Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 22:36   #4201
Elisabeth26
Przyczajenie

Dot.: Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
eeee ja jestem zarejestrowana na uł, w wynikach maturalnych nic nie pisałam zaznaczyłam tylko co zdawałam i na jakim poziomie, ale na swojej główniej stornie rekrutacji masz na dole "moje wpłaty" a tam "dane do przelewu" widzisz?
Racja, dzięki Cała ja: coś pobieżnie przeczytam, a później dorobię własną teorię... Już się bałam, że takie ilości zapisanych dotychczas osób to sami absolwenci Widać, że zaczęłam proces wakacyjnego "resetowania" mózgu
Elisabeth26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:40   #4202
Jamajka007
Zakorzenienie

Adus, a czym Ty się w końcu zajmujesz? bo pytałam ostatnio ale nie wiem czy nie odp czy przeoczyłam

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:47   #4203
Adus_
Zadomowienie

supermarket
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:48   #4204
tynus
Rozeznanie

Przeczytałam : D

Jamajka007 wybacz ; *. Wpadaj do mnie : D.

O ja w piątek też będę w Krakowie tylko, ze dopiero o 17, bo jednak mam trochę dalej. alevE i pranknature o co chodzi z tymi wiankami i o której to coś jest ? To może bym swojego wyciągnęła na odstresowanie po ostatnim, najstarszniejszym egzaminie ustnym.

Hargalaten czytałam, ze rozważasz między innymi Olsztyn. Jadąc kiedyś do krakowa poznałam dziewczynę, która mieszkąła wczesniej w Warszawie, a zaczęła studiowac w Olsztynie....i strasznie mnie to zdziwiło, ze ktoś ze stolicy wybiera się do olsztyna. Jako mieszkania od 19 lat i 10 dni mogę co nieco opowiedzieć o tymże mieście jeżeli masz pytania .
tynus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:54   #4205
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
Hargalaten czytałam, ze rozważasz między innymi Olsztyn. Jadąc kiedyś do krakowa poznałam dziewczynę, która mieszkąła wczesniej w Warszawie, a zaczęła studiowac w Olsztynie....i strasznie mnie to zdziwiło, ze ktoś ze stolicy wybiera się do olsztyna. Jako mieszkania od 19 lat i 10 dni mogę co nieco opowiedzieć o tymże mieście jeżeli masz pytania .
Ciekawa jestem, czy podzielasz moje zdanie, że nasz region jest bardzo nierozwojowy i brak w nim perspektyw...

Stary 2011-06-22, 22:54   #4206
chococabana
Rozeznanie

Cały dzień po za domem i osiem stron do nadrobienia
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:55   #4207
Natii56
Rozeznanie

dziewczyny,a jak dbacie codziennie o urodę??..zmiana tematu z tych maturalnych,zeby troche pomyslec o czyms innym...
Natii56 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 22:55   #4208
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Nie można nikogo "potępiać" za to, że wydał więcej kasy od nas na rekrutację. Jeżeli dziewczyna ma takie możliwości to dlaczego ma nie składać? Może po prostu nie wierzy w siebie, a w tym roku musi pójść na studia? Poza tym na niektórych uczelniach płaci się za każdy kierunek.

"Moje" uczelnie

Muszę się zarejestrować do Lublina, ale to później
Ja kiedyś też myślałam nad Lublinem (mieszkam w prawie takiej samej odległości od Warszawy, co do Lublina), ale wolę składać do Krakowa (miasto mi się bardziej podoba)

Ja też wydaję dużo kasy na rekrutacje (400). Wiem, że niektórzy po prostu nie są pewni czy dostaną się na dany kierunek. Wolę spróbować niż żałować, że mogłam tu złożyć bo progi wcale nie są takie wysokie.

Moja siostra niecały tydzień przed wynikami matury zdecydowała się rejestrować na prawo na UJ mimo, że wcześniej miała określone, że składa na cztery uczelnie. Złożyła na pięć i teraz jest studentką prawa na Uniwersytecie Jagiellońskim. niech każdy składa na tyle kierunków ile chce. Chociaż osobiście nie wydałabym więcej kasy niż 500 złotych na rekrutacje.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:58   #4209
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś też myślałam nad Lublinem (mieszkam w prawie takiej samej odległości od Warszawy, co do Lublina), ale wolę składać do Krakowa (miasto mi się bardziej podoba)

Ja też wydaję dużo kasy na rekrutacje (400). Wiem, że niektórzy po prostu nie są pewni czy dostaną się na dany kierunek. Wolę spróbować niż żałować, że mogłam tu złożyć bo progi wcale nie są takie wysokie.

Moja siostra niecały tydzień przed wynikami matury zdecydowała się rejestrować na prawo na UJ mimo, że wcześniej miała określone, że składa na cztery uczelnie. Złożyła na pięć i teraz jest studentką prawa na Uniwersytecie Jagiellońskim. niech każdy składa na tyle kierunków ile chce. Chociaż osobiście nie wydałabym więcej kasy niż 500 złotych na rekrutacje.
Ja składam do Lublina, bo "mam" tam mieszkanie
Stary 2011-06-22, 23:02   #4210
Jamajka007
Zakorzenienie

Jak tak teraz myślę, to nie miałabym większego problemu z mieszkaniem w Wwie czy Krakowie, ale no kurcze, nie ciągnie mnie tam

Stary 2011-06-22, 23:06   #4211
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natii56 Pokaż wiadomość
dziewczyny,a jak dbacie codziennie o urodę??..zmiana tematu z tych maturalnych,zeby troche pomyslec o czyms innym...
hmmm, biorąc pod uwagę to że mam trądzik każdy dzień wygląda inaczej
no może nie każdy, ale generalnie to:
1) obecnie staram sie stosować minimum kosmetyków
2)staram się odpowiednio nawilżać skórę

i chyba to tyle
ehhm wkrótce moze zacznę nową kurację w celu pozbycia sie trądziku i ładnie to uderzy w moją kieszeń
misziaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 23:06   #4212
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, czy podzielasz moje zdanie, że nasz region jest bardzo nierozwojowy i brak w nim perspektyw...
Wiesz, co fakt. Uważam, ze olsztyn za wolno się rozwija jak na miasto wojewódzkie.

Jednakże będzie mi brakować tego, ze 10 min ode mnie mam sad, lasy, łąki. 15 min autobusem do kilku jezior mogę dojechać lub do centrum miast.... i chyba właśnie tych jezior najbardziej będzie mi brakować obojętnie gdzie się znajdę w Polsce.
Stary 2011-06-22, 23:08   #4213
kaja_92
Wtajemniczenie

No, zarejestrowałam się. Doczytałam, że na SGGW można złożyć podanie tylko na 1 kierunek : O Nie uznają czegoś takiego, jak alternatywne.
Stary 2011-06-22, 23:08   #4214
Adus_
Zadomowienie

nie spamujcie za bardzo, zamykam wizaż, do napisani rano, dobranoc
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:10   #4215
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
Wiesz, co fakt. Uważam, ze olsztyn za wolno się rozwija jak na miasto wojewódzkie.

Jednakże będzie mi brakować tego, ze 10 min ode mnie mam sad, lasy, łąki. 15 min autobusem do kilku jezior mogę dojechać lub do centrum miast.... i chyba właśnie tych jezior najbardziej będzie mi brakować obojętnie gdzie się znajdę w Polsce.
ojj ale będzie gdzie wracać na wakacje

Kortowo jest piękne... zwłaszcza plaża wieczorem ale co z tego, jak UWM jest porozrzucany po całym mieście

a to ze Olsztyn jest miastem wojewódzkim... ogólnie mam wrażenie, ze nasze województwo się nie rozwija.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 23:13   #4216
Natii56
Rozeznanie

Ja stosuję tonik a następnie krem nawilżający...... na wieczór..... a tak ogólnie bardzo mi się cera zmieniła,dużo zaskórników po maturach,za dużo stresuu....teraz muszę poczekać aż wróc do normalnego stanu,ale to dopiero chyba po połowie lipca,aż zostaną ogłoszone listy rankingowe..........ale tego stresu nam dali :PPP
Stary 2011-06-22, 23:16   #4217
tynus
Rozeznanie

Cytat:
ojj ale będzie gdzie wracać na wakacje

Kortowo jest piękne... zwłaszcza plaża wieczorem ale co z tego, jak UWM jest porozrzucany po całym mieście

a to ze Olsztyn jest miastem wojewódzkim... ogólnie mam wrażenie, ze nasze województwo się nie rozwija.
O reszcie województwa się nie wypowiem. Fakt, jets kilka wydziałów np. na żołnierskiej ale czy to jets porozrzucane? Porównując UJ? gdzie się z jednego wydziału (czesot pokrewne) dostaje ok 40-50 min, a w Olsztynie ok 15.

Większość jets jednak na Kortowie. w Olstzynie są 2 piękne miejsca: 2 zachody słońa nad jeziorem kortowskim tak z ubocza bardziej,a nie plaż amiejska i jak na wiadukty się wchodzi gdzie ma się widok na ratusz, zamek i wysoką bramę....o ja to uwielbiam. Jadąc z dworca zachodniego na główny widzi się ten widok.

Faaakt, nie ma co się osuzkiwać,z e nasze województwo należy do jednych z biendiejszych w Polsce do tkaich również należy woj. podlaskie np., lubuskie itp.
Stary 2011-06-22, 23:20   #4218
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Ja stosuję tonik a następnie krem nawilżający...... na wieczór..... a tak ogólnie bardzo mi się cera zmieniła,dużo zaskórników po maturach,za dużo stresuu....teraz muszę poczekać aż wróc do normalnego stanu,ale to dopiero chyba po połowie lipca,aż zostaną ogłoszone listy rankingowe..........ale tego stresu nam dali :PPP
żebyś wiedziała jak mnie ze stresu maturalnego wysypało dopiero niedawno cera wróciła do normy./...
ja mam trudną cerę, szybko się przyzwyczaja do kosmetyków, dużo kosmetyków mnie zapycha, ja toniku nie stosuję, kiedys stosowałam ale miałam wrażenie że pogarsza stan cery, ja myję buzię physiogelem i na rano to tyle, wieczorem physiogel i krem cetaphil (nawilżający) lub maść isotrex(retinoid)

ale to 'leczenie'(jeszcze antybiotyk biorę) jest bezefektywne, wiec zacznę od poczaku się leczyć\

Edytowane przez misziaaa18
Czas edycji: 2011-06-22 o 23:22
Stary 2011-06-22, 23:23   #4219
Jamajka007
Zakorzenienie

No mi znajomi opowiadali, że musieli się zwalniać z jednych zajęć, by pojechać na inne

Nie rozumiem zupełnie ludzi, którzy dobrowolnie tu przyjeżdżają z drugiego końca Polski.. [Kortowiada Kortowiadą, ale to tylko 3 dni w roku ]

Stary 2011-06-22, 23:27   #4220
Natii56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misziaaa18 Pokaż wiadomość
żebyś wiedziała jak mnie ze stresu maturalnego wysypało dopiero niedawno cera wróciła do normy./...
ja mam trudną cerę, szybko się przyzwyczaja do kosmetyków, dużo kosmetyków mnie zapycha, ja toniku nie stosuję, kiedys stosowałam ale miałam wrażenie że pogarsza stan cery, ja myję buzię physiogelem i na rano to tyle, wieczorem physiogel i krem cetaphil (nawilżający) lub maść isotrex(retinoid)

ale to 'leczenie'(jeszcze antybiotyk biorę) jest bezefektywne, wiec zacznę od poczaku się leczyć\
a te kremy i żel,które stosujesz dobre są? widać jakąś zmianę po nich?? bo ja już długo szukam czegoś dobrego,benzacne pomaga,ale strasznie wysusza skore;/
Stary 2011-06-22, 23:28   #4221
tynus
Rozeznanie

Cytat:
No mi znajomi opowiadali, że musieli się zwalniać z jednych zajęć, by pojechać na inne

Nie rozumiem zupełnie ludzi, którzy dobrowolnie tu przyjeżdżają z drugiego końca Polski.. [Kortowiada Kortowiadą, ale to tylko 3 dni w roku ]
Heej, mój przyjaciel ma couchsurfing i właśnie jakieś 2-3 lata temu mnóstwo osób do niego napisało..i też tego nie rozumiałam.
Ale tzreba wziąc pod uwagę, że najczęściej ejst tak, ze koncerty po pierwsze są płatne, po drugie są tworozne w różnych miejsach...a tam to jest jedno wielkie zjednoczenie (nie wiem może głupie, ale będę za tym tęsknić), bo w sumie nawet jak się nie poszło to słyszałam przy dobrych witrach muzykę stamtąd.

Jakiś zostanie mi sentyment do tcyh studentów, którzy mogą sobie wyjśc na grilla przy jeziorku,a do tego jedyne miejsce w olsztynie, gdzie można legalnie spożywać alkohol : D na świeżym powietrzu.
Stary 2011-06-22, 23:33   #4222
Jamajka007
Zakorzenienie

piwo na świeżym powietrzu... najlepsze co może być!
moi znajomi łażą po jakichś lokalach, gdzie jest po 1 drozej, po 2 tłoczno, a ja wolę iść sobie w plener, posiedzieć na trawie, posłuchać ptaków wiadomo, że zimą nie da rady - ale teraz nie wyobrażam sobie siedzieć sobie w knajpie, gdzie nawet nie można swobodnie porozmawiać.

Edytowane przez Jamajka007
Czas edycji: 2011-06-22 o 23:35
Stary 2011-06-22, 23:37   #4223
Bziu
Zakorzenienie

ale mi zrobiłyście smaka na piwo osz Wy nie dobre

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 23:38   #4224
alice333
Rozeznanie

Cytat:
No, zarejestrowałam się. Doczytałam, że na SGGW można złożyć podanie tylko na 1 kierunek : O Nie uznają czegoś takiego, jak alternatywne.
Ale chyba w drugiej turze bierzesz udział na miejsca wolne wszystkich kierunków. Na co chciałabyś złożyć na SGGW? Ja składam na budownictwo, bo jak patrzyłam to wcale nie było wysokich progów w tamtym roku.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:42   #4225
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
ale mi zrobiłyście smaka na piwo osz Wy nie dobre
a jakie pijasz?

ja kupiłam ojcu do prezentu jakieś dziwne, chyba regionalne, moze się podzieli

Stary 2011-06-22, 23:44   #4226
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
a te kremy i żel,które stosujesz dobre są? widać jakąś zmianę po nich?? bo ja już długo szukam czegoś dobrego,benzacne pomaga,ale strasznie wysusza skore;/
Ja ostatnio kupiłam cetaphil, jestem bardzo zadowolona. Lekki, nie klei się i dobrze nawilża.
Ale ja mam ten: http://allegro.pl/cetaphil-balsam-do...636927635.html

Bo tego:
http://allegro.pl/cetaphil-krem-da-u...679871245.html
nie mogłam nigdzie w aptece znaleźć.
Stary 2011-06-22, 23:46   #4227
tynus
Rozeznanie

Cytat:
piwo na świeżym powietrzu... najlepsze co może być!
moi znajomi łażą po jakichś lokalach, gdzie jest po 1 drozej, po 2 tłoczno, a ja wolę iść sobie w plener, posiedzieć na trawie, posłuchać ptaków wiadomo, że zimą nie da rady - ale teraz nie wyobrażam sobie siedzieć sobie w knajpie, gdzie nawet nie można swobodnie porozmawiać.
Ja jednak częściej piję w pub'ach. Może być nawet z nalewaka byleby z sokiem imbirowym (pyyyycha).

Na kortowo autobusem mam daleko....bo 50 min (pieszo 30 x d haha)... no ok jak bym na dalsyz przystanek poszłą to i 15 x d.
Stary 2011-06-22, 23:46   #4228
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Ale chyba w drugiej turze bierzesz udział na miejsca wolne wszystkich kierunków. Na co chciałabyś złożyć na SGGW? Ja składam na budownictwo, bo jak patrzyłam to wcale nie było wysokich progów w tamtym roku.
Mam nadzieję, że nie biorę
Na budownictwo, pod uwagę brałam też inżynierię środowiska, no ale nie da się
Ale na SGGW pójdę w ostateczności, zobaczę po wynikach, czy w ogóle będę wpłacać opłatę.
Składałaś jeszcze na coś na budownictwo?
Stary 2011-06-22, 23:48   #4229
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie pijasz?

ja kupiłam ojcu do prezentu jakieś dziwne, chyba regionalne, moze się podzieli
żadnym nie pogardzę
zazwyczaj piję żywca albo tyskie bo takie mamy w klubie
a i przyznam się że nigdy nie byłam tych babskich piw karmi czy reds

a Ty?

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:48   #4230
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio kupiłam cetaphil, jestem bardzo zadowolona. Lekki, nie klei się i dobrze nawilża.
Ale ja mam ten: http://allegro.pl/cetaphil-balsam-do...636927635.html.
też mam ten, ale on jakoś mi do końca nie podszedł, tzn może to tylko takie wrażenie ale chyba zatyka mi pory :/ robiłam kilkanaście podejść i mimo początkowego świetnego rezultatu miałam wrażenie że po kilku dniach to cetaphil jest winny wysypowi na mojej twarzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości