|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
na szczepienia to autkiem bedziemy smigac , to mlodego z fotelik i do auta , mnie generalnie drazni to ze dzieci na wpol zgiete na spacer wychodza i to czesto dluuugie spacery, po to jest gondola zeby bylo dziecku wygodnie .
To oczywiscie tylko moje zdanie dlatego ja szukam tez wozka najlepiej bez fotelika , mamy maxi cosi citi i kolejny jak bedzie to juz chyba na glowie bede z nim chodzic:P ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- tincia mnie tak samo, pozniej patrze na wage pozniej na funkcje ![]() ostatnio prowadzilam espiro atlantic ( co ja mam z tymi espiro?:p) i powiem wam ze sie suuuper prowadzi!!!!!!!!!!!!!! jest w ogole tani i zastanawiam sie czy zamiast tego enzo evo nie wziac tego atlantica tylko ten stelaz jakby byl z plastiku wyglada, ale w prowadzeniu bomba!
![]() |
#4862 |
Zadomowienie
|
A ja sie pochwalę moimi dziełami - sukienka, którą sobie uszyłam (miała być cala z tego żółtego materiała, ale sie przeliczyłam, bo materiałau było nie za wiele - dobrze, zę znalazłam ten biały), sweterek zrobiony dla dzidzi (miał być dla siostrzeńca, ale mi za mały wyszedł) oraz mój brzucho.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Bo dłuższej nieobecności spowodowanej egzaminami próbuję Was nadrobić, ale niestety. My w środę zaczynamy 18tc, nareszcie pokazał mi się brzuszek mały to mały ale jest ![]() Mam pytanko z innej beczki: czy któraś z Was albo znajomych wyjeżdzali nad morze i mają kwatery godne polecenia?A może wiecie gdzie najlepiej szukać takich ofert? |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zadomowienie
|
Darusiaaaa my też autkiem będziemy się wybierać na szczepienia, ale jak pojadę sama z dzieckiem to ja sie pod przychodnie nie wbiję i będę musiała nieco dalej zaparkować. Wygodniej mi będzie doczepić do stelaża i kawałek przejechać niż nieść. Na spacery w foteliku na pewno dziecka nie będę brać, bo w sumie masz rację, wygodniej będzie maluchowi w gondoli.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- fatal21 moja siostra mieszkała jakiś czas nad morzem i wynajmowała pokój od bardzo fajnej kobiety - ale z tego co się orientuję to ta kobieta ma jechać do sanatorium. Ja zawsze ofert szukam w internecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zadomowienie
|
ja z fotelika planuje korzystac w autku oraz na krotkie spacerki własnie typu od autka do przychodni, na rynek... na dluzszy spacer zapewne gondola, pozniej spacerówka... ale spacerowke to juz dokupie osobną, jak dzidziol podrosnie, bo mega lekkie są ... moj idealny na start wózek to gondola plus fotelik.... ale takie "zestawy" nie są sprzedawane...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inny głupi przesąd jaki słyszałam, to to, że nie pozwalać jak ktoś długo patrzy się na Twój brzuchi trzeba się odwrócić lub zakryć brzuch rękoma, a już w szczególności np. upośledzone dziecko lub, że kobieta w ciąży ma nie patrzeć na jakieś upośledzone dziecko ![]() ![]() A na okrągło gdzieś od kogoś słyszę, a nie wolno dziecka brać tak szybko na spacer, na spacer to dopiero po chrzcie!!!, nie wolno obcinać dziecku włosów itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-07-18 o 09:19 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
![]() dzisiaj mam wizytę u położnej na 15 ciekawe jak wyszły wyniki z glukozy ![]() ![]() Co do wózka Graco u nas są najpopularniejsze a ja go nie chciałam nie podobał mi się w ogóle małe kółka plastikowe nie amortyzowany w ogóle nie wiem jak jest w POlsce. Jak były jakieś ciekawe to nas taniej było z Polski sprowadzić wózek ![]() ![]() Ogólnie w nim mi się nie podoba ta wersja głęboka dla mnie wygląda koszmarnie no ale to tylko mój gust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
W końcu Was nadgoniłam ![]() Gratuluję udanych zakupów ![]() Mi tak szybko zleciał weekend, że nawet nie wiem kiedy. W sobotę byliśmy na harrym potterze 3d, trochę mi się dłużył mi się ten film, ale mąż zadowolony a to najważniejsze ![]() W niedzielę byliśmy na basenie popływać, potem pojechaliśmy na obiadek z teściami, wieczorem do znajomych, spacerek, lody. Tak mnie ten dzień wczorajszy wykończył, bo od rana na nogach, że dziś nie wstałam na badania ![]() ![]() Lecę kochane pranko puścić i chyba pojadę na jakieś zakupki, bo w za tydzień w poniedziałek mąż ma imieniny a ja nic dla niego nie mam. Nawet pomysłu, bo niestety ten człowiek jak czegoś potrzebuje to poprostu to kupuje ![]() ![]() ![]()
#4869 |
Zakorzenienie
|
ten wozek to i 230 zl na allegro kosztuje, teraz znalazlam ten graco.
hehehe ![]() ja go NIGDY nie widzialam, znalazlam teraz i tak mnie wyglad jakos zaitrygowal ![]()
![]() |
#4870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A niektórzy to dopiero pół roczne dzieci chrzczą - czyli dziecko pół roku ma siedzieć w zamknięciu. A co z ateistami? Dziecka w ogóle nie powinni wyprowadzać na spacery ![]() ania21_21 będę trzymać ![]() kkkasikkk udanego wypoczynku ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Idę sie położyć na chwilę, bo mi sie oczy same zamykają |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zadomowienie
|
dziewczyny trochę się boję tej glukozy, mój tata i jego cała rodzina choruje na cukrzycę i moja mama też ma za wysoki poziom. Chociaż u mnie bez obciążenia było dobrze zobaczymy jak z glukozą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zadomowienie
|
kkkasssik udanego wyjazdu... Praga
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja np mam zupełnie inne poglądy co do kościoła itd, inaczej niż mój TŻet. on wychowany w mega katolickiej rodzinie, ja wręcz na odwrót... chrzest- dla mnie zbędna sprawa, ale wiem że a. TŻet się pewnie uprze i nie będe miała wyjścia; b. jak kiedyś mati bedzie chciała za mąż pójść, wybierze życie w zgodzie z kościołem, to niech ma juz full pakiet ![]() ja np. nie mam ani chrztu, ani komunii ani bierzmowania i do ślubu kościelnego mnie nie ciągnie... (ew. jedynie ze względu na tżeta lub "bo wszyscy biorą") ... tak zostałam wychowana i nie zamierzam tego zmieniać... Dlatego też pewnie w żadne przesądy, zabobony nie wierze i jak juz pisałam nie znam ich wcale... ![]() ... ale ja zawsze byłam inna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
trzymam kciuki mocno zeby było OK moj tata i babcia (jego mama) mają cukrzyce, ale tą najsłabszą.... ja zawsze miałam za niski poziom cukru ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
maty nie wygrałam, poszła za 101zł ale to nic mam jeszcze 4 miesiące na licytacje
![]() za to zamówiłam prześcieradełka i pokrowce na przewijak. Tak dla sprawdzenia jakości bo w sklepie na sztuce prześcieradła 10zł więcej sobie wołają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny,
muszę się komuś pożalić...... Strasznie boli mnie gardło, i nos lekko przytkany.... wysłałam tż do apteki po roztwór wody morskiej i tabletki do ssania a on po godzinie wrócił z zakupów i zakomunikował mi że idzie do apteki..... no myślałam że go porozrywam na strzępy własnymi rękami...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Weekend minął szybko - za szybko jak dla mnie.. U nas dzisiaj chłodno - comi akurat dpowiada, ale wczoraj był upał, więc taka huśtawka temperatur tez się daje we znaki. W sobotę byłam na USG połówkowym u mojego gina - i potwierdził, że w brzuszku siedzi dziewczynka ![]() ![]() POwiem Wam, że cieszę się, że byłam w zeszłym tygodniu na tym USG prenatalnym - zdecydowanie lepszy sprzęt niż ten co miałam teraz w sobote robione... Dzidzię było dokładnie widać - wszystko duże, wyraźne - mimo, że w 2D. I więcej rzeczy sprawdzone niż mój gin - lepsze możliwości sprzętowe ![]() nikaa2 - pisałaś, że się oparzyłaś - ja też - dotknęłam wewnętrzną stroną przedramienia w czajnik, który stał na gazie i ogólnie mam teraz oparzenie - jakieś1,5x4cm, które średnio się goi ![]() W ogóle ostatnio jestem zagrożeniem dla siebie i wszystkich wkoło - w piatek odpadło mi dno od dzbanka do którego wlewałam wrzątek, a w sobotę pękła mi miska szklana - chciałam sobie ryż odgrzać na parze... Mój TŻ powiedział, żebym lepiej nie wchodziła do kuchni - póki nie doszło do większej tragedii jakiejś... A co do kokardek czerwonych przy wózku i łóżeczku - u nas sa onowiązkowe - więc nawet jak ja nie przyczepię, to babcia na pewno ![]() Miałam coś jeszcze napisać - ale zapomniałam..
#4878 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja sie zegnam i wracam do Was w czwartek
![]() błagam nie zapiszcie 20stron w tym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Zadomowienie
|
Witam się w poniedziałek
![]() W weekend nie zaglądałam do Was bo byliśmy na działce nad jeziorem w środku lasu i postanowiliśmy nie brać laptopów i nie korzystać z dóbr cywilizacji tych bez których można żyć ![]() Odpoczęłam strasznie i teraz mi się nic nie chce, a tu deszcz wcale nie pomaga w mobilizacji, zaraz postaram się nadrobić to co napisałyście ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4881 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() no dzięujemy, ale jestem dopiero na połowie, że tak powiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i super, ze tż przyjeżdza, coś mi się kojarzy że zmienił termin powrotu na wcześniejszy niż przewidywał ![]() Cytat:
![]() jak wy to robicie, ze wynajdujecie za pare złotych te ciuszki? jak ja szukam to zaznaczam, zeby od najtańszego wyszukiwał i jakoś takich super ofert nie widzę ![]() Truskafko przykro mi z powodu hcv ![]() ale na pewno dzidziuś będzie zdrowy a ty uskrzydlona macierzyństwem wrócisz szybciutko do zdrowia ![]() p.s. ciekawe czy ja miałam robione, hmmm... poszukam zaraz w swoich badaniach Cytat:
![]() śliczne to wszystko i tym bardziej cenne, ze zrobione samodzielnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() stłukłam talerz w sobotę, chodze jak ta sirota z tymi poparzonymi palcami... mam 3 duże pęcherze, tzn. 1 mi się rpzebił wczoraj i dzisiaj widze jakby się goił a 2 pozostałe chyba się wchłonął ten płyn(?) przynajmniej nie widziałam, aby pękały i mam teraz nadmiar skóry w tych miejscach i taki kolorek sino-szarawy... także ponętna jestem bardzo ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w zeszłym tyg przeszłam anginę ![]() pokrój sobie cebulę w kostkę i posyp dużą ilością cukru, zakryj spodeczkiem - za jakis czas na dnie pojawi się sok ( mnie on bardzo smakuje) pij go jak tylko pojawi się nowy - bardzo mi to pomogło w aptece jest tez dostępny syropek dla kobiet w ciąży Prenalen na bazie czosnku - b.dobry , cena ok. 13 zł dobre są tez tabletki do ssania Isla - bardzo bezpieczne ( najlepiej te z wyciągiem z czarnej porzeczki) Tantum Verde w sprayu też bezpieczne. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
aaaale szczęściara!!
![]() |
#4883 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tżeta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
gratuluje Dziewczynki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zadomowienie
|
Ja już cześć obiadu wchłonęłam - tak mi się chciało barszczu czerwonego.
ania21_21 nie żebym się czepiała, ale insulinę podaje się podskórnie, i nie martw sie tak bardzo - będzie dobrze ![]() witaminkaccc rozumiem Twoje poglądy, dla mnie i tżta chrzest też nie jest koniecznością, ale więcej wolałabym sie nie wypowiadać na tematy kościelne. Szanuję to, iż są osoby myślące inaczej niż ja i przez wyrażanie swoich poglądów nie chciałabym kogoś urazić. Niewątpliwe dzięki Tobie ![]() nie _wiem ja to za takie coś bym się po tżcie strasznie wywściekała, współczuję. Szybko zdrowiej ![]() ![]() dominej gratuluję potwierdzenia płci Cytat:
Dziękuję za uznanie. Ja uwielbiam robić takie rzeczy - tylko nie zawsze mi się chce. A dzidziuś owszem pomagał ![]() dominej na oparzenia możesz zastosować maść alantan (ale ten zwykły bez antybiotyku) albo dermazin lub argosulfan. I posłuchaj tżta - nie zbliżaj sie do kuchni ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Idę racuszki z jabłkami zrobić, bo dziś jagodzianek nie będzie - za lelawo się czuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
dzięki za wsparcie
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Raczkowanie
|
Udało mi się nadgonić
![]() Chawa racuszki z jabłkami ![]() ![]() kkkasikkk, goldika udanego wypoczynku Wam życzę ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() nie_wiem wracaj szybko do zdrówka ![]() co do czerwonej kokardki ja też będę miała. Nie uważam się za osobę STRASZNIE przesądną, ale trochę jednak zawsze ![]() I dzisiaj na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia idę, ciekawa ich jestem. Sporo mam uważa, że to strata czasu... No nic, najwyżej na własnej skórze się o tym przekonam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zadomowienie
|
Chawa - jasne.. moja wypowiedz była bardziej spowodowana rozmową na temat zabobonów
![]() a co do mat ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze 2 godziny w pracy
![]() ![]() Ja też dzisiaj byłam na badaniach - krew, mocz i hbs. Glukozę w następnym tyg. lub później zrobię ![]() Dziewczyny, nasz wątek wykupi chyba wszystkie te maty z Allegro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zadomowienie
|
A właśnie ap ropo badań, ostatnio jak byłam na wizycie to gin dał mi skierowanie na mocz, krew i glukozę, ale pierwszy raz dostałam to skierowanie na blankiecie do laboratorium które jest w szpitalu w którym on przyjmuje, myślicie że to oznacza że będę je miała wykonane bezpłatnie
![]() ![]()
#4890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szybko minie ![]() ![]() ![]() ![]() nooooo.... musimy sieśpieszyć przed innymi mamami ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.