|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zadomowienie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Przyłączam się, ale nie do końca
![]() W tym roku zaczęłam tydzień temu. Omijam fit testy i ogólnie nie chcę jeszcze robić programu. Postanowiłam wałkować pierwszy miesiąc, dopóki nie będę zadowolona z siebie, potem może zacznę drugi, może nie. Generalnie moją ambicją jest wprowadzenie na stałe do swojego życia minimum trzech treningów z pierwszego miesiąca w tygodniu. Na razie mam więcej czasu, więc ćwiczę codziennie, ale byłoby super, gdybym umiała dotrzymać postanowienie np. przez całą zimę, na pewno efekty byłyby super, a mnie się nie spieszy. Z tym, że teraz zrobiłam tydzień i różnica jest niesamowita. Moje ramiona wyglądają świetnie, z łydek zeszło sporo tłuszczu, a tez myślałam, że to same mięśnie. Wiadomo, że najbardziej zależy mi na udach i talii, ale to się poprawi na końcu, w każdym razie mam niesamowitą motywację, żeby się nie poddawać. I namówiłam jeszcze Tż, żeby ćwiczył. Też po tygodniu jest bardzo zadowolony,z tym, że on - jak to facet, cieszy się z lepszego samopoczucia zamiast się obmierzać na okrągło jak ja ![]()
#1952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Neitka no i super ![]() ![]() Ja dziś mam 3 fit test i zaczynam drugi miesiąc, niestety słomianą wdową jestem, więc pewnie dopiero koło 21 będę cwiczyć jak dzieci spać pójdą, więc jak mniemam przełozy sie to na wyniki fit testu, trudno. Ciekawa jestem tego miesiaca... Aaaaa @ się kończy, więc moze w końcu obrzęki mi zejdą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja chyba ominę ten przyszły tydzień. Tez z core cardio& balance. Zalezy mi na schudnięciu teraz przed wakacjami i nie mam czasu na takie tam luzy
![]() najwyżej jak nie będę sobie dawać rady to bedę mieszac jeden filmik lajtowy drugi ostrzejszy. A dzisiejsze ćwiczenia jeszcze nie zaliczone. leniuch ze mnie na razie ![]()
#1954 |
Raczkowanie
|
Nie wiem Always, mnie ten tydzień wynudził i rozleniwił i jak widac po ostatnim fit teście chyba zmęczył, a nie pomógł odpocząc i zregenerowac sie
![]() Inna sprawa, że godzina 21, to nie jest dobra godzina na robienie fit testu, strasznie mi sie nie chciało, po pobudce o 5-tej i najpierw pracy, potem galopce z dwójka dzieciaków to i tak cud, ze dokończyłam go, bo czułam, ze padnę ![]() Aczkolwiek faktem jest, że robiłam ćwiczenia ciągiem bez przerw, co tez pewnie miało wpływ na wynik, bo byłam bardziej zmęczona, ale nic to, oprócz power jacks, podczas których jakoś się zagapiłam ![]() Switch Kicks – 100/116/120 Power Jacks – 42/57/56 Power Knees – 60/95/98 Power Jumps – 25/35/45 Globe Jumps – 8/10/13 Suicide Jumps – 13/17/19 Push-up Jacks – 11/21/28 Low Plank Obliques – 26/60/76 Czas popracowac nad soba ![]() Powinnam teraz zrobic jeszcze Max Interval Circuit tylko nie wiem czy dam radę, cholerka póxno jest, a to blisko godzine trwa :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() łał... trzeci fit test, nieźle jesteś zaawansowana już. Na pewno po @ będzie tąpnięcie wymiarów w dół. Jeszcze te temperatury teraz,chodzimy lekko napompowane i nie możemy docenić w pełni naszych wysiłków ... ![]() Cytat:
![]() |
#1956 |
Raczkowanie
|
Hi,hi no jak dla mnie Recovery week to nuda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
oh... wczoraj zaczęłam fit test- wyniki słabe, więc chwalić się nie będę
![]() ![]() Kobietki nie wiedziałam, że to aż taka mordownia jest! ![]()
#1958 |
Raczkowanie
|
O żesz w mordę, fajny ten drugi miesiąc
![]() ![]() Kasica kondycja to na pewno, ja jak już pisąłam 3 fit test robiłam bez przerw, a podczas wczesniejszych musiałam w trakcie ćwiczeń zatrzymywac sie, więc kondycja lepsza. Niestety ostatnio moja dieta pozostawia wiele do życzenia i to widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Rozeznanie
|
Heeeeej
![]() Mogę dołączyć? Przez ostatnie 4 lata nie uprawiałam ŻADNEGO sportu, a to wszystko przez poważnie naderwane więzadło przednie i poboczne w kolanie ![]() Chciałabym zacząć instanity nie tyle po to by wyrobić mięśnie, pozbyć się cm, ale by polepszyć kondycję ![]() Jednak po obejrzeniu filmików zastanawiam się czy w ogóle brać się za takie rzeczy biorąc pod uwagę praktycznie brak wysiłku fizycznego przez ostatni czas ![]() Spróbuję jutro zacząć i jak przeżyję fit test do końca to będzie cuuud ![]() I jak jeszcze zobaczę wyniki, to pewnie na zawał padnę ![]()
#1960 |
Raczkowanie
|
Atilav, spróbuj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
u mnie tak samo
![]() masakra ![]() ![]() dzisiejsze ćwiczenia już zaliczone ![]() ale już trochę mnie nudzą i nie mogę się doczekać drugiego miesiąca, bo chciałabym już coś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzisiejsze zaliczone... nuda nuda nuda ja nie robie tego lajtowego bo czuje że z dieta tez wtedy popuszcze i ciężko mi się bedzie znów za to zabrać ![]()
![]() |
#1963 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy przy Insanity da sie schudnac? (marzy mi sie 10 kg zrzucic) bo nie wiem czy nie wybrac Turbo fire
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
Ściągnęłam sobie wersje w avi, żeby nie targać laptopa na ćwiczenia, a tu żarcik... brak kodeków na dvd... I odtwarza tylko niektóre filmy z ćwiczeniami
![]() W śr popuściłam trochę, bo zakwasy dawały znać o sobie, ale w czw pomimo bólu ćwiczyłam i już jest lepiej ![]()
#1965 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze ćwiczenia już zaliczone, więc pierwszy miesiąc skończony
![]() cieszę się, bo już mnie nudziły te ćwiczenia trochę ![]() teraz recovery week, a potem w końcu drugi miesiąc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Rozeznanie
|
Niestety nici z moich ćwiczeń
![]() W środę zaczęłam jeździć na rowerze i niestety więzadło się odezwało ![]() Boli mnie i jest napuchnięte, dlatego muszę zrezygnować ![]() Ehhh.... Życzę Wam wszystkim, żebyście osiągnęły swój cel ![]()
#1967 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dlatego moim zdaniem jak się ma jakieś urazy, miało operacje nie powinno się takich ciężkich ćwiczeń wykonywać, bo przeważnie ćwiczymy pod presją że dużo osób teraz ćwiczy np Insanity to i ja też chce, ale czy mogę ćwiczyć. Bo jak mając np skłonności do kontuzji lub miało się kontuzje to można przewidzieć że może się, choć nie musi się odnowić kontuzja. Dlatego dziewczyny bądźmy rozsądne i konsultujmy to z lekarzem. W końcu też i jest dużo innych ćwiczeń nie obciążających kolan itd. I które dają nam przyjemność w ćwiczeniu.
20 wrzesień 2014r 23.50 3950kg 60cm Monika moja coreczka ![]() Edytowane przez malgosia1051 Czas edycji: 2011-06-19 o 18:52 Powód: poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie niestety za dużo było w ostatnich 2 tygodniach zawirowań, robiłam po 2 ćwiczenia na raz, później przez 2 dni nic.. ostatecznie jutro chcę już zacząć 2 miesiąc, potrzebuje się spiąć bo na wadze mi wzrasta ![]()
![]() |
#1969 |
Raczkowanie
|
Cześć, nie pisałam bo mam urwanie głowy ostatnio, m.in. po raz kolejny dziecko młodsze w szpitalu, więc na zmiany z mężem z nim siedzimy, do tego trzeba się drugim zająć, no mówię Wam masakra czasowa i organizacyjna
![]() ![]() Za mną 6 tygodni, po pierwszym tygodniu z drugiego miesiąca stwierdzam, ze w sumie fajne te zestawy, choć poprzednie jakies mniej nudne mi się wydawały, aczkolwiek te z kolei są bardziej złożone. Minusem dla mnie jest to, ze ćwiczenia trwają teraz godzinę, a dla mnie każde 10 minut obecnie jest na wagę złota, no ale radzę sobie. Sama nie wiem czy są cięższe od tych z pierwszego miesiaca, jedne pewnie tak, inne są lżejsze, na pewno różnicę robi te 20-25 minut więcej, stąd może wrażenie, ze jest ciężej... Niestety efekty średnie, bo przy tym szpitalno - koczowniczym życiu jem co popadnie, co akurat uda mi się w biegu złapać i niestety nie są to warzywa, a głównie węgle właśnie i to raczej nie te najlepsze ![]() ![]() ![]() Nic to, postaram się przez najbliższe dwa tygodnie trzymać Montignaca, zobaczę co z tego wyniknie. Ania ciekawe jak Ci się recovery week spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
a powiem Ci, że nawet jestem mile zaskoczona
![]() spodziewałam się czegoś o wiele gorszego, takiej nudy w stylu Cardio Recovery. A to nie było jakieś strasznie męczące i nie taki wycisk konkretny(a takie rzeczy lubię najbardziej), ale jednocześnie nie było też jakoś strasznie nudne. Choć trochę takie mało dynamiczne ![]() Ćwiczenia w miarę spoko, niektóre nawet trochę mnie zmęczyły. Bez szału, ale może być ![]() Choć ćwiczenie tego 6dni z rzędu na pewno mnie znudzi ![]() ![]() przyda się taki trochę luźniejszy tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Od dzisiaj zaczęłam ćwiczyć Insanity i niestety jakoś nie liczyłam ile robię, ale na pewno mniej, niż Ci na filmiku. Akurat za 9 tygodni jadę w Tatry i zależy mi na poprawie kondycji, Schudnąć za bardzo nie chce. ![]() ![]()
![]() |
#1974 |
Raczkowanie
|
A co to jest?
Zaczęłam wczoraj 7 tydzień, te ćwiczenia z 2 miesiaca bardziej obciążają nogi i ręce, z tyłu na udach normalnie mam siniaki. Mówisz, ze podoba Ci się ten tydzień, zobaczymy w sobotę po 6 dniach tych samych ćwiczeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() program 3miesięczny, też się ćwiczy 6dni w tyg, też podobno wycisk konkretny i można osiągnąć fajne efekty ![]() no na pewno ćwiczenie codziennie tego samego szybko mi się znudzi, no ale zobaczymy. Chyba w ogóle będę musiała wprowadzić jakieś modyfikację, bo w następny pon mi wypada fit test plus ćw z nowego miesiąca, a wtedy mam ostatni egz w sesji, potem pewnie pójdzie się oblać zakończenie sesji itd więc nie wiem czy dam radę ćwiczyć ![]() więc chyba zrobię tak, że teraz te ćw będę robić 5dni, w sobotę zrobię wolne, żeby odpocząć przed fit testem itd, w niedziele poniedziałkowy zestaw, w pon wolne, a potem już zgodnie z planem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
Już odszukałam temat TF na Wizazu, ale dzięki
![]() Pogubiłam się w Twoich planach, ale ważne że Ty wiesz o co kaman ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Raczkowanie
|
Skończyłam własnie Max Interval Circut i to jest zestaw z drugiego miesiąca, który najmniej mi odpowiada
![]() Ide pod prysznic, bo ciurkiem się ze mnie leje, coś mi się wydaje, ze Insanity najlepiej zima robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Raczkowanie
|
Hejka, a co tu tak cicho??? Kolejny dzień za mną, aczkolwiek dziś niektóre ćwiczenia odpuściłam, jakoś wyjątkowo leń mnie dopadł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na trzecim dniu i źle nie jest. Zakwasy trochę mam, ale chodzę.
![]() ![]()
![]() |
#1980 |
Raczkowanie
|
Nie no, w 3 dniu też bym nie odpuszczała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.