia z próbnej) z welonem, kok upięty z boku ze storczykiem oraz kręcone włosy upiete z boku ze storczykiem ![]() Fryzjerka powiedziała mi,że boczne upięcia nie współgraja z welonem więc welon rozważam z wysoko upiętym kokiem ![]() Cytat:
Welonu jeszcze nie zakupilam więc zdjęcia bez wpiętego welonu ![]() Oczywiście tez uważam,że taka fryzura wygląda najlepiej z podpiętym welonem ![]() Jeśli chodzi o welony to gdzie je dziewczyny kuujecie? W salonach czy przez internet??? Polecicie mi jakąś stronę internetową z dobrej jakości welonami??
Mam jeszcze czas żeby być grzeczną dziewczynką ![]() Zdeklarowana kociara Edytowane przez Angel Eyes Czas edycji: 2011-05-28 o 18:38 |
||
|
|
|
#4558 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
3 też mi się bardzo podoba, jedynie pierwsza zupełnie nie w moim stylu co do welonu to nie pomogę bo ja sama raczej nie będę miała, ostateczną decyzję podejmę po próbnej fryzurze, która najprawdopodobniej w przyszła sobotę załatwiliśmy dziś licencje, proboszcz okazał się być bardzo sympatycznym gościem, nie dość, że nie wziął od nas za to kasy (płaciliśmy tylko wcześniej za protokół i zapowiedzi 100 zł, ale to u innego księdza) to jeszcze miał niezły ubaw z tego, że ksiądz z którym spisywaliśmy protokół kazał nam przyjść zameldować się z karteczką od spowiedzi, powiedział, że on jest człowiekiem wierzącym i jemu takie śmieszne dowody nie są potrzebne ![]() przed nami jeszcze wizyta w przyszłym tygodniu w kościele w którym bierzemy ślub, no i powinno już być z górki
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-05-28 o 19:02 |
||
|
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Rozeznanie
|
To znaczy, że jak mieszkasz w innej miejscowości to wszystkie zgłoszenie o ślubie, zapowiedzi, protokół powinien być spisany w parafii w której mieszkacie obecnie. Tak powiedział mi ksiądz z parafii w której obecnie mieszkam, a księdzu z kościoła w którym odbędzie się ślub nie mówiliśmy, że mieszkamy razem, a on się nie pytał.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

). I wszystkie mi doradzacie, żeby jednak kupić, bo nie wytrzymam... I wiem, że nogi będą bolały, i że o północy będę kwiczeć z bólu, jak to na każdym weselu bywa... I ostatnio tak sobie myślę: cholera, przecież to nasz ślub! Nasze wesele! Chcę przetańczyć, od początku, do końca! A jestem pewna, że w szpilach, jakie mam, całej doby niestety nie wytrzymam
(cena to odpowiednio 59zł i 69zł, a obcas 6,5cm i 8,5cm, zatem jeszcze do przeżycia -choć chętnie wydałabym max 20
I że zależy od oświetlenia i od ustawień monitora. Czad.
w jednym sklepie pan mi powiedział że nie ma w sprzedaży dziecięcych rozmiarów... 

) i dopracować dyskusję + inne kosmetyczne poprawki, także czeka mnie "trochę" roboty... Szkoda tylko, że jak oddawałam fragmenty do sprawdzenia opiekunce to wszystko było ok, więc straciłam ponad tydzień, kiedy mogłam już szukać dodatkowych materiałów
zawsze chciałam mieć takie długie ale nie potrafie zapuścić, za szybko się niszczą