Miłośniczki Zary cz. IX - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 21:47   #1501
surrealplace
Zadomowienie

Dot.: Miłośniczki Zary cz. IX

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
to może sprzedaj jeśli nie darzysz już jej sympatią
No ale za ile? Kilka razy ją ze sobą miałam... No i nawet nie mam allegro
surrealplace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:49   #1502
rendsaid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
o ja... . nie wyobrazam sobie tego ale podziwiam Cie....a Tż postrsz troche (moze wymysl historie ze rodzice kaza Ci teraz wybierac kogos z Twoich stron)
oj łatwoo z rodzicami nie mam .
ciagle mu to mówię , bo taka jest prawda . a on nie potrafi wziąć się w garść
boję się że skonczy sie tak że rodzice wcisną mi siłą kogos .... a to by było katastrofa i porażka ...

rendsaid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:50   #1503
julka910
Zakorzenienie

Kochane,
wiem, że to głupie pytanie teraz ale trudno

Czy jest jeszcze szansa na tą sukienkę zieloną lub fioletową rozm. M?

Nie mam teraz możlwości wybrać się na polowanie do Zary bo mu dziecko wciąż choruje ale może widziałyście je jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2449147611_1_1_3.jpg (12,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2449268550_1_1_3.jpg (13,2 KB, 2 załadowań)
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:51   #1504
lotuus
Zadomowienie

na all widziałam dresiarę fioletową S za 150;

P.S. Któraś z Was[ przepraszam, ze nie pamiętam która] przygotowuje się na architekturę. Proszę, odezwij się i pochwal postępami w pracy
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:53   #1505
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rendsaid Pokaż wiadomość
boję się że skonczy sie tak że rodzice wcisną mi siłą kogos .... a to by było katastrofa i porażka ...

Napisze Ci pw
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:55   #1506
Rzymianka
Wtajemniczenie

Cytat:
z playstation przechodzilam to samo , ale z mojej winy bo ja kupiłam mu move ( tą różdzkę )
nie rzymianko , on poprostu tak ma od 3 lat . o ile wczesniej byłam młodsza , zakochana i wystarczalo mi samo jego towarzystwo to teraz mi to przeszkadza , chcę czegoś więcej ... mam już dość , właśnie wyłączyłam tel i nie mam zamiarugo właczac przez najblizsze pare dni
co z tym domem samotnych miłośniczek zary , chętnie dołączę
rendsaid mój mąż studiował wśród między innymi arabistykę i mamy sporo znajomych arabskiego pochodzenia i wszyscy sobie ułożyli tu życie ze swoimi połówkami Polskimi po perypetiach rodzinnych Nie martw się tak bardzo.Jesteś prześliczna i do tego mądra.Samotną Zaromaniaczką nie zostaniesz
Cytat:
Napisane przez miqqa Pokaż wiadomość
tak jest sir ! a poważnie, postaram się, jakby co chętnie pomogę w szaleństwach poszukiwań trochę mi jednak trudno się podłączyć, ja was wszystkie niemal "znam" (do tego stopnia że kojarzyłam twarze oczekujące na podniesienie magicznej kraty w pierwszym dniu letniej wyprzedaży), za to ja jestem nieznana i na dodatek nie mogę dołączyć do hiszpańskiego domu samotnych miłośniczek zary, no chyba że na dni kilka jako słomiana wdowa
miqqa a to i mnie pewnie widziałaś Mnie dziewczyny też przygarnęły kilka edycji temu.
Cytat:
Napisane przez surrealplace Pokaż wiadomość
Tę spódnicę zakupiłam - jakoś nad morzem widziałam dziewczynę w niej, później zobaczyłam w instyle i w sobotę jak wróciłam byłam w manu... I była - za 39,90

http://static.zara.net/photos//2011/...=1307114199040

surrealplace podobają mi się takie spódnice, szkoda, że nie jestem wysoką szczupłą laską świetny zakup.
Rzymianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:58   #1507
malwina2208198721
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
jeszcze dwa tygodnie... kwitnę tu sama, w weekend pozwiedzałam Stare Miasto, Łazienki, itp. ale w tygodniu po pracy jest mi ciężko
Ja jadę w sierpniu na tydzień do Wawy na kurs Znalazłaś w końcu jakiś nocleg?

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Dzieki za odp.

Jak cos zamawiacie na ebay to zwykle sa to przesylki ubezpieczone czy nie?
Zazwyczaj nie, nigdy nic mi nie zaginęło

Cytat:
taaak awantura , jechalam do mojego tża prawie godzine bo dość daleko mieszkamy od siebie , wystroiłam się robiłam fajna fryzure. myślalamm ze gdzieś wyskoczymy . a my siezieliśmy w domu i leciało w tv " trudne sprawy " wzięlam toreebke założyłam moje szpilki i trzasnęłam drzwiami ...
po 5 latach bycia razem tż w ogóle sie nie stara o mnie
wszystkoo stoi w miejcu , ja czuje sie niespełniona i niedowartościowana

Budgetka nie oddawaj sukienki , jest fajna
Ojoj, biedaku, zaraz Ci coś skrobnę, ale na PW I na dodatek...

Cytat:
Napisane przez budgetka Pokaż wiadomość
wiesz co, jesli on nie potrafi docenic Twojego poświęcenia, to absolutnie nie jest Ciebie wart!! kochana olej go tymczasem... albo zrozumie, albo out...
...zgadzam się z Budgetką

Cytat:
a może zrobimy taka kampanie oddaj 1 % swojego podatku na rzecz domu spokojnej starości zaromaniaczek
tylko że ja bym byla za hiszpania a nie morzem . to by było dwa w jednym goracy hiszpanie + zara oczywiście
i gorący Hiszpanie

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same"
— Phil Bosmans

59
-58-57-56-55-54-53-52
malwina2208198721 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:59   #1508
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rzymianka Pokaż wiadomość
rendsaid mój mąż studiował wśród między innymi arabistykę i mamy sporo znajomych arabskiego pochodzenia i wszyscy sobie ułożyli tu życie ze swoimi połówkami Polskimi po perypetiach rodzinnych Nie martw się tak bardzo.Jesteś prześliczna i do tego mądra.Samotną Zaromaniaczką nie zostaniesz

miqqa a to i mnie pewnie widziałaś Mnie dziewczyny też przygarnęły kilka edycji temu.

surrealplace podobają mi się takie spódnice, szkoda, że nie jestem wysoką szczupłą laską świetny zakup.

I kto to mówi! Teraz mnie zabiłaś, bo ja wysoka może jestem, ale z tą szczupłością kiepsko W długich zazwyczaj nie chodzę, bo czuję się jak matrona Tą przymierzyłam i dzięki temu, że na biodrach przylega, zamiast od razu się rozszerzać jakoś wygląda i jest tak cudownie przewiewna i przyjemna w dotyku

Edytowane przez surrealplace
Czas edycji: 2011-07-25 o 22:01
surrealplace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:01   #1509
Rzymianka
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana te spodenki byly na 100% ok. 19, 2 sztuki M
budgetko ha ha tylko ja je przeoczyłam jak widać

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Teraz mnie zabiłaś, bo ja wysoka może jestem, ale z tą szczupłością kiepsko W długich zazwyczaj nie chodzę, bo czuję się jak matrona Tą przymierzyłam i dzięki temu, że na biodrach przylega, zamiast od razu się rozszerzać jakoś wygląda i jest tak cudownie przewiewna i przyjemna w dotyku
surrealplace od razu zabiłaś a długie nogi to kto ma
Stary 2011-07-25, 22:01   #1510
rendsaid
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny jesteście kochaaaaaane
na pocieszenie skocze jutro wiadomo gdzie może coś upoluje haha .

rendsaid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:02   #1511
Naia2
Zadomowienie

Cytat:
A może któryś z kandydatów rodziców okaże się Twoim księciem z bajki...
A TŻ-owi postaw ultimatum albo się ogarnie, znajdzie dobrze płatną pracę (żeby na Z wystarczyło of kors), oświadczy się albo niech sobie siedzi i dalej ogląda TV Niezdecydowanym facetom mówimy stanowcze nie
Naia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:02   #1512
Rzymianka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki dziewczyny jesteście kochaaaaaane
na pocieszenie skocze jutro wiadomo gdzie może coś upoluje haha .

rendsaid
na pocieszenie i w obronie powiem jeszcze, że do Zary Ci lata na poszukiwania to już coś Nie martw się, poprawi się, a jak nie to czas na dobre zmiany
Stary 2011-07-25, 22:05   #1513
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sa az tak konserwatywni, ze moga Ci kogos wcisnac? Przeciez (z tego co kojarze, nie wiem czy dobrze) konczysz studia prawnicze, wiec bedziesz niezalezna. Chyba nie moga Ci kogos wcisnac bez Twojej zgody? Napewno zrozumieja...Dziwi mnie postawa TŻ. Tym bardziej powinno mu zalezec! Gdzies w jakiejs gazecie byl artykul ( nie czytalam ale wiem o co chodzi mniej wiecej. Znajde go potem) o udawanej zdradzie. Kobiety udawaly ze ktos do nich pisze smsy,. wydzwania, wychodzily na spotkania itd po to zeby wzbudzic zainteresowanie swoich facetow. Podobno dziala

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Moj przyjaciel hiszpan niedlugo jedzie na wakacje do domu do hiszpanii- chyba dostanie zlecenie hehe
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:09   #1514
miqqa
Raczkowanie

Cytat:

nie mówię nie pamiętam , stałam sobie z przyjaciółką w pewnej odległości i opowiadałam jej kto jest mniej więcej kto i jakie cuda ma w swoich zbiorach a potem pognałam prościutko po czarne asymetryczne i kilka innych perełek (jakby co to już wiadomo kto w Krakowie świsnął część bardzo pożądanego asortymentu )
no to postaram się dać przygarnąć, ale zobaczymy jak to się uda zważywszy na ciągły brak czasu na wszysko (oprócz wizyt w Z, oczywiście )
miqqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:09   #1515
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Wisieńko, a z ciekawości - ile zapłaciłaś za marynarkę? Gdyby Tobie i mamie nie odpowiadała, daj mi znać
170 coś tam za używaną

Cytat:
Napisane przez karolina2607 Pokaż wiadomość
ja troszkę z innej beczki, ma któraś z Was tą etorebkową torebkę ( aida) ? Zastanawiam się nad zakupem, potrzebuję czegoś w tym kolorze. Jak ją oceniacie ? :d Zastanawiam się czy ona nie traci kształtu, czy zawsze est w takiej pozycji jak na fotce.Chyba, że któraś chciałaby się pozbyć.

Dziewczyny, doszły rzeczy ode mnie ?
Ja mam Aidę ale czarną i ją kocham miłością bezwzględną też planuję jeszcze zakup karmelowej. Nie jest aż tak sztywna jak kuferek i troszkę się wygina, ale dzięki temu wygląda jeszcze lepiej. To moja ulubiona torebka (nie bić, ze nie z Z.) Żałuję tylko, że to nie oryginalny Wang
[QUOTE=rendsaid;28350761]
Cytat:
Napisane przez Naia2 Pokaż wiadomość

taaak zaręczyny ... mój tż nie ma stałej pracy nawet , wczoraj sama mu szukałam podczas gdy on leżał na kanapie
a pozatym ja jestem arabka ... to nie bedzie takie łatwe z moimi rodzicami a tym bardziej z moja nadopiekuncza mama która podsuwa mi ciągle jakis kandydatów z mojego kraju i ciągle mi powtarza ze będę stara panna jak sie nie zdecyduje na któregoś
moi rodziice nie wiedza ze jestem w związku , to jest u nas niedopuszczalne , przez 5 lat sie ukrywamy , a tz nic sobie z tego nie robi dlaatego mam dość tej niepewności
ojoj to kiepsko.. ale może rzeczywiście warto zobaczyć kogo upatrzyli rodzice...skoro obecny TŻ leci w kulki

Cytat:
Ale sa az tak konserwatywni, ze moga Ci kogos wcisnac? Przeciez (z tego co kojarze, nie wiem czy dobrze) konczysz studia prawnicze, wiec bedziesz niezalezna. Chyba nie moga Ci kogos wcisnac bez Twojej zgody? Napewno zrozumieja...Dziwi mnie postawa TŻ. Tym bardziej powinno mu zalezec! Gdzies w jakiejs gazecie byl artykul ( nie czytalam ale wiem o co chodzi mniej wiecej. Znajde go potem) o udawanej zdradzie. Kobiety udawaly ze ktos do nich pisze smsy,. wydzwania, wychodzily na spotkania itd po to zeby wzbudzic zainteresowanie swoich facetow. Podobno dziala

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Moj przyjaciel hiszpan niedlugo jedzie na wakacje do domu do hiszpanii- chyba dostanie zlecenie hehe
Z tym udawaniem to najgorsze, co można zrobić... Wiem, bo moja koleżanka zawsze praktykuje takie sposoby a potem się dziwi, ze żaden facet jej nie ufa...

A z tym zleceniem to zazdroszczę
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:10   #1516
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
OMG, właśnie mi sie przypomniało że kilka miesięcy temu kupiłam w H&M spódnicę tego typu, z mięciutkiego jasnego jeansu i odwiesiłam do szafy z myślą o wakacjach. Nie muszę dodawać że zapomniałam jej spakować?

Rendsaid, nie wiem co doradzić. Piszę coś a potem kasuję bo uznaję że to bez sensu, tym bardziej że u mnie to ja jestem osobą która nie bardzo lubi gdzieś wychodzić.
Wszystko się musi jakoś ułożyć
Stary 2011-07-25, 22:11   #1517
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
A z tym zleceniem to zazdroszczę
eee tam...lepiej by mnie zabral
Stary 2011-07-25, 22:11   #1518
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miqqa Pokaż wiadomość
nie mówię nie pamiętam , stałam sobie z przyjaciółką w pewnej odległości i opowiadałam jej kto jest mniej więcej kto i jakie cuda ma w swoich zbiorach a potem pognałam prościutko po czarne asymetryczne i kilka innych perełek (jakby co to już wiadomo kto w Krakowie świsnął część bardzo pożądanego asortymentu )
no to postaram się dać przygarnąć, ale zobaczymy jak to się uda zważywszy na ciągły brak czasu na wszysko (oprócz wizyt w Z, oczywiście )
witamy nie będziesz już wstrętną babą, która wykrada nam rzeczy jak się ujawniłaś
Stary 2011-07-25, 22:13   #1519
paryzanka202
Zakorzenienie

A ja mam dzis dola
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:13   #1520
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina2208198721 Pokaż wiadomość
Dzięki za pamięć

Ja dostałam od sierpnia podwyżkę za mgr... 1zł za godzinę

O jesssssssuuuu Ale się cieszę Zaraz piszę PW

Normalnie Malwa ma dziś szczęście jak Paryżanka

Mama się na pewno ucieszy

JUŻ NIC NIE KUPIĘ

Ja miałam dziś zepsuty humor przez moją przyjaciółkę, tak mnie wkurzyła, że szkoda gadać
Dopiero Celly i Estee mi go skutecznie poprawiły I do tego jeszcze znalazłam dziś na stryszku u babci prawdziwe skarby po mojej mamie: cudną sukienkę, okulary muchy YSL i trochę biżuterii Jednym słowem chyba dzień powinnam zaliczyć do udanych
Ale okulary cacuszko

Cytat:
nieubezpieczona

wlasnie wrocilam z krakowskiej, ale tam to juz masakra, nic nie ma oddalam czarne sandalki i co..... i jajko.... kuzynka namowila mnie na sukienke. podoba mi sie, ale jak zwykle niemilosiernie krotka. w sumie to wzielam ja, zeby przemyslec zakup na spokojnie w domu, jesli zostanie ze mna, to na bank poleci do krawcowej do przedluzenia. postaram sie kliknac jakies fotki i poprosze was o zdanie. ja ja widze glownie jesienia do czarnych rajstop i ramoneski skorkowej. ale sama juz nie wiem
zostaw, bardzo mi się podoba

Cytat:
współczuje
Stary 2011-07-25, 22:14   #1521
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
A ja mam dzis dola
a co się stało?
Stary 2011-07-25, 22:14   #1522
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dzis dola
czemu????
Stary 2011-07-25, 22:17   #1523
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzis dola
co się dzieje?
Stary 2011-07-25, 22:19   #1524
malwina2208198721
Zadomowienie

Cytat:

W Elle to było, wczoraj czytałam

Cytat:
A ja mam dzis dola
Ja też

Edit: Estee, prawda, że piękne

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same"
— Phil Bosmans

59
-58-57-56-55-54-53-52

Edytowane przez malwina2208198721
Czas edycji: 2011-07-25 o 22:23
malwina2208198721 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:21   #1525
Lunus
Wtajemniczenie

Ale mam doła
Mama mi wkręciła, że ex napewno stał się exem bo sobie inną znalazł i nie chce mi się już nic

Masakra jak coś to ktośmnie przygarnie ??

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:21   #1526
budgetka
Zakorzenienie

Cytat:
Rwie się rwie - takie jednorazówki teraz robią Najlepsze, bo kupiłam tacie na wczasy mokasyny w zarze - cena 199 nowa kolekcja, pojechali w sobotę, we wtorek mama dzwoni, że mu osiadł przód i jest dziura
o bosheeeeeeeee toz to jednorazowki byly

Cytat:
nie daj sie im!!

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Kochane,
wiem, że to głupie pytanie teraz ale trudno

Czy jest jeszcze szansa na tą sukienkę zieloną lub fioletową rozm. M?

Nie mam teraz możlwości wybrać się na polowanie do Zary bo mu dziecko wciąż choruje ale może widziałyście je jeszcze
ja je czesto widuje, ale niestety w fatalnym stanie, cale pozaciagane

i wklejam fotki w kiecy, ale zdecydowanie za krotka, jak sie schylilam do psa, to cala na wierzchu, akurat mama mnie podeszla od tylu

i troche pokusze czerwona ramoneska trf dla estee (przepraszam za brudne drzwi, ale remont.... same rozumiecie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0329.jpg (126,5 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0330.jpg (117,5 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0331.jpg (131,1 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0332.jpg (118,5 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0333.jpg (62,9 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0335.jpg (107,7 KB, 76 załadowań)
budgetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:22   #1527
Rzymianka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dzis dola
paryzanko nie smuć się.

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
OMG, właśnie mi sie przypomniało że kilka miesięcy temu kupiłam w H&M spódnicę tego typu, z mięciutkiego jasnego jeansu i odwiesiłam do szafy z myślą o wakacjach. Nie muszę dodawać że zapomniałam jej spakować?

Różowy Strachulec
ha pasujesz mi do długich spódnic odkąd pokazałaś mi stylizację z folkową bluzką z Zary

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
witamy nie będziesz już wstrętną babą, która wykrada nam rzeczy jak się ujawniłaś
Właśnie !
Stary 2011-07-25, 22:24   #1528
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
o bosheeeeeeeee toz to jednorazowki byly

nie daj sie im!!

ja je czesto widuje, ale niestety w fatalnym stanie, cale pozaciagane

i wklejam fotki w kiecy, ale zdecydowanie za krotka, jak sie schylilam do psa, to cala na wierzchu, akurat mama mnie podeszla od tylu

i troche pokusze czerwona ramoneska trf dla estee (przepraszam za brudne drzwi, ale remont.... same rozumiecie )
Kasiaaaaaaaaaa stylizacja bomba nie oddawaj
i moja kurtka jest megaaaaaaaaaa oszalałam
Stary 2011-07-25, 22:26   #1529
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dzis dola
Cytat:
Napisane przez malwina2208198721 Pokaż wiadomość
Ja też
Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Ale mam doła
Mama mi wkręciła, że ex napewno stał się exem bo sobie inną znalazł i nie chce mi się już nic

omg to już 3cia.... inwazja??
Lunus nie słuchaj Mamy, jakby sobie znalazł to by Cię nie brał do kina (ewentualnie gdzieś w krzaki )

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

wygląda super!!! nic z nią nie rób!!!
Stary 2011-07-25, 22:26   #1530
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzis dola
czemu? Jutro bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Ale mam doła

Bez sensu! Nie chcialby sie z Toba spotkac gdyby kogos mial! Waaatpie zeby tak bylo! nie mysl o tym narazie. Idz do kina na luzie i potem zobaczysz- co bedzie to bedzie. Nie nastawiaj sie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości