|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
doradźcie mi którą kupić
1. http://www.hipp.pl/produkty/herbatki...aca-trawienie/ 2. Bobovita Herbatka z kopru, rumianku i anyżu, 200g, po 4. miesiącu Skład: dekstroza, ekstrakty (3%) z: kopru, anyżu, rumianku, maltodekstryna, olejek eteryczny z kopru. (coś link nie chce się dobrze przekleić) skład ziół ten sam a różnią się kryterium wiekowym, szczerze wolałabym Bobovite. Bo na codzień lecimy na samej herbatce z kopru Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-06-12 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi sie ze za duzo wrazen Lenka miala wczoraj, nowi ludzie, pies, dluga podroz, restauracja... aha chyba ma alergie na psa bo wczoraj w drodze do domu miala wysypke na buzce:P:/ Za chwilke spadamy na salke wspinaczkowa, ale ja dzis sie nie wspinam bo jedziemy tylko na poltorej godziny to na zmiany wyszloby 30min na os. co sie nie oplaca. Za to pokaze mala na salce i sama sobie polookam bo tesknie;p. Pozniej jedziemy do znajomych ale tez szybko, bo wieczorem jest F1 i tz musi ogladac ![]() W domu ostatnio jakis nieporzadek ciezko sie ogarnac od piatku;p
![]() |
#2403 | |||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() no mój Oluś wczoraj jak poszedł spać bez jedzenia, to obudził się po północy, ale tylko cyca pociumkał i zasnął, a ja miałam mleko ciepłe w opakowaniu termiczym przy łóżku bo myślałam, że się zaraz obudzi ale pospał do 2:30 dostał mleczko i spal do 6, także nie było tak źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jednak po grillu bo wieczorem bylismy u rodzicow niby miesko z grilla juz jadlam i nic jej nie bylo, ale tak mysle, ze moj ojciec uzywa ostrych przypraw, wiec moze to przez to.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Blackrose ja Filipowi dawałam w 2 miesiącu tą z ułatwiającą trawienie z Hippa, ale efekt był odwrotny, zaczęły się jakieś wariacje z brzuszkiem
![]() ![]()
#2406 |
Zakorzenienie
|
my tez mamy koper z hippa
mala odespala zarwana noc, spala od 8.30 do teraz szkoda, ze ja sie nie polozylam ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- ....i znow awantura przy cycku polaczona z produkcja kupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no szkoda, ze sie nie połozyłas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
to jest najgorsze, ze nie wiadomo z czego.... i domyslaj sie czlowieku
a cos musialam zjesc, bo nawet jak miala 3 dni, to sie tak czesto nie budzila... |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj chrzest na 17..
![]() w ogóle jaki hałas w domu i to nie przez gości itp tylko Fabian nauczył się śmiać głośno, a tż szczebiota nad nim, w stylu ''akuku'' zakrywanie pieluszką, raczek nieboraczek i mały się śmieje strasznie głośno aż dostał czkawki ![]() ![]() w ogóle mam pytanie do zorientowanych w sprawie żłobka ![]() na ile tam oddaje się dziecko? mogę sobie np raz dać na 2 h a raz na 4? i czy to jest tak jak np z przedszkolem od września do czerwca? bo ja chciałabym dać małego po nowym roku ..w styczniu, nie wiem czy mogę ot tak sobie w samym środku dać? no i tak na 3-4 godzinki, nie zawsze, raz w tygodniu a czasem 3.. da się tak w ogóle?
#2410 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie trzeba się do tych skoków przyzwyczajać, bo potem będą dłuższe ![]() moja mam to przeciwna strona barykady, jak jej raz powiedziałam, ze mała jest marudna, to zaczęła przeżywać, ze pewnie chora, ze do lekarza, ja jej tłumaczę, ze to pogoda tak działa na dzieci, ale nie, potem wydzwaniała, czy już ok. Cytat:
![]() Za twoja rada Huggiesow nie będę kupować. W ogóle te pampersy S&P znów są dobre, to musiał być jakiś dzień przeciekania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nadia mnie już załamuje z tym kładzeniem pieluchy na twarz, co chwila patrze, a tu cala buzia zakryta pielucha, az jej zabrałam w końcu.
![]() |
#2411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihih smieszek maly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogole mam pytanie moglabys mi napisac jak u was wygladala ,,impreza,, po chrzcie w domu??? bo chyba tam robisz prawda?? bo ja tez mysle w domu....tylko przeraza mnie to cale zamieszanie i wogole menu i takie bzdety,nie ma kto pomoc i wsio na mojej glowie bedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- A moja ma dzis dzien spiocha trwajacy od wczoraj wieczora....zasnela o 21.00 wstala o 4.00 potem zasnela i wstala o 9.00 pojadla pobawila sie chwile i znow spi ...i potem znow wstala pojadla pobawila sie i spi...masakra az mi sie nudzi :P chyba zaczne malowac sciane zaraz z nudow ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() A u nas dzis nawet, nawet ![]() Montii udanej imprezki ![]()
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę że będzie już po jeśli chodzi o żłobek publiczny to nie możliwe, rekrutacja od września, i chyba można wybrać tylko 9h i 4h no i trzeba się dostać, co graniczy z cudem ponoć ostatnio, moja koleżanka samotna matka dostała się po znajomości ![]() w prytwanyn na pewno wieksza możliwość elestycznych godziny jest, ale zepewne prędzej przyjma dziecko które będzie codzień 9h niż takie jak ty chcesz, bo to dla nich kasa ale dla ciebie idealnym rozwiązaniem były by jakiś klubik ![]() nawet w moim malutkim mieście jest prywatny Klubik Malucha, tam można dawać dziecko kiedy się chce na ile się chce, wiadomo dużooo droższe niż żłobek ![]()
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak czy tak trzeba wcześnie składać podania, ja złożyłam 1-2 czerwca i w dwóch żłobkach najwcześniej będzie miejsce we wrześniu 2012. w trzecim moze byc wczesniej, bo akurat w dzielnicy, gdzie jest mniej dzieci.
![]() |
#2415 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=trzyrazyi;27463095]Hihih smieszek maly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogole mam pytanie moglabys mi napisac jak u was wygladala ,,impreza,, po chrzcie w domu??? bo chyba tam robisz prawda?? bo ja tez mysle w domu....tylko przeraza mnie to cale zamieszanie i wogole menu i takie bzdety,nie ma kto pomoc i wsio na mojej glowie bedzie ![]() ![]() QUOTE] napisze napisze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za rady w sprawie laktatorów za aventem przemawia to że dużo pozytywnych opinii o nim jest a za TT to że ma fajne pudełko do sterylizacji
mieliśmy jechać do kina a tu mąż się rozchorował ![]() ![]() Tajka a które masz huggisy bo pełno rodzajów ich jest, a chciałabym wiedzieć czego się wystrzegać ![]() Black mam ten sam problem bo nam sięherbatka na brzuszek z humany kończy i chciałam jej teraz kupić coś innego Olusia możliwe że przez ostre przyprawy ja zjadłam kiedyś kurczaka z grilla z przyprawą i nie chce sobie nawet przypominać jak ciężką miałyśmy wtedy noc montii do publicznego przedszkola przyjmują od 3 lat a żłobek to inna kwestia u nas trzeba baaardzo wcześnie zapisać chyba zaraz po porozie bo jest tylko jeden i wiecznie miejsca brak, zostaje ci coś na kształt klubu maluszka ale tam chyba od roku albo nawet później można dziecko oddać przynajmniej u mnie w mieście udanych chrzcin życzę ![]()
#2417 |
Zakorzenienie
|
Co do zlobkow prywatnych, to w Wawie często są takie żłobki na godziny tez, gdzie wykupujesz np pakiet godzin do wykorzystania miesięcznie.
#2418 |
Rozeznanie
|
kupilam karmi clasic chybaa takie zoolte to moge wypic normalnie ???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz od urodzenia mialam zarwaną noc dosłownie całą. Jak wczesniej mielismy 2 pod rzad nocki slabe, bo się Franek budzil co 2,5 godziny i nie spal potem po zjedzeniu jeszcze z pół godziny to myslalam że to byly dwie najgorsze noce w moim zyciu. A dzis kladlismy się spac to byla 1. Lezymy a maly steka, przeciaga sie poplakuje przez sen no i po 3 minutach taki pisk i placz. No to wzielam go do do lozka polozylam na brzuchu i zasnal co jakis czas tylko marudzil. Ale minela godzina i znowu to samo - placz przecieaganie i tak do rana. Przysypial na 15 - 20 minut i placz. Oczy cale zapuchniete, dziecko się przelewa przez rece tak zmeczone ![]() ![]() No i nie wiem co to ... przedwczoraj jadlam brokuly i od tego czasu sie nie zalatwial, wrazen nowych nie bylo ... czy to mozliwe zeby to jeszcze po szczepieniu ? bylo w czwartek wieczorem. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja pediatra powiedziała, ze reakcje poszczepienne mogą się pojawić po kilku dniach.
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile godzin najwiecej mozna przetrzymywac odciagniete mleko w lodowce????
#2422 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Ech, z Krzysiem jakby lepiej, chociaż wysypkę ma nadal. Ale przynajmniej koniec biegunki. Nacierpiał się synek przez moją głupotę...
![]() cytowania wszystkie mi się nie zapisały, niestety, więc z pamięci tooo marsylia, u nas za pierwszym razem Krzyś też z tej butelki medeli nie chciał ssać, a za drugim razem już poszło, teraz pije ładnie, choć częściej jednak mąż mu daje, na wszelki wypadek, żeby innego źródła mleka nie poczuł ![]() Franek jest cudny, ma przepiękne duże oczy! ![]() a Twoich zdjęć nie widziałam już, ale na pewno też ślicznie wyglądałaś ![]() zamarzyłam o fuksjowych butach ![]() Cytat:
właśnie za każdym razem zapominam się spytać, Harrods, czy Twój synek też tak powoli jadł nawet jak był starszy z powodu tej żółtaczki, czy już w domu normalnie? Bo Krzysiek potrafi jeść i z godzinę, najbardziej męczące to jest w nocy, a niektóre dzieciaki przecież w 10 min potrafią wyssać swoje i spać, więc nie wiem, czy to taka jego cecha czy wpływ żółtaczki.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a ja wczoraj wyszłam z Krzysiem na warsztaty chustowe, ale mi się przed wyjściem zasikał, więc przebrać musiałam i zaczęłam się spóźniać, także szybko się ubrałam i wyleciałam z domu po warsztatach TŻ po mnie przyszedł, wsadzam dziecko do fotelika i co widzę: na nogach mam dwa różne buty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam ze żłobkami ten sam problem, bo chciałabym tylko parę razy w tygodniu na parę godzin, nieregularnie i pewnie też dopiero od przyszłego roku, jak podrośnie... w państwowych to szczerze wątpię, ale w prywatnych może warto popytać, a opiekunka w grę by nie wchodziła, skoro tylko na parę godzin? czy wolicie żłobek? Ja jeszcze opiekunkę rozważam, niech nawet siedzi z małym w pokoju obok, żebym ja mogła pracą się zająć, no ale nie wiem, czy to by działało. I trzeba jakąś zaufaną osobę znaleźć... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- 24 h |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja Nadia niby pije z butli, ale tez dość dużo czasu jej to potrafi zająć ![]() Co do żłobków, to ja mam cala tabelkę w excelu z cenami itp, ale to z mojej dzielni, najlepiej wpisz w przeglądarkę żłobek plus nazwę dzielnicy, to sprawdzisz, jak to wygląda, teraz większość ma strony www, bo jak by ludzie mieli s ie o nich dowiadywać.
![]() |
#2424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
w zamrażalniku lodówki 2 tygodnie (-10--15 stopni) zamrażarce-3-6 miesiecy (-18 stopni)
lepiej jednak przechowywać tak około 2 tyg, bo mleko zmienia z czasem swój skład.
#2426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj tz chory...a mala psika:/ pogoda pod psem... ciagle pada i szaro i smutno moja mala sie dzis modlila na przewijaku ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-13 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaka ona śliczna!!! ![]() ![]() traicionera, dzięki, posprawdzam ![]() wanilia, współczuję choróbska, niech się mąż kuruje szybko! jeszcze kino nadrobicie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sorry ale ja musze sie upewnic,bo nigdy tego nie robilam ![]()
![]() |
#2429 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www. rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html tu masz linka, gdzie jest wszystko rozpisane. (spacja po www.
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
moja się ostatnio bardzo często modli :Big Grin:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-12 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.