"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 15:14   #151
Dorisek16
Raczkowanie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Najważniejsze powszechne opinie dotyczące wpływu zielonej herbaty na zdrowie:
  • powstrzymywanie niektórych chorób jak np. choroba Alzheimera, choroba Parkinsona.
  • działa zapobiegawczo niektórym rodzajom raka, szczególnie rakowi piersi.
  • pomaga w leczeniu stwardnienia rozsianego.
  • przeciwdziała niszczeniu komórek i błon międzykomórkowych przez niwelacje rozprzestrzeniania się wolnych rodników, proces ten ma miejsce podczas utleniania.
  • redukuje poziom złego cholesterolu w organizmie przez obniżenie produkcji trójglicerydów i zwiększenie poziomu dobrego cholesterolu.
  • podwyższa poziom noradrenaliny, która wpływa na przyśpieszenie metabolizmu.
  • japońscy naukowcy stwierdzili, że można spalić 7-80 dodatkowych kalorii pijąc dziennie 5 filiżanek zielonej herbaty, niejaki Nicholas Perricone twierdzi, że w ciągu 6 tygodni można zrzucić 4,5 kg pijąc zamiast kawy zieloną herbate.
tak na szybko z neta sciagnelam
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:15   #152
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Cocktail no my też zawsze na zdrój jeździmy a przeważnie to kręgielnia ( uwielbiam tam grać w cymbergaja ) albo do kukły, od kukły uwielbiam hamburgery a w z amorka jeszcze frytek nie jadłam, boję się ryzykować z frytkami, bo jak już się skuszę ( jak ostatnio pod Kopą ) to była tragedia takie niedobre
A co do mierzenia to ja też mam tyle rano przed jedzeniem
Przeczytałąm; cyberGEJA

a propos frytek- zjadłam dziś mała porcję z sałatką(kukurydza,sałata, marchewka,ketchup,majonez ). Ile to może miec kalorii ?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:48   #153
kosaciec
Raczkowanie

antila...moze Ty juz jestes na tej diecie, bo ja tez 1kg na tydzien chudne i wiecej jakos nigdy mi sie nie udalo ale tak tez jest zdrowiej...
kosaciec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:13   #154
_Baletnica_
Zadomowienie

Aniu, rozumiem Cię doskonale...i z teściową też...ale powinnaś napisać co u Ciebie...żeby się wyżalić- wtedy będzie Ci łatwiej. I rozumiem, że z dietą na opak- masz tyle spraw na głowie. Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą..i oczywiście- mam nadzieję, że pochwalisz się zdjęciami ślubnymi ?
Monia, jejku...dziewczyno..ile Ty przeszłaś w życiu...choroba matki...jestem w szoku. Nie wiem czy ja poradziłabym sobie z tym..Przez 3lata byłam w liceum wolontariuszką- niestety odbiło się to strasznie na mojej psychice..
Dżaga, hehe...ja na Avatarze byłam z Tżtem w kinie. On siedział wyprostowany w tych okularach- myślałam, że ogląda...a on spał...
Też zrobiłam sobie ranking najlepszych filmów, może komuś się do czegoś przyda:
Bitwa o Irak
Green zone
szczury tunelowe
Korczak
Dzieci Ireny Sendlerowej(!!!!)
Lista Schindlera
Szara Strefa
Ucieczka z Sobiboru
Stalingrad!!
Ostatni pociąg
Chłopiec w pasiastej pidżamie

Lubię filmy wojenne i o tematyce holocaustu. Jeśli któraś z Was oglądała coś ciekawego w tej tematyce to proszę o info.

U mnie dzisiaj:
- duży talerz otrębów i płatków
- kawałek arbuza
- serek homogenizowany 0%(samo białko) z łyżeczką dżemu wiśniowego
- 2małe pomidorki z serkiem wiejskim light i kanapką chleba wieloziarnistego
-a na kolację to nie wiem...hm..może jajecznica z 3jajek z samym pomidorem i cebulą i 1kanapką chleba wieloziarnistego.

Dzisiaj piękna pogoda, cały dzień leżę na słoneczku
Stary 2011-08-03, 16:27   #155
monika01011986
Zakorzenienie

Ja już w domku Ależ sobie odwaliłam pyszny obiad! ALe za dużo go zjadłam.... napchałam się jak świnia. Jak wam pokaże zdjęcie ile tego było to z krzeseł pospadacie. A zrobiłam sobie warzywa na patelnię z Biedronki 400 g!!!!! (w 250g jest 168 kcal) a dlatego aż tyle bo na początku miałam w planach zjeść tylko te warzywa i nic poza tym a po chwili pomyślałam, że jak dodam jajko to będzie lepsze więc wrzuciłam jedno i 5 plasterków pokrojonych w kostkę szynki konserwowej. Do tego wszystkiego trochę Vegety i wyszła taka a'la zapiekanko-jajecznica Pyszne było!!! Ale z ilością przesadziłam... zjadłam to wszystko czyli prawie pół kilo jedzenia!!! Masarka no ale ważne że nie było to mocno kaloryczne :P Podwieczorku juz na pewno nie ruszę, gdzieś przed 21 zjem kolację. Pyszne są te warzywa z Biedronki i mają bardzo dużo ziemniaków a worek 750 g kosztuje 3,99. Jutro już na pewno nie zobaczę 57,3 na wadze bo tak się napchałam że masakra
A byłam dziś na spacerku z synkiem i zaszłam do POLO po otręby granulowane śliwkowe Pogoda cudowna, aż szkoda w domu siedzieć ale mały chciał spać więc przyszłam.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość

Lubię filmy wojenne i o tematyce holocaustu. Jeśli któraś z Was oglądała coś ciekawego w tej tematyce to proszę o info.

Ja pamiętam jak się poryczałam na filmie "Jeniec" cudowny film koleś tyle przeszedł ale zobaczyć znowu swoją rodzinę - coś pięknego.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Monia, jejku...dziewczyno..ile Ty przeszłaś w życiu...choroba matki...jestem w szoku. Nie wiem czy ja poradziłabym sobie z tym..Przez 3lata byłam w liceum wolontariuszką- niestety odbiło się to strasznie na mojej psychice..
No przez te 25 lat życia sporo już widziałam i sporo się nauczyłam. I choć nie były to tylko przyjemne rzeczy cieszę się że ich doświadczyłam.
Ja bym nie mogła być wolontariuszką... po urodzeniu dzieci stałam się taka wrażliwa na ludzką krzywdę że masakra. Jak widzę, że ktoś cierpi to od razu ryczę. Nawet jak widzę pijaka śpiącego na ulicy to mam łzy w oczach Jak widzę w telewizji umierające dzieci w Afryce przez tą cholerną suszę to siedzę i ryczę. Nie rozumiem tego świata! Zamiast organizować jakieś porąbane EURO i inne imprezy tego typu to wszystkie Państwa powinny zrzucić się na jedzenie i pomóc tym ludziom z Afryki. Dla mnie to nienormalne.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:27   #156
meeedzik
Zakorzenienie

Swetisch hehe ja tak nie raz w żartach mówię

Kurcze ja też coś dziś głodna jestem teraz siedzę i popijam jogurt Zero z Biedronki, ale za bardzo mi nie smakuje, nie chcę nic jeść, bo później mam hamburgera w planach.
Stary 2011-08-03, 16:28   #157
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorisek16 Pokaż wiadomość
Najważniejsze powszechne opinie dotyczące wpływu zielonej herbaty na zdrowie:
  • powstrzymywanie niektórych chorób jak np. choroba Alzheimera, choroba Parkinsona.
  • działa zapobiegawczo niektórym rodzajom raka, szczególnie rakowi piersi.
  • pomaga w leczeniu stwardnienia rozsianego.
  • przeciwdziała niszczeniu komórek i błon międzykomórkowych przez niwelacje rozprzestrzeniania się wolnych rodników, proces ten ma miejsce podczas utleniania.
  • redukuje poziom złego cholesterolu w organizmie przez obniżenie produkcji trójglicerydów i zwiększenie poziomu dobrego cholesterolu.
  • podwyższa poziom noradrenaliny, która wpływa na przyśpieszenie metabolizmu.
  • japońscy naukowcy stwierdzili, że można spalić 7-80 dodatkowych kalorii pijąc dziennie 5 filiżanek zielonej herbaty, niejaki Nicholas Perricone twierdzi, że w ciągu 6 tygodni można zrzucić 4,5 kg pijąc zamiast kawy zieloną herbate.
tak na szybko z neta sciagnelam
Taaaaaaaaaaaaa dlatego ja łykam zieloną herbatę w tabletkach bo w formie pitnej nie przechodzi mi przez gardło

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 16:30   #158
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
antila...moze Ty juz jestes na tej diecie, bo ja tez 1kg na tydzien chudne i wiecej jakos nigdy mi sie nie udalo ale tak tez jest zdrowiej...
Ja niestety chudnę 1 kg na miesiąc a nie na tydzień

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:42   #159
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Swetisch hehe ja tak nie raz w żartach mówię

Kurcze ja też coś dziś głodna jestem teraz siedzę i popijam jogurt Zero z Biedronki, ale za bardzo mi nie smakuje, nie chcę nic jeść, bo później mam hamburgera w planach.

Te jogurty mi tez nie smakują. Okropne są - smakują jak śmietana.
Dziś byłam z dziećmi na placu zabaw i obok jest taki bar gdzie mają najlepsze hamburgery w mieście.... w miękkiej bułeczce z sosem czosnkowym i chciałam sobie kupić i zjeść zamiast obiadu ale musiałam być twarda i iść do domu zjeść warzywa na patelnię :P

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Przeczytałąm; cyberGEJA

a propos frytek- zjadłam dziś mała porcję z sałatką(kukurydza,sałata, marchewka,ketchup,majonez ). Ile to może miec kalorii ?

100 g frytek zrobionych w frytkownicy ma 250 kcal.
Sałatka - zależy ile jej zjadłaś Ale moim zdaniem w 350 kcal się zmieściłaś więc jest ok - jeśli zjadłaś to zamiast obiadu

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Monia ja tam wole płatki z jogurtem jogurt mnie zapycha a takie mleko to przeleci przeze mnie poza tym jak ciepłe i jak wsypę płatki to będą takie miękkie a ja lubię troszkę pochrupać Jeśli chodzi o mleko to toleruje je tylko w jogurtach i innych przetworach ewentualnie kakao samego mleka nawet z płatkami nie lubie
Jeju ja mleko kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego A płatki lubie takie trochę miękkie Poza tym nie wyobrażam sobie na śniadanie nie zjeść nic ciepłego - to jest podstawa śniadania. Zimny jogurt nie przeszedłby przez gardło mi.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
monia no proszę trochę stanowczej diety i od razu waga spada
Ale ja wiedziałam że tak będzie Już dawno gdybym tak jadła jak teraz to waga by mi spadła. A ja ciągle grzeszyłam i jadłam porcje jak dla słonia - tak jak dziś obiad jestem na siebie zła że tyle zjadłam.... ogromna porcja i mam brzuch jakby miał mi zaraz pęknąć

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 16:45   #160
desire87
Zadomowienie

dziewczyny kurcze nie mogę używać hula hop bo ciągle mnie bolą boczki. Też tak miałyście na początku?

dziś miałam pierwsze ważenie, po tygodniu diety - waga pokazała 63,5 - niby nienajgorzej ale póki nie będzie 5 z przodu to nie ma radości :P

a w ogóle to chyba mam grypę żołądkową całą noc mnie muliło i bolał brzuch, w pracy myślałam, że umrę i zaraz kładę się spać, bo nie da się z tym funcjonować. Boli głowa, brzuch, gardło, mięśnie - wszystko! i do tego mdłości ;/ strzeżcie się tego ;]

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a mleko uwielbiam ale tylko na zimno :P wyjątkiem jest kakao, które mogę pić i zimne i gorące ale na śniadanko płatki z mlekiem z lodówki, obowiązkowo!
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:52   #161
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
160 cm zawsze byłam drobna, utyłam przez ostatni rok do tych 57 kg i powiedziałam dość.

Teraz właśnie rozglądam się za waga kuchenną, może coś polecicie?
Witaj Dobrze, że należysz do osób które potrafią sobie powiedzieć dość gdy widzą, że tyją mało takich ludzi jest
Co do wagi to ja mam z Rossmanna z wyświetlaczem LCD i szklanym talerzem. Bardzo ładna i dokładna - kosztuje 31 zł. Polecam

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
ja nie cierpie herbaty czerwonej. Mam po niej wzdecia i mi nie dobrze po lyku jej.

Ja wlasnie po obiedzie. Tz kupil carbony z sosem grzybowym z Lidla. Zjadlam jednego z surowka. I teraz mam dylemat. Bo Tz kupil drozdzowki dla mnie i dla siebie. Chyba zamiast podwieczorka i kolacji zjem jeden posilek, te drozdzowke. Wezme z serem bo do zjedzenia mam 270kalorii. Przekrocze o 30kalorii ale to nic. Dzisiaj bedzie 1030kalorii.

ojjj pewnie, że się nic nie stanie - Ty już nie bądź aż taka dokładna ja nigdy nie liczyłam i nie liczę dokładnie kalorii. Jem tak na oko :P no i jakoś schudłam do 1200 możesz jeść przecież !

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorisek16 Pokaż wiadomość
Monia gratuluje spadku
Ja zrobilam zdj tylko sniadania o 2 sniadanku zapomnialam pstryknac
Dziękuję
No ale jak mogłaś zapomnieć o zdjęciu! no wiesz Ty co

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaczyrek Pokaż wiadomość
hej kobitki nie wiem czy mnie pamiętacie, ale melduję się, że żyję, u mnie z dietą na bakier,dlatego też się nie udzielałam, chociaż od czasu do czasu was tutaj podglądam ostatnio mam tyle stresu, że nawet jak grzeszę waga nie rośnie bazuję na granicy 64 kg odkąd tż wrócił, postanowiłam, że do ślubu będę się tego 3mać, co prawda gdyby 1-2 kg spadło obrażać się nie mam zamiaru, a po weselu obiecałam sobie, że jeszcze co nieco zrzucę
widzę, że zamieszanie jakieś było skoro nowy wątek zaistniał, no ale mniejsza z tym....
Wszystkim kobitkom gratuluję spadku wagi

Moniu już prawie jesteś u celu, gratuluję

po długich ulewach w końcu i u nas zaświeciło słoneczko marzy mi się jakiś letni wypad, przez ten ślub i problemy z moją przyszłą teściową odechciewa się wszystkiego, kto by pomyślał, że jedna kobita tak może zatruć życie,... ale na to szkoda czasu żeby się użalać

pozdrawiam ciepło!!!
Dziękuję no już nie dużo mi zostało ale zapewne coś się zrypie po drodze i znowu nie ujrzę tych 55 dziś już przesadziłam z obiadem
A wczoraj właśnie myślałam o Tobie nawet napisałam posta - nie wiem czy czytałaś? A co tam z tą teściową? Wtrąca się czy co?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 16:52   #162
PannaWhitehouse
Przyczajenie

GG do PannaWhitehouse

Witam
szukam odpowiedniej diety dla siebie, próbowałam już wielu i waga w miejscu stoi dalej.
Teraz jest 80 chcę żeby było 70 narazie jeżeli to osiągne będę naprawdę dumna z siebie a potem się zobaczy..
pozdrawiam !
PannaWhitehouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:03   #163
agniesikk
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny, ja juz po pracy, zmienily mi sie godziny

Chcialam nawiazac do ksiazki, o ktorej pisala Baletnica... Kupilam ja kiedys mamie na urodziny... Psychike trzeba po niej zbierac z podlogi. Jest potwornie smutna i poruszajaca.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:07   #164
monika01011986
Zakorzenienie

Dziewczyny oglądacie czasami na Eska TV ten program z Kubą Wojewódzkim i Michałem Figurskim "Poranny WF" ??? U mnie Eska TV cały dzień leci i właśnie między teledyskami leci ten program Dzwonili do tłumacza ruskiego bo Kuba udawał szefa restauracji a Michał klienta z rosji który przyszedł z synem i ten syn się zatruł pietruszką z zupy. Spadłam z fotela ze śmiechu jak ten syn co się zatruł pietruszką zaczął stękać do tego tłumacza w telefonie a ten miał przetłumaczyć dla Kuby co on mówi. No dawno się tak nie uśmiałam Oczywiście tłumacz nic nie zrozumiał i na końcu tylko krzyknął - " z nim to do szpitala trzeba!!" Ale to są czuby ten Kuba z tym Michałem oni są lepsi niż kabaret uwielbiam Kube i jego teksty
Poszukam w necie może gdzieś znajdę ten filmik

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja niestety chudnę 1 kg na miesiąc a nie na tydzień
No a jak wygląda Twój jadłospis? Co jadasz rano i przez resztę dnia? Jakieś leki przyjmujesz? np. tabletki antykoncepcyjne?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 17:13   #165
Dorisek16
Raczkowanie

U was tak fajnie a u mnie leje caly dzien
Własnie wcinam sobie kurczaczka, mniam
Baletnica co do filmow o holokauscie to polecam "KATYN" I "PIANISTA"
ogladalam je tyle razy i za kazdym rycze jak bobr

Monia
ja tez jestem taka wrazliwa na wszystko, na krzywde ludzka a nawet jak sa szczesliwe zakonczenia w filmie to tez becze jak glupia
a co do Kuby wojewodzkiego to fajne ma teksty ale Figurskiego nienawidze normalnie
Stary 2011-08-03, 17:21   #166
aniaczyrek
Raczkowanie

Moniu, Baletnico o widzicie telepatycznie mnie przyciągnęłyście niestety nie czytałam Moniu bo to pewnie na poprzednim forum ale dziękuję Ci za pamięć
a co do teściowej - temat rzeka ale cóż powiem tak ona ma za sobą 4 nieudane małżeństwa - dosłownie, już nie wspomnę o innych walorach, do tego że tak to ujmę lubi sobie "drinknąć" ja jestem inna mam swoje zasady, jeśli coś mi nie pasuje izoluję się od tego, ona nie potrafi mnie zaakceptować, nie rozumie, że nie mogę przystać na to co się dzieje pod jej dachem dlatego, żeby było bez konfliktów unikam jej, jestem tam tylko kiedy muszę, niestety ta się mści za to, rozpowiada na mój temat cuda wianki... uważa że zabrałam jej synka "oczko w głowie" który był na jej każde zawołanie, psuje mi niestety bardzo opinie historiami z "życia wziętymi" - tż stoi za mną murem, pokłócił się z nią strasznie za te "bluje" ona jest teraz "matką miłosierdzia" pokrzywdzoną przez los i nie akceptowaną przez dzieci oj to tak w skrócie -a reasumując ona NIE MOŻE PRZECIERPIEĆ, ŻE NAM SIĘ UKŁADA ......
a do tego nasze wesele, ta się rękami i nogami zapiera że nie przyjdzie, my nawet ochoty zapraszać jej nie mamy, no ale co zrobić musimy się przełamać i tam pojechać.. także widzicie kobitki mam "meksyk" przed najważniejszym dniem w życiu.....
jakby nie wsparcie tż i non stop mówienie mi, że MAM SIĘ NIE PRZEJMOWAĆ to chyba bym odpadła.... zwłaszcza, że w mojej rodzinie jest zupełnie inaczej jest normalnie... nie jestem przyzwyczajona do tego typu patologii i chyba dlatego tyle mnie to kosztuje zdrowia i nerwów, mam tylko nadzieję, że po ślubie się odczepi i uciszy... chociaż jak to mówią nadzieja, matką głupich i znając życie do sędziwej starości będzie mi upiększać

Wzrost : 170 cm ;
2011: marzec: 74kg
;kwiecień:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesień 66kg lipiec 2012 - 72 kg :-( - walki c.d.

Edytowane przez aniaczyrek
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:24
aniaczyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:26   #167
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Ja tam kocham Avatara najlepszy film na świecie dla mnie!
Nie oglądałam. Naprawde taki świetny?
Cytat:
Swetisch jej przepraszam musiałam gdzieś przeoczyć Twój post bardzo dziękuję ;*
sweetish, prościej sweet .
Nie przepraszaj, to taki żart tylko
Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
J
Sweetish, ooo tak, jestem, jestem. Nie wiem ile filmów widziałaś, może akurat trafię w te które już obejrzałaś. Ale gorąco polecam: K-Pax, American Beauty, Infiltrację, Shutter Island, The book of Eli, Skazani na Shawshank, Zielona mila, Życie za życie i z ostatnich Jestem bogiem (trochę nudnawy, ale ciekawa historia). Aaa...i jeszcze Fight Club (ogólnie filmy Finchera są dobre), Adrenalina i Snatch (nie pamiętam polskiego tytułu). No i dla mnie to chyba jedne z najlepszych filmów, jakie są do obejrzenia.
Ogladałam tylko te zaznaczone na zielono, wiec dzieki wielkie za propozycje W wolnym czasie sobie obejrzę
Cytat:
Też zrobiłam sobie ranking najlepszych filmów, może komuś się do czegoś przyda:
Bitwa o Irak
Green zone
szczury tunelowe
Korczak
Dzieci Ireny Sendlerowej(!!!!)
Lista Schindlera
Szara Strefa
Ucieczka z Sobiboru
Stalingrad!!
Ostatni pociąg
Chłopiec w pasiastej pidżamie

Tobie również dziekuje za liste.
Chłopca w pasiastej piżamie oglądałam ostatnio, rzeczywiscie bardzo dobry film. Co do reszty- sprawdzę, bo po tytułach nie kojarzę.
Z wojennych mogę Ci polecić na przykład film Bracia

Cytat:
Te jogurty mi tez nie smakują. Okropne są - smakują jak śmietana.

100 g frytek zrobionych w frytkownicy ma 250 kcal.
Sałatka - zależy ile jej zjadłaś Ale moim zdaniem w 350 kcal się zmieściłaś więc jest ok - jeśli zjadłaś to zamiast obiadu

Co do jogurtów z Biedronki.
Te 'zero' rzeczywiscie niespecjalnie smaczne. A próbowałyscie moze actiplus L.casei napój probiotyczny? Sprzedawane są jak actimelki w 6-paku.
MI smakuje, ale nie wiem po składzie czy to coś warte w ogóle... Mozecie je zobaczyc w gazetce Biedronki na stronie 3. Kosztują 4.79zł. Dostępne w 3 smakach-naturalne, truskawka i egzotyczne.
100g(1buteleczka) zawiera
kcal - 76(4%)
cukry- 13.3g(15%) węglowodany -13.5g(5%)
tłuszcz 0.8g(1%) w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5g(3%)
sól 0.01g(2%)
białko -3g(6%)
sód-0.04g)2%)
witamina C 24mg/40%wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej

A co do frytek i ilosci sałatki.
Wszystko zmieściło się (tak pol na pol) na takiej tacce papierowej, wiec chyba niewiele klik

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:33
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:38   #168
monika01011986
Zakorzenienie

Ooo mam!!! Znalazłam na You Tubie!!!
Macie link :
http://www.youtube.com/watch?v=K2SmapcsSvw

to ten filmik z Kubą Wojewódzkim i Michałem Figurskim o ruskim kliencie beka

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny, ja juz po pracy, zmienily mi sie godziny

Chcialam nawiazac do ksiazki, o ktorej pisala Baletnica... Kupilam ja kiedys mamie na urodziny... Psychike trzeba po niej zbierac z podlogi. Jest potwornie smutna i poruszajaca.
Domyślam się i bez czytania wiem co w niej jest.... Przez chwilę pomyślałam, aby kupić ją mamie aby wiedziała, że nie jest sama na tym świecie z tą chorobą ale chyba to kiepski pomysł. Na pewno kiepski!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 17:45   #169
agniesikk
Zakorzenienie

Kiepski, tam jest wszystko opisane, az do jej smierci....
Stary 2011-08-03, 18:09   #170
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaczyrek Pokaż wiadomość
Moniu, Baletnico o widzicie telepatycznie mnie przyciągnęłyście niestety nie czytałam Moniu bo to pewnie na poprzednim forum ale dziękuję Ci za pamięć
a co do teściowej - temat rzeka ale cóż powiem tak ona ma za sobą 4 nieudane małżeństwa - dosłownie, już nie wspomnę o innych walorach, do tego że tak to ujmę lubi sobie "drinknąć" ja jestem inna mam swoje zasady, jeśli coś mi nie pasuje izoluję się od tego, ona nie potrafi mnie zaakceptować, nie rozumie, że nie mogę przystać na to co się dzieje pod jej dachem dlatego, żeby było bez konfliktów unikam jej, jestem tam tylko kiedy muszę, niestety ta się mści za to, rozpowiada na mój temat cuda wianki... uważa że zabrałam jej synka "oczko w głowie" który był na jej każde zawołanie, psuje mi niestety bardzo opinie historiami z "życia wziętymi" - tż stoi za mną murem, pokłócił się z nią strasznie za te "bluje" ona jest teraz "matką miłosierdzia" pokrzywdzoną przez los i nie akceptowaną przez dzieci oj to tak w skrócie -a reasumując ona NIE MOŻE PRZECIERPIEĆ, ŻE NAM SIĘ UKŁADA ......
a do tego nasze wesele, ta się rękami i nogami zapiera że nie przyjdzie, my nawet ochoty zapraszać jej nie mamy, no ale co zrobić musimy się przełamać i tam pojechać.. także widzicie kobitki mam "meksyk" przed najważniejszym dniem w życiu.....
jakby nie wsparcie tż i non stop mówienie mi, że MAM SIĘ NIE PRZEJMOWAĆ to chyba bym odpadła.... zwłaszcza, że w mojej rodzinie jest zupełnie inaczej jest normalnie... nie jestem przyzwyczajona do tego typu patologii i chyba dlatego tyle mnie to kosztuje zdrowia i nerwów, mam tylko nadzieję, że po ślubie się odczepi i uciszy... chociaż jak to mówią nadzieja, matką głupich i znając życie do sędziwej starości będzie mi upiększać
Aniu ja o Tobie pisałam wczoraj w nocy więc z dwie strony wstecz to znajdziesz Co do teściowej to strasznie Ci współczuję... Mam tylko nadzieję, że nie odbiję się to na Waszym małżeństwie. Nie pozwól na to i niech nigdy Ci na myśl nawet nie przyjdzie aby obwiniać męża za jego wredną matkę bo on tu nie jest nic winien. Znam kilka takich przypadków..... mąż odszedł od żony bo wkurzała go teściowa :/ Dziewczyna została sama z dwójką dzieci bo mąż z góry stwierdził, że jego żona będzie taka sama w przyszłości jak jej matka! Paranoja.
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będziecie szczęśliwi. Nie pozwól tylko wtrącać się teściowej. Musisz być twarda i stanowcza.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Kiepski, tam jest wszystko opisane, az do jej smierci....

A to ona umiera na końcu? o fuck :/ no to rzeczywiście straszna książka.
Moja mama na szczęście wyzdrowiała, więc lepiej niech nie czyta takich książek.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Nie oglądałam. Naprawde taki świetny?
Ten film jest cudowny... obejrzałam właśnie zwiastun bo szukałam żeby Ci pokazać i przez te 3 minuty miałam takie ciarki, że masakra a później prawie się popłakałam, masz tu link do zwiastuna:

http://www.youtube.com/watch?v=fKIOr7eV0e0

a tu masz teledysk który też koniecznie obejrzyj bo są piękne efekty pokazane: http://www.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g

Jak obejrzysz te dwa filmiki to sama stwierdzisz czy warto obejrzeć cały Moim zdaniem wartooooooooooooooo

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-03 o 18:33
Stary 2011-08-03, 18:17   #171
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

WOW dziewczyny ale lecicie z postami
Fajny pomysł z fotkami jedzonka, postaram sie tez jakies w miare mozliwosci dodawac Musze tylko baterie kupic do aparatu w koncu

meeedzik masz cudowna figure

NeverGoodEnough18 tez bym sie chciala ogarnac i tak jak Ty chodzic czesto na silownie i miec taka silna wole zeby robic to regularnie Ale ostatnio mi brakuje troche czasu i musze sie zadowolic cwiczeniami w domku...a to wiadomo nie to samo...

Co do napojow, to ja zazwyczaj pije własnie zielona herbatke naprzemian z woda niegazowana Napoje gazowane całkiem ograniczyłam...no dobra czasami jakies piwko w weekhend wpadnie

_Baletnica_ widze ze lubimy podobne filmy dzieci ireny sendlerowej i chlopiec w pasiastej pizamce sa MEGA!!! polecam tez jesli nie ogladalyscie
Na jakim oddziale bylas wolontariuszka jesli moge wiedziec?

monika01011986 dobry link Kuba wymiata normalnie...usmialam sie az mi sie humor poprawil
Avatar..boski film 3 razy juz ogladalam

Dzisiejszy bilans to 1270 kcal.....Ale nie jest bardzo zle bo zaraz bede krecic hula hop i pozniej na rowerze pojezdze

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2011-08-03 o 18:19
aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:35   #172
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Z wojennych mogę Ci polecić na przykład film Bracia
AAA 23 lipca była premiera tego filmu na Canal+. Nie obejrzałam ale skoro mówisz, że fajny to obejrzę bo często teraz leci na Canal+ Film. Widziałam urywek ale jakiś nudny mi się wydawał. Może w całości będzie ciekawszy

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość

monika01011986 dobry link Kuba wymiata normalnie...usmialam sie az mi sie humor poprawil
Avatar..boski film 3 razy juz ogladalam
Mi też się ciągle jeszcze buzia śmieje po obejrzeniu tego filmiku z Kubą
Świetni oni są
Avatara też oglądałam 3 razy Zapewne obejrzę jeszcze nie raz

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 18:36   #173
kosaciec
Raczkowanie

antila...to cos zle doczytalam, na miesiac to faktycznie troche wolno...lepiej troche przyskrzynic, a nie ciagle o diecie musiec myslec...szczegolnie, ze masz niewiele do zrzucenia raz dwa i bedzie po sprawie

a u mnie moze troche gorzej niz zwykle ale tez dobrze:

1: sławetna kanapka z chleba zytniego z kminkiem, bez masla ale z szynka, pomidorem i papryka (180kcal)
2: papierówka, nektarynka, 3 ciastka krakuski (200 kcal)
3: 2 ziemniaki, filet z lososia, brokul (400 kcal)
4: bedzie szklanka piwa (150 kcal) mam na nie od wczoraj ochote
5: bedzie kanapka jak na sniadanie (180 kcal), czyli jak zwykle nuuda ale cos trzeba w koncu jesc... jakies 1160 kcal tutaj widze...

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-03 o 18:40
Stary 2011-08-03, 18:40   #174
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
dziewczyny kurcze nie mogę używać hula hop bo ciągle mnie bolą boczki. Też tak miałyście na początku?

dziś miałam pierwsze ważenie, po tygodniu diety - waga pokazała 63,5 - niby nienajgorzej ale póki nie będzie 5 z przodu to nie ma radości :P

a w ogóle to chyba mam grypę żołądkową całą noc mnie muliło i bolał brzuch, w pracy myślałam, że umrę i zaraz kładę się spać, bo nie da się z tym funcjonować. Boli głowa, brzuch, gardło, mięśnie - wszystko! i do tego mdłości ;/ strzeżcie się tego ;]

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a mleko uwielbiam ale tylko na zimno :P wyjątkiem jest kakao, które mogę pić i zimne i gorące ale na śniadanko płatki z mlekiem z lodówki, obowiązkowo!
Ja mleko tez lubię zimne ale na śniadanie muszę mieć ciepłe i to bardzo A taka grypka jelitowa by się przydała hihi może by mi szybciej spadły te 2,5 kilo Zdrówką życzę
A znam tą radość gdy waga pokaże 5 z przodu cudowne uczucie, wręcz nie do opisania............. tyle walki z kilogramami i taka piękna nagroda ahhhhhhh

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 18:41   #175
kosaciec
Raczkowanie

Cytat:
A taka grypka jelitowa by się przydała hihi może by mi szybciej spadły te 2,5 kilo
nie grzesz
Stary 2011-08-03, 18:42   #176
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
nie grzesz
no żartowałam przecież

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-03, 18:48   #177
agniesikk
Zakorzenienie

Ja bym chciala, zeby mi pokazalo 4 z przodu.

Na kolacje zjadlam 2 tosty Czy ja kiedykolwiek schudne? Prosze, dajcie mi baty i zmobilizujcie mnie...
Stary 2011-08-03, 19:00   #178
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Hej ho Wróciłam z galerii miałam jechać po krem a kupiłam marynarkę i ramoneskę A kremik kupiłam do biustu ujędrniający z mojej ulubionej czarnej serii ziaji akurat wzięłam ostatni czekał na mnie

Podaje swoje menu dzisiejsze:
Ś: Jogurt zero z musli plus herbata z 3 tabl. słodzika
O: Grahamka przekrojona na pół z 4 plastrami polędwicy drobiowej z biedronki tej pakowanej plus herbatka
P: Jabłko
K: Jajecznica z 2 jajek ze świeżą krojoną papryką i szczypiorem plus kromka chleba razowego z ziarnami Tego mi właśnie brakowało- jajecznicy Zjadłam przed chwilą

Monia
Ale ja jem ciepłe śniadanie bo jogurt herbatą gorącą popijam na to samo wychodzi A co do Wojewodzkiego i Figurskiego też miałam dziś eskę włączoną i też leżałam ze śmiechu, dobre komedianty z nich A tym obiadem się nie przejmuj przynajmniej się najadłaś ale zdrowo

A co do filmów też uwielbiam Avatar a z takich smutnych i romantycznych to 7 dusz. Zawsze przy nim ryczę

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:03   #179
agniesikk
Zakorzenienie

Ja musze sobie na jutro zaplanować jadłospis i będzie on wyglądał tak:

Śniadanie: płatki kukurydziane+otręby na mleku (znudziło mi się musli )
II śniadanie: batonik nestle i kefir żurawinowy (muszę wypić, bo mi w końcu się zepsuje)
Obiado-kolacja: pewnie coś białkowo-węglowodanowego, np. jajecznica z kromką żytniego.

Ostatnio jem bardzo dużo i jutro tak mało, żeby skurczyć żołądek, bo cholera nigdy nie schudnę.
Stary 2011-08-03, 19:04   #180
Dorisek16
Raczkowanie

Agniesikk a ile masz wzrostu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości