![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmieniam swoje życie - czyli wychodzę na prostą po życiowym zakręcie! :-)
Ja też z chęcią dołączę
![]() Pół roku tkwiłam w związku, który przyniósł mi wiele cierpienia, przez który wylądowałam u psychiatry, u psychologa, przez który zawaliłam semestr studiów i byłam kłębkiem nerwów ![]() Teraz wychodzę na prostą... Muszę podjąć ważną decyzję, czy kontynuuję studia dzienne, czy przechodzę na zaoczne, czy zostaję w domu, czy wracam na stancję ![]() Wsparcie zawsze się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Przede wszystkim zmieniłam swoje nastawienie do otoczenia, jestem bardziej towarzyska, bo nikt nie wmawia mi rzeczy, które nie istnieją ![]() ![]() Postawiłam sobie wiele celów, do których zamierzam dążyć. Teraz najważniejsza jestem ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim koniec z zakazami. Tego nie rób, z tym nie rozmawiaj.
KONIEC! ![]()
Nadszedł czas by wreszcie zatroszczyć się o siebie,przestać marzyć o rzeczach niemożliwych, zacząć żyć rzeczywistością, nie zaś w świecie iluzji przynoszącej tylko cierpienie. 22.07.2011 - Nowe życie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Do oszczędzania polecam stronę wydatki.com- zapisywałam miesiąc, nawet 10gr wydane na ksero i po tym co zobaczyłam na koniec miesiąca- jakoś sama z siebie odeszła mi ochota na wydatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sama przed dylematem stałam długi czas, ale postanowiłam własnie tak a nie inaczej. Zostawiam tu cząstkę mojego życia... Ale koniec z życiem dla innych, teraz zaczynam żyć dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Nikka85 Trzeba żyć dla siebie, to się najbardziej opłaca
![]()
Nadszedł czas by wreszcie zatroszczyć się o siebie,przestać marzyć o rzeczach niemożliwych, zacząć żyć rzeczywistością, nie zaś w świecie iluzji przynoszącej tylko cierpienie. 22.07.2011 - Nowe życie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno spróbuję ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Potrzebowałam czasu by to zrozumieć... I mimo, ze spotkałam sie ze stwierdzeniem (i sama tak czasami myśle) ze postępuje egoistycznie, ale uswiadomilam sobie, iż przez ostatnich 6 lat błąkałam sie po świecie z myślą, ze sie spełniam, ze szczęście innych jest ważniejsze... Było to błędne myślenie, bo znalazłam sie w momencie kiedy poczułam, ze nigdy nie byłam szczęśliwa. Decyzją ta ranie pewne osoby (rownież tz) ale już nie potrafię inaczej. Muszę wyjść na prostą.
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Wszystkie musimy. Damy radę.
Kobieta ma w sobie tyle siły,że zadziwia mężczyzn...Dźwiga ciężary losu,rozwiązuje problemy,jest pełna miłości,radości i mądrości...Uśmiecha się gdy chce krzyczeć,śpiewa gdy chce jej się płakać,płacze gdy się cieszy i śmieje się gdy się boi...Jej miłość jest niekontrolowana...Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to ,że często zapomina ile jest warta
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Ojj tak ;/ wtedy jest MASAKRA
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
ok, zatem i ja się "zapisuję"
chciałabym uczestniczyć w pierwszym wątku od samego początku a że i ja jestem już ponad 3 miesiące od rozstania (które w konsekwencji na dobre mi wyszło, chociaż nie ja podjęłam decyzję o zakończeniu ponad 2letniego związku) oraz od prawie 2 tygodni jestem panią magister ![]() zmiany zaczęłam dokładnie miesiąc temu.. i efektem pewnej decyzji jest mój wyjazd na rok do ukochanych Włoch ![]() ![]() ale to dopiero we wrześniu.. Cytat:
![]() czyli jednak powrót.. dodam tylko od siebie, że znam to uczucie, kiedy spełnia się czyjeś, a nie swoje oczekiwania.. tak miałam w dwóch poprzednich związkach, zapomniałam o sobie.. a rozstanie pokazało mi to dobitnie! po tym, jak emocje opadły zrozumiałam, że ja też się liczę i moje potrzeby ![]()
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2011-07-24 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem za tym, żebyśmy opowiedziały coś o sobie. Czy się uczymy, czy pracujemy, jakie są nasze zainteresowana, skąd jesteśmy
![]() ![]() Studiuję na Politechnice Wrocławskiej, kierunek Inżynieria Środowiska, a pochodzę z Kalisza. Jestem na trzecim roku ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem nerwusem, często ironiczna, czasami wredna, ale myślę, że idzie ze mną wytrzymać ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak, o powrocie do Polski myślałam już dużo wcześniej, nawet gdy mieszkałam w Niemczech (teraz jestem we Włoszech). Wiec tez dodam cos o sobie. Skończyłam SWPS we Wrocławiu (psychologia kliniczna). Łącznie od 7 lat jestem w ciągłych rozjazdach, najpierw były Niemcy, a teraz Włochy. W wieku 19 lat wpakowalam sie w chory związek z mężczyzna który przez 3 lata systematycznie i skutecznie mnie niszczył. Był alkoholikiem, zdradzal mnie, oszukiwał, maltretowal psychicznie. Dzięki moim przyjaciołom (terazniejszy TŻ) uwolnilam sie z tej pułapki. Przeprowadziłem sie do Włoch by zacząć od początku. TŻ którego znam od wieków, jest prawdopodobnie najlepszym człowiek na świecie o największym sercu... Ale brak jest tej iskry. wiec po długich rozmyslaniach i rozmowach postanowiłam by zmienić wszystko w moim życiu. Brakuje mi rodziny, domu, Polski, normalnego życia ![]() Talentów żadnych nie mam, ot taka nieuzdolniona, ale bardzo silna kobitka jestem ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Mam 2o lat. Póki co nie zaczęłam studiów (z lenistwa!) i jestem na etapie szukania pracy. Znalezienie pracy jest teraz dla mnie priorytetem. Potrzebuję więcej własnych pieniędzy. Bardzo chciałabym się wyprowadzić na swoje - wynająć jakieś mieszkanko, choćby kawalerkę, byle z dala od toksycznej rodzinki.
Co jeszcze hmm... zakochałam się. Pierwszy raz od bardzo dawna, ale to jeszcze bardzo świeżutka sprawa, więc nie nakręcam się. Kocham muzykę, śpiewam w chórze, gram na gitarze, ogólnie muzyka jest moim życiem. ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dołącze się i ja,jeśli można..
Jestem tydzień po zakończeniu ponad 4 letniego związku,powoli,próbuję dojść do siebie,czasami jeste lepiej czasami gorzej.. Czas zacząć myśleć o sobie i zrealizować marzenia.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trusmilk, ja również uwielbiam fitness, aktualnie chodzę na zajęcia dwa razy w tygodniu i z tygodnia na tydzień widzę jak moja kondycja się poprawia, a też ciałko nabiera coraz bardziej kuszących kształtów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda nie socjologia, ale też trzeci roku od października i też wiem, że mój kierunek to też ten typ "zostań bezrobotnym". Co ja zrobię, że to lubię, interesuję się tym, "wymyśliłam sobie" pokrewny kierunek mając chyba 12 lat i w tym kierunku szłam więc jak mogłam coś zmienić
![]() Wiosną zakończyłam krótką znajomość, ale dość "egzotyczną", od tego czasu zdecydowanie mi lepiej i przez to że nie mam codzienego kontaktu z narzekaniem na wszystko dookoła odrazu poczułam się lepiej, więcej chęci do nauki, działania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo
ja politologiem z wykształcenia jestem ![]() Cytat:
![]() ja też Ci Kochana życzę, aby wszystko poszło w Twoim życiu zgodnie z planem.. tak, jak Ty chcesz.. trzymam kciuki za szczęśliwy powrót ![]() coś o sobie.. za mną dwa ważne związki, w których niestety popełniałam wciąż te same błędy.. za wiele dawałam z siebie, nie patrząc na swoje potrzeby i to, czego ja taka naprawdę oczekuje od życia.. ostatnie rozstanie otworzyło mi (dzięki Bogu) oczy na wiele spraw.. jakiś miesiąc temu postanowiłam, że chcę wyjechać na rok do Włoch.. w charakterze au pair.. zawsze o tym marzyłam.. taki skok w głęboką wodę, ale czuję, że tego mi właśnie potrzeba.. od września moim nowym miejscem na ziemi będzie właśnie Padwa ![]() a poza tym moją miłością jest fotografia.. od kilku ładnych lat.. w czasie wolnym lubię zaszyć się z dobrą książką lub obejrzeć dobry (w szczególności europejski) film.. z zieloną herbatą w ręku ![]() jak już wspomniałam od prawie 2tygodni jestem magistrem politologii.. moje drugie studia (zaraz po germanistyce, które okazały się być pomyłką), które od zawsze mnie fascynowały.. systemy polityczne, konflikty polityczne, stosunki międzynarodowe - to co uwielbiam ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
W styczniu skonczylam studium policealne,jestem masażystą,w między czasie kiedy chodzilam do szkoly chciałam zacząć studia:fizjoterapie i zaraz po zdaniu egzaminów otworzyć moj maly gabinet masażu,ale eks "rękami i nogami" odciągał mnie od tego zamiaru,ale teraz wiem,że źle robiłam słuchając go i zastanawiając się czy warto.. Więc w planach na najbliższe tygodnie mam szukanie lokalu na gabinecik,zrobienie dodatkowo kilku kursów masażu i studia zaoczne,myślę,że dam rade,ale czas wszystko pokaże..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż wolę czerwoną herbate ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
![]() piąteczka! też pani politolog ?
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Nie tak całkiem
![]() Ale ta tematyka, dokładniej europejska szczególnie plus ekonomiczne zagadnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
ja również chętnie dołączę do wątku
niedawno obroniłam mgr i skończyłam studia, których szczerze mówiąc nie cierpiałam i chciałam rzucić w cholerę tak średnio raz w miesiącu ![]() ![]() obecnie intensywnie poszukuję pracy, piszę licencjat, który muszę obronić jesienią i próbuję coś zmienić w swoim życiu ![]() generalnie mam wrażenie, jakbym była zamrożona przez ostatnie pięć lat - generalnie nie działo się nic ciekawego i te lata jakoś tak same zleciały teraz chcę przede wszystkim zrobić coś ze swoim wyglądem - na start mam kilkanaście kg do zrzucenia ![]() przydałyby się też porządki w życiu prywatnym - przez ostatnie pięć lat schodziłam się i rozchodziłam z jednym chłopakiem, bo tak naprawdę sama nie wiem czego chcę... do boju! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze studiami dasz radę, od sesji do sesji jakoś zleci - szkoda byłoby mieć 3 lata w plecy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.