Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 10:00   #1741
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

a jak wsadzisz na takie wolne miejsce, a samolot zacznie trząść czy coś, to nie spadnie? Nigdy nie leciałam samolotem, to nie wiem, jak to wygląda.
D
przeciez bd siedziec kolo niej heheh nie spadnie nie trzesie tak, wyobrazasz sobie jakby ktos leciam 12h i ciagle trzeslo;p
Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
no to bedzie ciekawie.Lenka w lodowce,drugie na lodowce,w szafkach zeby czasem ktoremus nie przyszlo wejsc do klozetu

co do lotu samolotem,moj Michal lecial dwarazy i oba przespal i start i lodowanie.dlatego ja go wczesniej mecze zeby mi spal.jak moge ci cos radzic.to jak bedziecie startowac i ladowac to daj jej jesc zeby jej sie uszka nie zatykaly,poza tym nie odczuje tak zmiany cisnienia
Ile mial tygodni? Moja pewnie padnie wczesneij chyba ze ja zaczne meczyc ;p to moze przespi;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:01   #1742
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Tajka
my mamy oilatum soft i nic nie daje
A co do kupy to siedzialam dzis z Frankiem na kanapie, nagle slysze sru sru. patrze a on ma taką małą kropkę kupy na skarpetce.. a wlasnie je sciagnelam z suszarki zeby mu ubrac i sobie mysle czy nam sie te skarpetki obkupaly wczesniej i nie dopraly, patrze a na drugiej taka plama jak 5zlotowka ...podnosze Frana a jemu kupa po nogach leci - moje getry w kupie, kocyk w kupie (dobrze ze byl pod nami bo nie wiem jak domyć kanapę)
niezła kupa

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
racja co lekarz to inaczej - to tak jak z pielęgnacją pępka i siusiaka - 1000teorii

w rankingu Kobieta na krańcu głupoty - moja teściowa na pewno ma podium
hahaha dobre

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wczoraj Leoś, na cycu wisiał 21.30-23 z mini przerwami.....
o matko.....

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła dziecko na meningokoki? Kurczę, dopiero olśnienia dostałam, że na to też by się przydało zaszczepić...
też o tym ostatnio myslałam. zapytałam nawet pielegniarki w przychodni (bo przypomniało mi sie juz na szczepieniu) to powiedziała, że nie wie kiedy
teraz zapytam pediatry o te szczepienia

Cytat:
iweczka-ciężki dzień miałaś
powiedz ty mi, jak ustawiasz godziny rehabilitacji, bo czytałam, ze dziecko powinno być najedzone i nie senne i nie wiem, jak to zrobić, bo Nadia najczęściej zaraz po jedzeniu lula, a po przebudzeniu glodna
Tra, zgadza sie, ale tu pojawia sie problem....Lenka zazwyczaj zasypiała 2-3 h od przebudzenia rannego i wstawała w super humorze i wtedy ćwiczyłyśmy, ale ostatnio jest cyrk, śpi po 20 min-30 min, potem 30 min jest happy a potem juz marudna i weż tu znajdz odpowiednią porę
dziś mamy rehabilitacje ok.13.30 wiec od 12 będę Małą usypiała, żeby chociaż dała chwile poćwiczyć, a nie darła się jak ostatnio....

castia, moja też pcha dosłownie wszystko do buzi. przez to ma juz krosteczki na brodzie ale jak zabieram Jej te wszystkie gadżety to zaraz piszczy a palce pcha tak głeboko, że aż się krztusi! ehh....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:06   #1743
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tra - Ty nie wyglądasz źle wg mnie schudłaś od ostatniego wklejania zdjęć, mówiłaś,że z wagi nic ale ja wizualnie widze no chyba,że zdjęcie pod innym kątem ale widac różnicę, ale Ty pewnie napiszesz cooś ty jestem gruba ;p no i ja tak samo reaguje bo wiem jak wyglądalam wcześniej
te zdjęcie, które dziś wkleiłam, to sprzed ciąży jest, wiec wiadomo, ze chudsza tam byłam, przed ciąża ważyłam 49 kg, a teraz 62, wiec różnica jest duża w szafie większość ciuchów 34/36, a teraz muszę kupować 38/40.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
przeciez bd siedziec kolo niej heheh nie spadnie nie trzesie tak, wyobrazasz sobie jakby ktos leciam 12h i ciagle trzeslo;p

Ile mial tygodni? Moja pewnie padnie wczesneij chyba ze ja zaczne meczyc ;p to moze przespi;p
haha, no ja nigdy samolotem nie leciałam, dlatego takie mogę głupoty pisać

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
niezła kupa

hahaha dobre

o matko.....

też o tym ostatnio myslałam. zapytałam nawet pielegniarki w przychodni (bo przypomniało mi sie juz na szczepieniu) to powiedziała, że nie wie kiedy
teraz zapytam pediatry o te szczepienia

Tra, zgadza sie, ale tu pojawia sie problem....Lenka zazwyczaj zasypiała 2-3 h od przebudzenia rannego i wstawała w super humorze i wtedy ćwiczyłyśmy, ale ostatnio jest cyrk, śpi po 20 min-30 min, potem 30 min jest happy a potem juz marudna i weż tu znajdz odpowiednią porę
dziś mamy rehabilitacje ok.13.30 wiec od 12 będę Małą usypiała, żeby chociaż dała chwile poćwiczyć, a nie darła się jak ostatnio....

castia, moja też pcha dosłownie wszystko do buzi. przez to ma juz krosteczki na brodzie ale jak zabieram Jej te wszystkie gadżety to zaraz piszczy a palce pcha tak głeboko, że aż się krztusi! ehh....
tego się właśnie boje, ze nie utrafię w moment i będzie krzyk
jak postępy po rehabilitacji?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:09   #1744
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
te zdjęcie, które dziś wkleiłam, to sprzed ciąży jest, wiec wiadomo, ze chudsza tam byłam, przed ciąża ważyłam 49 kg, a teraz 62, wiec różnica jest duża w szafie większość ciuchów 34/36, a teraz muszę kupować 38/40.

ja nie nadrabiałam za bardzo więc nie widziałam zdjęcia sprzed ciąży, chodzi mi o marsupi, jakieś 1,5 msc temu i 2 tyg temu wklejałaś zdjęcia.
Ja też miałam kiedyś 34/36 teraz większość 38, 36 to tam gdzie mają pokopane rozmiarówki hehe

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:10   #1745
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
trzeba 3 opakowan zeby organizm przywykl mnie najlepiej sluzyly trojfazowe. jak skoncze karmic, na pewno wroce do nich
zobaczymy
mam akurat 3 opakowania w domu
zużyję
zobaczę

Cytat:
ale chłopcy maja inne normy niż dziewczynki, 41 cm obwodu główki dla 3 miesięcznej dziewczynki to 97 centyl jest

nawet nie wiedziałam,
moja miała 40 cm na tydzien przed 3 miesiącami
Stary 2011-07-07, 10:16   #1746
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie nadrabiałam za bardzo więc nie widziałam zdjęcia sprzed ciąży, chodzi mi o marsupi, jakieś 1,5 msc temu i 2 tyg temu wklejałaś zdjęcia.
Ja też miałam kiedyś 34/36 teraz większość 38, 36 to tam gdzie mają pokopane rozmiarówki hehe
tylko tam nie widać było mojego brzucha, bo marsupi zakrywało, no i z profilu wyglądam normalniej, niż en face
ty chyba wyższa ode mnie jesteś, to inaczej ci się wszystko układa, a rozmiar 38/40 przy 160 cm, to nie jest nic fajnego

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
zobaczymy
zużyję
zobaczę

nawet nie wiedziałam,

mam taka siatkę w książeczce,
http://www.centyle.dziatwa.pl/index.php
tutaj tez można sobie sprawdzić
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 10:17   #1747
wanilia83
Zadomowienie

traicionera nic się nie martw wrócisz do pracy, trochę poćwiczysz i znowu będziesz szczupła jak kiedyś, ja to bym chciała przytyć do 55 (a kiedyś zawsze dążyłam do wagi poniżej 50 :P ) nie wiem co mi się po ciąży porobiło ale nie podobam się sobie taka chuda

montii
Nadii pojawiają się pęcherzyki z płynem które później pękają i skórka schodzi z opuszków palców i ogólnie dłoni, wcześniej też ze stópek ale teraz już się na szczęście na stópkach nie pojawiło, po maści jej przeszło a wczoraj znowu zobaczyłam że ma skórkę z opuszków zdartą na 3 paluszkach teraz poluje na jakiś pęcherzyk żeby go przebić i pobrać próbkę do zbadania

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

heh widzę, że podobny typ do mojej, która też w konkursie Kobieta na krańcu głupoty ma spore szanse
jak nas miała zawieźć ostatnio do podiatry to się okazało, że ma za krótkie pasy do naszego fotelika, więc stwierdziła, że postawimy na siedzeniu bez zapinania, bo po co zapinać

Mój też przez pierwszy prawie miesiąc spał tylko na boku, bo w szpitalu nie powiedzieli mi jak go mam układać (kładłam w rożku na boku i nic nie mówili ), a moja mama, która przyjechała mi pomóc układała go tylko na bok. Też ma zupełnie w normie bioderka. Potem chciał tylko na plecach albo na brzuchu spać, a od paru dni znów tylko na boku mi uśnie

Ja wiem czy to tak dużo? Mój też miał 35 po urodzeniu, a teraz 41cm. No ale mój się w ogóle duży urodził, może przy Nadii wadze te 35 cm to sporo, nie wiem

wybacz, wiem że Tobie nie było do śmiechu, ale rozwalił mnie tekst "a po co wy jej dajecie prezent jak ma za miesiąc urodziny"
zresztą mój nie lepszy dziś spojrzał w kalendarz, wielce zdziwiony stwierdził że rocznica ślubu nam wypada w tym roku w poniedziałek i pyta: bedziesz w tym roku chciała jakiś prezent??

co jedna to lepsza

u mnie w szpitalu położne powiedziały żeby kłaść na boku więc strasznie się zdziwiliśmy jak na usg bioderek zabroniła tak robić

Nadusia miała ob głowy 32 a teraz ma 39,5

faceci są za,je,bi....

iza
no co ty gadasz, twoje doły są jak najbardziej ważne, musisz być silna dla Idalki a może poproś gin. o skierowanie na badanie hormonów i wtedy niech dobierze pigułki

iza , tajka
ja też raz oglądałam jak traktują nasze bagaże to potem modliłam się żeby mi flaszka się nie rozbiła bo nie miałabym w czym chodzić rzucali nimi na lewo i prawo

Cytat:
c
u nas jest identycznie, pocieszyłaś mnie bo myślałam że ja mam tylko takie marudne dziecko

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 10:17   #1748
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
tylko tam nie widać było mojego brzucha, bo marsupi zakrywało, no i z profilu wyglądam normalniej, niż en face
ty chyba wyższa ode mnie jesteś, to inaczej ci się wszystko układa, a rozmiar 38/40 przy 160 cm, to nie jest nic fajnego

No ja mam 174 cm także to mnie ratuje,że jestem wysoka. a Ty ile?

jej jakie moje dziecie dzisiaj smutne, lezy na macie i sztywno patrzy na zabawki

[LEFT]
Stary 2011-07-07, 10:21   #1749
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
traicionera nic się nie martw wrócisz do pracy, trochę poćwiczysz i znowu będziesz szczupła jak kiedyś, ja to bym chciała przytyć do 55 (a kiedyś zawsze dążyłam do wagi poniżej 50 :P ) nie wiem co mi się po ciąży porobiło ale nie podobam się sobie taka chuda

montii
Nadii pojawiają się pęcherzyki z płynem które później pękają i skórka schodzi z opuszków palców i ogólnie dłoni, wcześniej też ze stópek ale teraz już się na szczęście na stópkach nie pojawiło, po maści jej przeszło a wczoraj znowu zobaczyłam że ma skórkę z opuszków zdartą na 3 paluszkach teraz poluje na jakiś pęcherzyk żeby go przebić i pobrać próbkę do zbadania

co jedna to lepsza

u mnie w szpitalu położne powiedziały żeby kłaść na boku więc strasznie się zdziwiliśmy jak na usg bioderek zabroniła tak robić

Nadusia miała ob głowy 32 a teraz ma 39,5

faceci są za,je,bi....

iza
no co ty gadasz, twoje doły są jak najbardziej ważne, musisz być silna dla Idalki a może poproś gin. o skierowanie na badanie hormonów i wtedy niech dobierze pigułki

iza , tajka
ja też raz oglądałam jak traktują nasze bagaże to potem modliłam się żeby mi flaszka się nie rozbiła bo nie miałabym w czym chodzić rzucali nimi na lewo i prawo

u nas jest identycznie, pocieszyłaś mnie bo myślałam że ja mam tylko takie marudne dziecko
tylko, ze ja ćwiczę regularnie, a od 2,5 miesiąca waga tak cały czas oscyluje w granicy 62-63

Cytat:
No ja mam 174 cm także to mnie ratuje,że jestem wysoka. a Ty ile?

jej jakie moje dziecie dzisiaj smutne, lezy na macie i sztywno patrzy na zabawki
160, wiec malutka jestem

oj smutny Fabianek moje dziecko spało do 9, zjadło (to było poranne karmienie) i dalej śpi, wiec nie wiem, jaki ma nastrój.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 10:22   #1750
diatoma
Zadomowienie

Izabela a brałaś wczesniej pigułki? ja dopiero zauwazylam zmiane zachowan jak odstawilam swoje po 4 latach zeby zajsc w ciaze. mialam nagle napady placzu, fochy itd. i nie wiedzialam co mi jest bo czesto bylo to bez powodu i teraz sie boje wrocic do pigulek. tż ostatnio stwirdzil ze woli sie pomeczyc z prezerw. niz znosic mojego zachowania po pigulkach. bo one tez zauwazyl roznice. w sumie szkoda ze nie pomyslalam wtedy ze takie hustawki sa podstawa do zmiany tabletek ale cóż Polak mądr po szkodzie. aha brałam yasmine, a potem yasminelle.
także myśle ze ewidentnie przyczyna sa pigsy.

gosiawolna, a tak spytam dużo ci zostało kg? mnie ok 1,5 kg, i mamnadzieje ze jak pojde do pracy to mi samo zleci, a jak nie to trzeba sie bedzie wziac za siebie. tu sie nie ma co użalać nad sobą, tylko pomyśl ze urodzilas dziecko i masz prawo tak wyggladac. a najlepiej troszke sie za siebie wziąć, tylko poczekaj az skonczysz karmić

ale sie ciesze, bo za rada traicionery rozcieńczyłam znowu soczek jablkowy, dzis dałam 40ml soku i 20ml wody. w ogole bardzo delikatny smak ma ten sok w niczym mi nie przypomina takiego jablkowego dla doroslych. no i Tymo wypil 40 ml potem mu dam jeszcze resztke. trai a ty dajesz w butli? bo czytalam ze niby powinno sie łyżeczką, ale to chyba troszkę starsze dzieci?
strasznie mi wlosy wychodza, a wczoraj skonczylam brac merz special na wlosy. boje sie bo Tymo ma ciagle na sobie moje wlosy, i sie boje zeby niedajboże nie połłkął no i jego tez bardzo wychodza, jak tylko pocaluje synka w glowke zaraz mam w buzi jego niteczki. takze jestem zmuszona mocno spinac wlosy, ale z drugiej strony ciagle wiazanie ich dodatkowo oslabia. juz nie wiem co zrobic, chyba sie obetne na łyso

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-07 o 10:29
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:22   #1751
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

pierwszy raz lecial jak mial 8-9 tygodni i teraz w ubieglym tygodniu mial 14
moj padl od wejscia do hali odlotow takze mialam spokoj,caly lot spal na rekach,myslalam ze jajko zniose

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 10:31   #1752
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Izabela a brałaś wczesniej pigułki? ja dopiero zauwazylam zmiane zachowan jak odstawilam swoje po 4 latach zeby zajsc w ciaze. mialam nagle napady placzu, fochy itd. i nie wiedzialam co mi jest bo czesto bylo to bez powodu i teraz sie boje wrocic do pigulek. tż ostatnio stwirdzil ze woli sie pomeczyc z prezerw. niz znosic mojego zachowania po pigulkach. bo one tez zauwazyl roznice. w sumie szkoda ze nie pomyslalam wtedy ze takie hustawki sa podstawa do zmiany tabletek ale cóż Polak mądr po szkodzie. aha brałam yasmine, a potem yasminelle.
także myśle ze ewidentnie przyczyna sa pigsy.

brałam, przez 6 lat
i jak teraz o tym myślę to tez byłam humorzasta,
odstawiłam na rok przed ciążą i chyba wtedy i w ciąży byłam spokojniejsza,
sama nie wiem,

ale czegoś takiego jak teraz to chyba nie było
a pigułki te same

a prezerwatywa to nie dla mnie,
bo ja już nie chce mieć więcej dzieci,
gdybym planowała jeszcze jedno to może byśmy się tak zabezpieczali

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-07 o 10:33
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:32   #1753
traicionera
Zakorzenienie

Po ciąży mógł ci się zmienić poziom hormonów i te wcześniejsze mogą już nie pasować.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 10:35   #1754
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Castia a daleko od Kielc mieszkasz??
niedaleko, prawie przy granicy, mam kilkanascie km do centrum

Cytat:
kochana może ona zaczyna ząbkować moja też w sumie pcha wszystko do buzi, cały czas coś miele i obślinia ale cycuś cały czas jest boski
może tak, nie wiem. dziś rano zjadła ale nie dużo,pociumkała tak raczej

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

moja miala to samo w niedziele i poniedziałek
doszlo do tego, ze musialam sciagac i dawac w butelce
tłumacze to sobie skokiem 12 tygodnia. wczoraj juz bylo ok
u nas jest juz ten nastepny skoczek, dobrze że łagodniejszy.
może i to ma jakiś wpływ nie wiem. ale raczej przy skokach było wiszenie na cycu

chwalę się

za nami 4 miesiączek!!!

w końcu u nas dziś ciepło po tygodniu deszczu siedzimy sobie w ogrodzie i Malwinka gada już ponad godzinę do drzew
chyba się za nimi steskniła
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:39   #1755
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
niedaleko, prawie przy granicy, mam kilkanascie km do centrum

może tak, nie wiem. dziś rano zjadła ale nie dużo,pociumkała tak raczej

u nas jest juz ten nastepny skoczek, dobrze że łagodniejszy.
może i to ma jakiś wpływ nie wiem. ale raczej przy skokach było wiszenie na cycu

chwalę się

za nami 4 miesiączek!!!

w końcu u nas dziś ciepło po tygodniu deszczu siedzimy sobie w ogrodzie i Malwinka gada już ponad godzinę do drzew
chyba się za nimi steskniła
gratulacje dla Malwinki
zazdroszczę ci pogody Straciłam już nadzieje, ze kiedykolwiek wróci lato.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 10:42   #1756
diatoma
Zadomowienie

Castia - grtulujemy i niech Malwinka zdrowo rośnie

Izabella, my chcielibysmy jeszcze jedno dzidzi ale za jakiś czas 2-3 lata. no a jak sie trafi to będzie i życie samo za nas zdecyduje. natoiast gdybym nie chciala dzidzi wiecej to pewnie bym mirene założyła.
my mamy zawsze tydzien wstrzemiesliwosci w okresie około owulacyjnym. w sumie tak robilismy tez przez cale 9 miesiecy przed zajsciem w ciaze, i bylo ok, a w ciaze zaszlam dopiero jak sie zdecydowalismy, Tymo nei jest z wpadki poza tym mam regularne @, i bardzo wyraźną owulke. mysle ze bedziemy sie tak zabezpieczac, do momentu kiedy mi sie nie zacnzie któryś okres spoźniać,i wtedy sie zmobilizuje tylko ze ja mam niemalze calkowity spadek libido po pigsach... tak źle i tak nie dobrze

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-07-07, 10:43   #1757
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, przerażacie mnie swoimi nocnymi relacjami, ciekawe, czy mmowe dzieci maja podobnie
mam nadzieję że nie

Cytat:
Jezu dziewczyny ale miałam sen
obudziłam się cała mokra, z bólem głowy, takim ogólnym rozbiciem
aż nie chcę pisać co mi się śniło bo na samą myśl mam płaczki w oczach
od razu wycałowałam Fabianka...
na szczęście to tylko sen juz zapomnij

Cytat:
hej,
moje dziecko mnie wczoraj wykończyło! Spała 2x 20 min i wszystko!!! a poza tym marudziła, jęczała, brzęczała
zasnęła o 21:20 i wstała o 22 całą noc spała ze mną, bo nie było mowy o innym spaniu!
ogólnie od kilku dni jest marudna, ale to co odstawiała wczoraj to było przegięcie!!!
boje się, że dzis będzie to samo.....a mamy rehabilitację :/
ściskam mocno współczuję dnia marudera

Cytat:

dziewczyny chyba ze mną coś nie tak, dzisiaj się znowu popłakałam przez głupotę,
a teraz już jest ok,
zaczynam myśleć czy to nie ma czegoś wspólnego z tym, że zaczęłam brać pigułki

Właśnie leży obok mnie na kanapie, a mój mały kotek kradnie jej skarpetki Lamaze,
bierze w pyszczek i ucieka

pewnie przez to musisz się przestawić teraz

hehe kotek łobuz

Cytat:
bephanten nam zawsze pomagał teraz jakoś nie chce zadziałać
zobaczymy jak u nas tż już kupił wieczorem przywiezie.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

wybacz, wiem że Tobie nie było do śmiechu, ale rozwalił mnie tekst "a po co wy jej dajecie prezent jak ma za miesiąc urodziny"
zresztą mój nie lepszy dziś spojrzał w kalendarz, wielce zdziwiony stwierdził że rocznica ślubu nam wypada w tym roku w poniedziałek i pyta: bedziesz w tym roku chciała jakiś prezent??
sorki ale faceci to jednak z innej planety są
mój to zawsze pyta - to co dajemy sobie w tym roku prezenty na rocznicę?

Cytat:

mam taka siatkę w książeczce,
http://www.centyle.dziatwa.pl/index.php
tutaj tez można sobie sprawdzić
to mój powyżej 85centyla

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:45   #1758
Montii
Zakorzenienie

ja dzisiaj mojego zważę i zmierzę

castia gratki dla malwinki !

eirenne jak nocka??

ale upał ! smaruje małego kremem +50 i wyruszamy

[LEFT]
Stary 2011-07-07, 10:50   #1759
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Izabella, my chcielibysmy jeszcze jedno dzidzi ale za jakiś czas 2-3 lata. no a jak sie trafi to będzie i życie samo za nas zdecyduje. natoiast gdybym nie chciala dzidzi wiecej to pewnie bym mirene założyła.
my mamy zawsze tydzien wstrzemiesliwosci w okresie około owulacyjnym. w sumie tak robilismy tez przez cale 9 miesiecy przed zajsciem w ciaze, i bylo ok, a w ciaze zaszlam dopiero jak sie zdecydowalismy, Tymo nei jest z wpadki poza tym mam regularne @, i bardzo wyraźną owulke. mysle ze bedziemy sie tak zabezpieczac, do momentu kiedy mi sie nie zacnzie któryś okres spoźniać,i wtedy sie zmobilizuje tylko ze ja mam niemalze calkowity spadek libido po pigsach... tak źle i tak nie dobrze
przed nami jeszcze z 20 lat zabezpieczania się
najpierw pomyślałam o pigułkach, może kiedyś zdecyduję się na Mierene czy cuś,
może wymyślą jeszcze coś

ja mam idealnie 28 dniowe cykle,
ja patrząc na wykres temperatury niby ma woulację koło 11-12 dnia cyklu

ale poza temp. nic tego nie potwierdza, w sensie nie mam płodnego śluzu,
i nawet testy owulacyjne w miesiąc kiedy zrobiliśmy mała pokazywały że nie mam owulacji

a w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu i to tylko jeden stosunek wtedy był, i to dużo przed owulacją,
bo akurat tak nam się złożyło

także biorąc pod uwagę to wszystko i to, że nie chce dzieci metody typu kalendarzyk odpadają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 10:50   #1760
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że nie

na szczęście to tylko sen juz zapomnij

ściskam mocno współczuję dnia marudera

pewnie przez to musisz się przestawić teraz

hehe kotek łobuz

zobaczymy jak u nas tż już kupił wieczorem przywiezie.

sorki ale faceci to jednak z innej planety są
mój to zawsze pyta - to co dajemy sobie w tym roku prezenty na rocznicę?

to mój powyżej 85centyla
ja tez mam taka nadzieje
to może dlatego tak z tym podnoszeniem główki słabo u inszych dzieciaczków

Cytat:
ja dzisiaj mojego zważę i zmierzę

castia gratki dla malwinki !

eirenne jak nocka??

ale upał ! smaruje małego kremem +50 i wyruszamy
załamujecie mnie z tym słońcem, bo ja już prawie nie pamiętam, jak wygląda

iizabelaa- haha, dobrze ujęte
ja teraz juz tylko hormonom ufam
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-07 o 10:51
Stary 2011-07-07, 11:05   #1761
iizabelaa
Zakorzenienie

u nas też dzisiaj upalny dzień

kurcze mamy w naszym miasteczku sklep o nazwie Mayoral
jest tam wyprzadaż 50% na wszsytko
musialbym sie wybrac ale w taka goraczke mi sie nie chce pieszo

moze jutro mnie tż podrzuci

nie wiem czy znacie ten sklep, fajne ciuszki mają ale drogie
Stary 2011-07-07, 11:05   #1762
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

a prezerwatywa to nie dla mnie,
bo ja już nie chce mieć więcej dzieci,
gdybym planowała jeszcze jedno to może byśmy się tak zabezpieczali
ja nie chcę na razie jeszcze jakies 2-3 lata może 5 nawet ja nawet tabletkom nie ufam za bardzo jakoś teraz... mimo że mnie nie zawiodły..

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

chwalę się

za nami 4 miesiączek!!!
duża dziewczynka

Cytat:

eirenne jak nocka??
super tak jak pisałam wstał o 4 bez pobudki myślę że wsześniej go gazy męczyły a wczoraj dostal plantex duo i nie daliśmy kleiku do mm i spał ładnie

ale za to w dzień daje popalić... dopiero usnął a tak to maruuuuuda do potęgi n

Cytat:
ja tez mam taka nadzieje
to może dlatego tak z tym podnoszeniem główki słabo u inszych dzieciaczków
może może

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:08   #1763
coralady
Wtajemniczenie

Cześć z ranaZ rana dla nas,bo niedawno wstałyśmy Normalnie pospałysmy do 11.Cóż za święto! Ta moja córeczka to taki spioch jak mama

A nas dzisiaj taki intensywny dzien czeka,że teraz musze włączyć "motorek" i się z wszystkim uwinąc.Jem sniadanko,więc nie mogłam nie zajrzec na wizaż Trzymajcie kciuki,zebysmy dzisiaj samochód kupili,bo już 5 miesięcy szukamy

Castia gratuluje 4 miesięcy!!!

Izabela widze,że nadal masz gorsze dni,moze to hormony,choc ja sama nie lubie jak ktoś zwala wszystko na hormony(w ciązy strasznie mnie to irytowało jak byłam zła,a wszyscy tylko mówili spokojnie to tylko hormony-nie jest sobą.Na szczęście pogoda sie poprawiła,więc mozna wyjść,pospacerować,odreag owac na lonie naturyMi to dobrze robi!

ego-ego,aguś zagłosowane!

My tez prosimy o głosy,bo zostajemy w tyle,a pudło miało być

http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacje po pl

A ja zważyłam Lilke jak co poniedziałek i waży 5700g,63 cm długa

Pamietam jak jakis czas temu martwiłam się,że Lila nie uśmiecha się świadomie,tzn.uśmiecha sie ale jak sama chcę,a nie do mnie czy Tż.Nie mineło pare dni,a zaczęła się ślicznie uśmiechać i cieszyć jak głupi do sera Och te mamy to się będą już ciągle martwic o dzieciaczki

Doczytam was i zmykam ogarniac dom i robic obiad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg giligili.jpg (101,5 KB, 20 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:12   #1764
traicionera
Zakorzenienie

Zastanawiacie się czasem, jak myślą nasze dzieci? My myślimy głównie słowami, a one? Obrazami jakimiś, swoim guganiem? strasznie mnei to frapuje.

I takie bardziej normalne pytanie-znacie jakiegoś dobrego sprzedawce na alle, który sprzedaje od razu butelki i smoczki tt (2 i do kaszki, bo chce już na zaś kupić)?

coralady- słodki uśmiech
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-07 o 11:13
Stary 2011-07-07, 11:19   #1765
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiacie się czasem, jak myślą nasze dzieci? My myślimy głównie słowami, a one? Obrazami jakimiś, swoim guganiem? strasznie mnei to frapuje.
:
nie wiem jak moja mysli ale na bank kombinuje jakby nazbroic;p
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Cześć z ranaZ rana dla nas,bo niedawno wstałyśmy Normalnie pospałysmy do 11.Cóż za święto! Ta moja córeczka to taki spioch jak mama

A nas dzisiaj taki intensywny dzien czeka,że teraz musze włączyć "motorek" i się z wszystkim uwinąc.Jem sniadanko,więc nie mogłam nie zajrzec na wizaż Trzymajcie kciuki,zebysmy dzisiaj samochód kupili,bo już 5 miesięcy szukamy

Castia gratuluje 4 miesięcy!!!

Izabela widze,że nadal masz gorsze dni,moze to hormony,choc ja sama nie lubie jak ktoś zwala wszystko na hormony(w ciązy strasznie mnie to irytowało jak byłam zła,a wszyscy tylko mówili spokojnie to tylko hormony-nie jest sobą.Na szczęście pogoda sie poprawiła,więc mozna wyjść,pospacerować,odreag owac na lonie naturyMi to dobrze robi!

ego-ego,aguś zagłosowane!

My tez prosimy o głosy,bo zostajemy w tyle,a pudło miało być

http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacje po pl

A ja zważyłam Lilke jak co poniedziałek i waży 5700g,63 cm długa

Pamietam jak jakis czas temu martwiłam się,że Lila nie uśmiecha się świadomie,tzn.uśmiecha sie ale jak sama chcę,a nie do mnie czy Tż.Nie mineło pare dni,a zaczęła się ślicznie uśmiechać i cieszyć jak głupi do sera Och te mamy to się będą już ciągle martwic o dzieciaczki

Doczytam was i zmykam ogarniac dom i robic obiad
jaka wesola dziewczynka
klikniete

ego- klik;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:24   #1766
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

I takie bardziej normalne pytanie-znacie jakiegoś dobrego sprzedawce na alle, który sprzedaje od razu butelki i smoczki tt (2 i do kaszki, bo chce już na zaś kupić)?

coralady- słodki uśmiech
ja kupowałam butelki i smoczki dwójki u
e-fifiannaplr_p77

u obu szybka wysyłka była

teraz czaję się na miseczki, łyżeczki i smoczek do kaszki
Stary 2011-07-07, 11:26   #1767
diatoma
Zadomowienie

ale sie wkrzylam, zamowilam 2przescieradla kremowe i żółciutkie, a przyszlo biale i beżowe!

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-07-07, 11:27   #1768
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupowałam butelki i smoczki dwójki u
e-fifiannaplr_p77

u obu szybka wysyłka była

teraz czaję się na miseczki, łyżeczki i smoczek do kaszki
dzieki
ja bym chętnie cały ten majdan za jednym zamachem kupiła

przed chwila Nadunia sie pierwszy raz do kotka uśmiechnęła, oczywiście do Lucka
cudny widok
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 11:29   #1769
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczymy
zużyję
zobaczę

nawet nie wiedziałam,
jakie bierzesz tabsy ??

ja mam jakies midiana
wczesniej bralam logest 4 lata
a teraz odkad je bralam to przez cale opakowane krwawila
ide na wizyte za 2 tygodnie ciekawe czy mi zmieni czy nie
nie chce byc krolikiem doswiadczalnym
Stary 2011-07-07, 11:35   #1770
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:

coralady- słodki uśmiech
Też mnie to zastanawiaPewni e w jakiejś mądrej książce jes to wyjasnione,gdyby ktoś miał namairy to prosze o info.

Traicionera,tajka

Rozmawiacie o ewentualnym powiekszeniu rodziny,ja chce miec na pewno conajmniej 2 dzieci i prowdopodobnie będziemy sie szybko starać o drugie.Na Lilke czekałam 3 lata-leczenia,badania i zwątpienie,ze kiedykolwiek bedę mamą.(endometrioza)Po laparoskopii zdażył się Cud,który teraz lezy na macie i gada do kotka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości