|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
winko w tym przypadku to czysty egozim, bo w calym towarzystwie tylko ja je pijam
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy takich rodzinnych spotkaniach jęczenia nie ma bo wódka jest na stole, albo chociaż jest proponowana, tj inne trunki. Na szczęście Wszystkie imprezy (oprócz moich ostatnich urodzin ) kończą sie z kulturą, nikt się bardzo nie upaja, nikt nikogo nie namawia do picia, nie wciska na siłę itp.Tylko właśnie takie podejście "Ja nie, ja nie, bo ja się chcę napić" jest najgorsze
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem troche inaczej wychowana, bo u mnie w domu nigdy nie bylo alkoholu na stole...
|
#2705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eeee tam , sie nie przejmuj , ja w towarzystwie jako jednyna pijam wode i to tylko moja ulubiona SPA niebieska , i nie podciagam tego pod egoizm ![]() no chyba ze cos mnie ominelo [mysli] hmm
Serce obawia się cierpień, żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia Edytowane przez kasiaweronika Czas edycji: 2011-06-09 o 12:59 Powód: sklerozukas leczykas |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko prosze się nie przerażać ilością pisanych postów i Nas nie opuszczać. aż do.....
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeśli takie masz życzenie, to nie częstuj alkoholem ![]() W końcu to Ty jesteś Panią domu i do Twoich zasad powinni się dostosować goście a jak Twój mąż sie na to wszystko zapatruje?
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
motylku, to tak mojemu mężowi kiedyś wbił się opiłek w oko. To dobrze, że po wypłukaniu Twemu mężowi opiłek wyleciał. Jak przeczytałam, że nie możesz się wbić to moja mina była taka
ale widze że troszeczke się rozpisałaś, super ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
OK, ja uciekam
nara
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaczną pić i nie znają umiaru (moj mąż tylko przy nim sie upija). Potem gadaja głupoty, ja zostaje sama ze sprzątaniem i jestem zła po poprostu ![]() Cytat:
nie umiem sie wbic ostatnio, a jak cos napisze, czasami jakos dalej leci... napisze co planuje - poradzie obiad: 2 rodzaje miesa + surówki (to chce kupic u sąsiadów bo maja firme i produkuja) kawa plus słodkie placek z truskawkami, ciasto z colą, galaretka z brzoskiwniami kolacja: skrzydełka z woreczka, parówki w cieście, frytki, salatka z zupek chińskich (ostatnio miala powodzenie) + ewentulanie jak cos z obiadu zostanie starczy?????
|
|
#2711 | |
|
Raczkowanie
|
Aniołku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Serce obawia się cierpień, żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia Edytowane przez kasiaweronika Czas edycji: 2011-06-09 o 13:26 Powód: maniaaana literonamia |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
już wyjasniam: na obiad devolay i karkówka.
robie wiecej, bo daje im do domu dla tesciów wyprawke (ze wszystkiego co bylo na stole po trochu, ale zeby sie najedli) ostatnio sie zachwycali parowkami w cieście, dlatego myślalam zeby zrobic znowu (szybko sie robi ha). osob 4 - ja z męzem i oni, ale "na drogę" musze dac dla 3 osob salatka z zupek chinskich: bierzesz makaron z zeupek, kruszysz. Do suchego makaronu dodajesz pomidorka, ogórka, kukuryczę i kurczaka usmażonego w gryrosie. Troche majonezu i jest git
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
mowie Wam, ze jeszcze "na droge" dla 3 osob musze dac, dlatego tyle robie. W piatek w nocy pewnie bede załowac i sie nie wyrobie
![]() do jedzenia nigdy nie zmuszam nikogo, bo nie musi komus moja kuchnia smakować, ale ostatnio jak byli to salatka z zupek chińskich i parówki w ciescie to bylo cos. Za to gyros wcale )bo kapusta chrupała) wiec juz go nie robie. Tych gosci widzialam w maju- bylam na ich slubie - przyjezdzają z fotkami
|
#2715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm ja bym podala tak: obiad: devolay + mlode ziemniaczki + jakis zestaw surowek (wg unania) Karkowke bym zapeklowala potem obsmazyla w ziolach a potem w rekawie upiekla. Na koniec podalabym jako zimne miesiwo z chrzanem. Tez dobrze sie sparwdzi w pojdzie chleba wiejskiego na droge ![]() potem ciasto kawa, herbata, galaretka i dwa ciasta to robi sie taki misz masz juz ,ja bym zrobila dwa rozne ciasta jak sie boisz ze zabraknie.Parowa i moze szybko, ale hmm jakos do mnie nie przemawia. Mysle ze fryty i pierze z salatka tym bardziej taka nietypowa powinno wystarczyc no i pamietaj ze masz nadal karkowke ![]() Pamietaj IM MNIEJ TYM WIECEJ ![]() No ale to kwestia gustu, jak masz parcie postaw sie i jak sie to tam dalej mowi to Twoja sparwa ale ja zawsze proponuje minimalizm i nigdy mnie nie zawodzi tak wiec polecam .I zawsze WILK SYTY I OWCA CALA ![]() Ale zadna ilosc dan nie da ci satysfakcji z miecia Gosci, jak na starcie juz wiesz ze bedziesz zla . Wiec moze w tym przypadku minimalizm jak najbardziej wskazany. Bedziesz mniej zla na to ze tyle czasu poswiecilas ![]() Ja trzymam kciuki i napisz koniecznie co wkoncu zaserwowalas
