|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie kraje Was fascynują?
Świetny temat!
Jest tyle fascynujących miejsc, które warto zobaczyć. Mam kilka swoich ulubionych Szwajcaria, Chorwacja, Malta, Francja.. Nie ma miejsca, które by nie fascynowało w jakimś sensie. Trzeba tylko wiedzieć czego szukać i jak patrzeć na dany kraj.
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Fascynują mnie Indie. Marzę, aby tam pojechać. Póki, co nie jest to podróż na moją kieszeń.
Z bardziej dostępnych miejsc Rosja. |
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Moze napisze miasta/stany w nich. Najbardziej .. Las Vegas!
![]() Z innych: Nowy Jork albo w ogole trasa po USA. Amerykanie maja podobno bardzo fajne podejscie do zycia
|
|
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
Mnie fascyjnuje Wielka Brytania w której studiuję i mam zamiar zostac już na zawsze ale i Indie, do których jadę już na przełomie lipca i sierpnia
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
Meksyk,Brazylia no i moje największe marzenie-Australia.
|
|
|
|
|
#576 |
|
Przyczajenie
|
Peru, Kambodża, Indonezja
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Rosja - marzę o zobaczeniu Moskwy i Petersburga, łącznie z ich flagowymi baletami (Bolshoi i Kirov). Tylko nikt nie chce ze mną jechać.
Z dalszych podróży - Indonezja. Góry, wulkany, rafa, jezioro siarkowe, plaże, ciekawa kultura, dżungla. Jeśli finanse dopiszą, to w 2012 pojadę.
|
|
#578 |
|
Przyczajenie
|
Yavanna84, marzę o wyprawie do Moskwy i Petersburga, ja bym chętnie z Tobą pojechała
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze by tak znaleźć tanie bilety.
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Yavanna84 ja też bym chętnie pojechała.
Ludzie są bardzo uprzedzeni do tego kraju, nikt nawet nie chce słyszeć o podróży w tamte rejony. Szczerze tego nie rozumiem. |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
St.Petersburg i Moskwa
Tam na pewno pojadę , znajdują się na mojej liście 'first to go' Do St.Petersburga jadę prawdopodobnie po maturze , jak przyjaciółka nie będzie dała rady to wyruszę sama. Znalazłam nawet bilety autokarem za 400 zł w 2 strony , czasem bywa też mniej ,zalezy. Czekam na promocje teraz^^ |
|
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
Meksyk, Peru, Stany Zjednoczone, Hiszpania, Argentyna, Boliwia.
Chyba starczy
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
moje typy to;Japonia- Tokio, Hiszpania- Barcelona, ZEA- Dubaj,Australia- Sydney, Brazylia-Rio de Janeiro i Indie
![]() nie wiem dlaczego, ale jakoś uwielbiam tamtejsze zabytki, architekturę, mają ciekawą kulturę... a co dopiero w rzeczywistości ![]() mioodzio Edytowane przez Eshi Czas edycji: 2011-07-15 o 07:09 |
|
|
|
|
#584 |
|
BAN stały
|
Szwecja! W sumie wszystkie kraje Skandynawskie
Znajomi podesłałi nam nietypowy hotel i po pierwszym śmiechu zaczeliśmy się nad tym zastanawiać ![]() http://www.lifestyle.banzaj.pl/Hotel...-Ewy-6799.html To pewnie byłoby szaleństwo ale lato to taki czas szaleństw przecież
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Rumunia
Kraje bałkańskie wydają mi się również bardzo fascynujące I Węgry I Rosja, ale także Łotwa
|
|
|
|
|
#586 |
|
Przyczajenie
|
Uwielbiam podróże, więc lista będzie długa
![]() Wietnam (już zaplanowany na przyszły rok), a potem Japonia, Kambodża, Bhutan, Syria (jak będzie spokojniej), USA, Kanada, Jamajka, a także Australia i francuskie departamenty zamorskie - Gwadelupa i Nowa Kaledonia. Powoli (jak finanse pozwalają) realizuje plany, uwzględniając po drodze pomysły mojej rodziny .
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Skandynawia! Szczególnie Norwegia
|
|
|
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
Yavanna84;27988487]Rosja - marzę o zobaczeniu Moskwy i Petersburga, łącznie z ich flagowymi baletami (Bolshoi i Kirov). Tylko nikt nie chce ze mną jechać.
Ja też marzę, by zobaczyc balet Bolszoj. A może ktoś wie coś na ten temat ? Tzn. miał okazję w czymś takim uczestniczyc... Może napiszecie coś na ten temat Domyślam się że to naprawdę ogromne przeżycie ...
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
Chyba nie ma kraju czy miejsca, którego bym nie chciała zobaczyć..
![]() gdzie chcę: Norwegia: tam wybiore sie na 100% na jakiś miesiąc.. zobaczyć zorze polarna czy przeżyć białe noce, ale wiem, że jest tam bardzo drogie życie, dlatego tą podróż muszę odłożyć troche w czasie ![]() Szwajcaria: niesamowita natura, krajobrazy Islandia: po maturze spędzę tam miesiąc, już sie nie mogę doczekać gejzery wulkany i taka pierwotna przyroda.. ![]() Portugalia: szkoda, że z Polski nie ma tanich lotów, ale kiedyś tam polecę z Niemiec.. Lizbona i Porto, trochę nocnego życia<3 gdzie byłam: Włochy: byłam w Rimini, czyli nie poczułam prawdziwego klimatu, dlatego w przyszłe ferie zimowe poszukam tani lot+ couchsurfing i przez 2 tygodnie chciałabym zwiedzić Toskanię, może wyskoczyć do Rzymu Hiszpania: byłam w Lloret, a marzy mi sie przejechanie całej południowej od Girony przez Barcelone, Walencje, Malagę aż do Gibraltaru no i Madryt oczywiście.. Szwecja: Sztokholm jest piękny, odwiedziłam go przed samymi świetami i ten klimat był niesamowity.. Grecja: taki typowo wakacyjny wypad jest ok, ale chyba nic poza tym.. Francja: Paryż mnie urzekł i kiedyś tam wrócę Niemcy: Berlin zwiedzałam nocą, mam miłe wspomnienia i zaraz po maturze przez polskibus tam pojadę.. Wiem, że mam wiele planów a marzeniom trzeba pomagać.. Teraz mamy dużo możliwości polskibus, tanie loty, couchsurfing, czy bilet interrail.. Najpierw chcę dobrze poznać Europę (chyba do końca studiów zdażę choć w części) a później wybiorę sie troche dalej może NY<3.. |
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się marzy wycieczka objazdowa po USA, a także Syberia, Alaska, ale najbardziej to chyba Grenlandia. Z tych bliższych to zdecydowanie Skandynawia<3, chciałabym też zobaczyć Szwajcarię, a także Rosję-Petersburg, Moskwa.
Edytowane przez FrankieGoesToHLWD Czas edycji: 2011-07-29 o 13:14 Powód: literówka |
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jakie kraje Was fascynują?
A mi tak najbardziej marzy się Hiszpania. W szczególności Barcelona, ale tak naprawdę chciałabym zwiedzić każdy zakątek tego kraju. Uwielbiam hiszpańskie kino, książki, wszystko co związane z Barceloną, dlatego to miasto chciałabym bardzo zobaczyć.
Oprócz tego z chęcią odwiedziłabym Indie, Japonię, Londyn, Nowy York. Jest tyle miejsc, które chciałabym ujrzeć, że długo by wymieniać. Mam ogromną nadzieję, że uda mi się zobaczyć przynajmniej kilka z nich Byłabym przeszczęśliwa, gdybym w przyszłości mogła pozwolić sobie na podróżowanie, to takie moje małe marzenie
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała zwiedzić Amerykę Północną,Południową,Afryk ę i całą Europę. Natomiast nie ciągnie mnie wcale na Wschód-nie mam pojęcia czemu. |
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgadzam się ze stwierdzeniem ,że podróże coraz droższe . Dla mnie wręcz przeciwnie .
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja największą uwagę zwracam na :noclegi oraz dojazd. np. w Polsce jeszcze 10 lat temu ,czy to w górach czy nad morzem, spokojnie można było znaleźć kwaterę za 15-20 zł.Dziś 30-40 zł to minimum.To samo z Chorwacją,gdzie często jeżdżę.Apartament w Zadarze- 2002 r. - 20 euro, 2004r.- 35 euro + klimatyczne 2006r.-50 euro ,boję się co będzie w przyszłym roku ,bo zamierzam jechać. To samo z paliwem/gazem - cały czas drożeje. |
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Cuba ,Cuba, Cuba !!!!
![]() a potem - Puerto Rico,Chile i Argentyna ![]() potem "ewentualnie" Meksyk i Brazylia i "ostatecznie" Australia
|
|
#597 |
|
Przyczajenie
|
Od zawsze fascynuje mnie Brazylia i to właśnie jest podróż moich marzeń, póki co niezrealizowana
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Rosja -zawsze chcialam tam pojechać .
|
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Grecja i Egipt. W Grecji nie byłam, ale bardzo bym chciała pojechać do Paralii. Marzą mi się greckie dyskoteki i zabytki (mimo, że nie lubię zwiedzać).
W Egipcie byłam trzy razy z rodziną i zawsze było świetnie, tak klimatycznie. Po dwóch tygodniach spędzonych tam nie mogłam się przestawić do normalnego życia :p
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Hiszpania, Monako, zjechać całe Stany Zjednoczone, Australia- podglądać skaczące kangury
i Japonia
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.