|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Ok. 2 tyg. temu byłam u ginekologa po moje pierwsze tabletki anty. W sobotę dostałam okres i wzięłam pierwszą tabletkę. Zawsze okres mam 5-6 dni a teraz po 3 dniach już mi się skończył! nie wiem co mam o tym myśleć..nigdy wcześniej tak krótko okresu nie miałam. Jak myślicie dlaczego tak mam?
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Naraya - nowy środek antykoncepcyjny
bo zaczęłaś brać tabletki?
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Czy brała któraś z Was Narayę jako lek, który obniża testosteron?
Na badaniach wyszedł mi nadmiar testosteronu i ginekolog mi przepisała narayę. A w sumie nic nie znalazłam na temat by Naraya obniżała poziom testosteronu. Wie któraś coś?
|
|
|
|
|
#964 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#965 |
|
amor vincit omnia
|
na pewno zwiększa stężenie hormonów żeńskich, co może spowodować spadek testosteronu albo zmniejszyć stosunek testosteronu do hormonów żeńskich.
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też mam problem z włoskami, mam je wszędzie - nogi, brzuch, piersi, trochę na plecach, ręce.. wąsik też. i samo to że naturalny mój kolor włosów to bardzo ciemny brąz - wchodzący w czarny, powoduje ze te włoski są bardzo widoczne. No, mam nadzieję że to mi pomoże ;-)
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
Dostałam ostatnio Narayę zamiast Cilestu. Zobaczymy czy mi posłuży. Buziaki
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. III
tak jak pisałam wcześniej : odnośnie cen i przepłacania to za 27 zł jest tańszy zamiennik LESINELLE(taki sam skład jak yasminelle) ja biorę już 5 miesiąc chyba i nie ma żadnych zmian.
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
niby rozstępy nie są od tabletek, także jestem serio głupia. robiłam badania i to nie od tabsów..
Edytowane przez dobrawrozka Czas edycji: 2011-06-08 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, biorę Yasminelle drugi raz w życiu. Za pierwszym razem powstały u mnie rozstępy, trochę celluitu, troszkę przytyłam no i cera się poprawiła. A teraz, po prawie 2 latach przerwy zupełnie na odwrót. Ani nie przytyłam ani nic, cera też wcale nie lepsza niestety. Dlaczego tak jest?
|
|
#971 |
|
Przyczajenie
|
Mógłby mi ktoś jeszcze napisać jak alkohol wpływa na skutecznośc tabletek? Nie mówie tu o takim piciu gdzie później się wymiotuje. Tabletki biorę zawsze o 21. Czy o tej samej godz albo wcześniej mogę zacząc pić alkohol? I w trakcie wziąć tabletkę?
|
|
|
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
jeśli nie zwymiotujesz to wszystko ok.
|
|
|
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
No to życzę powodzenia
Fajna faza będzie. Ciekawe połączenie .Sory, że się spytam, ale ile Ty masz lat ? Oczywiste to jest, że nie wolno ŻADNYCH leków łączyc z alkoholem ... Nawet nie wolno ich popic mlekiem, sokiem z grejpfruta ... A tabletki anty z tego co się orietuje najlepiej się wchłaniają rano. No a na wchłonięcie potrzebują do ok 3 h. Wiec jakbys wzioła je z 5-6 h przed piciem, to nic złego się nie powinno stac. Edytowane przez Anette13 Czas edycji: 2011-06-09 o 20:37 |
|
|
|
|
#974 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję wiedzy, kompletny dramat. Alkohol w żadnym stopniu nie wpływa na działanie tabletek antykoncepcyjnych.
Chyba, że wystąpią wymioty-ale to oczywiste. |
|
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Większość leków można spokojnie popić mlekiem, tabletki anty też. Niektóre preparaty, zawierające witaminy A, D, E i K nawet trzeba (są rozpuszczalne nie w wodzie, a w tłuszczach).
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie pisz głupot bo jeszcze uwierzy ktoś. |
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rzeczowa odpowiedź. Dziękuje. Tak o wymiotach wiem, a dla koleżanki Anette13 to mam 19 lat. Zmienia to coś? Wydaje mi się, że nie. A forum jest po to by pytać. |
|
|
|
|
|
#978 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Biorę Yasminelle od około roku i teraz chciałam je zmienić na Naraye ze względu na cenę. Wiem, że powinnam przyjmować nowy preparat po standardowej 7dniowej przerwie tylko, że akurat teraz pasowałoby mi nie mieć okresu w tych dniach, bo idę na wesele i takie tam Myślicie, że mogę nie robić przerwy i od razu zacząć przyjmować Naraye? Niby ten sam skład, ale nie jestem do końca pewna...Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście że możesz ;-)
po prostu połącz opakowania i z głowy |
|
|
|
|
#980 |
|
Przyczajenie
|
'Wiek' zawsze zmienia postac rzeczy
19 lat , to rzeczywiscie mogłaś nie wiedziec. A co do mojej "ubogiej" wiedzy, to ona pochodzi z książki pt Farmakologia po readakcją S.Hermana i Kmieciaka-Kłady oraz z sali wykładowej podczas wykładu z farmakologii na temat interreakcji leków. Chcialam się nią podzielic i odp na zadane pytanie . Ale oczywiście nie jest przymusem mi wierzyc w te jakże śmieszne zdania co napisałam .A każdy organizm jest inny i będzie inaczej reagował na tego różnego typu zabawy z lekami. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już rozpoczęłam Narayę- na razie na plus jest to, że przestała mnie wreszcie boleć głowa ( a po Cileście miałam straszne bóle)
|
|
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, że możesz.
|
|
|
|
|
|
#983 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No mi zostały 3 tabletki Cilestu i zaczynamy. Troszkę sie jej obawiam a to z tego względu ze na początku na Cilest reagowałam strasznie.. A z drugiej strony jestem jej strasznie ciekawa i juz nie mogę się doczekać
|
|
|
#984 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
amor vincit omnia
|
inny producent to i inna nazwa... wszystko jest ze sobą powiązane
|
|
|
|
|
#987 |
|
Przyczajenie
|
Jestem dopiero po 3 tabletce, (pierwsze tabletki w życiu) i na razie zauważyłam tylko suchość gardła i oczu po zażyciu utrzymujące się jakieś dwie-trzy godziny. Z całej gamy objawów ubocznych które są na ulotce te nie wydają się takie straszne i mam nadzieję, że na nich się skończy, a może i one też sobie pójdą
Do tabletek podchodziłam jak pies do jeża, bo jakieś 12 lat temu dermatolog mojej mamy wystraszył mnie na maksa mówiąc że jak będę je zażywać to na pewno ujawni się u mnie łuszczyca (mama choruje). Wtedy nie wydawało mi się to takie straszne, bo miałam 11 lat ;P Z tego co wyczytałam to nie dość że mam 15% szans na odziedziczenie choroby, to w wypadku genetycznego uwarunkowania objawia się ona zazwyczaj przed 20r.ż, a pigułki w większości przypadków nie mają na nią wpływu albo nawet poprawiają sytuację... Ale i tak zezuję na łokcie czy mi się coś tam czasem nie tworzy dziwnego. |
|
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez betika Czas edycji: 2011-06-16 o 16:46 |
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś wzielam pierwsza tabletkę. tez pierwsze w zyciu
na poczatku trochę mnie zmuliło, dziwnie się czułam. póki co jest ok, nic mi sie nie dzieje. zobaczymy za jakis czas, po 7 tabletce jak to bedzie wyglądało.
|
|
|
|
|
#990 |
|
Przyczajenie
|
Ja od roku biorę Yasminelle i kosztuje mnie ono 49zł :/ I co lepsze nie ma taniej. Byłam u lekarza i mi przepisał Naraya, jako że to jest to samo - a tańsze bo 32zł. Zaczne brać od następnego miesiąca to zobacze czy faktycznie "to samo"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Fajna faza będzie. Ciekawe połączenie
.