|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
ale dziś już pogardził ![]() i brzuszek też miałaś najmniejszy
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czasu do czasu to fajnie coś ugotować ale codziennie nie widzę tego ![]() zobaczymy, po próbuje jeszcze inne słoiczki i najwyżej ![]() mam planu gotować jej brokuła z ziemniakiem bo nie mogę nigdzie dostać
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ja gotowałam co dwa dni.
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Anika znowu dziś popłakuje, podobnie jak w niedzielę tylko na szczęście na kolanach od razu się uspokaja. I tak sobie siedzimy ![]() Anessa, super że jest lepiej Kampasiula, piękna rodzinka Laseczka, no to masz dziś przesrane ale chłop z Kacpra ![]() Ada, dużo przeszłaś ale najważniejsze że już jest dobrze Marta, faktycznie myśliciel ![]() Prunelle, biedactwo Eirene, noo Aleks długo tak wstawał w nocy, przez pół roku regularnie, potem wróciłam do pracy i powolutku stopniowo zaczął wydłużać czas spania. Tak jak teraz wstaję z Aniką to z nim dopiero koło roku ![]() Agus, Anika też ma chyba nietolerancję laktozy ale wysypki nie ma, za to od zawsze robi wodniste kupki i męczą ją bóle brzuszka. Izabela, dla Idalki. Olusia, Anika tyle ważyła pod koniec czerwca
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna zglupiec!heh, ktorys maluch wazy mniej od mojej? ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- nie zalamuj mnie
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza no własnie ja tak jak aja gotuję co 2 dni i juz żadna filozofia samo się gotuje tyle tylko co obrać warzywa i potem zmiksować blenderem ![]() Gosik to trochę mnie pocieszyłaś że to minie hehe bo czytam na necie fora gdzie mamy 3latków skarżą się że ich dzieci na butlę wstają albo że się kręcą cały czas...po prostu mnie się wydaje że takie mam dziecko - aleks też chyba taki że wszędzie go pełno nie? mój chyba też taki będzie i dlatego ciężko mu spać... potem jak się wybiega w dzień to może padnie...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-08-02 o 18:36 |
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gosikk eirene ufff... zjadłam teraz 2 pączki z marmoladą do tego owocowa wyspa z jogobelli z jagodami i chce jeszcze...ale smaczne połączenie |
||
|
|
|
#1088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś Nadunia ma dizen marudy, co jakiś czas wybucha płaczem Nie wiem, czy to nie zęby.
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę Wam powiedzieć, że mam dziwne dziecko
Chciałam mu dać rumianek, żeby nauczyć go z butelki trochę żeby mąż mógł sam coś podawać i d**a blada. Nie chce wogóle pić ani z TT, ani z Aventu, ani z Canpola. Odciągnęłam też moje mleko i próbowałam mu podawać, bo myślałam, że poprostu mu rumianek nie smakuje, ale moje mleko z butelki też było be:/ a był głodny na bank, bo po spaniu i po próbach butelkowych zadowolony dorwał w końcu cyca.Chyba jeszcze sprobuje kupić taki smoczek zwykły kauczukowy ![]() a i jeszcze jedno...Czy zauważyłyście, że z Pampersów Active wylatuje żel? Michał ma za każdym razem pupe w kulkach żelowych:// Dzieje się tak odkąd kupiłam czwórki. W poprzednich rozmiarach tak nie było.
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-08-02 o 19:16 |
|
|
|
#1090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja wazyla tyle dawno temu, ale myse ze gora 2-3 cm dluzsza od Twojej malej:P Cytat:
![]() Lenatez spala od 13.45 do 16.30 i ja obudzilam, bo wypadaloby zjesc;p ale butle jadla poltorej godziny i teraz znowu padla, mam nadzieje ze nie bedzie dluzej spala niz 30 min bo znowu bedzie buszowala do 22![]() Cytat:
Bylismy w sklepie i jakas baba z zaskoczenia wziela Lene na rece... sie wkuryzlam, spojrzalam na Tzta i on do niej ze ja nie lubie jak ktos bierze mala na rece i oddala... wkurza mnie to... tutaj ludzie uwielbiaja dzieci, co sekunde musze sie zatrzymywac bo ktos chce poogladac Lene, albo zagadac, albo dotknac... aha caly czas mowia jaki ladny chlopiec bo dziewcyznki maja przebite uszy... nie ma szans nie przebije do 10 roku zycia hehe a oni tu miesiecznym dzieciom przebijaja. Lena sie smieje do wszystkich czy obcy czy ciotka bez roznicy;p
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki |
||
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar iść tym schematem z bobovity co kolba podawała tam jest ile i kiedy podawać ![]() Cytat:
wariatka orgazm haha fajny taki poród zazdroszczę
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jakoś nie mam ochoty dokładać sobie kolejnych, już i tak 2 razy w tygodniu gotuje dla nas
|
|
#1094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozesz przecuiez ugotowac raz na miesiąc 3 zupki, i zamrozić ![]() Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używałam jeszcze 4, wiec nie wiem, z trojek nic nie leci. Cytat:
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Lena za uszy ciagle szarpie, czasami tak szarpnie ze krew leci... nie wiem co ona ma z tym lapaniem uszu, szczegolnie jak sie wkurzy
|
#1097 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tity gratulujemy 5 miesięcy
![]() wy tu o rozmiarach 74 a moja jeszcze w niektóre ciuszki z 62 wchodzi tra już nie pamiętam czy gratulowałam Nadii 4 miesięcy ja swojemu mężowi nic nie prasuje Cytat:
super dziewczyny głosy oczywiście oddane gosik współczuje dwugodzinnego płaczu, ja bym wysiadła Cytat:
hehehe jak nie kaszki to arbuz, montii uważaj bo następnym razem piwka siorbnie ![]() Cytat:
my jemy ostatnio przy Nadii bo wtedy jest cisza hahaha patrycja wariatko umarłam marta super myśliciel Cytat:
super kampasiula super wyglądacie iza troszkę jestem zawiedziona bo myślałam że więcej będzie z programów komputerowych a tu dopiero od jutra zaczynam płatnika i symfonie, ciekawa jestem jak je opanuje w cztery dni a w sobote egzamin, już się boje ![]() mówisz że ewentualnie mogę cię wykorzystać
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Cytat:
Kurde młoda dziś kompletnie nie chciała jeść kaszki z butelki ![]() Wkurzyłam się, zagęściłam i jadła łyżeczką potem zapiła mlekiem z cyca i poszła spać
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka ojej,współczuję
![]() Eirene kto wie,moze to i przez płyn ![]() tajka moja też za wiele nie je i o dziwo ładnie przybiera ![]() prunelle o kurcze...armagedon? biedna moze to rzeczywiście przez ząbki...?laseczka ijaaaa,jak pieknie podpiera się na rączkach! agus87 ładnie rosnie TWoja niunia ![]() izabela ale sie cieszę! w koncu powoli się przekona ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Jakoś mało czasu dzisiaj miałam na przesiadywanie przed komputerem. Mama wrociła dziś ze szpitala. Miała robioną krioterapię. Majka dostała dzis pierwszy raz krem jarzynowy i cos nie bardzo jej zasmakował poza tym,nocka w miaaaare,chociaż zawsze mogło byc lepiej :P
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli Twoja też drobna bo starsza od mojej ponad miesiąc i 400 g różnicy |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz ma 3 rodzaj smoczka,który najbardziej mu odpowiada z NUK-a,z Canpolu też ciągnie---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- pisałam wcześniej,że byliśmy na szczepieniu.Tymek waży 7kg i ma 67cm,Jednak przez 6 tyg przybrał tylko 300g co wy na takie coś?
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo do mamy sie uśmiechnąć
|
|
#1103 | |||||
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam chustę i Nadia jak na razie zachwycona
mąż dzwonił że dostaliśmy paczkęz bebilonu i gazetę twój maluszek Cytat:
Cytat:
wy zapomniałyście ubezpieczyć swoje dzieci a ja zameldować ![]() Nadusia w ogóle się nie odwraca ![]() laseczka ale masz kupny dzień Tajka o kurcze teraz lepiej uważać, dobrze że byłaś z tyłu Cytat:
szkoda że wcześniej tego nie przeczytałam bo dziś kupowałam płyn i też bym ten kupiła ![]() laseczka super zdjęcia, widzę że większość dzieciaków to telemaniaki , z tymi złączonymi rączkami wygląda jak aniołek Cytat:
![]() iza gratulujemy nie ma to jak kuchnia mamy ![]() olusia ale masz kruszynkę, chociaż Nadia miesiąc starsza i waży 6100 w jej wieku ważyła troszkę mniej chociaż moim zdaniem wygląda jak pucuś Cytat:
kampasiula jeżeli lekarz nie zwrócił na to uwagi to może wszystko ok, moja przez ostatni miesiąc ok 400 przybrała i wg lekarza nic się nie dzieje, tak jak niutka kiedyś pisała jeżeli dziecko mieści się w centylach to wszystko jest w porządku ufff nadrobiłam forum ale tylko od 20 strony :P
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-08-02 o 21:16 |
|||||
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
niutk1
eirene czy wyście się zmówiły ![]() wg mnie bezsensu gotowac zupki na miesiąc, skoro myślę, że za 3 tygodnie normalnie zaczniemy dania po 5 miesicu, już z mięskiem i kaszką manną a nie same zupy wiadomo jeśli wszystkie słoiczki będą beee i wtedy nie będzie wyjścia, ale razie to dopiero pierwszy tydzień wprowadzania jedzonka ![]() Cytat:
![]() ewentualnie możesz
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka
węz wrzuć gdzieś fotkę w chuście ![]() najgorsze to było, jak leżała na brzuszku i nagle pacnęła twarzą o mate, aż było słychać, tak się rozpłakała ![]() Gdy jej dawałam zupkę, to się uparła, ze chce trzymać łyżkę, wiec jej dałam inna i trzymała, a ja karmiłam aja- super, mam nadzieje, ze nie wykupią Iza- nie esjtes sama, ja ogólnie nie przepadam za gotowaniem zup, to moja pieta achillesowa, szczegolnie pomidorówkę zawsze schrzanię i tez wole słoiczki Zupy to ja mogę robi, ale tajska czy inna ostra, a tego dziecku nie dam
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
wanilka koniecznie zrób fotkę
|
|
#1107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a trzeba zameldować specjalnie jakoś??? czy to jak się zgłasza że się urodzilo dziecko??? no widzisz następnym razem kupisz ja wtedy bedę wiedziała czy na pewno po tymśpi ![]() Cytat:
![]() nie no to możesz tylko raz i na 3tygodnie ci starczy hehe albo po prostu trzeba doprawić tą ze sloiczka może zje wtedy w sumie fakt - niedługo już kaszka i mięsko ale trudne to wprowadzanie nie? ![]() mój póki co jabłuszko wcina że aż mu się uszy trzęsą dziś zupka była be wczoraj zjadł 200ml... nie kumam dzieci
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas nie trzeba meldować,
w USC przy rejestracji, pani powiedziała, że dziecko meldują automatycznie tam gdzie mama jest zameldowana ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
moja jabłka nie lubi ![]() dzisiaj chciałam dać jej sok marchwiowy i też był beee ![]() zastanawiam się co jutro, czy ziemniaki ze szpinakiem czy zupkę marchwiową z ryżem z Bobovita ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj przepis
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

ale dziś już pogardził 

Nie wiem, czy to nie zęby.
Chciałam mu dać rumianek, żeby nauczyć go z butelki trochę żeby mąż mógł sam coś podawać i d**a blada. Nie chce wogóle pić ani z TT, ani z Aventu, ani z Canpola. Odciągnęłam też moje mleko i próbowałam mu podawać, bo myślałam, że poprostu mu rumianek nie smakuje, ale moje mleko z butelki też było be:/ a był głodny na bank, bo po spaniu i po próbach butelkowych zadowolony dorwał w końcu cyca.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)