|
|
#571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
Ale z materacem do lozeczka, a to nie wiem czy akurat u nich materac wezme. Na razie wstepnie wypisalam sobie co chce.Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle jutro mamy jechać na wczasy nad morze, a pogoda do dupy- u nas leje druga dobe bez przerwy, a mamy mozliwosc przelozenia na za tydzien no i kurka nie wiem co robic
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-22 o 09:35 |
|||
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny, Właśnie wróciłam z giełdy kwiatów i obkupiłam się w storczyki , bo kocham te kwiatki. Przy okazji zabiorę 2 do kuzynki bo jedzimey do nich jutro po drodze nad morze. Tincia my też jutro wyjeżdzamy nad morze, od poniedziałku ma być tam piękna pogoda My akurat wybieramy się do Ustki.Zmykam na drugie sniadanko i prasowanie mnie czeka, bo niestety wczoraj jakoś się za nie nie zabrałam. Aaaa... na obiad dziś u mnie placki ziemniaczane, bo jakoś nie miałam pomysłu na nic ![]() Miłego dnia
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
My za tydzien jedziemy nad morze. Okazalo sie, ze dodatkowo pojedzie z nami moj kuzyn ze swoja dziewczyna
Tincia my materac kupimy w sklepie prawdopodobnie albo na allegro od tego samego sprzedawcy od ktorego bierzemy lozeczko. Lozeczko 550zl i na materac szacujemy ok 200zl. Co do wozka to z nim tez mam najwiekszy dylemat za duzy wybor. Kiedys wozek odkupowalo sie od sasiadki i problemu nie bylo radosc byla ze w ogole ma sie wozek.
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Tincia w sumie pomysł z tym małym dywanikiem mi sie podoba, bo mały to w każdej chwili można ściągnąć i wytrzepać. Dla mnie jest ro kwestia otwarta, a czasu do zastanawiania jest dużo.
Miłego wypoczynku życzę, Tobie kkkasikkk również. Ja mam nadzieję, że weekend będzie w miarę ładny bo w końcu tż ma wolne to byśmy sie gdzieś wybrali, najważniejsze żeby nie lało - dawniej deszcz mi nie przeszkadzał, ale teraz wolę nie chodzić w deszczu. |
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ale wy pędzicie z tym wątkiem, nie wiem czy chcecie, żeby Ania miała szansę jeszcze przed porodem założyć nowy wątek ![]() Ale mi sie chce spać, nie mam na nic ochoty, ale na szczęście dzisiaj już piątek Wczoraj rozmawiałam z tż i na 95% w poniedziałek wybierzemy sie na glukozę, bo ona akurat idzie trochę później do pracy więc mnie podwiezie i poczeka na mnie, bo ja potem nie chcę prowadzić samochodu, tylko muszę chyba zadzwonić do laboratorium czy mam przyjść ze swoją glukozą, czy wy wszystkie brałyście ze sobą glukozę
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też bym pojechała nad morze, ale teraz to niemożliwe, nie tyko ze względu na finanse, ale nie dałabym rady jechać na drugi koniec Polski. |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciągle podoba mi się inny, ale tak sobie myślę ze przy 2 dziecku będzie łatwiej bo już wiadomo na co zwracać uwagę a tak to tylko opinie można czytać, najlepsze jest to ze będąc w 2 różnych sklepach w jednym mi pani zachwalała dany wózek a w drugim powiedziała że chyba zwariowałam że chce go kupić
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Anusiak, Domik7s - serdecznie gratuluje synków
![]() ![]() klask i:Marejta - ja też musze iśc na glukozę ale mam jeszcze troszkę czasu Mnie moja doktor powiedziała żeby lepiej kupic w aptece, bo podobno w tych laboratoriach mają, ale jak musza dać ze swoich "zapasów" to nie są zadowoleni ![]() idę szykować obiadek, TŻ jak zwykle o 12 na przerwe do domku na obiadek przychodzi (2minutki od domu ma prace - farciarz
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiem Ci, ze niekoniecznie my mamy w obu pokojach dwa malenkie dywaniki i glownie panele a corcia raczkowała baaaardzo długo i nienarzakeła Moze chodzi bardziej o to, ze od dywanu cieplej?Dzieki laski to w tym konkursie Brauna gdzie trzeba było skomponować bransoletke na kostke![]() Co do wózkow to ja nienwidzilam tego tematu. Pamietam, ze na mamuskach dwa lata wstecz też ciagle byl ten temat wałkowany ja sie tam nie wtrącałam, bo nie lubie ogląac wózkow dopiero miesiac przed porodem zdecydowalismy sie na Tako Jumper bo laski pisaly, ze jest dobry i kupowaly, to ja tez
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Wam fajnie My mieliśmy w czerwcu do Włoch lecieć na komunie mojego kuzyna, ale zrezygnowaliśmy. Bardzo boję się latać i straszny to stres dla mnie a teraz że mam w sobie maleństwo nie chciałam się denerwować. najbardziej wkurzylam się że mi kasa za bilety przepadła Tzn. troszkę oddali ale mniej niż połowa i to sporo mniej ![]() Nad morze nie pojedziemy bo teraz duuużo wydatków, rzeczy dla maluszka i wykończenie domku Ale odbijemy sobie z maluszkiem za rok może dwa
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Marejta faktycznie, przeciez Ania zaraz w zasadzie rodzi
jeszcze 10tyg Jej zostało... jak ten czas leeeci.... Ale dobrze urodzi i będzie nam radzić co i jak Chawa laska kuzyna ma 18lat... może jeszcze niech nie zachodzi Kurcze głowie się ciągle o ze studiami... Ciekawa jestem czy z dziennych mogę przejść na zaoczne, a potem znowu wrócić na dzienne? napiszę do dziekanatu w tej sprawie.
|
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to głupie pytanie ale czy glukozę tak normalnie kupi sie w aptece? Nie trzeba mieć jakiegoś skierowania czy coś?
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
My też dziś wyjeżdżamy, co prawda tylko na weekend ale zawsze
![]() Też słyszałam, że caly weekend ma byc kiepska pogoda, ale możliwość odpoczynku poza miastem sprawiła, że się tym nic a nic nie przejmuję - kalosze, kurtka przeciwdeszczowa na dwór a w domku kominek Oczywiście wszyscy będą siedzieć do wczesnych godzin porannych, a ja przeważnie koło 22 to już śpię ale może dam jakoś rade wysiedzieć dłużejChawa u nas nie ma problemu z sierścią, bo nie będzie zwierzaków w domu ja to cierpię z tego powodu, ale mój tż nie chce, a już przy dziecku to w szczególności (ponoć ma uczulenie na koty, a od ślubu mieszkamy z moimi rodzicami i z kicią moją i nic mu nie jest...) I nawet się nie zgadza, żebym moją kotkę wzięła ze sobą |
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko my jedziemy bo co ostatnia okazja "we dwoje"
a za rok marzy nam się Turcja z maluchem maluch będzie miał ok 7-8miesięcy wtedy.
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie
Anusiak, domi7ks gratuluję synków już poprawiłam na liście![]() Właśnie dziewczyny piszecie że od 30 tyg dzidzia jest już bezpieczna? że nawet jak się urodzi przeżyje to znaczy że przeszłam najgorszy okres |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Marejta glukoze kupisz bez problemu
tylko powiedz przy zakupie czy 50g czy 75g. Mi kiedys weterynarz kazal glukoza poic chorego kotka. Na weekend tez wyjezdzam... na to niespodzianke imieninowa od Tz i skubany nadal sie nie wygadal dokad jedziemy
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
truscafka super że wyniki są idealne
Ja też gdzieś chcę jechać ale tż jutro idzie do pracy to byśmy mogli tylko w niedzielę a on i tak twierdzi że nie dam rady już nigdzie chodzić
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-22 o 09:38 |
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jedziemy od poniedzialku do poniedzialku Czyli jeszcze weekend w domku Tez dobrze, chociaz sie nastawilam, ale to znaczy ze nie musze dzis prasowac hehe---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Pokażesz łóżeczko? Nie pamiętam czy pokazywałaś....
|
|
#589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Standardowo 50g się piję bo mi lekjarz nie powiedział jaką ehhh chyba pojadę i jak mi powiedzą ze powinnam miec swoją to najwyżej tż podskoczy do apteki, jest na tej samej ulicy co szpital
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja Egiptu bym nie wybrała z tego względu,że tam byłąm i nams ię nie podobało-najbardziej utkwili nam w głowie ludzie dorośli/dzieci wyciągający ręce po pieniądze....ich mentalność,że jak człowiek biały to śpi na pieniądzach i ogólnie,że trzeba go zrobić w bambuko jest straszna....następnym razem wybierzemy jakiś kraj europeejski i bardziej cywilizowany-drożej to drożej,ale przynajmniej nikt na nas krzywo nie będzie patrzył jak nie będziemy chcieli miec pokoju posprżtanego(oczywiście za kasę)mimo,że hotel opłacony. na stronie www apteki ziko widziałam,że mająw ofercie glukozę 75g
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-22 o 09:49 |
||
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu mi gin powiedzial, ze od 30tyg ciazy dzidzia jest "zdolna do samodzielnego zycia poza organizmem matki" wiec gratuluje Ci
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dygotko ja tez nie lubie egipskiej ludnosci, jest irytujaca. Ciagle chca kase... za wszystko... Ale ja tam cale dnie siedzialam na rafie koralowej plywalam z zolwiami i delfinami... nie w jakim basenie. Na otwartym morzu |
|
|
|
#593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka urodzila blizniaki chyba w 31... jak sie nie myle. po 1kg mialy....---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Ogladalam je, ze fajnie pozniej wyglada lozeczko dla dziecka, ja tez wlasnie musze miec taka jasna wersje kolorystyczna Tylko ja tego rozmiaru nie zmieszcze juz na sciane, wiec zostalismy przy tradycyjnej rozmiarowce
|
|
#594 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ad 2. Niemniej jednak życzę, żebyś donosiła co najmniej do 37 tygodnia ![]() Cytat:
Jakby powiedział to już by nie było niespodzianki ![]() aniu a tż pracuje co weekend czy teraz wyjątkowo? Może za tydzień uda Wam się gdzieś wyskoczyć |
||
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poznalismy ekstra ludzi, wiec bylo wesolo i te rybki... snurkowanie Ale ja te rejony wole tak pazdziernik/listopad. Ale z dzieckiem do nie wiem...3 lat bym nie pojechala, niech cos wsadzi do buzi, albo wody przy myciu sie napije... i bedzie problem.Aaaa i najwazniejsze kurcze, my sie tam zareczylismy hehe
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-22 o 09:54 |
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia ja ostatnio w sklepie porownywalam lozeczka standardowe i te na 140cm. Roznica niewielka. W koncu to tylko 20cm
![]() Do Egiptu tez bym dziecka nie zabrala. Latwo o zatrucie pokarmowe tam. No i za goraco. |
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale może rzeczywiście za tydzień będzie miał wolne to wtedy gdzieś się wyrwiemy
|
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Super Wam dziewczynki z tym urlopem
Ja to nigdzie nie pojade. Wole przepracować ten czas żeby później do macierzyńskiego doliczyli mi zaległy urlop wypoczynkowy i będę mogła dłużej z dzidzią zostać ![]() A chce jak najdłużej, chociaż mam pomoc, bo teściów w domu....ale... same wiecie za żadne skarby teściowi nie dałabym dziecka i będe chronić go jak się da przed nimi. Całe życie przeleżeli, dom zapuszczony niczego się nie dorobili - wszystko szło na jedzenie. I pewnie dlatego teraz wyglądają jak dwa hipopotamy...Wiem nie powinnam tak mówić, ale to jedyne miejsce gdzie mogę się wyżalić. Teraz my z mężem musimy doprowadzić dom do normalnego stanu użytkowania a to ogromne koszty jak przy budowie nowego, ale głupia się zgodzilam i już niem mam wyjścia. No to tyle o nich. Muszę tylko męża wyszkolić co i jak z maluchem bo on pracuje na 3 zmiany (system 4 brygadowy) więc jak mnie już nie będzie to on się będzie musiał zajmować maleństwem i niech tylko spróbuje dziecko odstawiać do pokoju tesciów to powiesze....!Ahh wygadałam się i mi ulżyło
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie 20cm to meega duzo
łóżeczko 160 wystaje mi ok 8cm na drzwi... wiec to jest max
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno starczy aż nawet na dłuzej no chyba że bedziesz miec wilkoludka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

w 350zl sie zmiescilam. Ale i tak w tym miesiacu mnie nie stac. Kurcze pieniadze uciekaja mi z konta jak szalone
a jeszcze tyle do kupienia.
Ale z materacem do lozeczka, a to nie wiem czy akurat u nich materac wezme. Na razie wstepnie wypisalam sobie co chce.

za duzy wybor. Kiedys wozek odkupowalo sie od sasiadki i problemu nie bylo 

klask i:
to w tym konkursie Brauna gdzie trzeba było skomponować bransoletke na kostke
jeszcze 10tyg Jej zostało... jak ten czas leeeci.... Ale dobrze 

ale może dam jakoś rade wysiedzieć dłużej
ja to cierpię z tego powodu, ale mój tż nie chce, a już przy dziecku to w szczególności (ponoć ma uczulenie na koty, a od ślubu mieszkamy z moimi rodzicami i z kicią moją i nic mu nie jest...) I nawet się nie zgadza, żebym moją kotkę wzięła ze sobą
ale tż jutro idzie do pracy