Serce obawia się cierpień, żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia Edytowane przez kasiaweronika Czas edycji: 2011-06-09 o 13:49 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
a jak podam za mało jedzenia to co im dam do domu? zakładając ze mi po drodze wszystko wyjdzie :P
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
motylku kochany dla 4 osob + podroż 9 szt devolay, 2kg karkowe jak upieczesz to i Wam jeszcze zostanie i Gosci na drogę wyprawisz dwa ciasta jak smarniesz to hohohoho dalej po jakies 3-4 skrzydla na glowe + podroz to jakies 1,5-2 kg Fryty zakladam ze tylko na miejscu + misa salatki ktora przedstawilaś MOja Droga masz tyle zarcia tak po uszy jakbym Ci miala to pokazac ![]() UFFFFF ja myslu ze spoko loko , zaufaj mnie mam doswiadczenie ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Dobrze dziewczynki , musze zmykac mezus dzisiaj wraca i musze sie juz gotowac do drogi na lotnisko, a potem to nie obiecuje bo wiecie roznie to moze byc Buziole dla was , az sie boje czy dam rade nadrobic jak wroce...
|
|
#2719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam nigdy nikomu nie daje jedzenia do domu i sama tez nie dostaje![]() co do wodki jak nie chcesz to nie podawaj ja tam rodzinie meza nie podalabym alkoholu |
||||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
arnama, kasiu do potem
A ad alkoholu na imprezach. Też mnie to wkurza, że ktoś np trakatuje impreze jako okazje do napicia się Jak chce się ktoś nachlać zaprzeproszeniem, to niech idzie do baru, bądz kupi sobie skrzynke wódki i prosze bardzo. Ja jestem anty alkohol, więc u mnie się % nie uraczy Anty, bo ja nie pijam wódki, piwa, blee.Wyjątkiem jest likierek, który pewnie mi starczy na kupeee czasu
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-06-09 o 14:35 |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to maz nie mogl narzekac, hamulce mi calkiem puściłyu mnie przy rodzinnych odwiedzinach tez nikt sie nie napije a zwlaszcza, ze rodzina meza lubi %
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
No jestem zrobiłam obiad, zjadłam i jestem
![]() Cytat:
Oszustka jesteś, że taki z Ciebie aniołek ![]() No, wyobrażam sobie, jak Twój mężny byl zadowolony ![]() To rodzina męża ma tzw pecha.
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj byl i pamietam jak ciagle mowilam, ze sciany sie ruszaja ) za to poranka nie mialam milego po tym myslalam, ze umreno ma a u mnie dzis obiad je maz sam bo mi niedobrze ja sobie zjem gruszke![]() nie wiecie gdzie dostane kapelusz przepasany szarfa wiazana na kokarde jak to: http://allegro.pl/letni-kapelusz-z-k...657659543.html http://allegro.pl/eelise-nowosc-piek...640165133.html
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałaś mieć niezłą faze Uuu niedobrze Ci, to nie fajnie Urocze te kapelusze
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innym razem po % nie wypuscilam z domu kol meza maz musial sila odciagnac mnie od drzwi ![]() szkoda bo marzy mi sie taki i jakas dluga sukieneczka do tego![]() Cytat:
moze zobacze w tesco ale jak kiedys tam bylam(na poczatku miesiaca) to nie mieli
|
||
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będe tu u mnie gdzieś takie kapelusze widzieć, to dam Ci znać. Wtedy nie sądze by przesyłka była droga, bo kapelusz jest lekki. ![]() Nawet pare dni temu wysyłałam paczke do Polski i zapłaciłam jedynie 3 funty z groszami.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-06-09 o 17:34 |
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam naraz prawie trzy kubki koktajlu. Pychota. Pierwszy raz w tym roku robiłam, coś się zatraciłam. Postaram się dziennie robić. Sezon truskawkowy jest taki krótki.
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Koło naszego bloku motor jechał. Tak pierdział, że spytałam się męża (jest bliżej okna): grzmi czy mi się wydaje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

) kończą sie z kulturą, nikt się bardzo nie upaja, nikt nikogo nie namawia do picia, nie wciska na siłę itp.

To może się przedstawię: jestem młodą 1o miesięczną mężatką i nie narzekam na taką instytucję jak małżeństwo
Zaznaczam, że danie nie jest mi obce

dostalam pomidora bo kompletnie nie mam pojecia co to za salatka jak ja stworzyc 

Anty, bo ja nie pijam wódki, piwa, blee.
) za to poranka nie mialam milego po tym
Jak najbardziej trzeba korzystać, póki jest sezon na truskaweczki.