Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 10:25   #1921
gamonek
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

wczoraj paczuche odebrałam 6 kilo taszczyłam do domu ;P
jestem zaaadowolona z lakierów szczególnie , sunshine, coral beat oraz blue shock.
za 2 razem mi się ładnie bez smug pokryły.
ale normalnie dostalam jakis dziwny gratis w postaci 3 katalogów 10.
zdziwiłam się lekko ale spoko :P

ETAP 1:
118-117-116-115-114-113-112-111-110
ETAP 2:
109-108-107-106-105-104-103-102-100
ETAP 3: 99-98-97-96-95-94-93-92-91-90

gamonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:30   #1922
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Nie, tak się składa że nie wpadłam...nie musisz być w stosunku do mnie bezczelna...jak Ci nie pasuje zadane przeze mnie pytanie to na nie nie odpowiadaj!
Nie jestem bezczelna, po prostu drażni mnie, gdy ktoś zaśmieca forum pytaniami, na które odpowiedzi są czarno na białym napisane w katalogu/netto/AM.
Koniec tematu.

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
ja też, na wszelki wypadek wezmę same kremy, aby nie zaliczyć mega zdziwienia
Ja zobaczę, co mi odpiszą, ale jeśli dostanę odpowiedź, że balsamy się wliczają, a potem na fakturze nie będą policzone, to będę się z nimi kłócić za umyślne wprowadzanie konsultantek w błąd

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ano, bo niektórzy nie lubią złota, ale lubię tzw. stare złoto. Ja nie lubię ani takiego, ani takiego (się kiedyś na coś skusiłam z Avonu ze starego złota i mimo że ładna biżuteria to i tak nie noszę) więc może i lepiej bo przynajmniej nie wydam nic na kolejną biżuterię U mnie ogólnie klientki narzekają, że ostatnio więcej rzeczy w Avonie z biżuterii jest złotej niż srebrnej. Ale cóż ja na to mogę poradzić
Zagdzam się, że w Avonie jest teraz więcej złota. W miarę taniej srebrnej jest jak kot napłakał. Np. podoba mi się Dare to Dazzle albo Salamanca, ale one są już droższe i trochę szkoda mi kasy na coś, co i tak nie jest srebrne.

Cytat:
mi się własnie wydaje, że więcej jest srebrnej w Avon, bo sama ciągle coś kupuję, a ja generalnie wolę srebrną.. oprócz Ivala to mam ze 2 komplety czegoś złotego ale nazw nie pamiętam...
Ze "złotego" to ja mam tylko kolczyki z zestawu Nautical

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:36   #1923
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
O to chodzi Dziewczyny, prsozę napiszcie jakie są te kremy Anew 35+ (czerwone). Czy nadają się do cery mieszanej? Bo złote są raczej dla cer suchych, ale co tam, od czego jest puder Czy klientki chwalą te kremy, bo ja ich do tej pory nie stosowałam i nie wiem czy brać
ja mam cerę tłusta i ich używam trochę się świecę po nałożeniu, ale nie ma kremu co bym sie nie świeciła po nim, no może poza serum naprawczym anew dle mnie plus bo nie zapychają, buzia po nich taka delikatna i jeszcze super jest krem pod oczy z tej serii, ma balsam w klapce, który spokojnie zastępuje korektor dokia go polecała i faktycznie wart uwagi

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

mi się własnie wydaje, że więcej jest srebrnej w Avon, bo sama ciągle coś kupuję, a ja generalnie wolę srebrną.. oprócz Ivala to mam ze 2 komplety czegoś złotego ale nazw nie pamiętam...
no niby jest więcej srebrnej, ale zauważyłaś, że w okresie letnim wprowadzaja więcej złota, bo do bieli pasuje mi i tak do bieli pasuje srebro
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:38   #1924
selulita
Raczkowanie

Dziewczyny, wiem że to było nie raz, sama czytałam ale teraz nie moge znalezc. Jak to jest z tymi kodami za przekroczenie 400zł? Bo przekroczyłam, ale zapomniałam wpisac kodow i zorobilam na to domowienie, ale nie wiem czy to przyjdzie. czy moze kody z 10 wpisuje sie w 11? bo zapomnialam
selulita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:39   #1925
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selulita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że to było nie raz, sama czytałam ale teraz nie moge znalezc. Jak to jest z tymi kodami za przekroczenie 400zł? Bo przekroczyłam, ale zapomniałam wpisac kodow i zorobilam na to domowienie, ale nie wiem czy to przyjdzie. czy moze kody z 10 wpisuje sie w 11? bo zapomnialam
kody z 10 wpisujesz w k10, a przychodzą w k11
Stary 2011-07-20, 10:41   #1926
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Niezła akcja... ja tylko nie rozumiem skąd i jak.. no.
http://allegro.pl/avon-incandessence-50ml-najtaniej-gratis-dezod-i1724230940.html
Obejrzyjcie resztę aukcji tej osoby. LWD po 200 sztuk... Jak byłam dwa lata temu na szkoleniu kosmetycznym to padło pod koniec pytanie, skąd na alle tak duże ilości kosmetyków z Avonu. Pani opowiedziała nam, że na linii produkcyjnej co ileś tam sztuk jest kontrola. I jak partia ma np. 3 uszkodzone sztuki, to bez sprawdzania reszty jest od razu usuwana. I z Garwolina przewozi się takie partie do zakładów utylizacji.. I często zdarza się, iż po drodze one po prostu.. giną... I nigdy do miejsca destynacji nie docierają. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mi się to wydaje całkiem możliwe:/
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:45   #1927
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
to jaką lubisz?? naciągniemy cię na coś srebrnego chyba

Zdecydowanie srebro Złoto toleruję tylko białe
Ale znów ja nie lubię bardzo dużych, wiszących kolczyków, wolę sztyfty lub wiszące, ale krótkie Mama lubi i duże i małe i ma baaaardzo dużo biżuterii z Avonu
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 10:49   #1928
TheViolet
Raczkowanie

Ja w 11 zakochałam się w pierścionku Clear Winner i chyba go zamówię tylko, że jest on w rozmiarze 7- 8 i nie wiem czy będzie dobry :/ Chociaż na palec serdeczny pasuje mi 6 więc chyba nie będzie problemu żeby 7-8 trzymało mi się na środkowym no nie? A ma może któraś z was tan pierścionek i mogła by wrzucić fotki? Chodzi mi głównie o profil bo nie wiem czy tan kamień bardzo wystaje, z góry dziękuję
TheViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:53   #1929
jagoda352
Zadomowienie

Zgadzam się Biżuteria Winner jest świetna (oprócz kolczyków)
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:00   #1930
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheViolet Pokaż wiadomość
Ja w 11 zakochałam się w pierścionku Clear Winner i chyba go zamówię tylko, że jest on w rozmiarze 7- 8 i nie wiem czy będzie dobry :/ Chociaż na palec serdeczny pasuje mi 6 więc chyba nie będzie problemu żeby 7-8 trzymało mi się na środkowym no nie? A ma może któraś z was tan pierścionek i mogła by wrzucić fotki? Chodzi mi głównie o profil bo nie wiem czy tan kamień bardzo wystaje, z góry dziękuję
będę miała tą biżu, ale dopiero 1 sierpnia
Stary 2011-07-20, 11:02   #1931
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość
Obejrzyjcie resztę aukcji tej osoby. LWD po 200 sztuk... Jak byłam dwa lata temu na szkoleniu kosmetycznym to padło pod koniec pytanie, skąd na alle tak duże ilości kosmetyków z Avonu. Pani opowiedziała nam, że na linii produkcyjnej co ileś tam sztuk jest kontrola. I jak partia ma np. 3 uszkodzone sztuki, to bez sprawdzania reszty jest od razu usuwana. I z Garwolina przewozi się takie partie do zakładów utylizacji.. I często zdarza się, iż po drodze one po prostu.. giną... I nigdy do miejsca destynacji nie docierają. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mi się to wydaje całkiem możliwe:/
Szkoda,że nikt tego nie pilnuje, bo w taki sposób rośnie niezdrowa konkurencja na all. No bo jak się mają ceny tam do naszych katalogowych...A niestety niektórzy kierują się ceną
Czarindia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:04   #1932
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
h...A niestety niektórzy kierują się ceną
duża większość.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:05   #1933
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
no niby jest więcej srebrnej, ale zauważyłaś, że w okresie letnim wprowadzaja więcej złota, bo do bieli pasuje mi i tak do bieli pasuje srebro
Mi też do bieli pasuje srebro Poza tym cała na biało się nie noszę.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:06   #1934
TheViolet
Raczkowanie

Cytat:

No ja właśnie też

A nie wiecie czy są duże różnice w rozmiarach tzn między 6 a 8 po w katalogu jak mierzyłam to chyba nie są aż tak wielkie ale może któraś z was ma doświadczenie z obydwoma rozmiarami
TheViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:24   #1935
BeRtA1111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selulita Pokaż wiadomość
kody z 10 w 10. Też zapomniałam je wpisać, zrobiłam domówienie zaraz po zamówieniu, i jeszcze mi załapało. daj znać, czy Tobie też

KLIQ ---->http://kolekcja-kamieni.blogspot.com/

Wizaż wciąga!
BeRtA1111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 11:25   #1936
sheryl
szeryfcio

Cytat:
tak myślałam nad kidsami, bo fajna promocja, tylko one są od 3 lat, a moja córka ma prawie 2 chociaż pisałyście, że jak dziecko nie ma problemów skórnych to można używać
Wiesz co, ja kupiłam Kidsa małemu przed drugim rokiem życia i było wszystko w porządku. One nie maja atestów dla niemowląt, ale sa ok. Wiele dziewczyn też już o tym pisało, że są zadowolone.

Cytat:
mi odpisali, że można na wszelki wypadek wezmę tylko kremy do twarzy
zamówienie poszło, wzięłam kidsy, same zielone kropy
Musso, ale pytałaś konkretnie o balsam? Czy ogólnie co się wlicza, a co nie? Bo oni tylko napisali, że nie wliczają się kremy pod oczy i preparaty do oczyszczania (tak jak w AM stoi), a o balsamach akurat nic, zapomnieli, ze jeszcze balsamy Anew ma w ofercie .

Cytat:
no niby jest więcej srebrnej, ale zauważyłaś, że w okresie letnim wprowadzaja więcej złota, bo do bieli pasujepasuje srebro
do opalenizny
Stary 2011-07-20, 11:33   #1937
Wenress
Zakorzenienie

Cześć, jestem nowa w Avonie, akurat moja koleżanka, która mnie namówiła na bycie konsultantką pojechała na wakacje i nie mam kogo zapytać...
Udało mi się złożyć w katalogu 10 zamówienie powyżej 200zł i mogę sobie zamówić serum do szyi i dekoltu za 1zł. Mam taki problem, że zapomniałam dodać je do zamówienia, które ma już status wysłane do dostawcy. Mogę w jakiś sposób kupić to serum za 1zł, nie robiąc kolejnego zamówienia w tym katalogu, tylko np kupić w COKu albo w następnym katalogu?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:36   #1938
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Co do kosmetyków Kids: gdzieś czytałam, że badania, które "dają" kosmetykom atest, by można je stosować na dzieciach poniżej trzeciego roku życia, są kosztowne. Dlatego Avon pisze przy tych kosmetykach "od 3. roku życia", więc jeśli kupujecie dziecku młodszemu, to na własną odpowiedzialność
Ale pokręciłam

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:44   #1939
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja kupiłam Kidsa małemu przed drugim rokiem życia i było wszystko w porządku. One nie maja atestów dla niemowląt, ale sa ok. Wiele dziewczyn też już o tym pisało, że są zadowolone.

Musso, ale pytałaś konkretnie o balsam? Czy ogólnie co się wlicza, a co nie? Bo oni tylko napisali, że nie wliczają się kremy pod oczy i preparaty do oczyszczania (tak jak w AM stoi), a o balsamach akurat nic, zapomnieli, ze jeszcze balsamy Anew ma w ofercie .

do opalenizny
pytałam o produkty ze strony 65, to mi odpisali, że anew clinical z tej strony się liczy i że wszystkie anew oprócz wiadomo czego

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

w związku ze sprzecznymi informacjami jakie nam podają zamawiam 5 kremów do twarzy, te się na pewno liczą nie mam zamiaru sie póżniej użerać, że napisali że się liczy, a na fakturze się nie liczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 11:44   #1940
cheneelle
Zakorzenienie

Taką dostałam odpowiedź na moje pytanie czy balsamy ze str.65 oraz produkty do opalania też się wliczają.

Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że do programu Anew nie wliczają się produkty z linii do opalania, kremy pod oczy oraz produkty do oczyszczania.

Z pozdrowieniami,
xxxxxxxxxxxxxxxxx
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska

Więc wychodzi na to, że w zasadzie balsamy Anew tak, kremy do twarzy Anew tak, reszta definitywnie nie
A szkoda bo do opalania by się przyadły
Stary 2011-07-20, 11:45   #1941
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków Kids: gdzieś czytałam, że badania, które "dają" kosmetykom atest, by można je stosować na dzieciach poniżej trzeciego roku życia, są kosztowne. Dlatego Avon pisze przy tych kosmetykach "od 3. roku życia", więc jeśli kupujecie dziecku młodszemu, to na własną odpowiedzialność
Ale pokręciłam
podobnie jest z zabawkami zamówiłam kidsy jak się nie nadadzą dla dziecka, to sama zużyje do kąpieli
Stary 2011-07-20, 11:48   #1942
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę miała poźniej, bo przerzuciłam go na katalog 12
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:53   #1943
musso4
Zakorzenienie

tak ich bombardujemy tymi pytaniami o ten program motywacyjny, że na pewno będzie to na stronie w dziale "najczęściej zadawane pytania" i wtedy jak policzą inaczej to można się odwołać, tak jak było z farbami do włosów ktoś tu pisał, że nie dostał 2 takich samych kolorów, a można było, to zadzwonił i poprawili swój błąd jak komuś się nie spieszy to warto z zamówieniem poczekać do startu katalogu

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Ja będę miała poźniej, bo przerzuciłam go na katalog 12
ja zrezygnowałam z wszystkich dodatkowych rzeczy z wish listy i biorę tylko kremy anew, tą biżu, maseczkę sake, farby i krem rozjaśniający z netto, koniec kropka
Stary 2011-07-20, 11:54   #1944
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ale pokręciłam
ja po kilkuletnim doświadczeniu z atestowanymi produktami dla dzieci stwierdzam, że te atesty to tylko kasa i reklama i wcale nie mam do nich zaufania. Kieruję się swoją wiedzą i składami.

Cytat:
pytałam o produkty ze strony 65, to mi odpisali, że anew clinical z tej strony się liczy i że wszystkie anew oprócz wiadomo czegow związku ze sprzecznymi informacjami jakie nam podają zamawiam 5 kremów do twarzy, te się na pewno liczą nie mam zamiaru sie póżniej użerać, że napisali że się liczy, a na fakturze się nie liczy
Wiesz co, to ja napiszę konkretnie pytanie o ten balsam bo balsam mnie najbardziej interesuje, a nie ma o nim konkretnej informacji
Stary 2011-07-20, 11:58   #1945
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
ja po kilkuletnim doświadczeniu z atestowanymi produktami dla dzieci stwierdzam, że te atesty to tylko kasa i reklama i wcale nie mam do nich zaufania. Kieruję się swoją wiedzą i składami.

Wiesz co, to ja napiszę konkretnie pytanie o ten balsam bo balsam mnie najbardziej interesuje, a nie ma o nim konkretnej informacji
rekomendacje to tylko pic na wodę, kiedyś w tv oglądałam program, że np. jak kosmetyk ma rekomendację firmy X to producent kosmetyku kupuje rekomendację od firmy X i umieszcza na produkcie i to wszystko

super, że napiszesz o ten balsam, bo mi głupio w kółko pytać, o to samo
Stary 2011-07-20, 12:22   #1946
anusia_s2
Raczkowanie

Szanowna Konsultantko,

Uprzejmie informujemy, że jeżeli w katalogu 11/2011 zakupi Pan jeden Zestaw Anew Aqua Youth oraz 4 kremy na z serii Anew to na zestaw i kremy otrzyma Pan opust 45% oraz zostanie dołączona woda toaletowa Little Red Dress. Przypominamy, że oferta działa w ramach jednego zamówienia.
anusia_s2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:27   #1947
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
rekomendacje to tylko pic na wodę, kiedyś w tv oglądałam program, że np. jak kosmetyk ma rekomendację firmy X to producent kosmetyku kupuje rekomendację od firmy X i umieszcza na produkcie i to wszystko

super, że napiszesz o ten balsam, bo mi głupio w kółko pytać, o to samo
Ja już napisałam konkretnie o ten balsam do nich dzisiaj rano, bo to co narysowane w AM nie pokrywa sie z tym co napisane.Na rysunku są same kremy, a w opisie wyraźnie produkty Anew.Nie wiedzą,że oprócz kermów do twarzy mają w ofercie także inne produkty?Takie informacje o jakie pytamy są potrzebne przecież wcześniej, zanim wejdzie katalog, bo ja jeste dzień A i zamawiam przed pokazaniem sie jeszcze wszystkich spóźnionych wiadomości od nich. o tym tez nie wiedzą? Ręcę opadają.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez anusia_s2 Pokaż wiadomość
Szanowna Konsultantko,

Uprzejmie informujemy, że jeżeli w katalogu 11/2011 zakupi Pan jeden Zestaw Anew Aqua Youth oraz 4 kremy na z serii Anew to na zestaw i kremy otrzyma Pan opust 45% oraz zostanie dołączona woda toaletowa Little Red Dress. Przypominamy, że oferta działa w ramach jednego zamówienia.

O Boże , znowu cos innego, teraz na zestawy też dają 45%.pogięło ich, piszą bzdury.
Stary 2011-07-20, 12:29   #1948
musso4
Zakorzenienie

zamówiłam przed 11, faktura już jest i w dodatku się otwiera
Stary 2011-07-20, 12:32   #1949
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Tak mnie tym alle zainteresowałyście, że wynalazłam aukcje, gdzie wystawiane są rzeczy z USA, ciekawe kiedy będą u Nas:

http://allegro.pl/avon-haiku-woda-perfumowana-dla-pan-50-ml-i1726445307.html

http://allegro.pl/avon-naturals-socz...725641344.html

http://allegro.pl/avon-naturals-ogor...726444624.html
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:40   #1950
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem bezczelna, po prostu drażni mnie, gdy ktoś zaśmieca forum pytaniami, na które odpowiedzi są czarno na białym napisane w katalogu/netto/AM.
Koniec tematu.

Ja zobaczę, co mi odpiszą, ale jeśli dostanę odpowiedź, że balsamy się wliczają, a potem na fakturze nie będą policzone, to będę się z nimi kłócić za umyślne wprowadzanie konsultantek w błąd

Zagdzam się, że w Avonie jest teraz więcej złota. W miarę taniej srebrnej jest jak kot napłakał. Np. podoba mi się Dare to Dazzle albo Salamanca, ale one są już droższe i trochę szkoda mi kasy na coś, co i tak nie jest srebrne.

Ze "złotego" to ja mam tylko kolczyki z zestawu Nautical
Potwierdzasz tylko moją tezę, że jesteś bezczelna...najbardziej mnie wkurza taki tekst"koniec tematu"świadczy on o Twoim braku kultury...nie wiem czy zauważyłaś ale moje pytanie brzmiało"jak używacie...?" a nie "jak avon zaleca używać...?" niektóre kosmetyki można na kilka sposobów używać co potwiedziła musso, która napisała że można pod lakier i na...dzięki musso za odpowiedź

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Miałam dużo styczność z kosmetykami dla dzieci w domu i w pracy i nie jest powiedziane że te z atestem są bezpieczne np. Johnson często uczula maluszki...ja Kidsów też zaczęłam używać, mimo że moja starsza córcia ma AZS nic jej się nie dzieje
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości