|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
lece robic
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
|
|
|
|
#993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm? Kasikzaki życie tu, przynajmniej dla mnie, wcale nie oznacza tego, że mogę sobie pozwolić na wszystko czego tylko zapragne, to jest wręcz nierealne jak dla mnie. No i masz rację, niektórzy tego nie rozumieją. Wcale nie jest tak, że żyjąc tu nie trzeba oszczędzać. Napewno mój wózek dla dziecka nie będzie kosztował 750f. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na sytuacje finansowa nie mogez narzekac bo oboje z mezem pracujemy na takich samych stanowiskach a do tego mamy mieszkanie za darmo ale wózek za 700f czy nawet euro to jest przegiecie paly jak kupie za 300 funciakow to i tak uwazam ze to sporo za wózek :/
|
|
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Co do naszej Zosi to świętą rację napisałaś |
||
|
|
|
#996 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Mi niedawno przyszly wyniki tego badania i mam bardzo male ryzykoCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
trochę wam zazdroszczę tego kupowania... ja większość rzeczy mam po córci. Niby dobrze, bo nie muszę drugi raz fortuny wydawać, ale z drugiej strony to było takie przyjemne
|
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie jest tragedia przedewszystkim w siweta :/ ale staram zeby co drugie swiwet byli moi rodzice na BN.a zapomialam dodac ze u mnieb to juz 8 lat poza domem rodzinnym a wiec jest mi łatwiej bo na poczatku maż sie smial ze ja to z mamą jestem jeszcze złaczona pepowina hihi zreszta mam tutaj jeszcze brata -a mieszkania w Polsce sobie nie wyobrazam :/ Wolala bym tu cala rodzin sciagnac niż wrocic do Polski :/
Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-08-01 o 20:09 |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
slyszalyscie o tej Pannie w ciazy ze zlamana noga co spowodowala wypadek??
ja pierdziele;/ Kasiaexe ja jak bym 2 lata w ie to myslalam ze zwariuje w swieta i normalnie tez;/ wrocilismy do pl mialo byc tak kolorowo.. nie jest zaluje.. skonczyly sie oszczednosci z ie a z pl wyplaty wyzyc to zart;/
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-08-01 o 20:28 |
|
|
|
#1001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba nie umiała wyjechac.Jakos tak jestem zzyta z rodziną, ze czasem jak na wakacje gdzies jade to juz tesknie, ja lubie miec swoich blisko
Wiadomo, ze jak by sytuacja zmusiła to trzeba, ale kiedy tutaj jakos sobie radzimy to nawet perspektywa lepszego mnie nie przekonuje
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym mogła wyjechac jakbym zabrała ze sobą oczywiscie męza, dzidzię mamę i tatę
. ja jestem taki typ człowieka, ze moge mieszkac wszędzie byle z rodziną
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
neska dokladnie, z rodziną bym mogla wyjechać
i naszą psiarnią bo u nas kazdy ma swojego psaa np u mojego tz w rodzinie w ogole nie ma takiej zazyłosci, oni mieszkajac wszyscy w jednym malym miescie potrafia sie miesiac nie kontaktowac, juz nie mowie o wizytach, ale nawet bez glupiego telefonu 'co slychac ' Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-01 o 22:03 |
|
|
|
#1005 |
|
Przyczajenie
|
hej jestem nowa. nazywam sie Sylwia z Otwocka tp. 23.01.2012
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam bym nie mogła mieszkać za granicą. Byłam rok w Niemczech, 4 miesiące pracowałam i Irlandii - wystarczy mi zagranicy
wolę jeździć na wakacje ![]() moja siostra nie mieszka w Polsce i wiem jak ciężko jest być z dala od rodziny, wiadomo, zarabia się inaczej, ale wydaje się też inaczej, ciężko to porównywać. No chyba, że ktoś zarabia tam, w euro a wydaje u nas w złotówkach ![]() idę spać, dobranoc Aha, w poście z linkami dodałam kilka takich, które sama znalazłam. I pomyślałam, że może warto dać linki wartych uwagi sklepów internetowych. Macie jakieś pomysły? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- witaj |
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak będzie w Polsce...na pewno ciężko ale czasami trzeba postawić na kompromis......zresztą ja bardzo tęsknię i z tego powodu chcę wracać...ale wiem że nie zapewnię dzidzi takiego standardu jaki mogła bym zapewnić tutaj. No właśnie...coś kosztem czegoś.
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula u mojego meża w rodzinie dokładnie to samo...
uciekam spac... paaa |
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Witam z rana jako tako z lepszym humorkiem bo pogoda się polepsza ![]() Ah rozłąka z rodzina coś o tym wiem. Co prawda ja nie musiałam wyjechać ale moj mężuś tak Dostał ofertę pracy z Polskiej firmy na wyjazdy zagraniczne. Zgodził się tylko ze względów finansowych. Jest co 9-14 dni w domu no ale to nie to samo co jakby był ze mną cały czas. Puki co musi jeździć musimy skończyć remont naszego mieszkania no i teraz dzidzi się pojawiła. A ja to za wielkiej wypłaty nie mam. Ta nasza Polska rzeczywistości. Jest bardzo ciężko. Przeżywamy rozłąkę ale jak któraś to napisała coś za coś. Najbardziej boli dzień wyjazdu jak widzę ten smutek w oczach TZ. Mam nadzieje ze od Nowego Roku zaczniemy to zmieniać
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z pracy klikam, ale muszę sie ukrywać. Zaraz będę Was nadrabiać, bo wczoraj przeczytałam Was, ale przyznaję, że tylko po łebkach (nie bić ) ... Przeczytałam tylko post Ultra ![]() Kochana, na pewno sie poprawi. A TZ nie ma możliwości przeniesć się do pracy w ramach tej samej firmy, ale w Polsce? Rozstanie na pewno boli, dobrze, że TZ nie wyjeżdza na długo W Polsce jest niestety tak jak jest, czasem mam tego dość. Co z tego, że oboje z mężem pracujemy, jak przydałyby się nam jeszcze dwie wypłaty dodatkowe, żeby jakoś żyć :/ Zrobię co mam zrobić, i wracam do Was
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie
![]() witam Was po weekendzie i lece nadrabiać tyle naskrobałyście
|
|
|
|
#1012 |
|
BAN stały
|
Witaj
![]() Wiecie co mi sie snilo?? Ze zaczelam juz rodzic, nie mialam nic dla dzidziusia i krzyczalam ze nie mam co spakowac do szpitala Uciekam do pracy. Milego ranka
|
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy wyjazdy czy ta kopalnia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Byłam wczoraj na wizycie, mój tż dzielnie stał obok mnie
![]() Nasze cudowne 7 cm szczęścia pięknie robiło fikołki i pokazało nam swoje rączki, paluszki, stópki. Usłyszałam jego bicie serca - coś pięknego i wszystko jest dobrze. Co do badań genetycznych - nie zdecydowałam jeszcze ale raczej nie będę korzystać ![]() Szczęśliwa P.S. Później Was nadrobię ;*
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno sny są przeciwienstwem wiec raczej urodzisz w terminie ![]() Cytat:
![]() Moj tz kiedys mial jechac na misje do Kosowa na rok( jest policjantem ) było cięzko, kłotnie o to straszne, az wkoncu postawiłam ultimatum- wiem brzydka jestem- ze jak wyjedzie to juz do mnie nie wróci. No i został wiem, ze takie misje zmieniaja mezczyzn - caly rok 24h na dobe z samymi facetami- punkt widzenia im sie zmienia, brak szacunku do pieniedzy ( bo zarabia sie tam duzo i w zasadzie łatwo o ile nic sie nie dzieje) brak szacunku do kobiety. Niee juz wole klepać swoją biede
|
||
|
|
|
#1016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też jest niby rozłąką. Ja wychodzę z domu przed 7 rano, wracam po 15-tej. Mąż z kolei pracuje od 15-22... Jak wychodzę, to on śpi, a jak on wraca, to ja śpię... W soboty zwykle jeździ pomóc swoim rodzicom, bo mają gospodarkę. Niby mieszkamy razem, a mało się widujemy. Jak mówię znajomym, jak pracujemy, to mówią, że pewnie jest nam ciężko. No i jest, ale przynajmniej widujemy się rano, wieczorem. Doceniam to tym bardziej, że widzę, ile par musi żyć z dala od siebie. Niby już jestem przyzwyczajona, że Męża nie ma popołudniami w domu, ale tak bardzo chciałoby się do niego przytulić... Chociaż tyle dobrego, że w każdej chwili mogę do niego zadzwonić i pogadać
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki ja tez mialam jakis zly sen nawet nie chce mi sie o nim pisac obudzilam sie zlana lzami;/
co do rozlak to jest cos strasznego, wiem jak ja wracalam 2 mc szybciej do pl niz tz.. jak mnie odprowadzal na lotnisko to wylam jak male dziecko.. kazdy sie w samolocie pytal co sie stalo;/;/;/ dzis znowu jakis taki dziwny dzien
|
|
#1018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super - ja też na takie okazje poluję, ale teraz czekam jezcze miesiąc żeby dowiedzieć się jaka płeć ![]() Czytałam i to ponoć gdzieś z moich okolic
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Nie lubię sie logować w pracy, bo mnie co chwilę wylogowuje Cytat:
), że nie byłoby szans tam żyć. Mieliśmy kilka momentów, że byliśmy gotowi wyjechać, ale jednak nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

wymiotowałam a potem dwa dni go czułam jeszcze 
, jedyna rzecz to konieczne leczenie nadczynności taryczycy i przyjmowanie leków.
.. w końcu usłyszał ale tak cicho było słychać - i nie wiem czy to kwestia urządzenia... i czy to przypadkiem moje tętno nie było...
(bo to tylko koledzy itp).. i jak swoją scenę odegra to myśli że ma cię na kilka dni z głowy...a pewnie jeszcze dumny jest z siebie że cię sobie tak łatwo urobić potrafi..

wolę jeździć na wakacje