![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: wizażanki ze SZKOCJI!!!
Cześć kochane! Miło Was tu zobaczyć, poznać!
Ja planuję na wakacje zjechać do Szkocji i iść się uczyć. Narazie myślałam o College'u, bo aplikowanie na studia na Uniwerku to już za późno. Myślałam o kierunkach typu Fitness Coach, Beauty Therapist, Health Care albo Dental. Co myślicie? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W jakiej okolicy mieszkacie dziewczyny? Ja sie z checia na spacer wybiore czy cos takiego bo mam malego szczeniaka od ponad miesiaca i socjalizujemy go wlasnie. Wiec z mila checia spacer zaliczymy, tylko ze nas blokuje troche okolica bo za daleko z piesem nie odejde i nie odjade. A i kawka bedzie dobra ktoregos dnia ![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Jeśli jesteście chętne na spacer albo kawkę, to ja się piszę ![]() ![]() Mieszkam w Muirhouse, całkiem blisko mam na Cramond albo do Ogrodu Botanicznego. Ironiaaa-a Ty gdzie mieszkasz? Pasowałby Ci Botanik (nie wiem tylko czy można wprowadzać tam zwierzęta)? I bardzo chętnie poznam inne wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Super, że jest jakiś odzew ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Uuuuu to ja z calkiem innej strony. Pleasance zaraz obok Parlamentu pod Arthurem. Do Botanica niestety z psami nie wolno- duza populacja kaczek.
Ale moze kiedys sie z wami gdzies indziej wybiore ![]()
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
znam w okolicy fajna kawiarnie
![]() Edytowane przez DiamondDust Czas edycji: 2013-02-21 o 12:13 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
ja tez bym sie pisala
dajcie znac na moje gg albo pw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Czy mieszka ktoras z was w Dundee? Fajnie byloby sie spotkac, wyskoczyc na jakas kawe i wspolne zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
oj dosc tutaj cicho.
Melduje sie kolejna z Edi, chętna na poznanie innych wizazanek ![]()
![]() |
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Kochane, czy ktoras z Was uczeszcza do Koledżu w Glasgow albo Edin?
![]()
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Ja szukam kursu online
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
quadra ja uczeszczalam, jak masz jakies pytania to smialo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
o jak milo ze mamy dla siebie kacik na wizazu
![]() ktora jest z glasgow? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Przyczajenie
|
A witam witam...kolejna do kompletu w Edinburgh
![]() Milo was poznac...nawet wirtualnie pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
I ja również! W Edin jestem od niecałych 2 tygodni
![]() ![]()
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, za tydzień też będę w Edynburgu, mam do Was parę pytań :
Jak jest z pracą? Ciężko znaleźć coś dorywczo? (fabryka, restauracja, sklep)? Jak ze znalezieniem mieszkania? I czy jest tam bardzo drogo? Chodzi mi o ceny żywności, wynajmu itp Jak to się ma do zarobków? Z góry dzięki za odp !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
A mnie dziś minęły 3 lata odkąd wyjechałam do Edynburga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Mnie 3 latka minely 19 kwietnia dokladnie
![]() Milka90 Ja ostatnio ciagle szukam nowej pracy, tyle ze po tych paru latach tutaj raczej staram sie znalezc cos lepszego, niz pomoc kuchenna czy sprzatanie. Praca jest ale mowiac szczerze na 10 maili z CV dostajesz jedna odpowiedz i to bardzo czesto o tresci " przykro nam niezmiernie....". Tak wiec nie wiem kto ta prace dokladnie dostaje, fakt ze moze inaczej ma sie sytuacja ze sprzataniem w hotelach czy pomoca kuchenna bo tam to ruch ciagle i praca jest stale. Stawka z reguly to minimalne 5.93 oczywiscie mozna trafic na wyzsze, jesli pojdziesz na kelnerke to jeszcze napiwki. Mieszkanie... hmmm zalezy od tego czego szukac bedziesz, czego od mieszkania oczekujesz i gdzie go bedziesz szukac. Standardowo im blizej centrum tym ceny wyzsze. Najtaniej jest wynajac pokoj u kogos, albo zgrac sie z kims i male mieszkanie. Ceny pokoju od mniej wiecej 80-120 funtow na tydzien z reguly z wliczonymi rachunkami. Cena mieszkania to od 400-...... za miesiac plus do tego council i rachunki. Ceny zywnosci znowu zaleza od tego co i jakiej jakosci chcesz kupowac.
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
"Twoje prawa w UK po 1 maja 2011"
1 maja 2011 zniesiono obowiązek rejestracji w WRS. Jak wpływa to na prawa pracownicze, zasiłki i inne prawa migrantów? Weź udział w seminarium na temat "Twoje prawa w UK po 1 maja 2011" i wysłuchaj prezentacji. Podczas spotkania będzie możliwość zadania pytań oraz przeprowadzenia indywidualnych rozmów z prawnikami D&D LEX Porada Prawna. Seminarium jest bezpłatne i prowadzone w języku polskim. Ilość miejsc jest ograniczona! W celu dokonania obowiązkowej rezerwacji prosimy o kontakt: dd-lex@wp.pl 07513 763 811 Seminarium "Twoje prawa w UK po 1 maja 2011" 4 czerwca 2011 (sobota) Inverness - Godzina 12:00 11 czerwca 2011 (sobota) Aberdeen - Godzina 14:00 Polish Association Aberdeen
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
ja 3 lata i 2 miesiace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewuszki!
![]() Któraś z Was z okolic Coatbridge? Nawet z Glasgow? ![]()
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny, pisałam do Hani na priv ostatnio i już mi troszkę rozjaśniła sprawę z Edynburgiem mam do Was jeszcze prośbę co polecacie zobaczyć w Edynburgu i okolicach i czy warto jechać do Glasgow?
Dodam, że wybieramy się do Szkocji na 4 dni z 2letnimi bliźniakami więc możliwości mamy ograniczone ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
SoNeRa-jeszcze mi się przypomniało: może warto wybrać się do ZOO? Sama tam jeszcze nie byłam, ale ponoć jest fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
jak z dzieciakami to polecam Zoo no i mozna tez polazic po zamku.
Jak bez dzieciakow to polecam Moffat piekne miejsce troszke trzeba miec kondycji zeby wejsc na gore ale widok bezcenny a w samym miescie Moffat polecam sklep z cukierkami mmmm slodko. ah no i Botanic Garden |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
wiecie dziewczyny zoo i takie inne to są u nas i byliśmy już z nimi ja to mam takie marzenia ponapawać się pięknymi widokami Szkocji
![]() myślałam o wycieczce nad jezioro Loch Lomond i Loch Long a potem moze Glasgow no i drugi dzien Edynburg a dalej to nie wiem poki co ![]() a Falkirk i Stiring warto?
![]() |
#688 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-06-30 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Madzia - przeglądnełam Wasz wątek wzdłuż i wszesz hahaha
![]() i mialam do Ciebie pisać na priv ale się nie ośmieliłam ![]() wybrałam Edynburg jeden dzień, Stirling, North Berwick Loch Lomond/Loch Long Boloch Castle No i najchętniej jakiś rejs na którąś z wysp tylko nie wiem która polecasz coś? Glasgow chyba jednak odpuścimy to takie wielkie miasto nie wiem czy jest sens się tam "pchać"jak tyle mamy w planach no i jesteśmy z bliźniakami więc to troche obciąża tempo zwiedzania ![]() Co myślisz o Glasgow? i jeszcze w drodze powrotnej do domu chcemy wstąpić to beamish museum tutaj http://www.beamish.org.uk/
![]() |
#690 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Do Glasgow jechać nie musicie jeśli nie chcecie. Wielkie to ono nie jest. Ale w sumie warto zobaczyć widoki z góry starego cmentarza Glasgow, a takie same macie na Calton Hill w Edynburgu, także możecie sobie to darować, ale wtedy koniecznie udajcie się na Calton. W Glasgow jest też Science centre z atrakcjami dla dzieci oraz Pollock Country Park z kilkoma zwierzaczkami i kilka ciekawych muzeum, ale z dzieciakami to raczej nie bardzo. Więc to raczej kwestia dla Was do zastanowienia. Chociaż jeśli będziecie jechać na Loch Lommond to kilka chwil na Glasgow możecie poświecić. Jeśli chodzi o wyspy, to uważam, to generalnie za stratę czasu. W Beamish nie była, ale wygląda ciekawie ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-06-30 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.