![]() |
#2072 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Mam mega kryzyz
![]() ![]() ![]() Z tego wszystkiego wyładowałam się na TŻ i teraz mam kaca moralnego ![]() Ze sprzątaniem to u nas tragedia. Sprzątam na raty jak Julka śpi i wieczorami. I tak non-stop jest burdel za przeproszeniem. Dla mnie, pedantki to koszmar. Ciężko utrzymać porządek jak się mieszka w jednym pokoju. Wszędzie walają się zabawki Julki, firmowy sprzęt TŻ. Ch_aga - miłych eksperymentów kulinarnych.
#2073 |
Wtajemniczenie
|
UUU Oliwka już piwkuje? Ładnie, ładnie
![]()
#2074 |
Zakorzenienie
|
Ale jak Oliwka patrzy na te piwko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Kurde ja sie tego najbardziej boje - ze babcie bedą pasc słodyczami i innym badziewiem.... moja mama od jakis 2 miesiecy mi truje ze Oliwka ma żuru skosztowac
![]() ![]() U nas na szczescie moj chłop jest na tyle asertywny ze ostro i dobitnie komunikuje jednej i drugiej babci ze sobie nie życzy zeby podawac Oliwce cokolwiek bez naszej zgody i wiedzy. No ale co one robia jak jestesmy w pracy tego sie nigdy nie dowiemy. na pewno bedziemy tępic podawanie cukierków - nie dosc ze niszcza zabki (juz czekolada jest lepsza) to jeszcze jest ryzyko zadławienia. Znajoma pracowała na pogotowiu i mowiła ze nie było tygodnia zeby nie przywozili jakiegos dziecka z landrynką w krtani ![]() Co do fotki z piwkiem to Oliwka baaardzo chciała sie napic, omal mojemu malżowi nie wylała bo ja łapki swierzbiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Wtajemniczenie
|
Posprzątałam, Julka śpi już godzine
![]() ![]()
#2077 |
Zakorzenienie
|
Mi też udało się poprasować i pozmywać. Mati śpi, ale bardzo niespokojnie i musze go co chwile tulić i głaskać po główce inaczej się budzi
![]() Mam takie samo zdanie jak Wy jeszcze zdążą nasze dzieciaczki poznać smak ogórków kiszonych czy cukierków. Ja nie mam problemu z babciami gdyż sama zamuje się dzieckiem żadna mi nie pomga bo daleko mieszkają, a jak zostawiam go samego z babcią to albo na spcerze, albo jak śpi wieczorem ![]() Sama dam mu polizać czekolady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zadomowienie
|
Kaiulka -- Oliwka przesłodka, jak super patrzy tymi sowimi wielkimi oczami na piwo
![]() ![]() Joasiu -- nie denerwuj się, usiądz i odsapnij chwilkę. Ze słodyczami masz rację, a takie lizaki jeszcze dodatkowo psują zęby dzieciom. Ja też nie zamierzam dawać słodyczy, chociaż wiem, że babcie będą dawać a jak ja zabronie to zrobią to za moimi plecami ![]() ![]() A dzisiaj odkryłam na górnym dziąsełku białą plamkę i jak przejechałam palcem to ostre. Chyba ząbek kolejny idzie ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
A u mojego ząbków brak i chyba szybko na nie się nie zanosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
Ch_aga wszystkiego najlepszego dla półroczniaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
O matko dziewczyny ale się dziś rozpisałyście
![]() Kasiulka ale Oliwka śliczna ![]() ![]() Widze że wszystkie mamy problem z babciami nasz też jak by tylko mogła to by już Patrycji polędwiczki dawała a że mieszkamy razem to też ciągle słysze żeby zupy jej dać bo taka pyszna ![]() ![]() Płatku nie martw się Patrycja też jeszcze szczerbata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
Haniu -- bardzo dziękujemy
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#2085 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga, uwaga ogłoszenie!
Nasza Meme jest w ciąży. Filip już nie będzie sam ![]() ![]() Filip też wspaniale, ładnie rośnie, je co dają i nie marudzi (taki to ma dobrze). Macie wszystkie pozdrowienia i całusy ![]() Ufff ale mi ulżyło tyle czasu się nie wygadałam ![]()
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Też mamy ciężki dzień Mati nie może spać i płacze bez przyczyny. Wziełam go na leżaczek, włączyłam piosenki i bujam już z pół godziny, nawet nie myśli o spaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Wtajemniczenie
|
Tajemnica to nie była ale nie chciałam mówić bez jej błogosławieństwa.
Kasiulka zajrzałam na Twój wątek na targowisku i wymiękłam ![]() ![]() ![]()
#2090 |
Wtajemniczenie
|
Meme gratulacje :cmok;
![]() I poważanko dla Joasi, a w zasadzie dla jej jęzora co to trzymał się za zębami ![]() ![]()
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Oliwka jest świetna. Na pierwszym wygląda jak te dzieci z kolorowych gazet, fajne to z piwem
![]() Bardzo lubie oglądać zdjęcia waszych dzieci. A co do sprzątania to w domu, w którym obecnie pracuję na lodówce wisi magnez z tekstem "sprzątanie domu, w którym są dzieci jest jak odśnieżanie chodnika kiedy ciągle pada śnieg" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zadomowienie
|
Dziś mam ochotę na sprzątanie, bo nie mam nic innego do roboty. Muszę sobie poradzić sama, bo męża wysłałam na pięterko. Jakieś grypsko żołądkowe go chwyciło i nie pozwalam, żeby zbliżył się do Natalki, jest blady i ledwie żywy. Sprzątam jak Natalka śpi, a chyba wiedziała że mam dziś w planach porządki bo ma dzień śpiocha...i dobrze, przynajmniej tym sposobem mi pomaga
![]() Jeszcze jutro upiekę placka i mogę świętować...ehhh ![]() Ło Matko, ja tu se napisałam tak ot, a tu nastepna strona, dziewczyny ale się rozpisałyście. Kasiulko ale Oliwcia jest słodka, po prostu boska! Joasiu pogratuluj Meme ciąży i takiej zaufanej koleżanki ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
KOSTKO JESTEŚ GODNA PODZIWU ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Joasia a mbo ja to w ogole pomysłowa jestem
![]() ![]() ![]() A wracajac do Meme to czeku ona na L4 nie idzie? Małe dziecko, ciąża, mdłosci + pupiata praca - ja bym w te pędy po zwolnienie poleciała ![]() dziewczyny dziekuje za komplementy pod adresem Oliwki - kochane jestescie :cmokL Masiek - swieta prawda, chyba tez sobie to hasełko na lodówce powiesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
Meme pójdzie na L4 ale trochę później.
Kasiulka ja za to nie tyle słodycze co włoska kuchnia ![]() Ch_aga Julce też najpierw wyszły dwójki więc to chyba normalne. Znalazłam winowajce Julkowego szału. Ida górne jedynki. Skubane. Jedna juz prawie wyszła. Bedzie piaty ząbek ![]()
#2096 |
Zakorzenienie
|
ooo macaroni to ja tez lubie, u nas co drugi dzien na obiad spaghetti, to nic dziwnego ze zad rośnie
![]() Joasia musisz koniecznie pstryknąc fotke zębatej Julce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Ale sie rozpisałyscie, fajnie t oczytać tylko, ze trzeba czas znalezc ![]() Gratulacje dla Meme, ona jest pierwasza mamusia, które jest w ciązy w tym watku. Meme ![]() Dzisiaj Wika rano tez płakała i szalała ![]() ![]() Tak pomyslałam, ze moze przyczyną jest ból brzuszka spowodowany braniem tego antybiotyku ? Albo kolejny zabke, bo Wika to ma az dziąsełka we krwi. Dodatkowo dostała plesniawki. Sama pediatra powiedziała, ze Wika ciezko to ząbkowanie przechodzi ![]() ![]() Dziewczyny ja słyszałam opinie, ze czym zabki pozniej wychodza tym lepiej bo są zdrowsze ![]() Kasiulko Oliwcia jest cudowna ![]() ![]()
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Alien-ku ja miałam grzybice cycków na początku i pomógł mi Aftin
![]() Biedna Wikunia z tym ząbkowaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zadomowienie
|
Płatku to nie tak, gdyby Natalka miała taki temperament jak Mati, to też byłoby mi trudno zrobić jakąkolwiek robotę
![]() ![]() Joasiu, koniecznie zrób Julci zdjęcia ![]() Dziewczyny, przed chwilą na Polsacie mówili o szkodliwych substancjach ![]() Link: http://www.tik-tak.pl/publikacje_tt.php?id=599
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
Joasiu -- super nowina
![]() ![]() Jesteś już drugą osobą zapewniającą mnie, że górne ząbki mogą iść w takiej kolejności, więc już się nie martwię ![]() ![]() Kostka -- ten wózek to Chicco CT ale nie wiem czy wszystkie te modele, bo one mają jeszcze numerki. Pozatym napewno była Inglesina Zippy ![]() Muszek nie śpi od 13.00 ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.