PARYŻ... samemu czy z biurem podróży? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 22:38   #91
izasisi
Przyczajenie

Dot.: PARYŻ... samemu czy z biurem podróży?

Czesc.
Ja byłam w maju ubiegłego roku w Paryżu, wszystko zwiedziłam za darmo oprócz wiezy Eiffle i wejscie na wieże w katedrze Notre dame.W kasie pokazywałam dowód a ze miałam nieskonczone 25 lat to nic nie płaciłam, wszystko sama zorganizowałam, poruszałam sie metrem (na kazdej stacji mapa z przystankami. obawiała sie metra ale teraz wiem ze niepotrzebnie) albo na pieszo. Dobra mapa i wszystko idzie znaleść Było super i napewno wróce niedługo tam. W pierwsza niedziele albo poniedziałek miesiaca do Louvre wpiszczaja za darmo ale tłum jest ogromny ja stała w kolejce obok pana ktory pokazywał ze od tego miejsca 3 godziny sie czeka na wejscie. Powodzenia w zwiedzaniu i miłego odpoczynku
Zaręczona 30.04.2011
Ślub 04.08.2012
http://slub-wesele.com/liczniki/7614,plik42.png

Edytowane przez izasisi
Czas edycji: 2011-04-11 o 22:40
izasisi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 00:34   #92
Isabells
Raczkowanie

Och, fajnie. Czyli będzie taniej. Dowodu nie mam, ale myślę, że jak pokażę paszport to wystarczy - 18-tkę mam 2 dni przed wyjazdem, więc dowodu nie zdążę wyrobić.
Isabells jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 10:52   #93
firieness
Raczkowanie

Dzięki za potwierdzenie inf o tych darmowych wejściówkach Izasisi
Luwr jest za darmo w pierwszą niedzielę miesiąca - jak byłam 5 lat temu to pojechałam tam dość wcześnie i owszem kolejka była ale nie jakaś kilkugodzinna, ale może teraz bardziej przejmują się bezpieczeństwem i sprawdzają wszystkich i dłużej to trwa.
Co do mapy metra - większość przewodników zawiera taką mini mapkę, a na miejscu w metrze za darmo są do wzięcia .
Przewodnik Wiedzy i Życia kupiłam w Empiku właśnie - warto sobie obejrzeć kilka przewodników i zobaczyć co Ci się spodoba.
firieness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-15, 18:37   #94
pinkoosia
Raczkowanie

GG do pinkoosia

My spalismy pod Paryzem. chyba miejscowosc nazywala sie Darcy. Placilismy za dobe w hotelu okolo 17 euro za osobe.
pinkoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 23:23   #95
sadia
Raczkowanie

O rany widzę, że Paryż coraz bardziej popularny Sama byłam trzy razy, zawsze bez biura podróży, i jeszcze mam ochotę wracać

Coś Wam poradzę w kwestii francuskiego - Francuzi mogą czasem dziwnie reagować na angielski, za to na pewno docenią używanie przez Was francuskiego - im zabawniejsze będziecie robić błędy, tym lepiej!

Pomyślcie sobie, jak Polacy reagują na próby mówienia po polsku przez obcokrajowców - wg mnie ZAWSZE z sympatią. Wystarczy wykuć parę słówek typu proszę, dziękuję czy dzień dobry, a gwarantuję, że to zaprocentuje

Co do zwiedzania, to polecam odwiedzenie grobu Marii Skłodowskiej - taki miły polski akcent, zwłaszcza jeśli będzie tam kilka wieńców od polskich wycieczek Także katedra Sacre Coeur (mam nadzieję, że tak się to pisze) jest wspaniała, do tego dużo się dzieje na schodach prowadzących do niej

..::Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę::..

sadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 10:08   #96
komsomolska
Przyczajenie

Dla osób, które były już kiedyś w Paryżu albo nie interesują ich klimaty turystyczne typu Eiffla czy pola elizejskie polecam wycieczkę po Paryżu śladami Amelie Poulain po Montmartre. Oczywiście jeśli komuś podobał się film Można naprawdę poczuć klimat prawdziwego nie turystycznego Paryża. Tu macie stronę, z której sama korzystałam:

http://www.xs4all.nl/~couvreur/engl/travel/paris/amelie/intro.htm
komsomolska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 00:55   #97
sadia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez komsomolska Pokaż wiadomość
Dla osób, które były już kiedyś w Paryżu albo nie interesują ich klimaty turystyczne typu Eiffla czy pola elizejskie polecam wycieczkę po Paryżu śladami Amelie Poulain po Montmartre. Oczywiście jeśli komuś podobał się film Można naprawdę poczuć klimat prawdziwego nie turystycznego Paryża. Tu macie stronę, z której sama korzystałam:

http://www.xs4all.nl/~couvreur/engl/travel/paris/amelie/intro.htm
Tak sobie właśnie przypomniałam, że można się wybrać również trasą z "Kodu Leonarda da Vinci"...

..::Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę::..

sadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 16:46   #98
slonko2208
Przyczajenie

Mam pytanko
Włąsnie okazało się ,ze najpawdopodpbniej w tym roku wyskoczymy na 1 dzien do Paryża, i moja pytanko.
Czy prawda jest ,ze plynac statkiem po Sekwanie,mozna z niego wysiadac przy kolejnych atrakcjach i pozniej wsiasc i płynac dalej?
I to na jednym bilecie?
I czy zna ktos parking gdzies blisko Wiezy Eifla?
pozdrawiam
slonko2208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 21:25   #99
firieness
Raczkowanie

Chyba chodzi ci o Batobus i tu jest najważniejsze info o tym: http://en.parisinfo.com/paris-map/ge...ts_the-batobus 1 day ticket to 14 Euro i oficjalna strona: http://www.batobus.com/english/index.htm
Co do parkingu to niestety nie wiem.
Stary 2011-07-20, 22:02   #100
animagicall
Raczkowanie

ja we Francji, dokładniej w Paryżu byłam od 8 do 11 lipca, 12 lipca poświęciłam na Wersal - było cudownie, polecam przy okazji bycia w Paryżu zwiedzenie Wersalu-osoby przed 26 rokiem życia płacą jedynie za wejście na ogrody, a i tak można mieć bilet ulgowy, natomiast pałac, wioseczka Marii Antoniny i Trianon były dla mnie ulgowe ulga ta dotyczy członków Unii, więc korzystajmy z przywilejów

http://www.chateauversailles.fr/homepage
animagicall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 10:57   #101
slonko2208
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez firieness Pokaż wiadomość
Chyba chodzi ci o Batobus i tu jest najważniejsze info o tym: http://en.parisinfo.com/paris-map/ge...ts_the-batobus 1 day ticket to 14 Euro i oficjalna strona: http://www.batobus.com/english/index.htm
Co do parkingu to niestety nie wiem.
Dzieki serdeczne, takiej inforamcji oczekiwałam,pozdrawiam serdecznie
slonko2208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 12:33   #102
firieness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez animagicall Pokaż wiadomość
ja we Francji, dokładniej w Paryżu byłam od 8 do 11 lipca, 12 lipca poświęciłam na Wersal - było cudownie, polecam przy okazji bycia w Paryżu zwiedzenie Wersalu-osoby przed 26 rokiem życia płacą jedynie za wejście na ogrody, a i tak można mieć bilet ulgowy, natomiast pałac, wioseczka Marii Antoniny i Trianon były dla mnie ulgowe ulga ta dotyczy członków Unii, więc korzystajmy z przywilejów

http://www.chateauversailles.fr/homepage
A ile kosztował ten bilet na ogrody? Już wcześniej jak sprawdzałam cennik to zauważyłam, że jest za darmo dla europejczyków <26 lat tylko właśnie tam jest tak ogólnie napisane, że na "wybrane obiekty".
Stary 2011-07-21, 22:50   #103
Lili40
Zadomowienie

GG do Lili40

Witam i ja !!! Mnie tez bardzo się Paryż podoba. Byłam 8 lat temu na wycieczce z biura i było super. Na ulicach widzielismy mnóstwo turystów z mapami w rekach . Teraz w sierpniu mam lecieć samolotem na tydzień, ale bardzo boje się tego lotu. To ma być pierwszy lot w moim życiu.Córka znalazła mi tani bilet i w obie strony zapłaciłam niecałe 240 zł. Mam nadzieje, ze troche zwiedzę przy pomocy siostry i szwagra. Pozdrawiam .
Lili40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-24, 01:49   #104
animagicall
Raczkowanie

ale nagadałam-ulgowe.. darmowe wejście wszędzie, oprócz ogrodów było darmowe - masz rację Kochana co do biletu na ogrody, ja zapłaciłam 6 euro po okazaniu legitymacji studenckiej, natomiast ulga nie była duża, bo bilet normalny z tego co pamiętam kosztuje 7 euro "na wybrane obiekty" czyli wszystko to, co wyżej wymieniłam-mają tam jakby 4 rzeczy-Trianon, wioseczkę Marii Antoniny, pałac no i ogrody - darmowymi obiektami wybranymi jest wszystko oprócz ogrodu po prostu nie dojdziesz do Trianonu i wioseczki bez przejścia przez ogród, więc jak chcesz je zwiedzić to musisz kupić bilet na ogrody tak było jak ja tam byłam przynajmniej jakbyś się tam wybierała i miała pytania, czy jakąś niepewność to pisz powiem wszystko co wiem z wielką chęcią powiem szczerze, że mnie właśnie takich porad trochę zabrakło przed wejściem tam, ale idzie się tam szybko odnaleźć

Edytowane przez animagicall
Czas edycji: 2011-07-24 o 01:58
Stary 2011-07-24, 18:53   #105
firieness
Raczkowanie

Cytat:
ale nagadałam-ulgowe.. darmowe wejście wszędzie, oprócz ogrodów było darmowe - masz rację Kochana co do biletu na ogrody, ja zapłaciłam 6 euro po okazaniu legitymacji studenckiej, natomiast ulga nie była duża, bo bilet normalny z tego co pamiętam kosztuje 7 euro "na wybrane obiekty" czyli wszystko to, co wyżej wymieniłam-mają tam jakby 4 rzeczy-Trianon, wioseczkę Marii Antoniny, pałac no i ogrody - darmowymi obiektami wybranymi jest wszystko oprócz ogrodu po prostu nie dojdziesz do Trianonu i wioseczki bez przejścia przez ogród, więc jak chcesz je zwiedzić to musisz kupić bilet na ogrody tak było jak ja tam byłam przynajmniej jakbyś się tam wybierała i miała pytania, czy jakąś niepewność to pisz powiem wszystko co wiem z wielką chęcią powiem szczerze, że mnie właśnie takich porad trochę zabrakło przed wejściem tam, ale idzie się tam szybko odnaleźć
Dzięki wielkie za info Staram się jak najwięcej sprawdzić w necie przed wyjazdem ale niestety nie wszystko da się i pewnie dużo okaże się na miejscu. Jadę za niecałe 2 tygodnie i już nie mogę się doczekać
Stary 2011-07-24, 22:58   #106
animagicall
Raczkowanie

wiesz już wszystko o metrze, mieście itd? jakby co, to pisz! chętnie Ci pomogę

http://www.youtube.com/user/animagicall
Stary 2011-07-25, 13:21   #107
firieness
Raczkowanie

Cytat:
wiesz już wszystko o metrze, mieście itd? jakby co, to pisz! chętnie Ci pomogę
Metro już ogarnęłam, ogólny plan zwiedzania też. A może byłaś w jakiejś knajpie/restauracji wartej polecenia?
Mojej siostrze bardzo zależy, żeby się wybrać na jakiś francuski lunch, a mi zależy żeby było zjadliwe i nie za drogo
Stary 2011-07-27, 01:07   #108
animagicall
Raczkowanie

oj, niestety jadaliśmy tam, gdzie dotarliśmy i staraliśmy się wybierać tańsze miejsca, choć miejscami nie było szans na nic taniego :/ mogę jedynie powiedzieć, że polecam crêpes, które niby sa wszędzie, ale jak chciałam z siostrą kupić, to nie znalazłyśmy - udało się nam je kupić przypadkowo, jak zmęczone chodzeniem poszłyśmy na coś do picia to było gdzieś w okolicy placu inwalidów, dokładniej róg Bd de la Tour-Maubourg i Rue de Grenelle - jest tam restauracja, a na rogu restauracji sprzedają naleśniki pychotka zaraz obok jest park, gdzie je jadłyśmy nie mogę z obrazu z ulicy na Google odczytać dokładnie nazwy knajpy, ale mając w nazwie coś z ulicy i wszędzie na czarnym tle skrót od nazwy knajpy LM w google znajdziesz dokładnie wszystko jak wpiszesz namiary i rzucisz widok ulicy

Stary 2011-07-27, 15:57   #109
malaaa91
Raczkowanie

Dziewczyny jeśli chcecie zobaczyć prawdziwy Paryż to nie jedźcie na wycieczki z biurem podróży. Ja byłam z rodziną 9 lat temu we wrześniu. Wynajeliśmy mieszkanie na 7dni w samym centrum Paryża za małe pieniądze (coś koło 700euro). Było cudownie, żadnych planów ustalonych przez przewodnika. Robiliśmy co chcieliśmy i wtedy kiedy mieliśmy na to ochote Zwiedziliśmy dosłownie wszystko, we własnym tempie i z własnym programem. Po Paryżu przemieszczaliśmy się metrem a do Disneylandu pojechaliśmy pociągiem. Polecam wam w ten sposób zwiedzić Paryż a nie wycieczka na 4dni i wszystko pod czyjeś dyktando.
Oczywiście taki wyjazd jest droższy bo Paryż nie jest tanim miastem ale poamiętam, że dzięki temu był czas na dobre zakupy, na fajne restauracje itp. Tyle czasu nie da żadne biuro podróży
malaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 20:58   #110
naina_
Rozeznanie

Witajcie Dziewczęta, dokładnie przestudiowałam ten wątek i postanowiłam, że jadę do Paryża Myślę o maju, jednak nie wiem czy to dobry miesiąc, podejrzewam, że w lipcu i sierpniu będzie prawdziwy najazd turystów, a tego wolałabym uniknąć. A morze wrzesień będzie lepszy niż maj?
Zaczynam robić plan podróży, choć jeszcze do maja kilka miesięcy, to muszę wiedzieć ile mam mieć na podróż.
Na razie moje koszta: ok 400zł za samolot, ok 2000zł za tygodniowy nocleg. Zastanawiam się ile mniej więcej pieniędzy będzie mi potrzebnych na tydzień w Paryżu. Jak myślicie zamknę się w 3000zł??

Zanim skrytykujesz, zastanów się, co i do kogo piszesz.
naina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 17:35   #111
animagicall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaaa91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chcecie zobaczyć prawdziwy Paryż to nie jedźcie na wycieczki z biurem podróży. Ja byłam z rodziną 9 lat temu we wrześniu. Wynajeliśmy mieszkanie na 7dni w samym centrum Paryża za małe pieniądze (coś koło 700euro). Było cudownie, żadnych planów ustalonych przez przewodnika. Robiliśmy co chcieliśmy i wtedy kiedy mieliśmy na to ochote Zwiedziliśmy dosłownie wszystko, we własnym tempie i z własnym programem. Po Paryżu przemieszczaliśmy się metrem a do Disneylandu pojechaliśmy pociągiem. Polecam wam w ten sposób zwiedzić Paryż a nie wycieczka na 4dni i wszystko pod czyjeś dyktando.
Oczywiście taki wyjazd jest droższy bo Paryż nie jest tanim miastem ale poamiętam, że dzięki temu był czas na dobre zakupy, na fajne restauracje itp. Tyle czasu nie da żadne biuro podróży
ja byłam z chłopakiem i siostrą i sami zwiedzaliśmy, więc wiem o czym mówisz czasami jednak, zwłaszcza, gdy stałam w kolejce do wieży Eiffla, a wycieczki wchodziły bokiem, brakowało mi biura podróży :P generalnie każdy tryb podróżowania ma swoje plusy i minusy mnie brakowało kogoś, kto by mi opowiedział o Paryżu lubię słuchać przewodników w każdym razie, myślę, że raz w życiu warto z wycieczką, a później samemu

Cytat:
Napisane przez naina_ Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta, dokładnie przestudiowałam ten wątek i postanowiłam, że jadę do Paryża Myślę o maju, jednak nie wiem czy to dobry miesiąc, podejrzewam, że w lipcu i sierpniu będzie prawdziwy najazd turystów, a tego wolałabym uniknąć. A morze wrzesień będzie lepszy niż maj?
Zaczynam robić plan podróży, choć jeszcze do maja kilka miesięcy, to muszę wiedzieć ile mam mieć na podróż.
Na razie moje koszta: ok 400zł za samolot, ok 2000zł za tygodniowy nocleg. Zastanawiam się ile mniej więcej pieniędzy będzie mi potrzebnych na tydzień w Paryżu. Jak myślicie zamknę się w 3000zł??
wiesz co, wg mnie wrzesień będzie fajniejszy, no ale sama zobaczysz jak Ci się wszystko ułoży jak podejmiesz decyzję to daj znak !! co do kosztów pogadam z chłopakiem, bo nie pamiętam dobrze ile płaciliśmy za sam Paryż (objechaliśmy kawałek Europy i nie pamiętam poszczególnych kosztów) i gdzieś koło weekendu napiszę Ci jak to u nas wyszło z kasą i ile by kosztował nasz hotel przy tygodniowym wynajmowaniu mam nadzieję, że tym pomogę

Stary 2011-08-02, 20:29   #112
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
2 września lecimy z mężem na 5 dni do Paryża
Przeczytałam wasze opisy i już jestem zauroczona tym miastem
Nie moge się doczekać

Lecimy na własną rękę
Stary 2011-08-05, 21:42   #113
animagicall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
2 września lecimy z mężem na 5 dni do Paryża
Przeczytałam wasze opisy i już jestem zauroczona tym miastem
Nie moge się doczekać

Lecimy na własną rękę
super! daj znak, jak było

Stary 2011-08-06, 14:26   #114
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
super! daj znak, jak było
Zdam relację po powrocie
Stary 2011-08-11, 10:25   #115
lizu
Raczkowanie

Czy do Paryża można się dostać samolotem w naprawdę tani sposób? Przeszukałam chyba wszystkie możliwe strony internetowe i mam wrażenie, że tanie linie omijają takie miejsca jak Paryż właśnie . Może jakieś lotnisko nieco dalej od Paryża a stamtąd pociąg? Czy ktoś się orientuje?
lizu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 23:47   #116
animagicall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lizu Pokaż wiadomość
Czy do Paryża można się dostać samolotem w naprawdę tani sposób? Przeszukałam chyba wszystkie możliwe strony internetowe i mam wrażenie, że tanie linie omijają takie miejsca jak Paryż właśnie . Może jakieś lotnisko nieco dalej od Paryża a stamtąd pociąg? Czy ktoś się orientuje?

no to tak: byłam w Paryżu w lipcu tego roku samochodem, moja siostra doleciała do Paryża z Krakowa liniami Ryanair za ok.. 350 zł chyba -my taniej wtedy nic nie widzieliśmy na necie Lot w jedna stronę z bagażem podręcznym wyłącznie, więc odpadły jej opłaty za duży bagaż. W chwili obecnej cena startowa to jakieś 199 zł plus milion dopłat jak to u nich lecisz na lotnisko w Beauvais, gdzie jest piękna słynna katedra niestety nie wiem jak połączenia ponieważ my po nią pojechaliśmy, trasa ok. 80-90 km od Paryża. Generalnie powinnaś z łatwością coś znaleźć na przejazd, musi coś kursować do Paryża

Stary 2011-08-13, 10:44   #117
magdakia
BAN stały

witam
chcialam upewnic wszystkich ze sa tanie loty, np z wizzair czasem mozna kupic bilet za 80 zl tylko trzeba wczesneij trafic
lotnisko jest rzeczywiscie 80 km od paryza ale sa super autobusy za 15 euro bilet i kazdy samolot ma swoj autobu wiec nie ma zandego oczekiwania. Jest to super rozwiazane. I w godzine jezeli nie ma korkow jestescie w porte maillot i tam juz metro i inne transporty.

Ja przyjmuje u siebie gosci z Polski i z doswiadczenia wiem ze wszyscy sobie radza doskonale. I dojezdzaja bez problemu. I ciesza sie ze sa sami a nie z organizowana grupa. Ostatnio goscilam duzo par, ktore bardzo sie cieszyly ze mogly miec bardzo romantyczna wycieczke.
Czesto na miejscu doradzam co maja zobaczyc, gdzie pojsc.
Takze mozna samemu zwiedzac Paryz. Bez problemu i stresu.
Mysle ze najkrocej trzeba liczyc 4 dni.
Ogolnie miasto jest bardzo drogie ale jezeli juz macie tani samolot i np noclegi u mnie za 20 euro od osoby. To juz bardzo tanio
i najwazniejsze ze mozna sobie przygotowac u mnie jedzonko wiec duzo juz sie zaoszczedza
wiec upewniam jeszcze raz ze dzieki tanim lotom mozna teraz niedrogo zwiedzic paryz
pozdrawiam

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-12-19 o 21:22
magdakia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 13:22   #118
travis
Zakorzenienie

GG do travis

bylam 2 razy, za piewszym raze 4 dni i mialam hotel daleko od paryza neistety takze zeby zwiedzac musialam dojechac ponad godzine pociagiem w jedna strone.
za drugim razem bylismy na 7 dni chyba, hotel w samym centrum paryza takze wiekszosc zwiedzilismy na pieszo.
bylismy tez jeden caly dzien w disneylandzie.
bylo swietnie
wszytsko organizowalismy sami, lot i hoel bukowalismy na stronie expedia, koszt wyszedl okolo 330 funtow za osobe za przelot+hotel, plus 400 euro na wydatki na miejscu(na osobe oczywiscie)
wrazenia niezapomniane
Stary 2011-08-14, 13:22   #119
magdakia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
bylam 2 razy, za piewszym raze 4 dni i mialam hotel daleko od paryza neistety takze zeby zwiedzac musialam dojechac ponad godzine pociagiem w jedna strone.
za drugim razem bylismy na 7 dni chyba, hotel w samym centrum paryza takze wiekszosc zwiedzilismy na pieszo.
bylismy tez jeden caly dzien w disneylandzie.
bylo swietnie
wszytsko organizowalismy sami, lot i hoel bukowalismy na stronie expedia, koszt wyszedl okolo 330 funtow za osobe za przelot+hotel, plus 400 euro na wydatki na miejscu(na osobe oczywiscie)
wrazenia niezapomniane
tak to wazne zeby nie byc zadaleko
od centrum bo po poierwsze drogi dojazd i no i szkoda czasu

my mamy maksymalnie 15 minut do najwazniejszych zabytkow co jest bardzo ale to bardzo malo jak na paryz
w razie pytan piszcie na moj mail

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-12-19 o 21:22
magdakia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 21:21   #120
Lili40
Zadomowienie

GG do Lili40

Witajcie!!! Ja właśnie od 11 do 18 sierpnia byłam w Paryżu samolotem. Leciałam z Krakowa liniami Ryanair do Beauvais. W obie strony z bagażem głównym i podręcznym zapłaciłam ok.300 zł. Podaje stronkę, gdzie można się kilku fajnych rzeczy dowiedzieć: www.wirtualnyparyz.com . Po Paryżu dobrze się jeździ metrem pokonując dalekie odległości. Pozdrawiam...
Lili40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości