Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 21:57   #1561
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

dzięki dottta ale jaka tam pięknota
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:18   #1562
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Pochwalisz się?

Jak już jesteśmy w temacie zdjęć, to znacie może jakieś miejsca typu opuszczona fabryka albo takie ogólnie ruiny, ale nie jakiegoś zamku czy coś? Może być w okolicach Sosnowca, bo nasz fotograf stamtąd jest i tak myślałam, że pojedziemy właśnie w takie miejsce, a potem może na Pogorie.
Podobno dużym powodzeniem cieszy się stara cementownia w Jaworznie- pieczyskach. Ruin tam nie brakuje

A co do męskich zapachów, to też właśnie szukam. Osobiście wolę świeże, ale może do garnituru by się zdało coś mocniejszego... A z drugiej strony w taki upał mocniejszy zapach może być duszący..
Sama nie wiem.. Podoba mi się też Euphoria i Lacoste Challenge.
Może w weekend uda mi się jeszcze coś wywąchać

A odnśnie pleneru, to szukam jakiś pól, może maków, albo czegoś.. Znacie takie miejsca?? I chyba też pojedziemy na Pogorię. Jakieś 3 różne miesjca bym chciała..

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dzięki dottta ale jaka tam pięknota
Mnie też się baaaardzo podobałaś

Edytowane przez Aniusia1984
Czas edycji: 2011-06-09 o 22:17
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:29   #1563
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
dzięki Ci dobra kobieto
Jak tylko coś się przyda, to prosze

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniusia1984 Pokaż wiadomość

A odnśnie pleneru, to szukam jakiś pól, może maków, albo czegoś.. Znacie takie miejsca?? I chyba też pojedziemy na Pogorię. Jakieś 3 różne miesjca bym chciała..
Z tego co się orientuję, to teraz powinien kwitnąć rzepak (piekne żółte pola) można go mnóstwo znaleźć na Jurze Krakowsko-Czestochowskiej (na pewno jest na łąkach koło Klucz(woj. małopolskie)).

A Pogoria w moim przypadku raczej odpada bo mieszkam koło niej i wszyscy tam robią zdjęcia Ale bardziej polecam tą nową, tzw piaskownie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 23:34   #1564
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam 3 foty plenerowe
na 2gim zdjęciu fotograf przerobił mi bukiet na fiolet
Pięknie wyglądałaś, ślicznota z Ciebie!

Rock, my mieliśmy na Pogorii ale nie wiem na której

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 23:37   #1565
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Musimy Jenny spytac

- 25 kg
Stary 2011-06-10, 05:34   #1566
malenstfo
Raczkowanie

muminek82podpisuję się obiea rękami po tym co mówią dziewczyny, ślicznie wylądałaś
malenstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 07:01   #1567
Aniek_
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie!

W sierpniu, jak dobrze pójdzie, dołącze do grona mężatek Już prawie wszystko mamy załatwione za wyjątkiem:
tortu - zastanawiam się na bończykiem, tylko nie wiem jak u nich wychodzą artystyczne torty w stylu angielskim ;
butów - ratunku
winietki, zawieszki na alkohol i takie tam
Aniek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 07:22   #1568
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
wklejam 3 foty plenerowe
na 2gim zdjęciu fotograf przerobił mi bukiet na fiolet

klask i: no co tu mówić cudnie
Ale z Ciebie piękna kobieta

Dottka klask i: pięknie zupełnie w innym stylu takim glamur

Oj a co ja z ta kiecką mi się dziś nawet w nocy śniła przymiarka hehe to był koszmar, ale powtarzam sobie że mam czas

Nasza Senseds już mężatka ciekawe jak jej poszło coś pogoda była kiepska, ale co tam pogoda ważne żeby reszta była tak jak się zaplanuje. na niektóre rzeczy nie mamy wpływu

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniek_ Pokaż wiadomość

W sierpniu, jak dobrze pójdzie, dołącze do grona mężatek Już prawie wszystko mamy załatwione za wyjątkiem:
tortu - zastanawiam się na bończykiem, tylko nie wiem jak u nich wychodzą artystyczne torty w stylu angielskim ;
butów - ratunku
Witaj Aniek_ a gdzie ślub? Opowiadaj nam dużo o sobie
Stary 2011-06-10, 07:43   #1569
Aniek_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez damianowa Pokaż wiadomość
\

Ślub cywilny w Katowicach, wesele na ok. 60 osób w Restauracji Romantycznej Hotelu Diament Jak narazie sen z powiek spędza mi wystrój sali i...tort
Stary 2011-06-10, 08:04   #1570
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
\

Ślub cywilny w Katowicach, wesele na ok. 60 osób w Restauracji Romantycznej Hotelu Diament Jak narazie sen z powiek spędza mi wystrój sali i...tort
a musicie sami zadbać o wystrój sali czy tylko dać propozycję do właścicieli a oni sami tym zajmą? Sama jestem ciekawa
Stary 2011-06-10, 08:24   #1571
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

butów - ratunku
Winietki na sale robiliśmy w Gemini w Katowicach - 2/3 dni i są gotowe. Znajdują się na tyłach dworca PKP (aktualnym przodzie ).
Zawieszki na alko i takie tam to polecam sklep w Kato na 1go maja można wszystkiego dotknąć, pomacać, zobaczyć jak wygląda na żywo a ceny takie jak w necie. Mają masę rzeczy od woreczków z organtyny, tablice po tuby
Cytat:
dziękuję
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:35   #1572
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
\

Ja moge polecic cukiernie Gryc sama tam zamawialam tort w stylu angielskim mimo tego, ze w katalogu nie mieli wogole tortow w tym stylu to i tak zrobia kazde zamowienie takze fajnie, tort wyszedl sliczny no i byl pyszny nie ma problemu z dowozem do ilus tam km jest gratis
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:49   #1573
Aniek_
Przyczajenie

Cytat:
a musicie sami zadbać o wystrój sali czy tylko dać propozycję do właścicieli a oni sami tym zajmą? Sama jestem ciekawa
Organizują napewno dekoracje kwiatowe. Wybieram sie tam w przyszłym tygodniu żeby omówić szczegóły. Chciałabym, aby było duuuużo świec

Cytat:
Napisane przez dottta
Winietki na sale robiliśmy w Gemini w Katowicach - 2/3 dni i są gotowe. Znajdują się na tyłach dworca PKP (aktualnym przodzie ).
Zawieszki na alko i takie tam to polecam sklep w Kato na 1go maja można wszystkiego dotknąć, pomacać, zobaczyć jak wygląda na żywo a ceny takie jak w necie. Mają masę rzeczy od woreczków z organtyny, tablice po tuby

Cytat:
Napisane przez Esti10
Ja moge polecic cukiernie Gryc sama tam zamawialam tort w stylu angielskim mimo tego, ze w katalogu nie mieli wogole tortow w tym stylu to i tak zrobia kazde zamowienie takze fajnie, tort wyszedl sliczny no i byl pyszny nie ma problemu z dowozem do ilus tam km jest gratis
Zastanawiałam się nad Bończykiem. Widziałam ich prace na targach i z tego co nam powiedziano są w stanie zrobic każdy tort..tylko my mamy dość zwariowane pomysły
Stary 2011-06-10, 09:02   #1574
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1984 Pokaż wiadomość
Podobno dużym powodzeniem cieszy się stara cementownia w Jaworznie- pieczyskach. Ruin tam nie brakuje

A co do męskich zapachów, to też właśnie szukam. Osobiście wolę świeże, ale może do garnituru by się zdało coś mocniejszego... A z drugiej strony w taki upał mocniejszy zapach może być duszący..
Sama nie wiem.. Podoba mi się też Euphoria i Lacoste Challenge.
Może w weekend uda mi się jeszcze coś wywąchać

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Mnie też się baaaardzo podobałaś
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez malenstfo Pokaż wiadomość
muminek82podpisuję się obiea rękami po tym co mówią dziewczyny, ślicznie wylądałaś
Cytat:
klask i: no co tu mówić cudnie
Ale z Ciebie piękna kobieta

Oj a co ja z ta kiecką mi się dziś nawet w nocy śniła przymiarka hehe to był koszmar, ale powtarzam sobie że mam czas

Nasza Senseds już mężatka ciekawe jak jej poszło coś pogoda była kiepska, ale co tam pogoda ważne żeby reszta była tak jak się zaplanuje. na niektóre rzeczy nie mamy wpływu

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:

butów - ratunku
dziękuje bardzo za wszystkie miłe słowa dziewczyny!!!:dz iekuje-kwiatek:
witaj Aniek
ciekawe jak tam Senseds już nie mogę sie doczekać relacji!
Stary 2011-06-10, 09:21   #1575
amandi84
Zadomowienie

