Nierówne koronki. [??] - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-23, 22:28   #1
morelowa
Zadomowienie

Nierówne koronki. [??]

Mam problem. Chodzi o to, iż moje górne jedynki mają nierówne zakończenia. Nie wiem dokładnie czy to jest koronka, czy coś innego. Jedna jedynka jest dłuższa od drugiej. Chciałabym je wyrównać. Właściwie chodzi mi o cenę, sposób wykonania - czy dentysta będzie je "piłował" tzw. gumką, czy może czymś innym, no i o to, czy zęby muszą być zdrowe. Zależy mi na ładnym uśmiechu, a czuję się nie swojo, gdy jeden ząb dotyka wargi, a drugi jest "w powietrzu" . Myślę, żę napisałam zrozumiale.
Dodam jeszcze, że niedługo będę miała zakładany stały aparat.

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-23, 23:05   #2
Risha
Rozeznanie

Dot.: Nierówne koronki. [??]

a ja przeczytałam nierówne kroki
i już chciałam się rozpisać,
że czasem mam chwiejny krok
przepraszam za offtopik
Risha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 00:25   #3
Black Isabell
Raczkowanie

GG do Black Isabell

Co prawda stomatologiem nie jestem, ale co nieco mogę się wypowiedzieć na dany temat...
Sama miałam nierówne, "wystrzępione" od dołu górne jedynki ( z powodu wady zgryzu ).... Poszłam do dentysty - przemiły pan zarządał sobie ok. 200 zł za jeden ząb, polecił mi także, bym spiłowała dwójki - czyli w sumie zostawilabym u niego ponad 800 zł..
Po jakimś okresie czasu udalam się do innej stomatolog ( bezpłatnie - Kasa Chorych ) która bez problemu wyrównała mi zęby i nie zapłaciłam za to ani złotówki... Dentystka do piłowania uzyła wiertła ( podobnego jak przy borowaniu )... Całość nic nie boli - więc nie ma się czego obawiać...
Ząb zębowi nierówny - dlatego najlepiej udaj się do stomatologa i sama zapytaj go o fachową poradę... Powodzenia
Black Isabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 01:08   #4
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Cytat:
Napisane przez morelowa Pokaż wiadomość
Mam problem. Chodzi o to, iż moje górne jedynki mają nierówne zakończenia. [..]
no to poka zęba
ja zobacze i Ci powiem,co i jak

..odbija mi palma nocą
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 18:24   #5
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Black Isabell Pokaż wiadomość
Co prawda stomatologiem nie jestem, ale co nieco mogę się wypowiedzieć na dany temat...
Sama miałam nierówne, "wystrzępione" od dołu górne jedynki ( z powodu wady zgryzu ).... Poszłam do dentysty - przemiły pan zarządał sobie ok. 200 zł za jeden ząb, polecił mi także, bym spiłowała dwójki - czyli w sumie zostawilabym u niego ponad 800 zł..
Po jakimś okresie czasu udalam się do innej stomatolog ( bezpłatnie - Kasa Chorych ) która bez problemu wyrównała mi zęby i nie zapłaciłam za to ani złotówki... Dentystka do piłowania uzyła wiertła ( podobnego jak przy borowaniu )... Całość nic nie boli - więc nie ma się czego obawiać...
Ząb zębowi nierówny - dlatego najlepiej udaj się do stomatologa i sama zapytaj go o fachową poradę... Powodzenia
czyli prywatnie trzeba AŻ tyle płacić, a w zwykłej przychodni za darmo wypiłują? w sumie nie ma sensu za to tyle płacić, bo wiadomo - nie będzie to trwałe. kiedyś będziem coś jeść/gryźć i koncówka ząbka się ukruszy. i znowu wydawac kupe forsy?

__
może ktoś nie zrozumiał mojego postu, dlatego załączę zdjęcie nie moich zębów, szkoda. spójrzcie na górne jedynki, ich zakończenia są równe, a w moim przypadku jest tak, że jedna jedynka jest dłuższą od drugiej o jakieś 3-4 mm, jest to bardzo widoczne, niestety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg protetyka2.jpg (5,2 KB, 16 załadowań)

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 19:21   #6
Black Isabell
Raczkowanie

GG do Black Isabell

Cytat:
Napisane przez morelowa Pokaż wiadomość
czyli prywatnie trzeba AŻ tyle płacić, a w zwykłej przychodni za darmo wypiłują? (

Myślę, że zależy to nie tyle od przychodni ( bo i w jednym i w drugim przypadku byłam na Kasę Chorych ) co od lekarza ( i tego jak bardzo zależy mu na pieniądzach )...
Black Isabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości