![]() |
#1831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rossmann - cz. X
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bardzo fajna cena, ja w "promocji" w Tesco dałam za niego 9,99. ![]()
![]() |
#1833 |
Konto usunięte
|
Też kupiłam ten szampon Garniera do tego podkład Maybelline Mineral coś tam, różany lakier z wibo kolor 10 (właściwie mama go kupiła dla siebie) i top coat z miss sporty (ten fioletowy).
Wrażenia o lakierze: pomalowałam warstwe o 13 i jeszcze pachnie. Tak mi się spodobało że jutro chyba kupię jeszcze jeden. U mnie też nie ma róży pomadek i cieni. Pomadek maybelline BRAK, dwa kolory (jak dla starej baby) testerów zero. Tych smakowych błyszczyków też nie ma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Wtajemniczenie
|
[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2785565 9]Też kupiłam ten szampon Garniera do tego podkład Maybelline Mineral coś tam, różany lakier z wibo kolor 10 (właściwie mama go kupiła dla siebie) i top coat z miss sporty (ten fioletowy).
Wrażenia o lakierze: pomalowałam warstwe o 13 i jeszcze pachnie. Tak mi się spodobało że jutro chyba kupię jeszcze jeden. U mnie też nie ma róży pomadek i cieni. Pomadek maybelline BRAK, dwa kolory (jak dla starej baby) testerów zero. Tych smakowych błyszczyków też nie ma ![]() ![]() ![]() zachęciłaś mnie do lakierów ![]()
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Raczkowanie
|
We Wrocławiu widziałam dziś "serię różaną" w Pasażu. Ale jakaś taka mała ona
![]() ![]() Zakupiłam różnego rodzaju maseczki do twarzy (pełno ich w gazetce) - zobaczymy czy są takie rewelacyjne jak piszą;P I jeszcze lotion po opalaniu Sunzone - zobaczymy, czy rzeczywiście działa kojąco i łagodząco ![]() Dziewczyny czy możecie polecić jakąś odżywkę do włosów w sprayu z działaniem "ochronnym przed słońcem"? Wiem, że była tu mowa o sprayu Jantar i jakiejś z Nivea - ale ta pierwsza ma alkohol, a druga nie działa;P Może któraś z was coś mi poleci? ![]()
"Dalej idąc dalej dojdziesz, dalej siedząc dalej siedzisz!" Edytowane przez alikatena Czas edycji: 2011-06-30 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Konto usunięte
|
Ooooo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Wtajemniczenie
|
[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2785675 8]Ooooo
![]() ![]() ![]() no właśnie o zapaszek chodzi ;p
#1839 |
Konto usunięte
|
chyba też się skusze na ten szampon Garnier. używam teraz fioletowy Elseve i jest okropny.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zadomowienie
|
[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2785675 8]Ooooo
![]() ![]() ![]() hehe ja tak miałam po pierwszym użyciu zmywacza zielonego z Isany ![]() ![]() ![]() a widziałyście może w swoich Rossmannach (albo w ogóle gdziekolwiek) szampony z Palmolive? sama myślałam, że z tego są tylko żele pod prysznic, ale w 'wątku bez sls' wyczytałam, że 2 rodzaje nie mają sls, a reszta ze znanych mi firm była dla dzieci. nie żebym coś miała do szamponów dla dzieci, ale nie pogardziłabym takim normalnym bez sls ![]() a w ogóle to dziś zauważyłam, że na półce nie było praktycznie żadnej wersji małych szamponów. i nie mówię o miniaturkach, ale o pojemnościach mniejszych niż 400-500 ml. chyba tylko Alterra i Joanna, a reszta (która dawniej miała swoje mneijsze odpowiedniki np. Gliss Kur, Schauma, Garnier) zniknęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Klientka w krawacie
|
Limitka. Przynajmniej tak pisze na standzie.
#1842 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś pierwsze testy nowego eyelinera z Wibo
![]() czekam jeszcze na te z różanej kolekcji ![]()
#1843 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze zakupy w Rossie :
-maska z Ziaji anty-stres z żółtą glinką i oczyszczająca z szarą glinką; -balsam brązujący z lirene do jasnej karnacji (zaraz dodam kolejny post dotyczący tylko balsamu ![]() -róż do policzków z Miss Sporty 02Rose; -pędzel do różu z Beauty for You taki wysuwany; -błyszczyk z Manhatanu Tasty Lips bezbarwny; ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Jakiś czas temu kupiłam pierwsze opakowanie balsamu brązującego z Liren. Wziełam ten do jasnej karnacji, bo mam jasną, opalam się ciężko, a jak już to na czerwono, a po kilku dniach znowu jestem blada. W związku z tym postanowiłam się troche 'podkoloryzować' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli nakładam balsam wieczorem to tego samego dnia nie idę się myć, biorę prysznic rano, bo balsam spłukałby się albo dziwny efekt by był, że w niektórych miejscach opalona, w niektórych nie. Macie jeszcze jakieś wskazówki, rady odnośnie balsamów brązujących ? ![]()
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten do objętości lubiłam za zapach,ale on już ma chyba sls
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
a czemu unikacie sls? sls zmywają silikony z odzywek i innych dupereli do włosów...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ode mnie rada - to jeżeli już pojawią się jakieś plamy - przemyć albo kwaskiem cytrynowym rozrobionym z wodą albo tonikiem ogórkowym z Ziai ![]() ![]() No i przed obowiązkowo peeling - nawet, jeżeli się go robiło dzień wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ogólnie zrobił się tutaj boom na niesilikonowe produkty, tak jak i bez slsów, parabenów itp ![]() ![]() ![]() ps. podstawowym czynnikiem, dla którego unika się sls to to, że jest to po prostu detergent, który jest bardziej inwazyjny, tak jakby usuwa nawilżenie z włosów i ogólnie nie jest korzystny ![]()
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2011-07-01 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Konto usunięte
|
Ja tak naprawdę nie wiem o co chodzi z tymi slsami. Czasem czuję się jakbym zdradzała planetę ziemię przez tą całą nagonkę. Ale mówię a co tam spróbuję. Zakupiłam szampon babydream niby takie ohy i ahy nad nim a jak dla mnie to porazka na calej linii. Gdybym miała być tym szamponem włosy to musiałabym to robić dwa razy dziennie. Włosy mi sie tak po nim przetłuszczały okropnie. Wolę mieć czyste i pachnące włosy przez dwa dni umyte szamponem z SLSami niż męczyć się codziennie ze smrodem dzieciecego szamponu, poplątanymi i tłustymi włosami.
Z ciekawości zamówiłam sobie szampon organiczny i zobacze co z tego wyjdzie ![]() Edytowane przez b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 Czas edycji: 2011-07-01 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy my musimy osobiście odebrać tą pomadkę astora??
Bo chyba nie mogę zamiast w Łodzi, odebrać w Sopocie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dawno nie odwiedzałam forum Rossmanowskiego, ale mam do Was pytanie, czy nie wiecie co się stało z prezentami rossmanowskimi ? Kiedyś na stronie rossneta były takie kody na prezenty - które składały się z próbek, ale coś od dłuższego czasu nie zdarza mi się na nie trafić
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie pytam co to sls itp, tylko co złego robi wam sls, bo to składnik myjący, ktory jest w zelach pod prysznic, do mycia twarzy itp ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- [1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2786134 0]Ja tak naprawdę nie wiem o co chodzi z tymi slsami. Czasem czuję się jakbym zdradzała planetę ziemię przez tą całą nagonkę. Ale mówię a co tam spróbuję. Zakupiłam szampon babydream niby takie ohy i ahy nad nim a jak dla mnie to porazka na calej linii. Gdybym miała być tym szamponem włosy to musiałabym to robić dwa razy dziennie. Włosy mi sie tak po nim przetłuszczały okropnie. Wolę mieć czyste i pachnące włosy przez dwa dni umyte szamponem z SLSami niż męczyć się codziennie ze smrodem dzieciecego szamponu, poplątanymi i tłustymi włosami. Z ciekawości zamówiłam sobie szampon organiczny i zobacze co z tego wyjdzie ![]() ja nie uwazam, że sls to coś złego... za czasów kiedy pilnie czytałam fryzjerski tez uzywałam szamponów typy babydream, ale siano mi robiły na głowie, więc nie uzywam tylko szamponów z silikonami żeby mi się nie osadziły na włosach, ale sls ogóle mi nie przeszkadza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku usuwa nawilżenie włosów, ogólnie po prostu wysusza. Żele pod prysznic mogą mieć sls, ale już myjadło do twarzy nie. Skóra reaguje ściągnięciem, po prostu czuję ten brak nawilżenia, wyskakuje mi więcej niespodzianek... Także uważam go za niekorzystny środek - ale, jeżeli chodzi o włosy, to wg mnie powinien być używany chociaż raz na dwa tygodnie, żeby dokładnie oczyścić włosy ![]() Niektóre włosy lubią sls, także czemu przestawać je używać, tak jak w Twoim przypadku :P ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- a skoro robiły siano, to jest może być coś też nie tak z włosami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Konto usunięte
|
Ja chciałabym używać samych organicznych produktów do włosów ale boję się że u mnie się to nie sprawdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Przyczajenie
|
Wpadłam na wątek tak z ciekawości bo w mojej mieścinie Rossmann to jedyna drogeria ;P
I wyczytałam że któraś z Wam kupiła nowy Garnier z drożdżami i granatem. Czy ten szampon jest naprawdę dobry? Chciałam go wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Przyczajenie
|
A wiesz czy nadaje się do włosów przetłuszczających się z suchymi końcówkami ?
A czy ktoś stosował odżywkę z granatem i drożdżami Garniera? Edytowane przez MyFlava Czas edycji: 2011-07-01 o 11:43 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny w końcu zastałam prawie całą limitke oprócz róży pomadek [ najbardziej chciałam ] zakupiłam 2 rzeczy tusz oraz lakier nr 4 taki malinowy ;D chciałam jeszcze kupić błyszczyk taką żarówe ale jednak po ponad pół godzinie klęczenia zrezyngowałam
tusz : leisty , świetnie wydłuża , nie obciąża rzęsy , nie skleja , mocny czarny kolorale za to zero pogrubienia no pewnie coś jest ale hm.... szczoteczka jest gites ![]() ps lakiery świetnie pachną i są bardzo kryjące ;D
świat mody i urody i diet ![]() było->72 ![]() ![]() ![]() 10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93 ![]() ![]() ![]() 28.05 - 90,9 ![]() kolejna dieta Herbalife ![]() ![]() Edytowane przez karolajjnn Czas edycji: 2011-07-01 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.