Cytat:
\

Ja mam jutro wesele w tej restauracji
Do wystroju sali domawiałam kwiaty w kwiaciarni, z której zamawiają ten wystrój kwiatowy wliczany w cenę, ale przyznaję z właścicielką kwiaciarni ciężko się dogadać.
Będę miałą dod. ustrojone żywymi kwiatami balustrady tych jakby balkonów i poręcze schodów.
A torcik będę miała taki z cukierni w Bielsku
http://www.anielskacukiernia.pl/oferta/cat/7
tort W02
oczywiście żywe róże na górze

muminek82 dołączam się do wszystkich pozytywnych opinii pięknie wygladaliście
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-06-10 o 09:25
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 09:24   #1576
muminek82
Wtajemniczenie

amandi to już JUTRO!!!trzymam kciuki żeby wszystko pięknie się udało!widziałam Twoją sukienkę i jest naprawde śliczna

dziękuje bardzo

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-06-10 o 09:33
Stary 2011-06-10, 09:32   #1577
Aniek_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wesele w tej restauracji
Do wystroju sali domawiałam kwiaty w kwiaciarni, z której zamawiają ten wystrój kwiatowy wliczany w cenę, ale przyznaję z właścicielką kwiaciarni ciężko się dogadać.
Będę miałą dod. ustrojone żywymi kwiatami balustrady tych jakby balkonów i poręcze schodów.
A torcik będę miała taki z cukierni w Bielsku
http://www.anielskacukiernia.pl/oferta/cat/7
tort W02
oczywiście żywe róże na górze

muminek82 dołączam się do wszystkich pozytywnych opinii pięknie wygladaliście
No to świetnie się składa..czekam z niecierpliwością na relację Też myślę o domówieniu kwiatów, ale chyba muszę się tam jeszcze wybrać, gdy będzie inne wesele..bo kompletnie nie umiem sobie wyobrazić jak to wszystko będzie wyglądało, a jakoś na zdjęcia z restauracji nie umiem się doczekać :/ A tort piękny
Nie wiem jak Wy, ale ja się z każdym dniem co raz bardziej denerwuję..a zostały tylko 2 miesiące

Edytowane przez Aniek_
Czas edycji: 2011-06-10 o 09:37
Stary 2011-06-10, 10:05   #1578
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak Wy, ale ja się z każdym dniem co raz bardziej denerwuję..a zostały tylko 2 miesiące
najgorzej jest przed samym ślubem
zwłaszcza jak nie pracujesz, masz wolne - mój małż póki pracował to jakoś się trzymał, na dwa dni przed wziął urlop i po ścianach mi chodził z nerwów, w dniu ślubu tak się denerwował, że bałam się, że nic z tego nie będzie, w kościele myślał, że zemdleje Ale ja się dzielnie trzymałam bo ktoś musiał trzeźwo myśleć (na świadków - fantastycznych z resztą - pod tym względem nie mogłam liczyć bo byli zdenerwowani porównywalnie do małża - działali odtwórczo, co kazałam to robili mama gotowała się z nerwów przez pogodę ) i koordynować to całe zamieszanie. W dniu ślubu w ogóle się nie denerwowałam, totalny luz zero stresu
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 10:32   #1579
amandi84
Zadomowienie

Cytat:
No to świetnie się składa..czekam z niecierpliwością na relację Też myślę o domówieniu kwiatów, ale chyba muszę się tam jeszcze wybrać, gdy będzie inne wesele..bo kompletnie nie umiem sobie wyobrazić jak to wszystko będzie wyglądało, a jakoś na zdjęcia z restauracji nie umiem się doczekać :/ A tort piękny
Na pewno wrzucę foty, to może Ci trochę rozjaśni sytuację. Niestety foty prawdopodobnie dopiero pod koneic czerwca, bo zaraz w poniedziałek lecimy na 2 tygodnie za granicę.

Przed chwilą mierzyłąm suknię, jest ok, ale gorąco mi w neij było, mimo że jest lekka. Dobrze, że nie będzie 30 stopni.

Tylko teraz się fryzurą martwię, będę miala wysoki kok, obwiązany bęzie włosami i tiulem trochę, bo na sali będę bez welonu i niew iem czy nie dodac jakiś kwiatów we włosy.. tylko do wysokiego koka nie umeim sobie jakoś tego wyobrazić..
Niby wszystko dograne, a teraz jeszcze kombinuję...
będę miałą strojne spore kolczyki, wiec raczej jakiejś spinki błyszczącej nie chciałąm..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kok1.jpg (16,1 KB, 5 załadowań)
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-06-10 o 10:39
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:20   #1580
d_accord
Rozeznanie

achh a ja znowu od rana biegam byłam po kołacz dla sąsiadów pyszny mniaamaam! jedna paczuszka 2,6 kg a 2 kawałki (ser i mak).

właśnie robię rozpiskę kiedy co musze załatwić

Lenka
26.09.2011
d_accord jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:33   #1581
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d_accord Pokaż wiadomość
achh a ja znowu od rana biegam byłam po kołacz dla sąsiadów pyszny mniaamaam! jedna paczuszka 2,6 kg a 2 kawałki (ser i mak).

właśnie robię rozpiskę kiedy co musze załatwić
A gdzie brałaś kołacz?
Stary 2011-06-10, 11:37   #1582
d_accord
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie brałaś kołacz?
u Orlika w Jankowiach (jadąc na Świerklany przed światłami po prawej stronie).. pyszny dawno tak dobrego nie jadłam

Lenka
26.09.2011
Stary 2011-06-10, 11:37   #1583
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Na pewno wrzucę foty, to może Ci trochę rozjaśni sytuację. Niestety foty prawdopodobnie dopiero pod koneic czerwca, bo zaraz w poniedziałek lecimy na 2 tygodnie za granicę.

Przed chwilą mierzyłąm suknię, jest ok, ale gorąco mi w neij było, mimo że jest lekka. Dobrze, że nie będzie 30 stopni.

Tylko teraz się fryzurą martwię, będę miala wysoki kok, obwiązany bęzie włosami i tiulem trochę, bo na sali będę bez welonu i niew iem czy nie dodac jakiś kwiatów we włosy.. tylko do wysokiego koka nie umeim sobie jakoś tego wyobrazić..
Niby wszystko dograne, a teraz jeszcze kombinuję...
będę miałą strojne spore kolczyki, wiec raczej jakiejś spinki błyszczącej nie chciałąm..
fryzurka super!ale ja bym zrezygnowała z kwiata we włosach przy tak ładnym koku i strojnych kolczykachbędzie pięknie elegancko i z klasą
Stary 2011-06-10, 11:58   #1584
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
u Orlika w Jankowiach (jadąc na Świerklany przed światłami po prawej stronie).. pyszny dawno tak dobrego nie jadłam
Pytam bo koleżanka musi zamawiać bo zbliża się termin jej ślubu i ma dylemat hehe oj te dylematy powiem jej niech jedzie sobie skosztować
Stary 2011-06-10, 12:02   #1585
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
też słyszałam, że min. tak mają dobry kołocz

my już trochę mamy rozdane, reszta kołocza w lipcu/sierpniu

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:08   #1586
d_accord
Rozeznanie

Cytat:
Pytam bo koleżanka musi zamawiać bo zbliża się termin jej ślubu i ma dylemat hehe oj te dylematy powiem jej niech jedzie sobie skosztować
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
też słyszałam, że min. tak mają dobry kołocz

my już trochę mamy rozdane, reszta kołocza w lipcu/sierpniu
tylko drogie to.. ja miałam zamówione 4 blachy 2x ser + 2xmak oni to też pakują w celofan, tylko karteczki swoje się daje, buszpan przypinają tylko to pakowanie 13 zł/blacha

12 paczek (blacha na 6 częście i 2 rodzaje w jedną paczkę) wyszło nas 542 zł..

Lenka
26.09.2011
Stary 2011-06-10, 12:24   #1587
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
tylko drogie to.. ja miałam zamówione 4 blachy 2x ser + 2xmak oni to też pakują w celofan, tylko karteczki swoje się daje, buszpan przypinają tylko to pakowanie 13 zł/blacha

12 paczek (blacha na 6 częście i 2 rodzaje w jedną paczkę) wyszło nas 542 zł..
oj oj ale jazda, ale u nas tradycja taka że za kołacz ludzie prezenty przynoszą takie typu garnki, ściereczki ręczniki itp.
Stary 2011-06-10, 12:25   #1588
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

A u mnie nie daje się żadnego kołocza

- 25 kg
Stary 2011-06-10, 12:26   #1589
d_accord
Rozeznanie

Cytat:
oj oj ale jazda, ale u nas tradycja taka że za kołacz ludzie prezenty przynoszą takie typu garnki, ściereczki ręczniki itp.
kurde, chyba się wybiore na miasto teraz.. chce te perfumy zwąchać.. musze iść do Fantasy Parku też ;/

Lenka
26.09.2011
Stary 2011-06-10, 12:31   #1590
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
kurde, chyba się wybiore na miasto teraz.. chce te perfumy zwąchać.. musze iść do Fantasy Parku też ;/
Fajnie że w ciąży te zapachy przyswajasz, moja znajoma całą ciążę nawet koło proszków nie mogła przechodzić tak ją mdliło hehe

Potem pochwal się co kupiłaś

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
A u mnie nie daje się żadnego kołocza
U nas to taka tradycja choć nie każdy ją kultywuje, ja będę musiała bo mi mama nie da żyć

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości