|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
pomóżcie ja chyba jestem jakaś ułomna
weszłam na Naszwgo meila bo chciałam zobaczyć suknie i nie widze gdzie tam sa zdjęcia?
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
|
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
ok już się udało
troche techniki i się człowiek gubi![]() kffiatusheq śliczna suknia chyba nawet taka mierzyłam ja mam przymiarkę dzisiaj to zrobię zdjęcia i wstawię. Bolerko fajnie dobrane ja jeszcze nie mam upatrzonego ale jakieś pomysły w głowie są
Edytowane przez gosiaczek20004 Czas edycji: 2011-07-07 o 12:01 |
|
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
Ślub
Wysiedliśmy z samochodu i było dosłownie lodowato !!! Po chwili ruszyliśmy przez trawniczek w stronę naszej świątyni (namiot ) Wszystko było pięknie ubrane przez moją nieocenioną Panią florystkę z Pracowni Futura, Panią Elvirę. Stanęliśmy przy wejściu na czerwonym dywanie i czekaliśmy aż się zejdą wszyscy goście. O 17 TŻ poszedł ze starszymi pod ołtarz a do mnie dołączył Tata i poprowadził mnie do ołtarza. Przekazał moja rękę TŻowi i zajęliśmy nasze miejsca. Zaczęła się msza, którą poprowadził ks. Tomasz..przyjaciel naszej rodziny i proboszcz parafii Garbów. Ks. Proboszcz również zrobił nam wielką niespodziankę, bo dzień wcześniej mówił, że on chyba nie da rady być na naszym ślubie i inny ksiądz będzie towarzyszył ks. Tomaszowi...ale jednak zjawił się on .Przystąpiliśmy do przysięgi...TŻ powiedział pięknie i wyraźnie..patrząc mi głęboko w oczy ..ja natomiast cieniutkim, drżącym głosem powiedziałam przysięgę..a w przy słowach..i nie opuszczę Cię aż do śmierci.. głos praktycznie mi się załamał i prawie zaczęłam płakać..ale mój kochany TŻ uśmiechnął się do mnie i łzy odeszły .Po przysiędze założyliśmy sobie obrączki i wróciliśmy na miejsca .Kazanie było piękne, mądre i pouczające..dające do myślenia..ale bez żartów w wykonaniu ks. Tomka też się nie obyło . Także podczas mszy były i łzy i śmiech . Nie mogę też zapomnieć o pięknych głosach, które uświetniły mszę. Pani Aneta Dąbska zaśpiewała przepięknie Ave Maria...i moja koleżanka Ewelina..zagrała na skrzypcach i również śpiewała. Oczywiście był też organista .Msza się skończyła i udaliśmy się do wyjścia Tam zostaliśmy zasypani (dosłownie) ryżem, grosikami i masą pięknych życzeń .Potem udaliśmy się do sali. Wesele Tam jak to zwykle bywa..Rodzice przywitali nas chlebem i solą i TŻ przed wejściem kręci się raz z jednej strony raz z drugiej i pytał się jak wchodzimy..a ja na to "jak wchodzimy? wnosisz mnie kochanie " wszyscy zaczęli się śmiać i wniósł mnie na salę. Odśpiewano nam sto lat i udaliśmy się do stołów. Nasza super orkiestra z rewelacyjną solistką o której wcześniej wspominałam Panią Anetką Dąbską zaśpiewali nam Gorzką wódkę...ale tylko oni..a goście z uśmiechem na twarzy patrzyli się na nas..więc powiedziałam, że słabo goście śpiewają i wódka nie będzie posłodzona i wtedy wszyscy chórem nam zaśpiewali REWELACJA !!! pocałunek był dłuugi..doliczyli do 11 ![]() Potem posiłek i pierwszy taniec..stresik wtedy powrócił tym bardziej, że idąc na parkiet mój szwagier nadepnął mi na przed minutą podpięty tren i urwał się guzik... no ale nic mówię..teraz i tak nic nie zrobię i zaczęliśmy tańczyć walca wiedeńskiego do wybranej przez nas piosenki "Zabiorę Cię" Kancelarii. Utwór był wykonany przez naszą super orkiestrę SALSA BAND...i jakoś daliśmy radę . Rodzice nawet powiedzieli później, że chyba ich oszukiwaliśmy, że słabo tańczymy .Po naszym tańcu goście zaczęli bawić. Orkiestra miała kilka zabaw tanecznych i praktycznie non stop był pełny parkiet Wszyscy byli zadowoleni i zauroczeni orkiestrą.Później na zamianę posiłek, zabawa, posiłek,zabawa i nadeszła godzina 24...oczepiny. Mojej woalki nie zdejmowałam, tylko krawcowa uszyła krótki welonik do rzucania. Całe oczepiny odbyły się sprawnie i bardzo kulturalnie. Nie było głupich zabaw i nie ciągnęło się to godzinami.. Wyczucie orkiestry nieocenione. Była też zabawa..a raczej tańczenie i zbieranie na wózeczek..pobiłam mojego TŻ prawie podwójnie..he he ![]() Po oczepinach wjechał tort...nie był biały jak to zazwyczaj jest tylko z mlecznej czekolady . Na torcie była dekoracja zrobiona po części przez Panią Elvirę i przeze mnie. Tort chyba się podobał bo mało co nie oślepłam od lamp błyskowych . Ukroiliśmy pierwszy kawałek i pokarmiliśmy się nawzajem. Tort był pyszny..zamawiany w cukierni Pani Buchajskiej w Świdniku.Potem ponownie zaczęły się tańce itd . Zaśpiewała też dla nas razem z orkiestrą moja ukochana chrześnica..a potem brat naszego starszego . Przemiłe i niezapomniane niespodzianki ![]() Zabawa dobiegła końca około 4... jedni byli niewybawienie inni padali z nóg ale czekał nas jeszcze drugi dzień więc musieliśmy odpocząć.Wróciliśmy do domku..ja w suknie ślubnej za kierownicą ..nawet TŻ nakręcił telefonem filmik..hehehe fajnie było ![]() Potem pogadaliśmy jeszcze chwilę z moimi rodzicami bo u nich spaliśmy i udaliśmy się "spać" .....W niedzielę wstaliśmy o 12..i szybkie przygotowania do wyjazdu. Dotarliśmy na salę o 13:50 i zaczęliśmy witać gości . Wszyscy wchodzili uśmiechnięci i gotowi do dalszej zabawy.. powiem Wam, że drugi dzień był rewelacyjny. Tak się wytańczyła, że hej Pod koniec wspólne śpiewanie i podziękowania Nawet sama załapałam mikrofon i zaśpiewałam orkiestrze ...fajna orkiestra..cholera fajna orkiestra..itp itd...było rewelacyjnie, aż szkoda mi było kończyć wesele. Jak orkiestra się zbierała po 20 to dosłownie chciało mi się płakać, że to już koniec . Taka kolej rzeczy.. ![]() Potem pokrzątaliśmy się jeszcze z ostatnimi gośćmi i udaliśmy się do domu około 23... Ja chyba tez się trochę rozpisałam a jeszcze część o usługodawcach Podsumowując Wszystko wyszło rewelacyjnie !!! i to prawda, że czas tak szybko leci..nawet nie zdążyliśmy puścić naszych lampionów Więc rada dla przyszłych PM..cieszcie się każdą minutą tego dnia bo on mija w niesamowitym tempie....i nie ważne, jaka się pogoda. To tylko dodatek dla upiększenie tego dnia. Ważni jesteście Wy..i mimo tego, że jestem z moim już mężem ponad 7 lat..to w tym dniu czuliśmy się jakbyśmy byli na pierwszych randkach..zafascynowanie sobą z wielką chęcią przytulania się..całowania i cieszenia się sobą..po prostu coś wspaniałego ![]() U nas było masakrycznie zimno..i mam teraz tego efekty..bo tracę głos..i jestem strasznie przeziębiona ale szczerze mówiąc to nie wiem czy od tego zimna czy od śpiewania..hehe ale to zimno nie miało znaczenia bo uśmiech mojego TŻ dodawał mi ciepła i niesamowitego wsparcia jak w przysiędze ![]() Także jeszcze raz..cieszcie się tym dniem ile wlezie !!! A jeszcze dodam, że w poniedziałek Wszyscy chodzili i nucili..fajne wesele...cholera fajne wesel..fajne wesele..cholera fajne wesele ... Szkoda, że już po...
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-07-07 o 13:59 |
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 września to dopiero początek wielkich zmian w Naszym Życiu Edytowane przez 8mouse3 Czas edycji: 2011-07-07 o 13:07 |
|
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie odpowiadam już na Twoje posty, bo pisałam co mam na ten temat do powiedzenia, nie będę się powtarzać.
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
A teraz trochę o usługodawcach
![]() Florystyka- Pracownia Futura z Lublina. Rewelacyjna współpraca z panią Elvirą. Piękne bukiety, dekoracja Kościoła, samochodu, sali..polecam, polecam, polecam!!! zwłaszcza dla wymagających PM Goście zachwycali się pracą i pomysłami Pani Elviry. Zawsze będę tam wracała, bez względu na okazję ![]() Fotograf- Marcin Kańtoch we własnej osobie Profesjonalizm w każdym calu Na efekty pracy musimy trochę poczekać..bo patrząc za okno, sesji plenerowej nie ma możliwości jeszcze zrobić..ale nie wątpię, że wyjdzie super ![]() Kamerzysta- Waldemar Serafin- Tak jak pisałam, niesamowicie zaskoczył mnie, że to właśnie on osobiście pojawił się w drzwiach Na pracę czekamy ale tutaj też pełne zaufanie, także o nic się nie martwię. Przemiły człowiek, duch niezauważalny po prostu PolecamWizażystka- Marta Banach.. co tu dużo mówić..wyczarowała mi i mojej starszej przecudne makijaże..niepowtarzalne, jak już pisałam zabójcze. Bardzo się cieszę, że udało mi się do niej zapisać. Zdjęcia zobaczycie wkrótce więc same ocenicie . Serdecznie POLECAM ! pełen profesjonalizm i przemiła osoba Cukiernia- Finezja w Świdniku. Sprostali moim wymaganiom co do tortu a ja jestem bardzo wymagającą klientką ciasta pyszne..praktycznie nic z wesela nie zostało PolecamSala Katarzynka II (duża sala)- powiem tak, jeśli bym miała robić wesele jeszcze raz..zrobiłabym go właśnie w tej sali. Właściciele bardzo ugodowi..znosili moje wymysły ..przemeblowałam im doszczętnie salę ..zmieniłam dekorację na swoją. Jedzenie pyszne..porcje wystarczające. Goście bardzo chwalili i było tyle ciepłych posiłków, że nie dawali rady jeść tego co było na stołach Cena za to wszystko rewelacyjna. W razie pytań proszę pisać na priv postaram się odpowiedzieć i pomóc POLECAM TEN LOKAL !!!Jubiler- Pan Marek Reszka (ul. Tumidajskiego) piękne obrączki i super fachowiec POLECAM..ceny bardzo konkurencyjne !!!No i moja najcudowniejsza KRAWCOWA (info na priv) suknia była dosłownie z moich marzeń..słowa gości "nie mogę/ mogłam się na Ciebie napatrzeć", "nigdy w życiu nie widziałam tak pięknej sukienki i tak idealnie uszytej" itd... Kobieta ma złota cierpliwość !!! uszyła mojej rodzinie na to wesele włącznie z moimi sukniami 14 kreacji !!! i 2 kapelusze dla moich Mam Goście byli w szoku jak pięknie i z klasą nasze Mamy wyglądały. Nigdy taj Pani nie opuszczę ![]() Fryzjerka- Pani Irenka- przemiła osoba. Wyczarowała mi i mojej Siostrze przecudne fryzury. Z mojej ani jedna wsuwka się nie wysunęła przez całą noc pląsów..byłam baardzo zadowolona i na pewno będę się u niej czesała na inne okazje. We wtorek zapisana jestem do niej do strzyżenia ![]() ZESPÓŁ SALSA BAND- Najlepszy zespół na świecie !!! Rewelacyjnie poprowadzili nasze wesele. Ludzie chodzili im osobiście gratulować. Głos Pani Anetki przepiękny. Towarzyszył nam nie tylko na weselu ale i podczas ślubu. Tak jak pisałam, podczas gdy się już zbierali do domu..zwyczajnie płakać mi się chciało. Mam nadzieję, że jeszcze będę miała okazję się bawić przy ich muzyce. Wyczucie, klasa i pełny profesjonalizm. Nigdy nie spotkałam się z tak dobra orkiestrą na weselu (to obiektywna opinia). Goście prosili o nr tel do nich i mówili, że wszystkim będą ich polecać. Po prostu niesamowici, profesjonalni MUZYCY !!! Gorąco POLECAM ! To chyba tyle ![]() Jeśli kogoś pominęłam..i sobie przypomnę później to na pewno dopiszę.
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-07-07 o 13:55 |
|
|
|
#4779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
! Też będę się czesała u Irenki - teraz mam info z pierwszej ręki, dzięki (hmm.. znowu jakiś rym wyszedł ) Dużo szczęścia i miłości Wam życzę !
|
||
|
|
|
#4780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteś tak złośliwą babą jakich mało..... ![]() Pisałam, że nie dojrzałam cytatu wcześniejszego, a po zdjęciach wydawało mi się, że to Akropol.
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
ona911 cudowna relacja
bardzo się cieszę, że wszystko się udało i życzę jeszcze raz dużo szczęścia dla Was i czekam na zdjęcia, bo nie wytrzymam, tak zareklamowałaś swoją suknię ![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
8mouse3 zostań z nami! chcemy żebyś dalej się udzielała. Dziewczyny wrzućcie na luz nie warto się o takie rzeczy kłócić.
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się, że zadzwonił do mnie TŻ i zapowiedział, że jutro zabiera mnie do sali, którą oglądał na nasze wesele. Sam z własnej inicjatywy - w szoku jestem
![]() Jutro oglądamy pierwszy raz salę, czuję, że ślubek się zbliża )
Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2011-07-07 o 14:56 |
|
|
|
#4784 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiadomo, chcemy (chciałyśmy ) żeby wszystko było idealne.
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
ona świtna relacja
widzę że wszystko poszło gładko i sprawnie jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!
|
#4786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cieszmy się razem z Patrycją i innymi PMkami
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To "nasza" szkoła tańca, chodziliśmy tam przez ostatnie półtora roku I od września też wracamy na salsę i towarzyski. Życzę owocnych lekcji!ona911, dzięki za relację Widzę, że wszystko się super udało Też czekam z niecierpliwością na jakieś fotki tego zabójczego makijażu oraz sukni A to, że kierowałaś autkiem po weselu w sukni ślubnej mnie rozbroiło... Świetny obrazek musiał być, hehehe
|
|
#4788 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za zalatwione sprawyCytat:
o jacie to juz niedlugo ![]() ![]() ![]() Cindi nie zrobie zdjecia, bo Tż ma obraczki w domu ale sa lekko sciete, robione na wzor Apartu, z wlasnego zlota. Ona piękna relacja az sie usmiechalam jak czytalam. Oby cale zycie, bylo takie piekne
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ma któraś sprawdzoną firmę transportową jeszcze raz poproszę o jakieś namiary
![]() Ona świetna relacja
|
|
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
No to przystępuję do chwalenia się
: 25 sierpnia 2012, ślub w moim kochanym kościółku pod Lublinem, wesele w Agroturystyce w Wilczopolu, kamerzysta i fotograf- zaklepani, wódeczka umówiona, zespół wstępnie jest- i wszystko załatwione w jeden dzień, aż sama nie mogę w to uwierzyć...
|
|
|
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
Ona cudna relacja- tak na marginesie to uwielbiam czytać je wszystkie
btw też mamy SALSA (Ę) BAND zamówionych i cieszę się że u Ciebie się sprawdzili Ja też jestem zachwycona Panią Anetką. dziewczyny nie spierajcie się o glupoty, ja też slyszałam ostatnio złe opinie o Arkadii z pierwszej ręki( wesele z czerwca) ale to kwestia indywidualna. Wszystkim sie nie dogodzi. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
super data- ślubujemy tego samego dnia ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
margolka1986 jeżeli interesują Cię również busy to za chwilę podeślę namiary
|
|
|
|
#4794 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę faktów pominęłam..ale o tym wydarzeniu można byłoby pisać bez końca Jak będę miała jakiekolwiek zdjęcia to dam znać ![]() pchla_szachrajka gratuluję wyboru. Zespół jest na prawdę rewelacyjny i gwarantuję Ci, że się na nich nie zawiedziesz a goście będa wychodzili z wesela tańcząc i śpiewając prze kolejne dni po weselu ![]() W ogóle chciałabym Wam wszystkim podziękować za ten czas przygotowań było mi tu bardzo miło i szczerze nie wiem jak będę teraz żyła bez tego forum Coś tu dziewczynki pisały o wątku dla żonek..ja oczywiście jestem chętna czekam na info ![]() WAŻNE ![]() Cieszcie się dziewczyny tym okresem przygotowań bo to tak szybko mija i życzę Wam przyszłym żonkom tak pięknego i wspaniałego dnia jaki był mój i tak jak pisałyście oby nasz i Wasze związki były tak piękne i pełne miłości jak w dniu ślubu. Będę tu na pewno zaglądała i służyła pomocą
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-07-07 o 18:02 |
||||||
|
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
ona911 Gratulacje
Super że wszystko Wam się udało Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam dużo szczęścia na dalsze dni życia razem. Żeby każdy dzień Waszego życia był tak piękny i radosny jak ten dzień zaślubin. A wszystkie życzenia jakie usłyszeliście tego dnia niech się spełniają jedno po drugim. Dużo dobrego Kochana dla Ciebie i Twojego Męża P.S. Ja również nie mogę doczekać się fotek
|
|
|
|
#4796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mało tego, zachęcona Twoją relację skoczyłam dzisiaj do jubilera zamówiliśmy obrączki - wyjątkowe fasony po bardzo korzystnych cenach jestem ciekawa jak wyjdą i już nie mogę się doczekac miary![]() ![]() Ps. wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam na weselu w tamtym roku w Katarzynce(II) i też mogę polecić!
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze! Na pewno warto było Cię zobaczyć Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie! |
|
|
|
|
#4799 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Raczkowanie
|
Do jakiej kwoty kamerzysta Cię interesuje??
La Cocinerita Gratuluję i za relację!![]() Cytat:
monik_85 Piękności Gratuluję!Gratuluję! Wczułam się w ślubny klimat czytając Twoją relację ![]() Do mojego ślubu zostało 10,5 miesiąca... Mam już podpisaną umowę na szycie sukni, chciałam poprzymierzać wcześniej różne fasony, ale kompletnie mi się nie chce Zwłaszcza po Waszych opisach wizyt w salonach...Mniej więcej od miesiąca kręci mi się w głowie. Kilka razy dziennie. Poszłam w końcu do lekarza, zrobiłam morfologię, ekg i coś czuję, że to dopiero początek tej zabawy ehhh
Edytowane przez malinova_ Czas edycji: 2011-07-07 o 21:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

weszłam na Naszwgo meila bo chciałam zobaczyć suknie i nie widze gdzie tam sa zdjęcia? 

) Wszystko było pięknie ubrane przez moją nieocenioną Panią florystkę z Pracowni Futura, Panią Elvirę.
. Taka kolej rzeczy.. 

(hmm.. znowu jakiś rym wyszedł 
musi być 60
w sferze marzeń 58

ehhh