![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy zdarza Wam się dobierać perfumy do koloru ubioru?
Do koloru moze nie ale do stylu na pewno. Wkladajac dres nie uzyje Cartiera podobnie jak dziwnie bym sie czula w eleganckiej sukience pachnaca np Cleanem czy juz nie mowiac Garage CDG
![]() Nie lubie romantycznego stylu ubioru- pastele, czulenka, spodniczki w kolanko-odpadaja.Nie lubie tez kwiatowych zapachow. Mam cos jeszcze - jak podobaja mi sie ciuchy projektanta to w 99,9 % podoba mi sie i zapach. Niecierpie ciuchow Escady, D&G i nigdy nie spodobal mi sie zadan zapach tych domow mody. Uwielbiam za to Margiele,Costume,CDG albo nawet ubrania Szulca. I zapachy tez dobrze na mnie leza i podobaja mi sie bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Guerlain Lover
|
Czasami wybieram perfumy do koloru, ale najczęsciej zalezy to od pogody. Ale najpierw się ubieram, potem dopiero psikam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie - nie.
Ani rodzaj ciucha, ani pogoda, ani okoliczności nie wpływają na moje wybory. ![]() Do sprzatania potrafię wypachnić się kadzidłami- mnie mają pasować perfumy.
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Do małej czarnej "zakładam" Black XS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
![]()
To chyba jednak małe zboczenie
![]() ![]() Ja zawsze wybieram perfumy w zależności od nastroju, od tego gdzie wychodzę i z kim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Panaroja
|
Tak , muszę pachnieć tak jak mi pasuje do danego ciucha . Chyba że siedzę sobie w domu - to hulaj dusza , piekła nie ma
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Kolorystyka ubioru nie ma żadnego wpływu na dobór perfum, bardziej wiązałabym to ze zobowiązującym stylem ubioru, niż jego kolorami.
Ogólnie nie wyznaczam sobie sztywnych ram, ograniczając się porą roku, ubiorem, kolorystyką, nastrojem, czy też porą dnia, perfumuję się tym, na co mam ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() mimo, ze nie trzymam sie zadnych zasad, dzis stwierdzilam, ze Koszmara pasuje mi szczegolnie do czerni. wiem, nic odkrywczego^^.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Mnie się to raczej nie zdarza. Do stylu ubrania- owszem, do pogody- owszem, do nastroju- bardzo często, ale do koloru-nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
dla niektórych zapachy mają barwę (i nie chodzi mi o kolor płynu)
na przykład dla mnie i tak, dobieram zapach do koloru stroju albo odwrotnie nie jestem w stanie zrobić inaczej, po prostu źle dobrany kolorem zapach foszy na mnie niemiłosiernie część zapachów jest w barwach neutralnych, wówczas jest łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to, że zapach można kojarzyć z kolorem, to spoko rozumiem, ale dobór ciuchów pod kolor zapachu pachnie mi niegroźną fobią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
whatever - może być fobia lub cokolwiek inne
![]() nie utrudnia mi to życia, bo po prostu gdy jestem ubrana w jakiś kolor nie przychodzi mi do głowy aby wybrać zapachy z innej grupy kolorystycznej zwyczajnie zapominam, że mam takowe a dodatkowo, moje ciuchy to żadne spektrum barw, a wręcz bardzo ograniczona kolorystycznie paleta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
BAN stały
|
Do koloru - nie, do stylu- czasami, choć zdarza mi się dobrać właśnie na przekór
![]() Najczęsciej do okazji, pogody, i nastroju. Ale to, że idę np na trening nie oznacza, że muszę użyć perfum adidasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak pytam z ciekawości, jak za intymnie to przepraszam ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Panaroja
|
Mnie też się zapachy z kolorami kojarzą , dlatego musi panować harmonia między ciuchami a zapachem . Nie założę zapachu zielonego czy czerwonego do fioletowego golfu
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wiedźma
|
Sotie, z moich obserwacji wynika, że ludzie lubią prezentować światu jakiś spójny wizerunek. Osobowość, nastrój, strój, zapach, muzyka, werbalizowane poglądy, sposób mówienia: wszystko to w pewien sposób wyraża nas. Dlatego pytanie w tytule wątku wcale nie wydaje mi się bezsensowne.
Ale oczywiście, możesz tego tak nie odbierać. Mnie akurat doznania pochodzące z różnych zmysłów mocno się "splatają". Tak więc zapach ma i kolor, i nastrój, i "wagę" i gęstośc, i charakter, i temperaturę. Czasem jest zarówno obrazem, dźwiękiem, opowieścią... Dziwnie działa mój mózg, ale tak sobie dumam, że na tym, forum jest więcej takich dziwnych mózgów. ![]() A dla mnie pasuje szczególnie do mnie. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc np. dobieranie klasycznego, eleganckiego zapachu zapachu do czarnego czy szarego garnituru (kostiumów nie noszę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
ło jezusicku
![]() nie chciałam przeciez nikogo obrazić ![]() ![]() a tak swoją drogą, to skoro same zgrywacie kolory zapachów i strojów, to czy nie zgrzyta wam u innych brak tego samego? nawet jeśli inna osoba też sobie dobrała kolorystycznie zapach? wszak każdy moze widziec dany zapach w innym kolorze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
99% mojej garderoby stanowia czarne ubrania, ale lubie dodatki w czerwieni, zieleni, turkusie oraz 'panterkowe', (w szarosciach i beżach)
![]() z tym, ze u mnie na pewno nie jest to kwestia 'spojnosci wizerunku', a subiektywnego odbioru temperatury perfum ![]() (tak btw, nigdy specjalnie nie 'budowalam swojego wizerunku' precyzyjnym doborem , (w oparciu o jakis wysublimowany 'klucz'), odpowiednich 'elementow skladowych', a przy wyborze czegokolwiek, (mam tu na mysli rzeczy bardziej 'przyziemne', a nie np. poglady polityczne ![]() ![]() to nie wyselekcjonowane detale podkreslaja moja osobowosc i sposob bycia, a wrecz odwrotnie- samo to, ze ja je wybralam, czyni je 'moimi'. nie ma na to wplywu zarowno moda, jak i 'presja spoleczna'; oczekiwania wobec mojej osoby. a moze ja po prostu nie mam wizerunku? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Ale czasem sobie myślę, że jednak taki zbudowany wizerunek ułatwia kontakty z ludźmi, czasem mam wrażenie, że część zwyczajnie nie ogarnia i nie kuma jak to ze mną jest, elementy się nie składają w spójną (wedle stereotypów) całość. Dla niektórych to problem, i o ile do niedawna mogłam po prostu olewać takie osoby, o tyle ostatnio niektórych olać po prostu nie mogę, nosz ![]() Tylko, że mi się tak strasznie nie chce budować wizerunku ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludziom latwiej przychodzi powierzchowny kontakt z osobami, ktore moga zaszufladkowac, okreslic stereotypowo. nie musza im poswiecac zbyt wiele czasu i relacje schodza na bezpieczny poziom rutyny... przechlapane, zwlaszcza gdy ma sie, (jak ja), zakodowany w genach nonkonformizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
|
To jeszcze muszę dogłębnie przemyśleć kwestię jaki to on właściwie ma być
![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
|
Dopsz. Od dziś przestaję się uśmiechać
To na forum może demonicznie, do pracy by się zdało coś innego, ciężkie to życie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.