|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
dziękuje za komplementy dot. zdjęć, Domi - są na facebooku musisz tam obejrzeć
![]() Asioczka - oj bardzo niedaleko, to jabłuszko chyba nie spadło z jabłoni w ogóle ![]() Konspi - chętnie ale jak na złość mam awarie internetu, u mamy tylko korzystam ![]() Ela jak to zakonczylas produkcje? Teraz? Jak Ci tak świetnie idzie? ![]() ![]() Oj Madzia współczuje ospy, oby tylko do wyjazdu się skonczyła Mamuski, wasze dzieci to też takie mamusiowe cycusie? Blanka zasypia tylko ze mną, trzymając mnie za rękę.. a jak tż się kładzie to stanowczym tonem mówi "tata TAM papa" pokazując na drzwi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28369186]Witam,
jestem mamą majową 2010 i mam pytanie ![]() Dziękuję ![]() Witam Kojarzę Twój blog szydełkowy ![]() ![]() Co do zabawek, to ja będę nudna i zaproponuję poczytanie o metodzie Marii Montessori, świetna sprawa. Moja córka dużo bardziej interesuje się zabawami opartymi na tej metodzie niż tymi kupowanymi w sklepie, np. przesypywanie kaszy z jednego kubka do drugiego, zabawa z wkładanie do pojemników na lód ziaren fasoli, memo itp. Mały koszt a zabawy te naprawdę wciągają. Jeśli chodzi o zwykłe zabawki, to: książki lalka i wózek rybki na magnes figurki BEN 10 od starszego brata ![]() malowanie, rysowanie (kupiłam wczoraj kredki gliniane, takie krótkie i lepiej się sprawdzają niż te długie), próby wycinania, hitem są naklejki torebeczki wszelkiego rodzaju ![]() Tak zerkam teraz po zabawkach i naprawdę jest niewiele tych, którymi się bawi. Tym bardziej, że niewiele czasu spędzamy teraz w domu. Ostatnio hitem jest gra na Wii taka ćwicząca równowagę. Ku naszemu zdziwieniu Milla zrobiła jeden z lepszych wyników. Oczywiście w trakcie gry zamiast skupić się na niej, to po jakimś czasie zaczęła się rozglądać, wołać nas a i tak wynik rewelacyjny!!! My dziś wreszcie w domu, chyba moja siostra przyjedzie. Pogoda wciąż do bani. Nie cierpię upałów ale takie deszczowe wakacje to już przesada. Idę wyciągnąć rybki do rozmrożenia... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- magda - życzę, żeby ospa przeszła gładko i szybko się skończyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj tez mi wpadł do glowy taki pomysl z wycinaniem ale myslalam ze moze jednak to za wczesnie ![]() ![]()
![]() |
#3634 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() booooossssssssssszzzzzzzz zzzzzzze!!!!!!!!!!!! niech mi ktoś powie gdzie ja mogę dokupić cierpliwości???? Moja mi się kończy!!!! W skrócie płacz na przemian jednej i drugiej ![]() ![]() ![]() czasem? ![]() u nas od początku TZ bardzo pomaga, i w sumie "pomaga " to złe słowo, bo my po prostu dzielimy się obowiązkami. Cytat:
![]() ee, u mnie Olka raczej da się namówić na usypianie przez tatę. Dobra jest Blania ![]() A to pewnie taki okres teraz mają nasze dzieci, skoro nie Ty pierwsza o tym piszesz. Przejdzie im. A tym czasem chyba się zdrzemnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Normalnie - stoją w oknie i wypatruja kazdy przelatujący samolot. Z mojego męża normalnie dzieciak przy tym wyłazi- jaką ma radochę ![]() Cytat:
A ja wyczytałam ze te misie z kolei od 4 lat dopiero ![]() Moja kumpela u innego pedi i tez dostała to samo. Cytat:
![]() Popytaj, popytaj ![]() Cytat:
Ja też jestem fanką tych zabaw i polecałam nawet kiedyś zestaw broszurek "Zabawy fundamentalne" w tym temacie ![]() A co w koncu z tym Twoim chamowatym wykładowcą? Dziewczyny, spokoj tam, mama ma dość ![]() Dobrze że przestało lać... jak mały się obudzi mkniemy na spacer.
![]() |
#3636 |
Zadomowienie
|
elank mój tz niestety pracuje całymi dniami tzn. w domu jest koło 19 wiem, że już w tedy nic mu się niechce. Dlatego czasem wykąpie Kinie.
Jesteśmy we dwie same a tata jest wieczorami ![]() Jak Kinia się urodziła to kompaliśmy Kinie we dwoje ![]() Joasia czy to Wii to jest jakaś gra co podpinasz do telewizora ![]() Ola u nas Kinia śpi tylko z mamą z tatą też niechce ![]() Konspi fajnie macie z tymi samolatami hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powiedziałam mu po 5 minutach telefonicznych przepychanek, że nie będę się z nim wykłócać, bo nie mam na to siły i przyjdę we wrześniu. Ciekawe jak będzie wyglądać nasza wrześniowa konfrontacja ![]() Brak słów. Cytat:
![]() Bo wg mnie, bycie z dzieckiem cały dzień, to taka sama praca jak każda inna, i też masz prawo do bycia zmęczoną ![]() Asioczka- ale fajny wyjazd Was czeka!! Ja sobie właśnie przypomniałam, że mamy 3 rocznicę ślubu, więc coś bym musiała przygotować. ale co?? ![]() Macie pomysły? Mam 1 miesiąc na przygotowania Moje dziewczyny nadal śpią więc już złóść na nie prawie mi przeszła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Beszczelny ten facet ![]() Też mamy za miesiąc rocznicę dokładnie 29.08. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
![]() byłam dziś po wyniki moczu Pawełka i wyszło super, mocz bardzo dobry, więc teraz czekać jeszcze troszke aż problemy brzuszkowe całkiem się wyregulują z nowym mleczkiem ![]() i dzięki za kciukaski, ja jeszcze czekam do poniedziałku na wyniki Cytat:
![]() ale szczerze powiem że siostra moja miała ospe i spałyśmy razem w jednym łóżku a mnie nie obsypało więc może Grzesia też to minie Agusia dostała antybiotyk w maści na ten jęczmień na oczku, oby jej to pomogło szybko. a ja bym chciała sobie rozjaśnić włosy ale nie wiem czy nie za szybko po porodzie, żebym włosów nie straciła, tym bardziej że po antybiotykach jestem i nadal biore lekarstwa które wcale mi nie pomagają ![]() nie moge już patrzeć na te włosy, ide zerknąć friz od Pietrusi ![]() wstawie zdjęcie Agusi jak lubi obcałowywać Pawełka i Pawełek jak sobie główke już podnosi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Joasiu wysłałam Ci zaproszenie do Klubu
![]()
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3643 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Montessori znam, jestem oligofrenopedagogiem, a blog znasz? http://dodziecizpasja.blogspot.com/ Mama dwójki chłopców zakochana w metodzie ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, widzę, że sporo tego co Agatka już ma jest dalej na topie (książeczki, klocki, książeczki, książeczki... ). Noszenie torebeczki się zaczęło ![]() To chyba tylko lalę jakąś zgapię i wózek ![]() Dziękuję Wam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zadomowienie
|
my też za miesiąc mamy 3 rocznicę
![]() ![]() ![]()
#3645 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my 30.08 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Rozeznanie
|
pietrusia - nożyczki mamy zwykłe małe. Teraz w Biedronie kupiłam jej takie za 3zł chyba...
konspi - pamiętam, że polecałaś te zabawy fundamentalne ![]() elalank - u mnie TŻ też pracuje ale kąpie i często usypia dzieciaki. Dzięki temu może z nimi spędzić trochę czasu ![]() aniulka - super, że wyniki dobre ![]() ![]() ![]() brombusia - dziękuję bardzo ![]() ![]() szajajaba - no to coś pokręciłam z tym Cieszynem... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które mają rocznicę - po prostu wyskoczcie z ciuchów i tyle ![]() Co do Wii, to jest to konsola z grami. Coś ja play station, tylko tutaj trzeba się ruszać. Poniżej podaję przykłady. Oczywiście jak już obczaimy o co chodzi, to możemy leżeć na kanapie i ruszać tylko pilotem ale wtedy nie tracimy kalorii i nie ma już takiej fajnej zabawy. Dziś przyszła mi nowa gra - Zumba Fitness Wii!!! ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mCufArSg-SQ http://www.youtube.com/watch?v=3JabBWlZEDY Jest do tego wiele gier - sports, fit, mario wyścigi, zumba właśnie, lego piraci z karaibów... Można też znaleźć filmiki kiedy ktoś nie założył paska od pilota na rękę i grając w kręgle pilot mu z ręki wypadł i zrobił w tv wielką dziurę... ![]() Zapomniałam wcześniej napisać, ze ostatnio na pewnym spotkaniu Millka położyła się na moich kolanach, powiedziała: cycuś i otworzyła paszczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z pediatrą rozmawiałąm o policoś tam a o tym nie - chyba dlatego, ze założyłam, ze za mały Cytat:
dobrze, ze wyniki OK a i ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zadomowienie
|
ela!piżamkę-to tak do ściągnięcie ,ale ze mnie
![]()
#3649 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=8oJTo...eature=related
Tu jeszcze filmik o wii. magda - chłopcy też lubią wózki. Mój syn też lubił, synek szwagierki też. Szkoda, że niektórzy rodzice nie pozwalają chłopcom na to... |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale my dzis pospaly do 8.15 jak nigdy normalnie ![]() No i bylo słoneczko i juz sie pochmuralo i pewnie bedzie padac ![]()
#3651 |
Zakorzenienie
|
No co tu taka cisza
![]()
#3652 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() ale mnie dziś głowa boli, buuu Chyba na tą wstrętną pogodę. I w związku z jesienną aurą chyba nie pojedziemy nad morze ![]() Cytat:
![]() ![]() co do rocznicy to: raz: jeszcze nie mam ochoty ![]() ![]() trzy: kupię więc coś materialnego ![]() a wii jest fajne ![]() ![]() ![]() a no chyba, że tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |||
Zakorzenienie
|
Ja dziś padam. Byliśmy u mnie w pracy, a potem na fontannach w Rynku. Oczywiście w obie strony tramwajem. Staś wybawiony, wyprawa na medal, padl dopiero o 14... a ja sączę kawę i nic już dzisiaj nie robię
![]() No jak dla siebie to super pomysł ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Próbuj, próbuj choć ja twierdzę że i tak nigdy w domu sie tak nie poćwiczy jak na zajęciach. Ale lepsze to nisz siedzenie na fotelu ![]() Super ten blog! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też uważam że w domu z dzieckiem jest jednak wiecej roboty, niż 'w pracy". Mój małż na szczęście też o tym wie ![]()
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
ELA-co ty mi tu z blizną wyskakujesz?aaaa?Ja mam 3! i jedną wyciętą a jesienią szykuje się 4!a
Szybko pewnie się zagoi i będzie biała kreseczka ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kierowca od 25 listopada 2013 ![]() Edytowane przez martaN23 Czas edycji: 2011-07-28 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
Ela jest niecierpliwa po prostu, kobieto, przecież to wszystko jeszcze świeże!!!
#3656 |
Zadomowienie
|
Kinia śpi ja pije kawke
![]() ![]() ![]() Co do blizn to ja mam już dwie ![]() ![]() ![]() Konspi fajna wyprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale wiem, że to nie koniec świata ![]() A z bliznowcem nie da się nic zrobić? tzn jakoś załagodzić? Cytat:
![]() co tu takie pustki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oj to tylko ciało a jak nam przeszkadza nie?
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
Marta mam bliznowca na środku szyji z przodu i wiem co czujesz... na karzdymz djeciu oczywiście świeci... Dzieci mnie pytają co to, znajomi jak danwo nie widzieli mnei też pytając o mi się stało
![]() Można próbować wyciąć- ale jest ryzyko, że znowu się zrobi- i to większy! Można lasery i sterydy, ale to nie pomaga na zawsze trzeba powtarzać i to koszty... Nie dość, że czasem boli to swędzi kurde ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.